Chez Roger et Françoise – 31 augustus


Goedenmorgen allemaal! Terug uit Parijs, met voeten die tot bij de enkels zijn afgesleten. Ik moet tot mijn schande toegeven dat mijn kinderen inmiddels meer Ausdauer hebben dan ik. Als het om de voeten gaat, tenminste. Ze zuipen me nog niet onder tafel. We zijn nog van hotel geruild, want dat eerste was echt een crime. Een Oost-Europese sfeer, met vies beddengoed, geen minibar, geen afstandbediening op de TV, chagrijnige (of eigenlijk geen) bediening aan het ontbijt, lawaai! We hebben geen oog dicht gedaan. De volgende dag een héél ander hotel gevonden, waar bleek dat je heel goed over de prijs kunt onderhandelen. We hadden een keurige 2-persoons kamer inclusief alle belastingen én ontbijt voor 80 euro. Maar verder was het mooi in Parijs. Lekker Chinees gegeten (maar liefst drie keer, waarvan één keer Japans).
Was wel ff afkicken trouwens, drie dagen zonder internet. Maar goed, het online leven kan weer verder. Nog een paar daagjes en de kinderen gaan weer naar school. De vakantie heeft mij lang genoeg geduurd.
Roger, KOFFIE!

31 reacties op “Chez Roger et Françoise – 31 augustus

 1. Goedemorgen allemaal. We zijn er weer, de meiden zijn vandaag alweer begonnen, zoonlief is nog thuis, die gaat donderdag voor het eerst naar college, erg spannend allemaal. We hebben gisteren (en moeten vandaag ook nog) allerlei schoolspul voor die jongen gekocht, jeetje wat is dat veel zeg, wat ie moet hebben…………je sjouwt je een breuk.
  Het worden lange dagen voor zo’n jochie van bijna 11. ’s morgens om 7.15 in de bus opstappen en dan pas om 17.00 uur thuis, het kind heeft school van 8.00 tot 16.30, maar ja, hij zal er aan moeten wennen, hij heeft voorlopig in ieder geval geen tijd om te gaan lopen lanterfanten op straat of zo8)

 2. @Marjan: eigenlijk mogen we blij zijn dat we volwassen zijn, dan hoef je eigenlijk niet zo lang te werken. Vanmiddag weer lekker vrij…. Maar moet helaas nog wat administratie doen…

 3. Bonjour tout le monde!
  Marjan, even een paar nieusgierige vragen hoor!:
  Hoe oud zijn je dochters dan? Jullie zitten nu een jaar in Frankrijk toch? Hoe ervaren je kinderen het Franse schoolleven? En krijgen/kregen ze de taal snel onder de knie?

 4. Sorry Frank, had m’n schrijfschermpje ’n tijdje open staan en zodoende jouw bijdrage nog niet gezien…
  Jahoor, het lukt wel! Iedereen komt hier juist deze week terug van vakantie, en ik mag nog 🙂
  Roger, geen sterke drank meer voor Frank, zo vroeg op de dag… hij praat nu al met dubbele tong!!
  Nee hoor Frank, deze vertikking is wel origineel! Ik ben het gewend er worden altijd de raarste dingen van mijn naam gemaakt! (hè, Ferry ;))

 5. Dacht dat het wat vaker was, maar misschien dat mijn visuele vermogens indertijd enigszins vertroebeld waren door mijn allezins incidentele drankgebruik hier ter plaatse in gezelschap van de dames van de handwerkclub 😉

 6. Frank, kun je al faxen?
  heb het nu zo vaak goed geschreven dat ik het na twee flessen nog steeds foutloos kan
  excuseer, ik moet ff lisse 😀
  Roger! doe die hond aan de ketting, ik breek me nek nog eens een keer 8)

 7. nee da’s Alex niet, die is een paar dagen geleden al opgehaald door de BVD (beschonken vrienden dienst)
  Overigens heeft hij dusdanig op z’n flikker gekregen dat hij hier niet meer mag komen.
  Roger, die oranje versiering mag trouwens ook wel eens weg.

 8. @Anne-Lise, mijn oudste dochter is 9 jaar en heet Maaike en zit in CM1, de jongste is 4 jaar en zit in MS en ze heet Madelief, ze heeft vandaag voor het eerst in de kantine gegeten en is ook voor de eerste keer ’s middags naar school geweest. Zoon is dus bijna 11, dus eigenlijk 10, maar dat klinkt zo kinderachtig en die heet Jasper. Jasper en Maaike praten erg goed frans en dat hebben ze in een jaar tijd opgepikt. Vooral Maaike, die heeft het afgelopen schooljaar al haar energie gestoken in het frans praten en dat doet ze nu dan ook perfect, maar ze heeft daardoor wel een achterstand in andere vakken, maar dat pikt ze ook wel weer op (ze heeft de intelligentie van haar moeder :P). Madelief heeft samen met 2 franse kindjes hun eigen frans/nederlandse taaltje ontwikkelt, waardoor ze nu alledrie niet zo goed frans meer spreken, maar ik ga ervanuit dat dat wel weer bijtrekt……
  Dan hebben we 1 kat die heet Costa, omdat ie aan de Costa Brava gevonden is. We zijn ook nog in het gelukkige bezit van 2 labrador’s, broer en zus, Sam en Beau in de gezegende hondenleeftijd van 10 jaar, dan hebben we 1 spaanse waterhond Kwispel genaamd, zij is 3 jaar en last but not least is daar dan Bep, onze jonge hond van 6 maanden en een nakomeling van Sam en Kwispel. Bep is volledig gestoord, luistert voor geen meter en is zo’n beetje de lelijkste hond die er bestaat.:D

 9. @Marjan: Als ik dat allemaal zo hoor waaruit je gezin bestaat en ik zie dan de fotot’s hoe jullie bezig zijn en hoe jullie wonen, dan neem ik mijn petje af voor hoe jij het regelt. en dan nog een kerel die regelmatig uithuizig is….. Neem maar een roseetje van me….

 10. Dank je, Frank……Het is maar goed dat ik van nature erg goed tegen chaos kan anders had ik vast allang in een inrichting of zo gezeten:D……………..Enne ik zal het aan mijn mannetje doorgeven, krijgt ie weer eens wat extra respect voor me;)

 11. Ik zou er niet tegenkunnen. Je mij na een week in een inrichting kunnen stoppen. Ik denk dat vrouwen dit soort dingen toch beter kunnen dan mannen. Vrouwen zijn beter managers denk ik.
  Robert

 12. Ja, ja, dames, ze geven het eindelijk toe…………ik ga maar weer verder met mijn quilt en………..Roger, doe er maar een lekker cointreautje……nee een kahlua bij, of zal ik een tia maria nemen, he……nee doe maar eenne……………………kruidenthee met daar bij een glaasje cointreau, dat wordt het……8)

 13. Marjan, maar geef dan ook toe dat “wij mannen” erg goed zijn in het buitenz zetten van de vuilnisbak. 😀

 14. @Robert: ik was benieuwd naar le garage hoe het er nu uit zou zien, maar het ziet er nog niet voller uit….

 15. Frank, het is nu al een stuk voller. Ik moet alleen de website nog updaten. Maar ja, als ik terug kom van vakantie ligt er een stapel werk waar ik eerst doorheen moet. Dit weekend gaan de nieuwe foto’s op de website. Was een erg drukke vakantie. Omdat je bij Ikea de spullen meteen kan menemen komen daar de basis zaken als bedden, stoelen en banken vandaan. We hebben alleen niet in de planning meegenomen dat je die dingen ook in elkaar moet zetten. Maar, de basis is er nu. De leuke kastjes huiskamerstoeltjes pikken we wel op in brocantes of op de markt. Met kerstmis gaan we genieten 😀 😀

 16. Goedenavond allemaal,
  Op weg naar huis kwam ik al klikkend deze uitspanning tegen en kon de verleiding niet weerstaan om even naar binnen te glippen om de sfeer hier te proeven.
  Ik ben Ronald, (ronaldus is als web-lognaam gekozen omdat er al een Ronald schijnt te bestaan), dus zeg maar Ronaldus. Het lijkt me best aardig om eens nader kennis te maken met de stamgasten alhier en wie weet als het klikt kom ik misschien wel vaker langs.
  Ronaldus dus, sinds bijna een jaar samen met mijn gezin de gelukkige eigenaars van een huis in de buurt van Autun (Morvan).
  In mijn zoektocht naar allerlei, hopelijk, nuttige informatie kom ik hier terecht en kan ik bij wat borrelpraat misschien nog meer zinvolle of zotte ideeën opdoen.
  Om te beginnen zou ik zeggen, Roger… voor iedereen iets te drinken om deze kennismaking
  te vieren en wie weet heb ik er een stamkroeg bij.
  Gegroet, Ronaldus.

 17. @Ronaldus: Neem wat te drinken van me en welkom bij Roger, Francoise is haar gebit weer kwijt, dus die zal je vanavond niet zien.
  Ik woon in Ulvenhout, ben francofiel ,trek al jaren met een caravan door Frankrijk, huur huisjes en ga volgend weekend weer om wat huizen te bekijken. Zijn op dit moment serieus op zoek naar een vaste stek. Wij hebben gekozen voor de Bourgogne en gaan nu weer terug naar de regio Chateau-chinon / Moulin-Engilbert om daar wat te bekijken.
  Het is een gezellig cafe met vele leuke mensen; 70% van de onderwerpen zijn niet serieus, maar 30% daar zou de door jou gezochte nuttige informatie bij kunnen zitten. Zo, ik heb me aan je voorgesteld……
  P.S. Laatst waren Alex met en zonder Maxima aan de toog!!!!

 18. Welterusten allemaal. Ik ben naar huis. Even nog een grapje voor het slapen gaan.

 19. @Frank, hij is leuk, je grapje
  @Ronald, welkom, neem een borrel van en wil je wat meer weten over mij en mijn familie, kijk dan maar op de link Marjan en Jorgen verbouwen een grange………
  Enne ik neem ook nog een borrel en dan ga ik even lekker naar cuisine.tv kijken, ga nl. morgen of zo maar weer eens op dieet8)

 20. Ronaldus,
  Welkom bij Hollandais en France. Hopelijk vind je hier wat je zoekt. Qua gezelligheid én informatie. Kijk rustig even rond, en snuffel vooral ook even door het archief voor al die handige, verstrooiende, hilarische, vrolijke en soms zelfs insolente links naar dito sites. Ik ben er nog steeds niet toe gekomen de links eens goed te ordenen en bij mekaar op hun eigen pagina te zetten, en nu trekt mijn reguliere handel ook nog eens aan, maar ik beloof dat ik er ooit een paar uurtjes voor ga zitten.
  Hé, ik zie dat je ook een log hebt….
  Ga ik zo ff kijken.
  Nogmaals welkom,
  Krek.

 21. Aha, een novice op webloggebied. Nu, mocht je ooit besluiten ook content aan je log toe te voegen, aarzel niet het ons hier te melden. En mocht je nog iets meer willen vertellen over je huisje en de omgeving, of over het proces van zoeken en kopen, ontbloot je ziel dan hier. Onze verhalenrubriek smacht naar nieuw bloed.