Chez Roger et Françoise – 6 september


Goedenmorgen, beste bezoekers. Het schijnt een mooie week te worden, met veel zon. Ik vind ook dat we recht hebben op nog een paar weken goed weer, want de zomer was knudde. Ons nieuwe ‘automontante’ zwembad is bij elkaar hooguit een maandje gebruikt!

28 reacties op “Chez Roger et Françoise – 6 september

 1. Volgens de juf van Madelief wordt het vandaag de warmste dag van de week……..ik ben dus benieuwd….Doe mij maar een koffie, een lekkere sterke, dan ben ik er helemaal klaar voor……..voor de warmte, bedoel ik8)

 2. Het is ook in Nederland goed weer, ik heb net de potplanten buiten begoten. En de stekjes, voor straks als we verhuisd zijn. Gezien de prijzen van de tuinplanten in Frankrijk stek ik me helemaal suf, de laatste tijd.
  Ik lust ook wel een koffie, daarna ga ik maar weer eens e-mailen naar de notaris en de verkoper: we horen maar niks en die compromis de vente is nog steeds niet getekend….
  Worden Fransen daar trouwens Gallisch van als je ze zo her en der voorzichtige schoppen onder hun kont verkoopt?

 3. Wat doet die Kroko hier trouwens de hele tijd. Volgens mij heeft hij een vaste verbinding en laat hij op zijn browser een heleboel pagina’s met goed bezochte weblogs openstaan om vie W.I.E. bezoekers te trekken. Kroko, zeg wat of rot op!

 4. hé, het café ziet er heel anders uit ?! Of mischien omdat ik nuchter ben ?! Ben er anders nooit zo vroeg. Werk vandaag en morgen thuis, dus kan af en toe zo eens binnen wippen..
  Krek .. wat is dat een ‘automontante’ zwembad ?! Wij dachten ook dat het zwemweer gedaan was, en hebben het bad een beetje vergeten .. en voila GROEN ! Trouwens die anti-algue van Mr. Bricolage en consorten (bv SuperU, LeClerc) is aardig voor kleine badjes… we hebben dus 10 Liter van het meest chemische zooi in het water gedaan, et voila, nu niet meer GROEN en TROEBEL, maar BLAUW en TROUBEL.. ja gek he nog steeds troubel..

 5. Een cafe ziet er inderdaad heel anders uit in de ochtend. Ik kwam vroeger beroepsmatig veel in kroegen. Net als ze opengingen. Wat is dat smerig zeg!!! Alles kleeft, stinkt en zit onder het bier. Nee, een kroeg moet je pas na zonsondergang betreden.
  Robert

 6. Gister terug uit 05 naar NL. Je verwacht dan toch wat sip weer enzo maar het is hier momenteel aangenaam warm. Maar ja vreemd is wel weer al die geluiden om je heen vooral die brommertjes 🙁

 7. Mocht iemand serieuze vragen hebben over zwemwater kwaliteit enzo kan ik je misschien helpen. Mijn voisin en ik hebben hier vorig jaar een lange (en succesvolle) studie van gemaakt.

 8. Mmm… een idee! Wie-tjes laten lopen om mensen te trekken naar mijn site waar ik keihard reclame maak voor mijn werkzaamheden… Dat ik daar nog niet ben opgekomen!

 9. Je maakt je alleen niet erg populair als url-spamhoer. Want zo noemt men iemand die alleen comments plaatst om zijn eigen site te pushen. Dat zijn dus de totaal onbekenden die alleen even langs komen om ‘Gaaf!’ te roepen en vervolgens weer weg zijn.
  Bovendien is het helemaal niet interessant om veel mensen op je site te krijgen. Het gaat immers vooral om de kwaliteit van de bezoekers. Ik krijg op krek.nl bijvoorbeeld veel mensen die op zoek zijn naar het woord Krek. Maar veel blijer ben ik met mijn topnotering bij Google als men zoekt op de trefwoorden “Copy Concept”. Want díe bezoekers wil ik.
  Zo heb jij vooral behoefte aan bezoekers die op zoek zijn naar horecapersoneel op projectbasis, en niet per se Francofielen. Hoewel… wellicht kun je een tijdje bij Edvin aan de slag in Frankrijk?
  Waar zit die Edvin eigenlijk?

 10. @René: dat je ironisch was, had ik begrepen, hoor. Mijn uitwijden was dan ook meer bedoeld voor types als Kroko.
  Overigens kreeg ik net een mailtje van Edvin, via de computer van zijn schoonvader. Zijn eigen computer is opgeblazen door blikseminslag en hij is dus een tijdje incommunicado. Wie neemt zijn recepteninput over?

 11. Ferry, heb jij trouwens al iemand om leitjes op je dak te leggen?
  Hier is het nl een crime om iemand te vinden voor juni volgend jaar. Bij ons hoeven er maar een paar leitjes recht gelegd te worden, maar ze zitten allemaal vol8)

 12. @Ferry : Marjan zit te niksen op de bank … die man met die tomettes woont bij ons in de buurt, we zullen het weer eens aanzwengelen. Nu komt er bij ons regelmatig (in het najaar zo’n 1x per maand) van die opkopers het erf op vragen naar oud ijzer, oud (eiken) hout, ja ja … opzouten ! Ze worden steeds brutaler, en bij “die man met die tomettes op zolder” zijn ze al eens keer van het erf gejaagd.. dus iedere keer als er iemand over zijn tomettes begint, gaan er gelijk allemaal alarm bellen rinkelen bij hem. Dus timing is alles ….

 13. Ik zat niet te niksen, ik zat heel intelligent te kijken naar Crime Scene Investigation en kruidenthee te drinken en tegelijkertijd aan mijn quiltje te werken……….