Chez Roger et Françoise – 7 september


Bonjour, Roger. Een grote koffie, alsjeblieft. Nee, geen croissant, ik ben nog aan de Atkins. Heb je niet een stukkie worst voor me? Nog geen andere gasten gezien vandaag? Ach wat, die komen wel. Het is nog steeds een beetje vakantietijd, nietwaar. Nee, ga rustig door met wat je aan het doen was. Ga ik even buiten zitten kijken hoe de mist optrekt.

70 reacties op “Chez Roger et Françoise – 7 september

 1. Ik heb m’n centen wel weer dubbel verdiend vandaag!!
  Pfff, lesgeven op een vmbo is echt wel wat anders dan op havo/vwo! Vakinhoudelijk stelt het allemaal niet zoveel voor, maar er wordt veel van je didaktische vaardigheden en vooral van je geduld gevergd. Ik had vanmiddag zo’n blaag bijna geslagen, werkelijk het bloed onder mijn nagels…
  Ik ben dan wel aan mijn S.B. begonnen, maar ik MOET een borrel! Roger! Un rouge, s’il te plaît!

 2. Kom, Dineke, neem er een van mij, weet hoe je je voelt…. Hier heb je ook nog een krukje om je voetjes op te leggen, kom maar even lekker bij……
  @Ferry, dat is ongeveer een halve dag rijden dan…

 3. jaha, en ook een halve dag terug, dus eigenlijk hoop ik stiekem dat die tomettes in de weg liggen en dat ‘ie d’r nix voor hoeft te hebben 😀

 4. Ben er weer!
  Moest ff mijn gram spuien tegen mijn dochters (“dat zouden ze bij ons op school niet durven!”)

 5. @Dineke en dat geloof jij???
  @Ferry, daar zou ik maar niet op rekenen, de tomettes liggen nl bij een NL boer, dus als we ze al losgeluld krijgen dan is het zeker niet voor niks

 6. Dames en heren ik ga het terras weer verlaten, want ik ga even een verkoelende duik nemen in ons zwembad…kom straks wel weer terug voor een borrel

 7. DORST …. net mijn buurman geholpen met schapen van het ene veld naar het andere jagen… De boer (op leeftijd tegen de 70) heeft een zere knie en scheurt met zijn Renault 5 van 25 jaar oud achet de schapen en toeteren, terwijl ik aan de telefoon zit met een klant…. shit .. dan maar ff helpen.. hij er voor met 2 lege emmers en ik achter schapen aan jagen (lelijke achetwerken van de wol gedrochten) Staan ze eindelijk op het andere veld, krijg ik een heel verhaal over dat ze ontsnappen omdat ze de kruiden op het andere veld zo lekker vinden….
  DUH …. DORST heb ik van de schapenkonten…
  1 x Kir Breton si’l te plait .. en neem zelf ook wat

 8. Ja maar ferry, je kunt die dingen toch overal in frankrijk gewoon kopen, bij bv handelaars in oude bouwmaterialen..
  en nu ga ik echt zwemmen

 9. @ Marjan: jawel, mijn kinderen zitten op een Daltonschool en zijn heus geen lieverdjes. De kinderen war ik nu mee te maken heb zijn én duidelijk minder begaafd (is niet erg!) én vaak allochtoon (zo’n 80%) én vaak afkomstig uit gebroken gezinnen én vaak afkomstig uit achterstandswijken.
  Tel uit je winst.
  Om even met een Surinaamse ex-cursist te spreken:
  “Ik soeweer het juffie! Tis oewaar oewat ik u seg! Ik st hier geen miere te neuke!!” 😉

 10. dat weet ik wel Marjan maar het is me al zo vaak overkomen dat ik nét iets heb gekocht, een kennis roept dat’ie dat nét heeft weggegooid. Ik heb mezelf dus aangeleerd eerst iedereen in m’n nabije omgeving lastig te vallen. kopen kan altijd nog

 11. nee niet geschoren, was wel beter geweest, zo lekker van kaal geschoren schape….eh sorry … liet me ff gaan..
  Roger, volgende Kir Breton en die Ferry ook wat !

 12. ff de tel kwijt .. derde Kir Breton.. en tweede anekdote van vandaag.. oh ja, las-werk wezen ophalen bij een bedrijf in de buurt die vnml landbouw machines onderhoudt. Kregen we gisteren een heel verhaal over hoe goed “die Hollandais” wel niet zijn met hun aardappel en bieten rooi machines ?! Go figure ! een of ander merk genaamd AMEC, maar goed kwam ik vanmiddag langs om mijn spul op te halen, en …. ff wachten, ff slokje nemen krijg dorst van ouwehoeren
  stond er zo’n machine bij hem op het terrein, en was kapot.. waren we gisteren nog de helden, vandaag wisten die “Hollandais” met hun zachte polder grond niet hoe hard de grond hier wel niet was… zucht .. roem is zo kort….

 13. tjonge jonge het is me gelukt… een website in de lucht, knippen plakken en vouwen. 4,5 uur heeft het me gekost.
  Nu nog een zinnig profiel op m’n weblog plaatsen en dan tel ik volgens de kids helemaal mee in het land van chatters etc..
  http://www.rwjvanmierlo.tk, helemaal gratis overigens. En een gratis ftp download programma samen met een trialversie van een html editor. Hoor ik hier dat ik ook nog gratis kan bellen, kortom m’n dag kan niet meer stuk.
  eh… Roger… de drankjes moeten nog wel betaald worden zeker.

 14. Jeetje, Ronald v. Mierlo! Wrijf het er maar lekker in!
  Wat een prachtige stulp hebben jullie daar, proficiat!
  En wij maar sappelen, we doen toch echt iets verkeerd….die tot win ik ook maar niet…..
  (hebben overigens ook van Mierlo’s in de familie…A’dam?)

 15. Oh, misschien kniesoor die erop let: het is Bourgogne
  anders spreekt het zo raar

 16. Wow, ronaldus, en dat als vakantiehuis, of wonen jullie er?
  Enfin in beide gevallen is het natuurlijk geweldig.
  @Dineke heb jij dan ook altijd het idee dat je iets fout gedaan hebt in je leven, maar je geen idee hebt wat?

 17. inderdaad indruk wekkend ronaldus, en (van de verte) ziet het er naar uit dat het HELEMAAL KLAAR IS ! niks te verbouwen ?! zucht

 18. Hij verdient het! Wanneer je zoiets op de kop weet te tikken..!(ben benieuwd wat hij heeft betaald, maar misschien vindt hij dat te dichtbij…)
  @Marjan: dat heb ik al vanaf mijn studententijd…wij sappelen en die steuntrekkers bij mij op de sport schook gingen zeker 2x per jaar op vakantie naar Spanje!
  Maar: eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat onze levensstandaard ook wel wat anders was, met meer drank, duurder vlees en theater e.d. en dan blijft er idd minder geld over voor vakanties. Wij hebben dus ook altijd (met veel plezier!!!) gekampeerd…

 19. hm…schook is school…..zucht.
  Ik denk af en toe sneller dan ik typ…heb jij dat ook Ferry? (en dan vergeten het na te lezen voor je op ‘plaatsen’ drukt…)

 20. Ik weet wat je bedoelt, Dineke. Ik probeer mezelf te dwingen de tekstjes na te lezen voor ik ze verzend, maar dan nog staan er van die vervelende vertikkingen in. Bij sommige weblogs zijn er reaguurders met ASP© achter hun naam, wat dan staat voor Algemeen SpellingsPardon. Maar dat vind ik beneden mijn stand. De verloedering grijpt al genoeg om zich heen. Als nu ook de professionals (zoals tekstschrijvers en leraressen, óók op het VMBO) al excuses gaan zoeken voor een slechte toepassing van de Nederlandse taalregels, is het einde zoek. Al zou een ATP (Algemeen Typfouten Pardon) soms wel op zijn plaats zijn.

 21. hijg … hijg … hijg ff op adem komen…. hijg.. ik zat net weer vast in die computer post van Dineke… ik moet er ook niet meer komen.. iedere keer dat ik er ben begin ik over mijn vak te zeiken.. snel terug naar het cafe ….
  @Ronaldus.. de gewoonte was dat iedereen nieuw in het forum en een melding maakt van zijn stulpje (nogmaal chapeau) .. een rondje moest geven.. ik blijf v’avond bij de Kir Breton (niks aperatief… gewoon drinken wat je lekker vindt)

 22. @Dineke,ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam maar kan mij geen Dineke in de familie herinneren, gogne heb ik aangepast
  tx.
  @Marjan, voorlopig is het een vakantieoord en moeten wij gewoon doorsappelen 😉 .
  @Krek, het land is 3,5 hectare groot en het huis hebben ze precies in het midden gebouwd.
  @JØrgen, foto’s bedriegen, er moet best nog heel wat gedaan worden maar dat hebben we er graag voor over.

 23. oke daar gaat m’n winst van alle gratis programmaatjes…
  Roger………. pak jij de winst maar dan vanavond.
  Jorgen een Kir Breton en schenk de rest ook maar in.

 24. @Ronaldus: ik heb geen van Mierlo in de familei, heb me wellicht wat slecht uitgedrukt. De schoonfamilie daarentegen wel. Er is er nog een over: neef Frans. Zijn moeder (onze tante Ada is onlangs overleden..)
  W.b. die foto op je website: je hebt wel door dat we allemaal gaan kwijlen….misschien moet je iets meer foto’s plaatsen van details en zaken die niet helemaal gaan zoals gepland….kan iedereen weer lering uit trekken 😉

 25. moet me nog wel ff van het hart: er wordt bitter weinig gereageerd op de ONTZETTEND (nou, ontz…..) leuke sites die er de laatse tijd staan vermeld.
  Kom op, mensen! Ook de aanbeveling van René was niet mis! Ik weet zeker dat jullie een scheet op zijn tijd niet uit de weg gaan (bijv.).
  En nee: ik ben niet anaal gefixeerd…

 26. @Ferry: de hele riedel over “Vertalen. 3 zinnetjes” is weggepoetst op het Frankrijkforum. Had je nog iets onvertogens gezegd?
  Ben eigenlijk blij dat ik er niet zo vaak meer kom (misschien moet ik het maar helemaal laten…): stelletje geborneerde jeweetwellen

 27. Frankrijkforum ? bestaat dat nog ? Dat zijn toch die lui van “het bevalt me niet ik haal het er maar gelijk af” web-log ?! en van “nou nou Alien8”

 28. Inderdaad Dineke, ik ga een goede scheet op zijn tijd zeker niet uit de weg. Wil ik wat over de technieken daarvan uit de doeken doen? ( Ik ben ook zeker niet anaal gefixeerd. 😀

 29. moeilijke keuzen tussen te veel over het werk ouwehoeren in de “jargon post” ..of hier mensen aanhoren of ze al dan niet anaal zijn gefixeerd…
  Dit is toch de kroeg van het Les Hollandais toch ? Of is het cafe uitverhuurd v’avond…. ga wel ff de hond uit laten..
  morgen weer 2 dagen op stap, ik zal er dus niet zijn…. zet mijn fles dus maar ff koud tot Vrijdag

 30. Ronaldus morgen meer foto’s! oke?
  op mijn site staat een gasten boek, als je op het logootje klikt kom je op hun website. daar kan je GRATIS een gastenboek regelen. Kan iedereen lekker reageren.
  Roger, waar blijft dat setje?
  DORST

 31. @DF:
  Ben al een tijdje niet op Frankrijkforum geweest. Jullie maken me wel nieuwsgierig. Wat was dat verhaal over Vertalen Drie zinnetjes?
  Verder ziet het er naar uit dat we vanavond de 200-bezoekersgrens volgens Nedstat gaan breken, of bijna. ’t Is toch mirakels!
  @Ronaldus: tjonge (hevig onder de indruk-modus) 3,5 hectare en dan die kast in het midden. Dat is eerder een domaine dan een huis. Zijn jullie van plan er nog iets te gaan beginnen, of is het helemaal puur en alleen voor vakantie. In het laatste geval: you lucky bastard!

 32. @Ferry ik zal m’n best doen, moet nog ff uitzoeken hoe ik een fatsoenlijke fotopresentatie in elkaar zet.
  @Krek: alleen maar vakantie…. Is trouwens zo’n gratis chatbox een idee om hier aan te hangen, of is dit idee al eerder van tafel geveegd.

 33. Er is inderdaad al eens iemand met dat idee gekomen. Hindert niet, we denken er elke keer weer opnieuw over na. Maar ten eerste weet ik niet of het kan op HeF/web-log.nl (denk het niet), en ten tweede vind ik het zo ordinair klinken. Chatbox, jekkes. En het gaat toch goed zo? Sterker, ik vind dat er meer dan genoeg gechat wordt. HeF bestaat sinds ongeveer 1 juli (nog geen 2,5 maand) en we hebben al duizende bezoekers gehad. Voorlopig eerst maar ’s zien of we het volhouden elke dag een leuke link te leveren.