Chez Roger et Françoise – 9 september


Goedenmorgen allemaal!
Bij het openen van het café zie ik dat het laatste commentaar van ‘gisteren’ eigenlijk van vanmorgen heel vroeg is. Tja, en dat verzuipt dan natuurlijk hè. Daarom laat ik hier ene Gerrit nogmaals aan het woord.
Hallo,
mijn vriendin en ik gaan binnenkort een paar weken bijkomen in de dordogne. Uit (nood)zakelijke overweging hebben we een huis gehuurd met een telefoonverbinding om met de laptop te kunnen internetten. De verhuurders hebben een telefoonlijn in het huis die een Telesejour ? regeling heeft. Ons werd gezegd dat je dan met een speciale kaart die je bij de tabakswinkels haalt kunt inbellen naar een gratis provider en dan verder kunt het net op. Achteraf blijkt dat echter niet zo te zijn. Het schijnt afhankelijk te zijn van het soort abonnement. Ook via franceforum heb ik enige reacties gehad (ferry) maar die zijn nog steeds niet echt helemaal bevredigend. Iemand maakt mij daar attent op hollandaisweblogs en met dank aan Krek ligt mijn vraag nu hier.
Ik zou enorm geholpen zijn als iemand me wegwijs kan maken.
Alvast vriendelijk bedankt!
Gerrit

Nou, ik snap er niks van, maar misschien heeft een van de andere bezoekers een passend antwoord?

84 reacties op “Chez Roger et Françoise – 9 september

 1. Met een gratis Tiscali abonnement kun je via iedere telefoonlijn (analoog) internetten. Voor een paar euro extra kun je minuten kopen. Je moet dan op de website invullen vanaf welk nummer je beld. Vervolgens krijg je dan te zien welk nummer je in jou regio moet bellen. Wij hebben het goedkoopste abonnement. 5,5 Euro/maand. Dan mogen we 7,5 uur internetten. Neem je alleen de gratis versie dan komen de tikken gewoon op je telefoonrekening en betaal je iets meer. http://www.tiscali.fr Je kan dat gewoon vanuit Nederland regelen.
  Robert

 2. Nou, Gerrit,
  Blijk je toch in een broeinest van Frankrijkkenners beland te zijn! Frankrijkforum eat your heart out! 😀

 3. séjour m verblijf; verblijfplaats: frais de ~ verblijfkosten; (salle de) ~
  woonkamer, huiskamer; permis de ~ verblijfsvergunning
  Kiest u maar.
  Waar kwam je dat tegen?

 4. Je kan toch ook op internet met je mobiel, als je dat in je abonnement hebt zitten, schijnt dat niet eens zo duur te zijn als je alleen even elke dag je mails wil checken en zo. Tenminste, dit is van horen zeggen….ja idd van Jorgen, ik heb geen idee waar ik over praat, ben een pure leek op dat gebied. Ik vind het genoeg dat 1 van ons weet waar ie over praat8)

 5. GEef mij maar gewoon een petit cafe ipv warrige internetconnectieproblematiek (speciaal voor galgje dus)

 6. Sorry, ben met 6 dingen tegelijk bezig. Ik vermoet dat het een soort lijn is die alleen voor je tweede huis is. Met een soort pre-paid account. Zal wel eens gaan zoeken. Internetten met een mobiel is trouwens schandalog duur.

 7. John, ik doe met je mee, doe mij maar een peiti café met een tia maria erbij en dan ga ik lekker op het terras zitten.
  Wat een heerlijke dag, geen kinderen, geen man om me heen, wat een zegen, wat een rust, ik kom er helemaal van bij, ik ga lekker buiten zitten met een boek, ik heb nog tot half 5 dan gaat de drukte weer beginnen, maar tot die tijd……………………RUST…………..8)

 8. Wel ja, wrijf het er maar in. Ik heb nog voor zeker 50 uur werk op mijn bureau liggen, waarvan de helft maandag af moet. Moed. Mouth.
  Geniet er maar van! Ik ben weer weg.

 9. Ik ben juist helemaal niet gestresst vandaag, volledig ontspannen, jullie hebben echt geen idee hoe rustig het is als Jorgen er niet is. Ik ga hem toch eens laten onderzoeken op ADHD:D

 10. Weten we het nog? de meesten van ons kregen een mailtje met de aankondiging van een nieuwsbrief (op aanvraag van een kennis) t.w. A La Une!! 3 september zou het eerste nummer verzonden worden. het is nu 9 sept en ik heb nog nix gezien

 11. @ Ferry: ik kom bij je in de buurt hoor!!!! En nu gaan we voor het compromis de vente…..
  eerst dat en dan vertel ik meer, maar het is een paar kilometer van jou af….
  een rondje voor alle touwe stamgasten!!!!! Op het nieuwe huis…..

 12. Françoise is in haar zoektocht naar haar gebit in de kelder in een rol prikkeldraad blijven hangen (Roger je moet nou toch echt eens het licht maken in de kelder) Gelukkig komt haar zus volgende week langs en die heeft hetzelfde mondje (én een reserve gebit)

 13. gefeliciteerd, Frank, en nu willen we foto’s en het hele verhaal, wij wachten met smart af onder het genot van een ijskoude pastis

 14. Wel de hoogbegaafde mensen die hun stamkroeg hebben bij Roger et Francoise, over anderen durf ik niet te oordelen:D

 15. Ferry is wel een beetje een spammert met zn lege berichtjes :). Ik wist niet dat 1 lullig rolletje prikkeldraad zo veel invloed kan hebben op een coupe. Sterkte Francoise en praat eens gewoon het lijkt wel alsof je geen tandjes hebt.

 16. @John: even een kleine les in het linken…..
  (url=www.etc.com) leuke link (/url)
  Wanneer je de haakjes vervangt door vierkante haken dan kunnen we zo doorlinken naar je leuke link en dat is minder ingewikkeld dan zoals jij het doet. Uiteraard moet je de www. dan invoeren achter het = teken. Ik ben van nature erg lui…….

 17. Vanochtend mijn vraag geplaatst en zie we krijgen vanmiddag een prominente plaats waarvoor mijn dank. En tot mijn grote verassing lees ik zelfs dat er maar liefst 33 reacties zijn?. Echter jammer maar helaas slechts 6 die in gaan op de door mij gestelde vraag en dan kan natuurlijk. Maarre die andere 27 dan zal je vragen. Nou daar staat werkelijk van alles en nog wat in maar wat dat met de oorspronkelijke vraag te maken heeft is me nog niet duidelijk. Vindt het leuk hoor, gaat over prikkeldraad, gebitten, tia maria’s, haakjes, nieuwsbrieven etc. Blijf echter hopen op de expertise van de “die hards” (in het engels dan maar)………….

 18. Gerrit, ik had je gewaarschuwd. Als je serieuze info wilt, moet je naar Frankrijkforum. Dit is ons café, waar de gespreksonderwerpen geheel vrij zijn. We hebben HeF juist opgericht omdat we gezeik daar over “Ja maar dat was mijn vraag niet” en “Doe nou ’s normaal” zat waren. Bovendien vind ik dat Robert al in zijn eerste reactie je vraag adequaat beantwoord heeft. De expertise van een door de wol geverfde oude rot heb je dus binnen. Verder niet zeuren, hè?

 19. @Krek: je hebt helemaal gelijk, gelukkig wist ik het wel,maar ik moest gauw gaan koken en mijn ega kwam thuis, die moest de hele dag werken. Wel sneu zo meteen na die heerlijke dagen in la douce France……
  Het is goed dat jij er bent als groot corrector and supervisor…. Mijn dank is groot , ook van John anders was hij de mist in gegaan door mijn slordigheid…

 20. @ Gerrit: waar moet je van bijkomen?….. En kan je niet beter bijkomen zonder internet, want als je hier in het cafe blijft hangen, dan kost dat heel wat emotie…..
  Ik heb nog wel wat tweedehands liggen voor Francoise, dan staat ze weer met een mond vol tanden…..

 21. Frank luister, ik moet juist bijkomen van het cafe bezoek in holland!. Maar iedereen bedankt voor haar of zijn bijdrage in welke vorm dan ook. Was een plezierig leermoment dat in ieder geval. Overigens is wel frappant dat franceforum dit cafe serieus noemt en de stamgasten hier vinden dat je voor een serieuze vraag naar franceforum moet gaan.?

 22. wat een afschuwelijke siteje zeg. bleh! vreselijke kleuren. en leer eens normaal te doen!!!!!!!!!

 23. Tja, Gerrit, het is natuurlijk waar dat hier onder mijn bezielend en soms corrigerend (graag gedaan Frank) optreden een ongekend geconcentreerde nexus van gebundelde Frankrijkexpertise samenkomt. Maar daar doen we verder heel luchtigjes over, hoor.
  Ik ben overigens bang dat je je op Frankrijkforum onverhoopt hebt laten informeren door een van onze undercover agenten, die op slinkse wijze trachtte onze bezoekcijfers op te krikken. En met succes, want jij bent hier. Roger, geef Gerrit wat te drinken van me. Glaasje Grenadine, Gerrit?

 24. Wel jammer dat frankrijkhater zijn e-mail niet heeft achtergelaten, anders hadden we hem kunnen stalken met leuke weetjes over frankrijk, was ie vast heel blij mee geweest.

 25. ik heb wel een emailbomber kun je hem gelijk 10000 mailtjes leveren gezellig voor bij de kachel.
  Roger kan het raam open het is snikheet hiero
  Frank

 26. @Marjan: ik heb helemaaaaal geen ADHD 😕 Ben gewoon alle dagen heel druk, met van alles en nog wat.
  (tyfuskinderen: “ik wil helemaal geen duits, ga er ook geen moeite voor doen, ik haal wel een 8 voor maatschappijleer en dandoe ik niks meer voor Duits” Lekker, aan het begin van het jaar en dit was nog de minst erge. Ik weet niet wat me overkomt: grietjes die klagen over pijntjes en na mijn serieuze reactie (want ach, wat ben ik een provinciaal…) zeggen: neuh, geen koutje, ik zal wel te hard gesext hebben gisteren en dan weer over gaan tot de orde van de dag…..
  -zucht- ik zal wel ouderwets zijn. Maar dit is 14, 15 jaar. Ik ben elke dag blijer met mijn eigen kinderen, die heus geen lieverdjes zijn, maar die gelukkig sommige dingen nog wat uitstellen.
  Wat een kroegpraat hè, Roger, maar het moest me even van het hart! Daar ben jij toch voor? Als echte kroegbaas?

 27. @ Gerrit: toen ik jouw berichtje las, dacht ik meteen: Waarom ga je niet internetten in de bibliotheek van een naburig dorp? Ik heb deze mogelijkheid deze zomer gecheckt bij ons in de buurt in Bretagne , en zo waar: het kost 1,50 voor een uur internetten!!! 😀 Nou, dan zoek je toch niet verder……

 28. Gerrit, telesejour is een dienst van France Telecom. Deze is vooral voor huiseigenaren die hun huis ook verhuren. Achteraf geen gezeur meer over een hoge rekening. Ik zie echter geen vermelding dat er bepaalde nummers niet gebeld zouden kunnen worden. Zoals de speciale internet nummers. Je kunt op de site van France Telecom vragen of je kunt internetten met dit soort telefoonlijn. Het lijkt mij van wel, maar je weet nooit. Vraag in het ieder geval alvast een gratis Tiscal account aan. Een andere provider kan natuurlijk ook.
  Robert

 29. Ach, Dineke, dat is toch heel fijn dat je je eigen kinderen weer eens waardeert, heb je toch nog iets goed gedaan in de opvoeding….;) en ferry heeft vandaag een nieuwe betekenis gegeven aan ADHD:Anders Door Heerlijk Drinken…

 30. SALUT LES MECS ! Ben er weer .. terug van de lichtstad.. Tjeezus warm zeg, en die k* metro weer in … maar goed … net thuis, en duik gelijk het café in .. Eerst maar ff een seize ! Roger .. wel sur pression s’il te plait !
  goed, wat is hier allemaal aan de hand ? He een “frankrijk hater” ?! Dag ! Alles goed ? Vermaak je je een beetje hier ? Wij wel, ik laat me niet meer gek maken…
  en wat nog, ADHD … leuk, heb ik dus blijkbaar. en … ja hoor een melding van mijn ega dat het toch zo rustg is als ik niet thuis ben … nou ze weet het nog lekker niet en dan maar voor straf via het café laten weten .. Ma naar die/der/das Heimat, dus dan heb je weer rust …
  en van het weekend … punaise da’s waar, ben ik jarig ! Gaan we weer ff drinken bij Roger Francoise…

 31. @Alien8: vangen en dan sturen we hem op naar de frankrijkhater, kunnen we laten zien hoe het echt in frankrijk is, niets voor watjes…..

 32. He ron al dus, bevalt het een beetje hier…. neem maar iets te drinken van me want ik ben in een feeststemming en iedereen is toch weg…..

 33. @ALLEMAAL : Zaterdag ! ZATERDAG ! dus niet morgen ook niet Zondag … maar Z A T E R D A G ! Samedi !
  na 17:00 moet nog klussen !
  oh er is wel tussen 10:00 en 12:00 taart !
  en van 12:00 – 14:00 lunch
  van 14:00 – 15:30 siesta
  van 15:30 – 16:00 ff zwemmen om wakker te worden
  van 16:00 – 16:30 op maken voor de gasten
  vanaf 16:30 komen de eerste gasten
  17:00 echt begin !
  eh .. klussen wordt niks ….
  Cu ZATERDAG !

 34. Ja nog ff over dat 15 jaar ! Ik wilde dus perse ergens is 1990 trouwen, lekker makkelijk te rekenen na 5, na 10, na 15 etc.. maar nee hoor Marjan perse 1989 .. wel Vrijdag 13de trouwens .. wel cool … FROID dus … of Froid gesproken ..
  Roger : KOUDE PRESSION nonden dju !

 35. $**.@+?….@”””al 3 keer jalbum aan het uploaden geweest
  en… niks nakkus nada… Hele map nergens terug te vinden.
  Gewoon maar weer doorpielen..
  Roger,,, doe mij ondertussen maar een whisky. mercy.

 36. In 1990 kon niet niet, want in 1990 was er geen vrijdag de 13de en ik wilde perse op vrijdag de 13de trouwen, dus ja moest het wel 1989 worden. In 1980 zaten wij nog op de middelbare school