De snelste Hollandais en France!


Toch leuk, wat je allemaal tegemoet komt als webmaster van Hollandais en France. Er schijnt een wielrennende Hollandais in Frankrijk rond te lopen (of liever gezegd: fietsen) die als prof in Franse dienst de benen doet rondmalen. En hij is nog best goed ook!
Zelf heb ik een broertje dood aan elke vorm van duursport, en fietsen hoort bovenin mijn toptienlijstje van domme bezigheden thuis. Kijk, vroeger, toen ik nog benen had en een echte racefiets met zo’n crom stuur, reed ik elk weekend naar een vriendinnetje in Oudekerk aan de Amstel. Heen en weer zeventig km, en vaak midden in de nacht weer naar huis. Maar ja, daar stond dan ook wel wat tegenover. Dat was ergens héén. Naar Josien, en geloof me, ze was het waard. Maar om nou zomaar een rondje te gaan rijden…. voor de lol!? Voor de eer?! Nee, dat kan ik niet bevatten. Maar goed, ik vecht dan ook een verloren strijd tegen mijn buik, vanuit een bureraustoel met een glas wijn aan mijn elleboog.
Maar Thijs Zonneveld, want over die wielrenner heb ik het hier, mensen, Thijs Zonneveld – geboren 28/09/1980, wonende in Aix-en-Provence – die steekt regelmatig aan de meet de armen in de lucht, om zich vervolgens op een podium te laten zoenen door leuke locale dames in een gesponsorde minirok. Winnaar van wéér een omloop, koers, zwiep, hel, ronde of hoe die wedstrijden ook heten mogen. En hij heeft een heel lieve vriendin, Marlies, die dan een foto van ‘m maakt en zijn site bijhoudt. En die ook reclame voor die site maakt, zodat ik hem nu kan presenteren.
Dames en heren, ik geef u Neerlands trots in Franse dreven:
THIJS ZONNEVELD!

Geef toe. Hoe vaak komt het nu voor dat we nog trots kunnen zijn op wat er qua Hollandais in Frankrijk durft rond te lopen en te rijden? Als ik die types die qua formaat en uitstraling op mij lijken met hun oranje shirtje over de locale markt zie schommelen, schaam ik me plaatsvervangend de ogen uit mijn kop. Ik stel dan ook voor dat we Thijs adopteren als onze voorbeeld-Hollandais en France, en dat Marlies ons regelmatig op de hoogte houdt van zijn vorderingen. OK?

9 reacties op “De snelste Hollandais en France!

 1. Nou, dat gaat waarschijnlijk te veel in de papieren lopen. Maar we kunnen natuurlijk wel een virtueel CHEZ ROGER FRANCOISE op zijn T-shirt laten drukken.

 2. We willen natuurlijk wel een linkje terug van Marlies
  en een tip voor de website van Thijs “gebruik een vettere letter dan wordt het beter leesbaar”

 3. Agh Krek, fietsen is zo slecht nog niet. Om maar eens een voorbeeldje te noemen:
  Gister samen met de door Chez Roger Francoise gesponsorde Hollander door de omgeving gefietst. En wat je allemaal ziet: geweldig! Echt, als je dezelfde weg met de auto had afgelegd had je waarschijnlijk gedacht, goh, leuk zo’n bergje, leuk zo’n brug. Maar op de fiets zie je ineens een groep wilde everzwijnen, een klein beekje, een -ok, misschien iets minder leuk – platgereden slang. En als klap op de vuurpijl zagen we langs de kant van de weg een heel bijzonder vogeltje. Een heuse Hop!
  En tja, fietsen in de Provence is gelukkig heel iets anders dan door de Randstad.
  Bedankt voor de link!

 4. @Ferry: Zodra er een pagina met links bij de website komt zet ik deze site er uiteraard bij! Misschien wordt het gewoon weer eens tijd voor een nieuwe – met vettere letters!