Chez Roger et Françoise, augustus 2012

Hoi, allemaal. Zal ik even een nieuw café openen? Dat doe ik vanuit het lieflijke stadje Mâcon, waar we vanavond Chinees hebben gehaald… omdat het kan! De Bœuf Saté had helemaal niets maar dan ook niets met sateh te maken, maar was toch best lekker, als je de smaakversterkers niet meetelt. En er zat een gratis Chinees biertje bij dus dan kun je weer een potje breken bij mij.

Vanmiddag was ik in Ménetreuil om te maaien en de gasten blijken zeer tevreden met hun vakantiehuis (ons huis dus). Ze vonden het vooral fijn dat álles er is. Dus niet 6 wijnglazen maar 12, en lekker veel bestek, en goede pannen en zo. Dat blijkt in veel gîtes nog wel eens de makke te zijn. Dan betaal je honderden euros per week en is het desondanks behelpen.

Enfin, ik laat het aan jullie over om de kolommen hieronder verder te vullen met olijke kout en verstrooiende anekdotes. Kent iemand nog een goeie mop?

17 reacties op “Chez Roger et Françoise, augustus 2012

 1. Gezellie… En ik voel me schuldig, met dit en dat bezig, zelfs in de vakantie glipt de tijd me door de vingers. Frankrijk doen we niet meer deze zomer, in plaats daarvan gaan we lekker kamperen in de buurt van Groningen! Veel cultuur opsnuiven en oude plekken bezoeken, heel veel zin in. Ik doe dus maar ff een Groningse mop:
  ….
  [D@ffie]
  Twei Grunnegers zit’n soamen bie McDonalds.
  Zegt de ain tegen de aander:
  “Zeg, letst doe aignlieks wel ains op dien cholesterol?”
  Zegt de aander: “Joazeker, as ik op WC zit”.
  “Aast op WC zitst?”
  “Joa, din zit ik op de pot, kiek ’n beetje om mie tou, zug wainig wc-papier en denk din:
  Goh, leste rol”…..

 2. Wij vinden behelpen tijdens de vakantie juist een sport trouwens, niks moet, alles mag

 3. Krek, dat is ook wat, ik weet helemaal niet wat ‘kout’ is! Misschien te lang weg uit Nederland..

 4. Gnavend. Weinig kout, hier, en het is warm. “Buiten is het 29° en binnen zit…” Nee, binnen zitten we niet. Het wordt weer een nachtje om onder de sterren te slapen. Maar voorlopig is het hier buiten nog enigszins rumourig. Dus, Roger, doe maar iets voor om de ijsblokjes…

 5. Ik heb de regels iets versoepeld. Nu mogen er twee links in staan alvorens de reactie in moderatie blijft hangen.

 6. Weer thuis kan ik deze meuk gelukkig weer volgen, want zo’n smartphone is behelpen, hoor

 7. Vandaag is weer een van die weinige dagen dat het bij ons warmer is dan bij Kees. We zitten binnen en daar blijven we.