Chez Roger et Françoise – dinsdag 12 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Zo. Chez Roger et Françoise is weer helemaal schoon. Nieuw zaagsel op de grond. De dinsdag kan beginnen.
Het wordt een regenachtige dag in de Z-Bourgogne. En we krijgen een nieuwe bakker in het dorp. Eens even kijken of die nieuwe een beetje kan bakken. De vorige was niet goed bij zijn hoofd, dus als deze geestelijk gezond is, is dat alvast een hele vooruitgang.
Prettige dag allemaal!

163 reacties op “Chez Roger et Françoise – dinsdag 12 oktober

 1. Mogge John en onbekende. Roger, een capuucino en een croissantje graag.
  @krek: maar hopen dat die nieuwe bakker helemaal te gek is 🙂

 2. Hoi Peter jij bent er ook vroeg bij vandaag 🙂 ik ben door vrouwlief mijn bed uitgegooid. Mijn lief moest zeer vroeg op kantoor zijn en is het filetijegren in NL een beetje beu.

 3. Moet gewoon 0845 ergens zijn, vandaar.
  Tegen die files heb ik een oplossing: voor 10.00 en na 14.00 geen afspraken in de randstad…

 4. Goedemorgen samen! Hoi, Dineke. Nog een dagje stemloos thuis? Zag je dat Wim Bavelaar een reactie heeft gegeven bij het laatste postje in de lijst, over het uiteinde van Hans. Ook Wim heeft de buik vol van FF. Niemand mag kennelijk reclame maken daar, zelfs niet als die reclame er op neer komt dat je mensen wijst op het enige juiste antwoord op hun prangende vraag. Ik kan me voorstellen dat je het jammer vindt als mensen bij jou verdwijnen om elders een antwoord te zoeken. Maar voor je toch de Nestor van de Frankrijksites de deur wijst…
  Wim, welkom. Lees vooral ook aandachtig INFO-PUNT. Staat er bij jou op de site iets over mini-fosses septique of wapenvergunningen?

 5. Morgen! Ja, ik kraak er nog steeds op los. Morgen en overmorgen staan er echter nogal wat repetities op de rol, dus ga ik het weer proberen, als een zombie dan maar.
  Toen het hier gister stil en lees (en dus saai) was, ben ik in arrenmoede ook weer naar FF gaan kijken. Slap ge-o.h.. Wat me opviel is dat W/M zich daar i.p.v. ‘pipo’ ‘een forumbezoeker’ noemt.
  Ik hoop dat Wim idd een glas komt drinken en merkt hoe verfrissend de contacten bij R F zijn

 6. W/M? Pipo? Denk je, Dineke?
  Slap he-OH? Bij FF? Joh! Ik dacht dat dat daar niet meer mocht en dat juist daarom iedereen naar Chez Roger et Françoise kwam!

 7. o ja, pipo is die van die geurvlaggetjes. Ik heb zijn foto gezien, die wil ik niet in het smoelenboek 😕 , van die hangwangen

 8. Sapperdeflap! Heb jij een foto van Willem gezien? Waar dan?
  Eerlijk gezegd dacht ik dat Hans die vervelende pipo was.
  Maar Willem? Toch gek, dat je zonder te weten wie het is, instinctief een hekel aan iemand krijgt. Ik vond hem als Pipo ook direct irritant. Zou hij zelf niet door hebben dat hij écht niet grappig is? Maar goed, of Pipo nu Willem is, of Monique, of Hans, ze zijn hier alledrie even onwelkom.
  Ik geef ze hierbij alle drie een officiële evitation:
  Willem en Monique Matser en Hans Schutt: ZOUT OP!

 9. Nee, nu ben je abuis Krek, jij had het laatst over de geurvlaggetjes van Pipo (maar dat kan via de privé-weg zijn gegaan) en nu besef ik dat het het blote-billen-gezicht moet zijn
  Heb ik ook maar 1 antwoord op. Pipo: COUILLES!!!!

 10. Bij dezen heet ik Annemarie57, mede namens alles vaste bezoekers van het café, hartelijk welkom.
  Kopje koffie?

 11. @Dineke: LOL@couilles
  Brood? Nee, nog niet. Mag niet van Atkins. Eerlijk gezegd kom ik net onder de douche vandaan. Heb vanochtend een nieuw huis toegevoegd bij Immogo, een bankrekening aangezuiverd (de directeur belde dat ik rood stond op een van de rekeningen SERVICE!)
  Maar ik ga straks toch wel even langs de bakker. Gedag zeggen, fotootje maken voor de website van ons dorp. Altijd handig als hij weet wie ik ben en waar ik woon. Gebeurt regelmatig dat iemand bij de bakker de weg vraagt.
  Annemarie57 ook al hier gesignaleerd? Een van de kletsgenoten van het eerste uur, nog op FF. Gezellig.

 12. ik kom hier voor het eerst. heb een beetje geprobeerd de discussie te achterhalen. waarom zo de kift op iedereen?

 13. Hallo Jeanne, welkom.
  Wanneer je hier voor het eerst komt is deze discussie niet te volgen. Probeer het maar niet eens (is ook helemaal niet interessant, wanneer je e.e.a. niet hebt meebeleefd)

 14. Ik alleen op vakantie…
  En ja die kift is vervelend. heeft te maken met een vorig forum waar deel van HeF-stamgasten op kwam, maar niet meer mocht komen, waarna enkele getrouwen van dat andere forum hier een beetje begonnen te stalken. Buitengewoon kinderachtig allemaal.

 15. Is heel verschillend. Een aantal woont permanent in Frankrijk, een aantal alleen in de vakanties en een aantal droomt ervan 😉

 16. ’t is hier ent een echt café vier oude vrijgezellen aan de toog die elke dag het zelfde bestellen en elke dag het zelfde te vertellen hebben. Heb m’n café verkocht en ben blij van het g.o.h. af te zijn. Om afkick verschijnselen te voorkomen kom ik hier regelmatig even luisteren naar een oude schooljuf en een copywriter die geilt op zijn buik. Wat is het leven toch fantastisch.

 17. Ik woon grotendeels in het oosten van Nederland, en zo nu en dan in het oosten van Frankrijk. Ik werk en schilder, en heb vandaag even een dagje time-out.

 18. Goedenmiddag, Jeanne, mag ik er bij komen zitten? Krek. Aangenaam. Zoals je in het smoelenboek kunt zien woon ik permanent in FR, ook aan de Oostkant. Zuid-Bourgogne, bij Louhans in de buurt.
  Roger, nog een koffie voor mevrouw!
  Waar zit jij als je in O-fr zit?

 19. Joh! Wat leuk!
  Wij 15 minuten er onder. Nu nog in La Chapelle-Thècle, maar vanaf volgend jaar lente 4 km verderop, in Ménetreuil. Louhans is zo’n beetje onze basis, voor de supermarkt, de volleybalclub, muziekschool en kayak. Zit je bij St. Germain en Frangy of meer richting Simard en Diconne?

 20. Hallo Jeanne, alltijd leuk een nieuwe stamgast te mogen verwelkomen. Als je het hier gezellig vindt en dat zelf ook bent kun je je hier helemaal uitleven. zet nog wel ff je e-mail adres bij je naam, dat is zo de afspraak hier op HeF

 21. Vanaf Louhans recht omhoog, bij St. Germain du Bois.
  Mijn naam en e-mailadres hou je nog even te goed. Surfend op jullie site ben ik aardig wat “gekat” tegen gekomen.
  Daarom kijk ik liever even “de kat uit de boom”. Excuses.

 22. Het gekat blijft gelukkig beperkt tot dit café, Jeanne. Nog nooit rare emails gehad (en nee: ik wil ze ook niet)
  @FrankB: oude schooljuf? Wie dan? 😕

 23. Geen probleem, Jeanne, al moet ik zeggen dat dat gekat voor 95% in de openbaarheid, dus via deze kolommen gebeurt. We mailen mensen niet thuis, ook al hebben we hun adres. Dus anoniem of niet, je loopt even veel risico op een kat of sneer.
  In het algemeen geldt hier echter: wie goed doet, goed ontmoet. Mensen die een normale toon aan slaan, worden keurig behandeld. In jouw geval lijkt me het risico op een kater verwaarloosbaar.
  Bovendien, wat zegt nu een e-mailadres? Als je Jeanne023@hotmail.com invult (bijvoorbeeld) kraait er geen haan naar.
  Dus wat zeg je ervan, Ferry, zullen we mevrouw even rustig de tijd geven om te acclimatiseren?

 24. Ik zal overwegen om wat foto’s op internet te zetten, om zo uit de anonimiteit te treden! Kunnen jullie medelijden hebben met al onze nog te gane verbouwingen. En ons ook een beetje benijden, want het ziet er in al zijn “authenticiteit” wel idyllisch uit.

 25. Robert, ik heb jouw foto’s even bekeken. Leuk huis! Herkenbare plaatjes, alleen is in ons geval de binnenkant nog niet echt opgeknapt. Ooit in een ver verleden wel, maar: geen keuken, geen w.c., geen douche. Wel oude esterikken op de vloer.
  Ondertussen zit er een keuken in, een tijdelijke douche en sinds afgelopen zomer kunnen we indoor-plassen. Tot die tijd hebben we in de openlucht geurineerd, in een provosorisch gemaakt (vier palen en landbouwplasic) “huuske” met een plastic toilet. En in de winter op een porta-potti.

 26. @Jeanne, primitief maar wel gezellig lijkt me. Wij kwamen dit huisje tegen toen het bijna af was. De zoon van de verkoopster zou er in gaan wonen. Helaas voor de jongen raakte het uit met zijn vriendin en toen wilde hij het huisje ook niet meer. Vandaar dat we in een huis kwamen met een heleboel nieuw geinstalleerd. Afgelopen vakantie hebben we alleen de zaak binnen bewoonbaar gemaakt . Met Kerst gaan we er weer heen en daan gaan we eens kijken voor een keuken. Het hoeft echter niet, je kunt er nu al in wonen. Toch is er nog een hoop te doen, de deuren en plinten zijn niet geschilderd of staan in de grondverf. Mijn zus heeft er net 3 weken in doorgebracht. Alles schijnt nu geschilderd te zijn. 😀

 27. @FrankB, doe je dat voor je dagelijkse inkomen of meer als hobby. Ben altijd benieuwd hoe Nederlanders in Frankrijk aan de kost komen. Ikzelf probeer om over een aantal jaren naar Frankrijk te verhuizen. Waar ik woon is het nu nog boven de 20 graden 😀 . Maar ik denk dat de inkomsten toch uit Nederland zullen moeten komen. Ik ben toch te oud voor de arbeidsmarkt aldaar.

 28. FrankB: er zit gewoon een tikfout in je mailadres. B tekort.
  Leuke sites verder. Ben je professional, net als ik werkend vanuit Frankrijk, of is het hobby? Beetje veel voor hobby, lijkt me.

 29. Mooie kleur ook, die Catllar. Het is overigens Mairie (met een i) en St. Jacques (met een s). Of is het weglaten van letters onderdeel van je huisstijl, zoals het overbodige puntje in mijn Krek.?

 30. Uit de hand gelopen hobby en leef er nu van en met catllar de naam was vrij en ikdus dacht die is voor mij en er snel wat opgezet nu alweer twee jaar geleden en moet er nodig wat mee doen, maar je weet een schilder ……
  Frank

 31. @FrankB, je verdient dus je inkomen in Frankrijk. Ik begrijp dat je schilder bent. Bedoel je huisschilder? Kun je denk ik goed je brood mee verdienen. Je zit ongeveer 250 km zuidoost van mijn stekje. In Holland is het koud en guur. Mijn zus loopt daar nog in korte broek rond. Hoe lang woon je er al?

 32. Met stijgende verbazing zag ik gisteren wat er zich afspeelde bij FF. Ik heb ook nog even een vraag gelezen die ik zelf enige tijd geleden had gesteld. Ferry was één van de mensen die reageerden, laat nu alleen dat antwoord keurig gewist zijn….?

 33. @Ronaldus, dan heb je nog geluk. Soms wordt het hele item gewoon weggehaald. Niet meer druk over maken. FF is wat mij betreft niet meer.

 34. @Ronaldus, Ja dat weet ik nog wel. die schijtlijster heeft alles van mij gewist, maar dan ook écht alles.
  geloof trouwens dat die meer dan 600 bezoerkers per dag bij lange na niet meer gehaald worden.
  @Jeanne, van mij mag je gezellig mee katten, als je maar 1 ding onthoudt: We houwen hier van mekaar!!

 35. daarom zijn de e-mail adressen oook wel handig, er zijn idd 2 roberten. echter die van 16:11 had zijn s-je laten vallen

 36. Ik ben bang dat 16:11 ook van mij is. Ik zit op meerdere computers te werken en op de ene sttat er een S achter mijn naam en de andere niet. Zal het corrigeren.

 37. Precies, goeie reclame! Zeker nu ze ook iedereen met een béétje verstand van zakken de tent uit jagen. Ik zag dat Annemarie57, vaste leverancier van antwoorden op allerlei vragen van forumbezoekers, ook haar definitieve vertrek aankondigde. Rigide censuur-beleid is áltijd contraproductief.
  Ik begrijp het ook wel een beetje hoor, ik heb zelf ook wel eens geageerd tegen iemand die bij FF te pas en te onpas zijn url spamde, maar zolang er een on-topic en nuttig antwoord aan vast zit (te pas, dus), vind ik dat het moet mogen.

 38. Zo even de kinderen naar de muziekschool brengen. Dan nog een tekstje afmaken, snel ff eten en naar volleytraining. Dus pas vanavond laat weer in staat een kort bezoekja aan het café af te leggen.
  Roger, zet je vast een flesje goede Bordeaux open. En niet dat goedje dat je bezoekers zonder mailadres schenkt! 😉

 39. Weet iemand hier hoe de confrontatie Françoise- Pauline is afgelopen?
  Het is zo stil

 40. @Krek, nee tot mijn verbazing ASDL en het leuke was ’s morgens bij de winkel geweest voor aanvraag en ’s middags werkte alles 😀 Moet je bij de kpn is proberen. Terwijl dit een dorp is met 600 inwoners en ik woon nog net even buiten het dorp ze vertelde wel dat ik geluk had dat er op minder dan driehonderd meter één of andere “versterkingskast” staat. Maar ik ben zeer tevreden hier, trouwens ook de rest van de familie. Woon werk bouw sport alles kan hier nog in de korte broek zonder het koud te hebben fantastisch.

 41. @ Dineke ik kan en mag daar helaas niets over zeggen Ik zou wel willen maar dat kan lastige ggevolgen hebben 😛

 42. Stuur ze anders maar naar mij, Jeanne, dan maak ik snelsnel een mooi paginaatje voor je, zoals ik ook deed voor Dineke’s hond (via smoelenboek)

 43. Maar niet te groot, want ISDN.
  @FrankB: Mazzelkont. Geinig kantoortje trouwens. Nou nog een foto van jezelf en een kort verhaaltje, en voor je het weet haal je het smoelenboek, inclusief linkje(s) natuurlijk. Wij doen niet kinderachtig over gratis reclame.

 44. Zo, weer gestemd. Bedankt voor de reminder, John. Twee puntjes achter op nummer 1. Moet vanavond goed te maken zijn.

 45. @Krek, ik denk er over na en geen link aub want ik stop met het internetwerk alleen mijn bestaande klanten blijf ik helpen en bouw het langzaam af, ga verder met mijn andere bedrijf.

 46. Zo, de maaltijd genuttigd, stapel papieren naast de pc, HenF rechtsonder in beeld. Ik kom de avond wel weer door.
  Roger… eerst maar een koffie want ik moet nog ff helder blijven.
  @RobertS is dus niet Robert van het smoelenboek….
  @Ferry, ik wil dat biertje wel bij je komen drinken, ik ga n.l. volgende week een dag naar Chateau-Chinon en Onlay. Mail ff je adres en tel. nr. dan kom ik die schuur van je bekijken 😛

 47. Jawel RobertS is wel die van het smoelenboek 😀
  Ronaldus goed als ik je morgen een routebeschrijving stuur? heb dat nu niet bij de hand

 48. @Krek dat realiseer ik me nu pas, wat een recherche werk. “Dental Supplies”, toch niet iets waar je zomaar opkomt. Het dekt nog niet de hele lading want onder deze kreet valt meestal niet het equipment, en dat leveren wij ook. Dat zijn o.a. die boormachientjes.
  Ik heb Frank trouwens beloofd hem niets aan te zullen smeren in het café 🙁 .
  Hoewel (hij is er toch ff niet) als ik natuurlijk de kans krijg…
  😀

 49. @Ronaldus Recherchewerk? Je vertelde dat je spulletjes levert aan tandartsen. Dat lijkt mij al een aardige indice dat je in de dental supply chain werkt.
  Bovendien krijg je als free lance copywriter met veel branches te maken. Zo schreef ik eens een DM-actie voor een autoclavenfabrikant, gericht aan tandartsenpraktijken, die toen net aan een nieuwe norm moesten gaan voldoen of eco-subsidie konden vangen als ze snel kochten (of zo). Verder heb ik nogal wat farma-werk gedaan, en ben ik zeer goed thuis in recruitment voor de gezondheidszorg(verzekeringen). Zo pik je wel eens wat op. Ik heb daardoor overal verstand van! Helaas moet ik dat preciseren: ik heb overal een héél klein beetje verstand van. Maar van niks weet ik daarentegen weer heel veel!
  Nee, het komt er op neer dat ik de buzz-words ken. Die laat ik dan vallen, waardoor de mensen denken; “Hé, die heeft er verstand van.” Als ze doorvragen val ik hopeloos door de mand. Maar dat hindert niet. Als tekstschrijver voor de consumentenmarkt moet je ergens nét zo veel van weten dat je het uit kunt leggen aan iemand die er geen verstand van heeft. De mensen die er veel verstand van hebben, kunnen dat meestal niet. Juist omdat ze er te veel verstand van hebben.
  Hallo, HALLO?
  Shit, is tijdens mijn betoog iedereen in slaap gesukkeld.

 50. Je zou het volgens mij ook niet slecht doen als snelle jongen in een foute auto en plof…. voet tussen de deur. 😛

 51. Goedenavond, doet u maar een wijntje. En ja RobertS is die van het smoelenboek. In het verleden ook wel genoemd Robert. Aan de website en het emailadres kun je trouwens zien dat ik het ben.

 52. @Robert, gelukkig dan hebben we maar met één Robert te maken. Er lopen b.v. veel te veel ronnies rond zeer verwarrend 🙂
  Roger… nog maar een koffie, ik ben er bijna doorheen en dan kan ik over op iets anders…

 53. ik logde net even in op http://www.catllar.com/ van FrankB en mijn geluid boxen stonden wel even wijd open van een vorige sessie. Degene die de site bekeken hebben, begrijpen dat ik onder tafel lag.

 54. Hoi, ook Aat hier een plaatsgenoot. Hoe is het met je? Oh, sorry, ik ben Rob(ert)A. Ik woon in het midden van Nederland en heb ook een huis in Panneçot waar ik mijn vrije tijd doorbreng. Ik kom vanavond gezellig een biertje drinken, dus geef mij maar een tapje (Kanterbrau). Proost!!!:P

 55. @Rob A: Dat is ook toevallig. dat is dan de derde nederlander die daar woont. In een dorp met 80 inwoners. Ze kunnen ons bijna geen minderheid meer noemen. Wanneer gaan we de politieke partij “nederlands dorpsbelang” oprichten? Waar woon je eigenlijk Rob?

 56. @ Rob A: natuurlijk stom stom van mij… Rob Ak… nou weet ik het weer. Nou dan hoef je ook niet te vertellen waar je woont want dat weet ik al. Sorry Rob dat ik je niet meteen herkende.

 57. @robertS: inderdaad de man van de beestjes. Maar jij weet ook dat het exotische dieren zijn. Een vakbroeder?

 58. Ik heb de plannen om vrijdagochtend vroeg naar Panneçot te vertrekken, hopende op goed weer. Maar zoals het er nu uitziet is het weer in Bourgogne niet erg best vanaf morgen. Dat mag de pret niet drukken dunkt mij. Verder zou ik graag willen weten of er nog “spannende”dingen in Frankrijk gebeurt zijn. Doe mij nog maar een biertje, bedankt RobertS:P

 59. Volop aan het plannen, kratje links voor doosje in het midden, gewicht verdelen anders haalt die aanhanger me in onderweg. Wat een zooi sleept een mens toch mee.

 60. Heren, vergeet u de plaatselijke middenstand niet. 😀 Sinds ik de DEC telefoon van Siemens goedkoper zag staan in de LeClerc probeer is zoveel mogelijk alles daar te kopen. Kost wel meer tijd natuurlijk. Leuk zo’n keuken in de uitverkoop hier, maar ik zou niet weten hoe ik dat ding daar zou moeten krijgen.

 61. RobertS, ik betaal me blauw aan de plaatselijke middenstand, ze houden van verre de deur al voor ons open. Maar af en toe moet je toch ook van die ouwe bende in Nederland af.

 62. ronnie1, ronnie2, Frank1, Frank2, Kunnen we niet beter een paar idiote bijnamen bedenken. Is echt dorps…. zou dat in Frankrijk ook bestaan, bijnamen.
  Roger….. alle aatjes robjes frankjes marjannekes en dinekes etc… een borrel.

 63. Ik heb een aanhanger, maar die staat in Frankrijk. Afgelopen vakantie 4 keer mee naar Toulouse geweest en 1 x naar Bordeaux. In beide gevallen de Ikea. Het is echt geen kleine aanhanger maar Ikea was toch 4 x rijden. Daar komt ook nog bij dat ik het vreselijk vindt om 1200km zo’n *^%$## ding achter me te hebben hangen. Hij staat dus netjes daar. Het keuken centrum zal we 2 keer rijden worden.

 64. Ik laat de aanhanger nu ook daar staan want ik heb het zo’n beetje gehad met het meeslepen van overtollig spul.
  Nu kan hij daar mooi dienst doen voor het vervoeren van bouwmaterialen en andere klussen.

 65. Jongens, ik stap op. Ik moet er morgen 5 uur weer uit, dagje naar Wenen voor de baas. ’s avonds laat pas weer thuis dus morgen zien jullie me niet. Trusten!!

 66. @Ronaldus, daar gebruiken we hem ook voor. Grof vuil bouwspullen enz. Houdt ik mijn auto lekker schoon.
  @Aat, welterusten. Mooie stad Wenen, als je de metro neemt naar de Donau (als je tijd hebt) kun je zien dat die inderdaad blauw is.

 67. Ik heb één probleem met die aanhanger, ik kom niet boven. Ik moet de hulp van de buurman inroepen die hem met zijn jeep over het bospad omhoog sjort. 🙁

 68. Dag poesjongens , daar ben ik ook weer eens even. Roger , doe mij maar iets heel spannends : een Perrier en geef die lieve poesjongens ook van wat van mij.
  Wat praten jullie serieus vanavond. Koikispass ???
  Heb jullie gezien dat Françoise een web cam heeft gekocht van de gulle fooienpot ? Zou Roger dat wel weten ? 😮

 69. Nee die auto hobbelt wel omhoog, en als het heel glibberig wordt heb ik een geweldige truc. Ik me afgelopen winter een paar nylon sneeuwsloffen aan laten smeren en dat werkt dus ook geweldig op modderige bospaadjes. TIP

 70. Voor mij een rode wijn. Ruimte genoeg aan de bar.
  Wat de website betreft: mee bezig. Duurt wel even.
  Wij gaan zaterdag naar Frankrijk – met aanhanger. De meeste spullen zijn er ondertussen. Dus een van de volgende keren zal hij er wel blijven staan – inderdaad om te klussen.

 71. hoi jeanne, welkom bij dit kleurrijke gezelschap van klussende hollanders in den vreemde, ik ben ronaldus eigenlijk zonder dus maar da’s dus voor de herkenning 😕
  En neem wat te drinken als Roger tenminste nog iets fatsoenlijks onder de kurk heeft…

 72. en een whisky voor mij. zo te lezen vetrekt bijna de hele club richting Frankrijk as vrijdag. wordt een saaie boel volgende week. kan wel internetten daar maar allen via de GSM en dat kost een godsvermogen. was van de zomer 175 euri kwijt omdat de kids ff wilden msn-en

 73. Ja met de trailer, aanhanger bleek te klein te zijn. heb afgelopen weken 3 banken gescoord bij familie/kennissen

 74. Hebben jullie zoveel ruimte daar….. 3 banken.
  Ik heb meestal toch 130 km op de teller met aanhanger.
  Schiet best wel op.

 75. 150 gaat ook wel met een aanhanger. helaas lukt dat met een (paarden) trailer niet die is te hoog 100/110 is wel max

 76. Zo, mannen, uitgevolleyd (geen reet aan vanavond) en nu na het finaliren en faxen van een wervingstekstje voor Justitie nog even tijd om de dagsluiting te verzorgen. Zagen jullie dat idee van Aat bij het INFO-PUNT? Slimme vent toch. Echt een creatieve techneut, die lateraal kan denken. Houd ik van.

 77. We hebben net het programma uitgewerkt voor volgende week, het lijkt wel werken. Zondag neerploffen op de bank.
  Maandag de dakgoten van de schuur monteren en stelling neerzetten. Dinsdag op stap o.a. chateau chinon. Woensdag klussen, donderdag shoppen in chalon-sur-saone, vrijdag klussen en de buren te dineren, zaterdag bibracte en zondag weer naar huis om uit te rusten.
  Doe maar snel een whiskey Roger… pfffffffffff

 78. @Peter: ah! Een échte krantenist. Die schrijft over nieuws en zo. Ik ken ze vooral in de B-t-B-bedrijfsjournalistiek. Heeft niks met de actualiteit te maken, alleen maar met goed, positief en commercieel interessant nieuws.
  @Ronaldus: leuk hè, zo’n huis in Frankrijk. Spreken we donderdag af voor de lunch in de resto van Carrefour Chalon? Wat is bibracte?

 79. Bibracte, Gallische stad, archeologische vindplaats
  Museum van Bibracte, gelegen aan de voet van de Mont Beuvray, presenteert een overzicht van de Keltische beschaving in Europa.
  Is die Carrefour makkelijk te vinden..vraag ik morgen even aan Truda, lijkt me beregezellig.

 80. Industriegebied Zuid. Grote Carrefour. Castorama… Maar als je liever ergens in het centrum afspreekt kan dat ook, hoor. Het is voor ons maar 40 minuten.

 81. Cool, Ronaldus, we mailen. Als ik het tenminste niet te druk heb met het schrijven van gratis tekstjes ;).

 82. We kunnen Ferry dan wel Albert (H) noemen, de boodschappendienst, hij let op de kleintjes (zelfs gratis teksten) 😛 😛 en trusten…..