125 reacties op “Chez Roger et Françoise – dinsdag 15 februari

 1. Pfff, eindelijk! Ik heb uit pure wanhoop mijn hartekreten maar in de filmrubriek gezet.
  Koffie, koffie, koffie. Alsjeblieft, Roger. Je ziet er wel erg afgeragd uit, trouwens. Zal ik het zelf maar tappen en er meteen eentje voor jou maken?

 2. Slof ,slof, bijna geen benen meer over. Moest ‘nuchter’ naar het ziekenhuis. Hee Hanneke en Roger, ik snak naar een bakkie koffie. En euh… is er nog iets eetbaars?

 3. Voor eetbaar moet je bij het yuppencafé even verderop zijn. Daar maken de eigenaren heerlijke en eigentijdse hapjes klaar, maar ja, hier is het gezelliger. Een croissantje moet normaal wel lukken, maar volgens mij is Roger nog niet naar de boulanger geweest. Roger!! Werken, kreng.

 4. Een hele goede morgen. Vandaag hoef ik pas om 12 uur te beginnen, dus kan ik mooi jullie even groeten. Tot voor gister leek het erop dat ik alleen lopende band werk mocht doen, maar gelukkig mag ik nu ook voor de schermen werken. Gelukkig maar…………
  Fijne dagen !

 5. TT’s? Is dat een broodje Assen? Of net zoiets als mijn favoriet uit Amerika: de BLT, klaargemaakt met TLC?

 6. Goeiemorgen (kan nog net) allemaal, het sneeuwt hier al weer en het blijft nog liggen ook! Ben naar Z-Fr getrokken om het mooie azachte voorjaar… 🙁

 7. moet zuiderlijker zijn maar kom net uit de garage fiets gerepareerd en nu kan ik alleen nog met de pinken typen de rest is bevroren

 8. Hoi Frank, ja, jij zit nog net ietsie zuidelijker maar we hebben kennelijk toch hetzelfde weer vandaag, ga ff je website bekijken…

 9. Een paar weken terug reed ik naar het zuiden in een auto die ook de buitentemperatuur aangeeft (overigens een volstrekt overbodige ontwikkeling, bij mijn eigen 2cv weet ik binnen altijd heel precies wat de buitentemperatuur is, en daar heb ik geen thermometer voor nodig :-). Bij Avignon kwamen we van de snelweg af, het was ongeveer -3. Verder gereden richting het zuiden… -4…- 5… Tot het een klein uurtje rijden zuidelijker -7 was!! Ik begon me bijna af te vragen of ik wel de goede kant op reed! (De verwarring was overigens compleet toen ik naast de weg in een weiland een zebra (!!) zag staan!)

 10. Anne-Lise: rare dingen maak je toch mee zo he? Normaal vriest het hier altijd wel een paar graadjes in de winter, maar winter 01/02 sloeg alles, toen hadden we -12! op +- 400 m. Veel gesprongen leidingen natuurlijk (niet bij ons maar wel bij mijn zusje)

 11. Nou dan maar even zo. Wij hebben in 2003 twee oude herenboederijen gekocht in de Creuse. Deze zijn 40 jaar onbewoond geweest, het ene huis stond van onder tot boven vol met herinneringen met de bewoners van weleer

 12. We hebben toen alles kunnen overnemen. Bij de overdracht bleek dat ze ook alle persoonlijke bezittingen hadden laten liggen. Foto’s, brieven, 19e eeuwse gerechtsbevelen. 19e eeuwse trouwaktes enz enz

 13. ooooh, Yvonne, nou maak je me inderdaad heel erg neiuwschierig (gek op ouwe ‘troep’). Jammer dat je link ’t nu niet doet! Zat er ook gebruiksspul bij en kleding? Heb je al die oude zaken bewaard?
  Vorig jaar stond er een rapportage in het blad ‘leven in Frankrijk’ over mensen die een huis gekocht hadden waar ook heel de oude inboedel nog in stond (werkelijk ALLES!!), mooi gefotografeerd. Prachtig, zo’n kijkje in het verleden!

 14. En dan niet zo maar kunstgebitjes, dateren van omstreeks 1870 en liggen nu in de vitrine bij een tandtechnicus in de buurt

 15. Vreemd, ik kan Yvonne’s site nog steeds niet zien…
  leuk Yvonne, dat het zo’n goede bestmming heeft gekregen!
  Maison en France? Neuh, heeft wat mij betreft nogal een hoog ‘Allerhande-gehalte’ en het is vooral gericht op mensen die het geld hebben om ook daadwerkelijk in huis in Fr aan te schaffen. Ik behoor helaas niet tot die categorie… (ben nog altijd op zoek naar een stokoude weduwe met een prachtboerderij 🙂

 16. Al zeg je het zelf…
  Ik schreef ook ooit in MeF, als regiocorrespondent. Maar op een gegeven moment begonnen ze op een onaardige manier te zeuren dat ik nog niks had ingeleverd. Dat was ik verplicht! Maar ik kreeg er geen cent voor. Ze zagen mij en de andere regiocorrespondenten gewoon als een goedkope manier om het blad te vullen. Toen ben ik maar gestopt. Mijn stukkies staan nu op krek.nl.

 17. tja… dit was GEEN freudiaanse verschrijving: weduwe moet toch echt weduwNAAR zijn!!
  (alhoewel ik voor dat oude huis tot een boel bereid ben…)

 18. Ja ik weet de site is even uit de lucht vanwege problemen bij het hostingsbedrijf. Helaas behoor ik ook tot de groep die de keuze moet maken. Maar door heeeel zuinig te leven en alles zelf aan te pakken wagen wij de gok. Want ik ben (noodgedwongen) huisvrouw en mijn man timmerman

 19. En.. ik moet er bij vertellen dat ik graag onze toch wel ongeloofelijke belevenissen wel kwijt wil aan anderen. Vandaar ook de website, als ie ut doet, grrr

 20. Hij heeft een prachtig uitzicht, 80 hectare en 180 stuks vleesvee, een moeder van 90. En euh….kun jij het sokken breien van mij overnemen!!!

 21. oh mijn god, als ik me daarmee binnen in de markt moet zetten dan mag ik nog wel hard gaan oefenen…
  Maarre, ik zie toch een klein probleempje: die franse oma’s dat zijn krasse knarretjes! Zometeen heb ik eindelijk mijn prachthuis geerfd, zit ik nog jaren opgescheept met een stokoude schoonmoeder!!
  Nee, als je achterbuurman aan de vrouw wil kunnen we misschien beter het programma ‘boer zoekt vrouw’ gaan exporteren!

 22. @Yvonne: Bij de site La-vie-en-france.nl (zie de link in de linker kolom) willen ze je verhalen heel graag plaatsen. Dan heb je meteen een behoorlijk publiek, want Jan van der Mars, de webmaster, is een meester in het genereren van traffic.

 23. @Anne-Lise; ik vind juist dat Maison En France net niet het idee geeft dat je een dikke portomonaie moet hebben. Ik heb dat gevoel meer bij de anderen zolas de nieuwe Seasons over Frankrijk en Leven in Frankrijk en En France (als ik de titels tenminste goed heb) Af en toe koop ik er wel eens één en heb dan altij het idee dat ik dan juist het blad ‘miljonair’ heb gekocht 😉

 24. Dat vind ik ook. Als ik de bladen En France. Leven in Frankrijk, Seasons lees dat vind ik deze allemaal ver van mijn bed show. Nu moet ik zeggen dat ik in MeF ook de sfeerverhalen het leukste vind. Mede dankzij mij natuurlijk…!

 25. misschien heb je wel gelijk Sandra! Nu je zegt Seasons voor Frankrijk bedenk ik me dat ik die twee gemixed heb in mijn hoofd! Dat was dat Allerhande-achtige blad voor mensen met bergen geld!
  Goed, ik heb niets gezegd en ga ze allemaal nog eens bekijken!

 26. Hee Sandra, ik ook geen bloemen hoor! Alleen maar een natte kus…. Waar ik al blij mee was hoor! Hans is net herstellende van een bijna longonsteking en stond gisteren in de kou al weer op 25 hoogte op en dak!! Das een man met b*llen he!!

 27. Eindelijk het boek gevonden “Prehistòria de catalunya nord” Centre de recerques i d’estudis catalans unversitat de perpinyà.
  geweldig een bron van informatie en ook worden de rots tekeningen beschreven.
  mijn dag kan ondanks de sneeuw niet meer kapot.

 28. Goedenavond, allemaal nieuwe namen in het cafe. Zie ook net de nieuwe foto van Remke staan in het smoelenboek. Gave foto.
  Rondje voor iedereen!

 29. @Yvonne,zelfs die natte zoen heb ik niet gehad ! Maar ik moet bekennen dat ik gisteren knoflook op had en hij niet dus dat zoent ook niet zo lekker hè 😉
  Ik ben blij dat ik jou mannie niet ben, ik durf nog niet uit een diep bord te eten vanwege mijn hoogtevrees……
  BTW Is er nog koffie ?

 30. Ik sla de koffie nu over hoor! ik moet gaan, mijn keeltje even laten galmen in de kerk(!) Kan altijd nog van pas komen bij het 1 mans koor (1 non) in de kerk van Chambon sur Voueize!! Oja, heb es ff flink gemopperd over dat mijn site uit de lucht is, misschien helpt dat eens!!
  Misschien tot straks

 31. TT is het lekkerste van heel Frankrijk. Als een restaurant het heeft bestel ik het meestal. Een soort TT test. Zalig…

 32. Tjonge jonge…. kom je een paar dagen niet in het café zit het gelijk helemaal vol met onbekende gezichten, Yvonne, Sandra, Ted, Anne Lise, Linda, Kits en misschien ben ik er nog wel één vergeten. Maar.. nieuw bloed in de tent is misschien wel zo leuk.
  Gelukkig, onze rots in de branding, Roger, is wel paraat. Graag een pastis enne.. zonder water graag.

 33. Zo, Roger, laat maar een koffie komen, dat heb ik wel verdient na een dagje ziekenhuis sjouwen in Duitsland…
  Even weer bijgelezen…leuk die actieve mensen…lees ook MenF heb ook een keer een verhaal gelezen van mensen die een huis met allemaal leuke herinneringen…weet niet meer waarin dat was….ik herinner me foto’s van oude kasten compleet met oude tafelkleden etc….leuk artikel over een ontdekkingstocht in het verleden…in mijn huis hangt nog de grafplaat van één gezin en in de tuin staat nog een grafzerk…heb alleen geen flauw idee wie het zijn….

 34. Dan gaat het des te makkelijk. Begin je te ontspannen, begin bij je tenen en werk dan langzaam naar boven toe tot je bij je hoofd bent.

 35. “avond saam…
  even snel bijgelezen.
  ’t Was druk vandaag, man ziek thuisgekomen, dus die is nu geveld.Wij wisselen elkaar af. Gelukkig morgen een kort dagje.
  Zoon Pieter meldt net dat hij via het internet heeft gehoord van de zelfmoord(-poging)? van Michael Jackson. We zullen het wel vernemen…

 36. Ik denk er over om maar een rondje te geven, kan bijdragen aan de ontspanning!

 37. Robert, volgt jouw vrouwvolk ook met spanning de ontwikkelingen aan Albert Square?

 38. Schitterend gezicht: ze komen hier net van de manege in ganzenpas voorbijgereden: verschillende ruiters in lichtgevende jacks en de paarden met lichtjes voor en achter. Mooi gezicht.

 39. ook al de griep…..
  SANTA MARIA – Michael Jackson is dinsdag met spoed naar een ziekenhuis gebracht in Santa Maria, Californië. In die plaats is de rechtszaak gaande tegen de zanger wegens kindermisbruik. De 46-jarige ‘Wacko Jacko’ heeft de griep, meldde de rechter in de zaak, Rodney Melville.

 40. Had ik eerder op de avond ook al gelezen. Maar mijn zoon zit op andere sites. Wist ook als een van de eersten dat Pim F. doodgeschoten was. De tijd zal het leren.

 41. Er staat “griep” tussen haakjes op de BBC site. Alsof ze het zlef met een korreltje zout nemen. Zielig man die Michael.

 42. @Robert,
  Dit is een zielig verhaal over een zielige man die een zielige jeugd gehad heeft en zich zielig is gaan gedragen.

 43. @Marjan,
  Ja, en in het ziekenhuis denken ze dat het beter is dat ze naar huis gaat, dat ze dan minder verward zal zijn.

 44. @Monique, dat klinkt wel logisch… en krijg je dan ook nog iets van thuishulp? Ik zou eigenlijk niet eens weten hoe dat zit in Frankrijk…

 45. Het is Willem nu, Je krijgt alle hulp, thuiszorg,ook hulp in de huishouding eventueel, maar we praten er nog over het zal je leven danig op de kop zetten.

 46. Doe mij trouwens maar wat te drinken om wakker te blijven, ik ben afgelopen nacht iedere twee uur naar de stal geweest voor een koe die moest kalven, wat denk je, om zes uur pas, kun je daarna meteen gaan melken. Geradbraakt dus vandaag, opzich niet zo erg maar de volgende madam dient zich aan, dadelijk maar weer eens gaan kijken.

 47. Geloof dat je sandra afgeschrikt hebt. Drink als troost maar een borrel van mij. Roger! Schenk eens in als je wilt.

 48. Ik denk het ook Peter, dat zal Roger toch wel willen.
  Als het vannacht trouwens weer zo gaat klop ik nog een keer of wat aan, blijf je wakker bij, vooral de tweede nacht.

 49. Ken die verhalen over nachtdiensten ja, mijn vrouw was ooit verpleegster. Voor mij staat de wekker morgen weer. Trouwens, loeien de koeien jou niet wakker?

 50. Ik werd er spontaan afgeknikkerd en heb tot noch toe werk gehad om binne te komme.

 51. Weblog is traag. Ik ga ook slapen. Morgen weer een nieuwe dag. Maken jullie het niet te bont? En niet met een slok op achter het stuur kruipen hoor!

 52. als ik niet reageer……………..
  het lukt niet om binnen te komen……………
  Ben ondertussen de website van Yvonne aan het lezen,
  puik gemaakt en geschreven hoor.

 53. Mooie site lijkt mij ook nog wel een keer wat, ik heb de wekker op vier uur gezet,dus tot morgen.

 54. Als dit bericht ooit nog zijn weg vindt naar dit web-log,
  dan ben ik waarschijnlijk al in droomland.
  Trusten allemaal.

 55. Sorry Peter en Willem, Ik denk dat ik erg duf was want ik zag jullie niet zitten in dat hoekje aan de bar. En nu ben ik hier voor een kop koffie en zit de deur nog op slot !