160 reacties op “Chez Roger et Françoise, dinsdag 19 juli

 1. Goedemorgen, ga nu de deur uit: laatste dag werken! France!

 2. Andrée is bijna op pagina 300….En dat terwijl ze zondag en maandag heeft gewerkt.
  Geen tijd om opgekruld met een boek te zitten: het is wat afgekoeld hier. Prima weer om de heggen te gaan doen.

 3. Goeiemorgen. Il pleut! En dus tijd voor een bakkie pleur.
  Het is lang geleden dat er hier nattigheid uit de lucht kwam vallen – of het genoeg is om de ‘restriction totale’ op te heffen…

 4. goedenmorgen allen, geef mij maar een koffie….in frankrijk gebruikt men chloraat korrels om onkruid te bestrijden….wie weet of dit ook in nederland te krijgen is…
  @Kees, ik denk dat regen voor jullie welkom is…

 5. Hallo allemaal laat wakker vannacht heeft mijn zieke vrouw rond lopen spoken maar het gaat weer een beetje geloof ik. Blaasontsteking schijnt heel naar en pijnlijk te zijn 🙁

 6. Oei. Weet van mijn zusje dat dat idd heel naar kan zijn. Beterschap voor Erna.

 7. John P., snel even naar de dokter. Een kuurtje en het is snel verholpen. Heel veel water drinken om te spoelen.

 8. Onze zoon heeft sinds Harry Potter wel 8x alle delen van Lord of the Rings gelezen, en is nu bezig met allerlei andere dikke pillen die ook fantasie-sprookjesachtige veel-delerige verhalen bevatten.
  Hij heeft het nu al jaren “te pakken”. Wat ik erg leuk vind.
  Alleen verzuchten wij soms: als je nou je geschiedenis ook zo kende….

 9. pfff, ’t is alweer droog. Het meeste vocht was alweer verdampt voor het de grond raakte, en de zon schijnt weer vrolijk… Regen is inderdaad erg welkom hier, Frank, al vinden veel wijnboeren die droogte helemaal niet vervelend: goed voor het suikergehalte in de druifjes (2003 is wat dat betreft een goed wijnjaar geweest hier in de Bordelais). Er zit niks anders op dan veel te blijven drinken…

 10. Krek, weer terug van het zonnige zuiden?
  We wachten nu met spanning op een verhaal.

 11. Hoi, Coco,
  Ja, weer terug. Geen spannende verhalen. Of het moest zijn hoe onze laatste overnachting in het water viel omdat onze gastheer weg was. Met vrouw naar ziekenhuis, verder geen details gekregen. Zijn we maar in één keer naar huis gereden. Wel nog even gestopt bij de Ferme des Crocodiles van Pierrelatte. Maar ik ben niet naar binnen geweest, want honden mochten er niet in. En om Vicky nou een uur alleen in de brandende zon in de auto te laten zitten… Ik ben solidair bij haar gebleven en heb de airco aangezet.
  Al met al een lekkere vakantie, toch. Eerst een paar dagen bij een kennis die steeds meer vriend werd. Daarna twee dagen bij Remke op de camping. Waarbij we opnieuw ontdekten dat een camping voor de kinderen erg leuk is, met al die kinderen. Maar je moet er niet heen gaan om eens een boom met de uitbater op te zetten. Die staat namelijk in de keuken. En als ze op het terras komt, zitten er steeds andere mensen erg te genieten van hun vakantie, geheel vrij van dagelijkse beslommeringen en de remmingen die die met zich mee brengen. De eerste avond was dat nog leuk, maar het hoge oudejongenskrentebroodgehalte werd de tweede avond wel wat vermoeiend. Moet je de hele tijd scherp zijn om mee te kunnen in de mannelijke grappenbarrage. Dat had ik toen wel gezien. Hopelijk komt Remke een keer bij ons langs, op weg naar het Noorden. Kunnen we ’s echt bijkletsen en -roddelen over onze weblogervaringen.
  Nu even de werkachterstand wegwerken, dan later meer. Met foto’s!

 12. Zo, petite pc-siësta en dan maar weer eens naar de waslijn. Het waait hard dus hangt een deel waarschijnlijk al in de bomen…
  @Jeanne: Het enigste moment van de dag dat we allemaal bij elkaar zitten, onder het middageten, spreken we vanalles door indien nodig. Anders gewoon lekker roddelen naturlijk.

 13. Tuurlijk. Jij bent ook heel discreet over mijn uitspattingen geweest. zag ik net. Zoals het een gastvrouwe betaamd.

 14. Ik word ook nieuwsgierig…. had niet eens gemerkt dat Krek weg was, wegens zelf weg zijn.
  Ik zal eens in de plaatselijke boekhandel kijken of HP daar al te krijgen is, maar ik heb het donkerbruine vermoeden dat ik tot volgende week in Nederland zal moeten wachten. Is eigenlijk maar goed ook, ik heb wel andere dingen te doen.
  Wanneer komen die foto’s?

 15. Wat leuk Hanneke dat je er nu zit met al je levende have.
  Heb je alles al uitgepakt?

 16. @Ferry: Mocht je hier langskomen. Je beschreef een tijd geleden een route naar Nevers die niet dóór Parijs (Peripherique) maar lángs Parijs loopt. Heb niet goed opgelet toen, zou je ‘m svp nog ’s willen oplepelen (mag ook naar m’n mail)?

 17. Jeanne: nee, we hebben nog niet alles uitgepakt. Dat kan niet, want ongeveer het hele huis moet eerst schoongemaakt worden (okee, dat schiet al lekker op, trouwens) en dan opnieuw behangen en geverfd. Afgezien van de meest noodzakelijke dingen staat de inboedel in de kelder.
  Mijn levende have ligt nu voor Pampus: ze zijn met Milo wezen skaten (hij skate, zij lopen mee) en zijn dus moe. Wij hebben een prachtige Vélorail (geasfalteerde voormalige spoorweg) vlakbij ons huis en dat skate lekker weg.
  O ja, we zijn er achter gekomen dat dit huis in de volksmond ‘La chaleureuse’ wordt genoemd en waarschijnlijk houden we een dergelijke prachtige naam er gewoon in.

 18. La Chaleureuse… heeft ooit een wel érg gastvrije madame gewoont, waarschijnlijk. Maar wle erg mooi, qua naam.

 19. Dank voor alle tips maar is nog steeds een soort van dood vogeltje dat op de bank ligt hoop dat het morgen beter gaat antiB is binnen nu ff w88 tot het werkt.

 20. @Krek: eh…..Was het zegellig? ….Chips, haal ik ook alles door elkaar!
  @John: dé kans om haar eens goed te vertroetelen!!!

 21. Hebben we zowaar vanavond helemaal niemand aan tafel zeg…gaan we lekker frikandellen eten dan?

 22. @REMKE (sorry, moet ff schreeuwen, want de muziek staat hier zo hard): geen bbq?

 23. Laat Andrée de “song for Guy” horen, kan ze mooi op de piano spelen

 24. Bbq? Nee, alleen op donderdag. Vanmiddag nog de pompiers op bezoek of we er vooral op wouden letten dat mensen niet zelf met vuurtjes in de weer gaan.

 25. O nee? Ikke wel! E nik heb inmiddels heel andere connotaties bij het woord ‘doos’, maar dat heb je wanneer je op een middelbare school werkt.

 26. Heb het personeel (…) aan het werk gezet: tortilla’s. Moet lukken.
  Heb overigens vanmorgen het vrouwtje van vorige week (voor ingewijden) gebeld om te vragen hoe het met haar gaat: het gaat redeljik. Wel heeft ze last van nachtmerries…

 27. Volgens de titel van dit gebeuren niet iig. Zal het voortaan wel je vracje noemen dan…

 28. Wat, geen vracjes in Pays Bas?? Zie je nou dat ze het niet begrijpen daar. Zal er wel eentje achterin zetten voor je als ik naar Pays sans Vrac ga 🙂

 29. We gaan morgen denk ik ff naar Friesland: wat vergeten spullen brengen (kussen, haringen (haha)). Even wat zwarte t-shirtjes gekocht voor Emma, komt ze netjes voor de dag in de bediening. Mijn zwager heeft een huisje vrij, wegens annulering en biedt het ons aan, maar ik ben wat huiverig. Worden we gelijk ingezet en ik wil vakantie vieren, ben doodmoe. Kamp al een week met een keelontsteking.

 30. Welja, giet er maar wat in. Vanacht lekker zweten, morgen weer toppie. Moet je wel genoeg drinken en onder twee dekbedden.

 31. Het is hier een stuk frisser, met een straffe wind. Zo’n wind dat je de hond z’n oren ziet waaien.

 32. 😀
  Hier word het juist weer warmer, dit na twee dagen heerlijke koelte. Helaas, had ik maar naar Schotland moeten verhuizen… Wel veel wind ook hier, maar na de Tramontana word het altijd mooi. Je klinkt trouwens een soort op. Tijd dat ADinekeHD echt vakantie neemt!

 33. @R: ik weet het. Op de een of andere manier toch nog steeds teveel ‘verplichtingen’ en het niet los kunnen laten.
  Won ik maar eens een hoop geld, dan kon ik echt gaan uitrusten.

 34. Lieieief Henk!!! Maar ik denk dat T. en ik er in de herfstvakantie wel weer even van gaan genieten in good old Paris

 35. @D: Tip: word eens tijdelijk invalide, dan merk je dat het leven gewoon doorgaat. Word je omgeving heel actief en creatief van. Ooit sprong er een paard op m’n rug (pure liefde) toen heb ik dat ondervonden. Sterker nog: ze zijn superblij als je weer beweegt.

 36. @R: been there, done that. Niet vrijwillig overigens. reed bijna 2 jaar geleden met mijn fiets in de tramrails. Was heel wat daagjes immobiel. Niet leuk. En het draait idd door.
  Maar mijn moeheid van nu is anders: ik merk dat ik ouder en minder flexibel ben -;-(
  Andrée blèèèrt dat het gaar is, dus ik moet naar beneden. Later!!!!

 37. @dineke: ouzo is hoofdpijntroepuit de fabriek. Er is wel een variant die door de grieken thuis gebrouwen wordt, die prima is. Heeft andere naam, maar ben die even kwijt. Anyway, die is prima, engeltje over je tong.

 38. jaren geleden ouzo bij de Griek gedronken, kreeg daarna de hik…heeft 10 jaren geduurd, ik werd ere gek van…durfde geen boor meer vast te houden….daarna nooit meer ouzo, krijg al de hik bij het woord….

 39. Komt er net een boeking binnen voor 3 weken mobhom in 2006….word daar toch wat opgefokt van.

 40. @remke: hoezo? als kampeerder haatik reserveren, maar als campingbaas zou ik blij zijn met elke reservering…

 41. Kan me wel wat bij voorstellen, Remke. Het idee dat je nu al weet wat je volgend jaar waar gaat doen. Dat is gewoon eng.

 42. @dineke: dat valt tegen: steeds meer campingbazen plaatsen stacaravans en kleine huisjes op kampeerplekken. Kun je meer voor vragen en verlengt bovendien het seizoen.

 43. Hoi allen, ben weer bijna pcmobiel, nog ff volhouden met mijn onbetalende gasten 🙂 maar wel volledige inzet.
  Remke: betekent dat je gasten het hartstikke fijn gehad hebben! Dus waarom opgefokt? Als het zo doorgaat heb je het van het voorjaar weer lekker stil met boekingen…

 44. @Dineke: Nee, kamperen is nóg erger. Ik zie trouwens dat je niks met mijn site-tipjes gedaan hebt. Lief, kan ik ze de komende weken zelf gebruiken.

 45. @krek: volgens mij bedoelen we hetzelfde. Vanuit kampeerdersoogpunt hoort reserveren natuurlijk niet bij kamperen. Jij wilt vrijheid. Nu al vastleggen waar je over ruim een jaar heen gaat is eng, al is het maar omdat je niet weet wat het weer dan doet.
  Maar aan de andere kant, voor een ondernemer moet het toch gewoon een lekker gevoel zijn dat de orderporttefeuille voor volgend jaar nu al deels gevuld is?

 46. Coco: sinds wanneer? Heb net grootste stress van laatste 10 jaar achter de rug en nog niet verwerkt! Maar heel lief van je…
  Peter: eh, dacht dat ie wel duidelijk was… 🙂

 47. Kitty dat bedoel ik, enkele dagen geleden ging het niet best met je.

 48. Coco: gut, dacht dat ik dat helemaal voor me had gehouden… maar ik kom er mettertijd wel overheen, moet alleen nog de strategie bepalen…

 49. Sorry Coco, is te erg voor blog… sorry medelezers, dit is niet leuk om te lezen zo…

 50. We nemen wat te drinken, is trouwens lang geleden.
  Nog steeds aan de Grenache?

 51. Coco: Onze kids inmiddels getrouwd, dus geen zorg meer over, loslaten nu he? Lekker zomer gaan vieren! Heb jij trouwens iets van water, zwembad ofzo met deze hitte?

 52. En inderdaad, de bruiloften achter de rug, vandaag de laatste weggebracht.

 53. Trouwens, hoever van zee?
  Jammer dat we dat kaartje nog niet hebben met alle vaste klanten van het café ingebouwd per woonplaats/vakantiehuis, was echt een goed idee!

 54. Kitty je bericht van 23.53, fijn je weer te zien, volgens mij kan dat niet omdat m’n webcam niet aanstaat 🙂

 55. Coco: whaaaa, ik noem jouw schrijven hier gewoon zien! Ik zie meer uit letters dan uit cams na verloopt van tijd…

 56. ja, das best dichtbij, wij woonden in NL maar 20 km van zee maar het duurde bijan een uur om er te komen en in de spits kwam je haast niet meer thuis…

 57. Het kaartje moet gewoon even wachten. Door de bruiloft was het erg druk.

 58. hm… ik 2 seconden… maar wel zo’n ordinair palstic bad van 4 m 70 of zoiets, hebben we wel veel plezier en koeling mee/van gehad… maar die zee trekt me ook enorm! Alleen, dat kost ons weer minstens 1,5 uur, en in het toeristenseizoen durf ik het niet aan want ik heb een hekel aan andermans kop op mijn schoot of teen in mijn mond.

 59. Kitty zo’n ding hadden wij ook. Wel erg leuk maar met de gevolgen dat alle vriendjes hier in de tuin en huis zaten.
  Weg vrijheid. Toen de knullen groter werden gingen ze liever met de hele club naar het zwembad hier in het dorp.
  Nu zeuren de kleinkinders weer om zo’n ding ppfffff…..

 60. Coke: buren hebben zelf zo’n ding en bovendien zijn ze heel beleefd, als we ze niet uitnodigen komen ze dus niet, en we nodigen ze alleen maar uit als we hier zelf (klein)kids hebben. Neem maar van me aan, je komt er echt niet onderuit…;-(

 61. @Coco: Met welk obscuur Frans woord ga je me nu weer treiteren. Heb je de (eventuele) naam gezien van Hanneke’s huis: La Chaleureuse?

 62. Ik denk het ook niet. Het is ook geen ramp om zo’n ding neer te zetten. Alleen ik wil graag op vakantie en m’n huis afsluiten. Dat lukt nooit niet als er hier een zwembad staat.

 63. @kits: na goed lezen wel. en wat dat andere betreft: ik weet van niets (ff niet opgelete?), maar sterkte!
  @allen: trusten

 64. Ons ‘zwembad’ was niet zichtbaar vanaf de openbare weg, dus geen last van… Konden zelfs in ons blote kont zwemmen.

 65. Henk: wij ook, maar alleen savonds! We zijn bezig een kleine aanpassing te maken TEGEN de buren… haha, jongens van 14 en 15 jaar, die ik wil beschermen omdat ze zelf zo ontiegelijk preuts zijn.

 66. Kitty ik woon in een soort villa wijkje, dus buren eigenlijk overal.

 67. Tsja Coco, en je wilt natuurlijk altijd aardig zijn, want waarom streng zijn om zo iets onbenulligs als je privacy inpikken hè…

 68. Hm, ben bezig met te leren NEE zeggen op een aardige en acceptabele manier…, maar lukt niet goed

 69. Kitty, het was en is hier altijd de zoete inval.
  Ik heb op een gegeven moment een aparte kamer ingericht voor de jongelui. Ik vond het beter dat ze hier zaten met een paar flessen coca dan op straat of in de kroeg.

 70. Ok Coke, maar dat komt omdat jij kids had in dezelfde leeftijd en natuurlijk zie je liever wat ze doen dan wanneer je ze van de straat moet oprapen…

 71. Ja Henk, geloof me maar, die maakt pas echt indruk! Tis de combinatie van gezag en vriendelijkheid die doet dwingen.

 72. Roger… of nee, Francoise maar, (heb ff niks met mannen geloof ik), heel graag nog zo’n warme gloedvolle Grenache graag!

 73. @Coco: Dat is heel Hollands. Geef ze een clubhuis/kerk/moskee/circuit/opvang et voilà er is geen probleem meer. Nu ga ik zeuren, sorry.
  @Kits: Geloof er geen moer van. De Franse Gendarmerie is erg onvriendelijk, en terecht, we zijn geen vrienden. Nou ga ik zeuren, sorry.

 74. En Françoise is nog steeds niet boven water.
  Dan maar zelfbediening, een glas koele rosé…. heerlijk!

 75. Hoi allen: ik kan een hoop maar van auto’s zal ik nooit verstand krijgen. Ik haal vanavond een radio en carkit uit de auto, 3 zekeringen ontploft. En nu maar hopen dat ik morgen nog van A naar B kom. Mwah… vrijdag een nieuwe:)

 76. Ronaldus koop dan nooit een auto waarin alles électronique is, wat een ellende….
  Ik wil een eend!!

 77. IK heb jullie al eerder gezegd dat Francoise bij Didier de buurman zit. Daar slaat ze het enen na het andere glas achterover, lacht een kirrend lachje en stift om het uur haar lippen bij….

 78. @kits: die discussie had ik laatst met iemand anders hier ook: het feit dat één man niet deugt zegt niet automatisch wat over de 4 miljard andere mannen.

 79. @Henk: ik heb iets negatiefs met electriciteit, of ik word geroosterd door de bliksem, of krijg een opdonder van m’n aggregaat en nu keert ook het automobiel zich tegen mij.

 80. Vier miljard alweer? Tjonge, wat gaat dat hard. Ik heb trouwens mijn vakantiefoto’s online gezet, onder andere van de camping (en omgeving) van Remke. Zal ik er ff een nieuw café mee openen? Hebben we er morgen ook nog wat aan.

 81. We hadden hier ooit een vrouwen en een mannen afdeling in dit café kan ik me herinneren.

 82. Ja gertjan! helemaal gelijk, maar zelfde type en ben al zo lang weg van dat feministische gedoe…:-)