Voor de doe-het-zelver


In 2/3 dagen kun je leren hoe je eigen muren netjes afwerkt. Alle soorten stucwerk komen aan bod. Wie durft?
Marjan

8 reacties op “Voor de doe-het-zelver

 1. Kan ik wel gebruiken, de komende vakantie ga ik het buiten stucwerk repareren. Iets wat ik nog niet eerder heb gedaan. Je schijnt te moeten rapen met een raapbord.

 2. Ik ga het stucwerk aan de buitenkant er juist afhalen.
  Er zit brique et colombages onder (“vakwerk”).

 3. Ik vind vooral die twee waterleidingbuizen die aan het begin van die trap omhoog lopen, nogal opvallend… Daar heeft vast eerst een muurtje gestaan. Als ooit iemand op die leuningloze trap struikelt en zich aan zo’n buis vastgrijpt ligt-ie met zijn gebroken nek ook nog in een overstroming.

 4. @Marjan; als ik in de buurt zou zijn, zou ik zeker zo’n kursus gaan doen, lijkt me geweldig….
  @Jeanne, ik moet ook nog een buitenmuur afhalen en iets meedoen, de andere muren zijn met cement getrommeld, er zit wel en pierre onder….sommigen zeggen trommelen, andere invoegen met cement, en weer anderen met leem…..ik hoop iedere dag dat aals ik wakker wordt, ik weet wat ik moet doen, of zal ik het maar aan de plaatselijke aannemer overlaten?

 5. @Ronald: je moet een trommeltje kopen, waar je de pleister in doet, dan moet aan een handeltje draaien en spettert het spul op je muur, veel handiger dan een raapbord, vraag maar aan een local, die weten dat…

 6. @Frank; bedankt voor de tip, het klinkt wel heel erg simpel, ik zal eens informeren naar zo’n spettertrommel, ik ken het niet.

 7. @Frank: Omdat het kleine vlakken/hokjes zijn (tussen de houten balken) durf ik het aan om ze vak voor vak in te voegen.
  Of ben ik nu te optimistisch?