Chez Roger et Françoise, maandag 18 juli


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Een nieuwe week, een nieuw geluid.
Nog 1 week, dan is Tout Pays-Bas met vakantie. Waar gaat de reis deze zomer naar toe? Frankrijk lijkt uit de gratie te zijn. Turkije is het nieuwe Spanje. Griekenland klaagt over luidruchtige jongeren, die eerst massaal naar Spanje gingen. In Portugal word je op klaarlichte dag op het strand van je sieraden ontdaan, Oostblok is vervuild, Tsjechië is passé…waar kun je in ’s hemelsnaam nog met goed fatsoen heen tegeswoordigs? Naar Engeland! Het veiligste land, sinds de laatste bomaanslagen. Of thuisblijven natuurlijk.

111 reacties op “Chez Roger et Françoise, maandag 18 juli

 1. @Dineke, wist ik, goed volk, niks mis mee. En waar gaan we naar toe? Ik blijf in Groningen en anderen kunnen er naar toe. Wat heb ik toch weer een mazzel.

 2. Henk, chiant komt van het werkwoord chier en dat leer je niet op school 🙂

 3. @Henk, dat ben ik met je eens, tenminste de eerste 50 jaar niet, dan bij voorkeur wel.

 4. Maar ze is mooi, hè? Emma. Mijn eigen Mme Bovary. (Is ze naar vernoemd, een van mijn lievelingsboeken)

 5. Bergharen, een plaatsje vlak bij Nijmegen, daar gaan we elk jaar een paar dagen logeren bij een zeer dierbaar familielid. Da’s pas echt vakantie voor ons, we worden er 24 uur per dag in de watten gelegd.

 6. Ik denk dat alle Emma’s mooi zijn. m’n kleindochter heet ook Emma.

 7. 24 uur per dag in de watten gelegd worden door familie? Verwachten ze van je te erven?

 8. De Franse uitdrukking drukt toch iets anders uit (Gigi, Krek zou dit leuk vinden)

 9. BV als ik tegen je zeg t’es chiant, wil zeggen dat je vervelend bent.

 10. Nee hoor , ze zijn van dezelfde leeftijd, het is een nicht van mij en we hebben al eeuwen een zeer vriendschappelijke band.

 11. @Franzozen, Drenten, en aander boetenlanders, Sicco gait op berre, sloapen, de zunne schient zo weer en den ben ik der bie en heb gain schienvat neudig, want nait allinnig de Drenten bennen zunig! Welterusten veur de nait Grunnigers.

 12. De temperaturen beginnen nu een beetje draagzaam te worden, helaas ik zal toch naar bed moeten.
  Alhoewel ik ben in de A.T. (arrêt de travail).

 13. Om maar even bij de dagopening te blijven, Nederland is een geweldig mooi vakantieland, de afgelopen weken ben ik veel de polder in geweest, zowel te voet als over water.
  En ik moet zeggen, met een zomer zoals we nu hebben, is het prima uit te houden en hoef je helemaal niet naar verweggistan.

 14. Yes Henrique, vanmiddag wilde ik een jongeman in het zwembad lazeren, hiep hiep is me gelukt maar daarbij ging er een nagel dubbel. Dat doet pijn!!!! dus morgen niks doen. In de ongevallenwet.

 15. @Henk, zaklanteern, zaklantaarn werkt op batterijen, vandaar, zunige Drent.

 16. @Ronald(us): Met je eens, hebben ook vandaag weer een lekker rondje gepeddeld, de Gein-route.

 17. Trekt ie dur moar niks van aan heur, Sicco. Dur bin’n dur altiet wel gunt’n bie dei nait….wat za’k zegg’n…dei aigentliek beter gliek noar Woagenbörg’n goan kinn’n.
  Sloap gout.

 18. @Henk, ja het zijn de Drenten die de kat in het donker knijpen! je geeft ze wel weer lekker aan.

 19. Pff Coco, stelt niks voor. Is net zoveel bedoeld vor Henk als vor Sicco.
  Eigenlijk niet zo leuk, grapje voor ingewijden en ik heb ook al eerder gezegd dat we het niet meer moeten doen, maar ik krijg zo weinig kans in mijn landstaal te spreken/schrijven dat de verleiding te groot is!

 20. Maar ik ga slapen, heb ze nog niet op het droge dit jaar, moet morgen nog wat verdienen, welterusten allemmaal.

 21. Ik ga ook te bedde. Anders moet ik weer gaan uitrusten van de vakantie.
  Slaap lekker, allemaal en tot morgen.

 22. Roger! Potvoordriedubbeltjes… Naast de bar op de grond in slaap vallen, da’s toch geen gezicht als de leu voor het petit dejeuner anklopp’n. Die cappuccino en dat croissantje pak ik zelf wel in de tijd dat jij wakker wordt…

 23. in dat geval moet ik nog 10 nachten slapen en de laatste ben ik onderweg

 24. Zo, “onze” Krek. is weer ongeschonden (lichamelijk althans) van het terrein afgereden vanmorgen. De huidige stamgasten hadden natuurlijk niet zijn ‘niveau’ maar dat was te verwachten. Moet bekennen dat, al is het pas half juli, ik er al een beetje doorzit. Net of ik in een film zit die ik al tig keer gezien heb. Het is dus zaak dat ik de bewuste knop vind die omgezet kan worden. Voel er veel voor om boven op een berg, in totale afzondering, een bestseller te gaan schrijven. “De kunst van het geleefd worden” ofzo…

 25. Trouwens….ik hoor altijd alleen maar dat jij er werkt.
  Hoe zit dat, zijn er nog meer “arbeiders”, en zitten die er ook door? Heb je wel een “teamoverleg”(lekker klagen onder het genot van een borrel)…

 26. @remke: jou verzuchting bewaar ik. Voor al die mensen die straks van vakantie terugkomen en mijn Frankrijkvakantieforum vervuilen met de vraag hoe ze een camping kunnen beginnen. Die vervolgens heel glazig kijken als ik die weggum omdat een camping runnen volgens mij niets met vakantie vieren, maar alles met keihard werken te maken heeft.

 27. Je hebt gelijk Peter.
  Soms…heeeel soms….laten wij onze gedachten ook gaan over ‘eerder stoppen met werken’ en ‘boerencamping’.
  Maar volgens mij is dat zo’n roze wolk, waar bij nader inzien toch ook gewoon regen uit valt.
  Het is inderdaad keihard werken. En wat erger is….de hele dag door.
  Dat zie je aan Remke: ‘snachts pas tijd voor jezelf.
  Maar goed…wel in een prachtige omgeving, met eerlijke arbeid.
  Wel stress, maar volgens mij toch iets gezondere stress dan de stadse stress vol stoplichten, deadlines, ambtenarengeneuzel en ellebogenconcurentie.

 28. @Jeanne, helemaal mee eens. De stress van de ratrace zouden wij ook maar al te graag ontvluchten. We hebben ooit aan een golfterrein gedacht. :-).

 29. Ik moet zeggen dat wij heel bewust zoeken naar een goede balans tussen werk en ontspanning. We waren echt al heel snel genezen van het camping-idee of een groot hotel/ChdH, omdat je je zeker drie maanden helemaal lens werkt. En we wilden juist meer tijd, met name voor elkaar.
  Overigens ben ik Dineke nog een antwoord schuldig, geloof ik.
  Een RIB is een Rélevé d’Identité bancaire, een verklaring van je bank dat je bij hun een rekening hebt. Die moet je te pas en te onpas overleggen, oa. als je een TIP (geen idee waar die letters voor staan) opstuurt. Een TIP is een soort acceptgiro en als je die voor het eerst bij een instantie gebruikt, moet je zo’n RIB meesturen.
  Het weer in de Cantal is even wat minder, maar een zeer aangename werktemperatuur van 22 graden bij licht bewolkt weer. Dus ik ga nog maar eens lekker een deur soppen!

 30. Eigenlijk en goed en simpel idee, z’on RIB. We wisten in het begin ook niet wat het was, in kore tijd heel wat geleerd.

 31. een gite gaat nog, alleen maar op zaterdagochtend een paar uur werken……en ’s winters wat onderhoud, helaas zal je dan nog wel een aanvullend pensioen moeten hebben en dat krijg je als je in nederland werkt, en zo is het cirkeltje weer rond. dus vooruit, ik zal maar aan het laatste patientje beginnen…een vaste beugel boven plakken….overigens heb ik nog een paar weken vrij in de atelierwoning

 32. inderdaad, ik heb al heel wat RIB-s of RIB-ben (wat is het meervoud?) gekopieerd en meegestuurd….

 33. Nou Jeanne, ik ben zeker niet de enige die hier werkt hoor! We zijn met z’n drieën en hebben de taken verdeeld natuurlijk; ieder doet waar ie ’t minst slecht in is. Daarbuiten draaien er ’s zomers altijd twee vrijwilligers mee want zes handen is in het hoogseizoen echt te weinig. Verder wil ik niet het beeld schetsen dat het hebben van een camping,- mobilhome,- en gîte à la ferme “hell on earth” is alswel dat juli en augustus zich niet lenen voor ‘diepgang’. Het contact met mensen is door de drukte vaak erg oppervlakkig en veel verder dan wat onderbroekenlol kom ik ’s avonds meestal ook niet. Daarvoor is de afleiding (in de ruimste zin van het woord) te groot. Heb je net een boeiende openingszin gelanceerd, besteld er weer iemand een tosti…
  Het heeft ook mooie kanten; meer hierover straks in de epiloog van het boek 🙂 Nee, het blijft een genot om mensen te zien genieten, daar doe je voor. Maargoed, mocht iemand voor mij hierheen komen (?) doe dat dan in één van de overige 10 maanden waarin je ‘de enige echte’ Remke, in een overall zult aantreffen. Ben ook wel te herkennen aan hooi in m’n haar of specie op voorhoofd…
  Vandaag is het bewolkt (praise the Lord) waardoor het niet alleen lekker koel is maar ook heerlijk rustig op het terrein want dan stapt iedereen onmiddelijk in de auto op zoek naar zon aan de kust.
  A+

 34. @jeanne: hoezo geen deadlines op de camping? of je wel ff wilt zorgen dat het verse brood om zeven uur ’s morgens klaar staat voor de eerste gasten…

 35. Remke, ik kan me er het een en ander bij voorstellen.
  Al met al een hele organisatie!
  Maar serieus: houden jullie ook een soort van teamoverleggen, of gaat dat tussen neus en lippen door?

 36. Ik heb nu tenminste nog twee vreemdelingen om mee te drinken. Da’s ook het enige, want ze zeggen geen woord.

 37. Ja doen we maar, misschien komen er meer bezoekers op de drank af, een frisse rosé graag!!

 38. Dat zal t m zijn, zie in de verte gertjan ook al aankomen. Ik zie Roger niet, kan ik wat schenken?

 39. Het is weer over met de zomer hier, Coco.
  Tijd om naar het zuiden af te zakken.

 40. Beetje regen en onweer, kouder. Voor de komende dagen ook geen goede voorspelling. Bij jou nog tropisch?

 41. Goedenavond, ik denk toch dat ik maar timmerman word, de hele avond met ramen, gemaakt van eikenhout, bezig geweest. Geweldig hoe dat in elkaar zit, zijn nog ambachtelijk gemaakt. Niet koud op elkaar en hup constructielijm maar keurig in verstek etc.
  Ik heb een aantal vermolmde delen vervangen op dezelfde degelijke manier. Eigenlijk een avondje mediteren dus.
  Roger……………………..

 42. Ik moet daar ook mee aan de gang Ronald. Er zit bijna geen (stop)verf meer in/op de ramen, maar ik ben nog net op tijd denk ik, voordat de rot toeslaat. Een dakoverstek, een dakgoot en diepe raamopeningen helpen daarbij.

 43. Bij ons is er gewoon 20 jaar niets aan gedaan.
  Dus eigenlijk een paar jaar bezig met achterstallig onderhoud.

 44. @Peter: ik heb heel veel geleerd van mijn vader, die was vreselijk handig, wat zijn ogen zien kon hij maken.

 45. Iedereen al vroeg te bed, Roger, heb jij nog iets spannends te melden of was het weer zo’n stoffige dag.

 46. dat heb je met zo’n virtuele barman, het bestaat niet, en wij maar als kippen zonder kop tegen een fantasiefiguur aanleuteren.
  Misschien het begin van mentale aftakeling.