Chez Roger et Françoise, dinsdag 25 januari


Klik logo voor smoelenboek.

Iedereen slaapt. Ik zet nog eventjes een nieuw café open voor morgenochtend. Willen de eerste gasten een beetje rustig aan doen? De stekker van de Juke box is er niet voor niets uit. Roger wil eventjes rust.
Wat een zooitjes trouwens in Nederland. KPN stimuleert medewerkers elders te solliciteren. Slijterijen gaan op de fles. Zelfs Zeeman moet de mouwen opstropen. Kom op, mensen, consumeren en gauw een beetje!

155 reacties op “Chez Roger et Françoise, dinsdag 25 januari

 1. Ik heb vandaag geconsumeerd! En wel 5 champagnoises, 1 champagne, oesters, kaviaar (mmmmm….), kreeftensoep en kreeft/zalm/garnaalhapjes. Wat een zwaar vak heb ik ook af en toe!

 2. Ik heb vandaag geconsumeerd! En wel 5 champagnoises, 1 champagne, oesters, kaviaar (mmmmm….), kreeftensoep en kreeft/zalm/garnaalhapjes. Wat een zwaar vak heb ik ook af en toe!

 3. Een uitstekende mogelijkheid om te consumeren voor de HeF gasten is natuurlijk de voorjaars/zomer editie van de beurs Maison Objet (Huis Voorwerp). Deze zal plaatsvinden van 28 januari tot 1 februari 2005 in Parijs in het beurscomplex Paris Expo. Nieuw “ameublementje” voor onze Franse optrekjes?Zie ook onderstaande link
  http://www.maison-objet.com/fr/index.htm

 4. @Rene: maar de vraag vandaag is natuurlijk: heeft je dat een michelin-ster opgeleverd of ben je er juist één kwijt geraakt.

 5. Kunnen al die inconnu(e)s zich eens bekend maken i.p.v. in dat hoekje samen te klitten?

 6. Dineke, hoeft wat mij betreft niet, kunnen wij speculeren wat ’t voor gasten zijn. Persoonlijk denk ik dat die man van ongeveer 40 met baardje en stropdas een directiefunctie bij de reclassering heeft, terwijl die dame met die lange rok en die coltrui (die er eigenlijk veel te netjes uitziet voor hier) zijn contactpersoon bij het ministerie van justitie is.

 7. Ja, maar Peter, heb je die creep gezien met die lange n…teugels? Volgens mij 3 decennia te laat aanwezig

 8. @Dineke ik ben ook een inconnu(e)s, maar kan er niets aan doen. Heb al vele pogingen gedaan om het te veranderen, maar kom er niet op bij W.I.E!!!

 9. Hèhè, ik ben eindelijk klaar met het werk.
  Jaja, vanmorgen om even over 7 de deur uit, tegen 5-en terug en daarna koken, unwinden en direct weer aan de slag. Heb een prima lesplan uitgewerkt (directeur komt langs), 2 proefwerken en 2 luistertoetsen voorbereid. Ik heb wel een glaasje verdiend

 10. @Dineke ik ben ook een inconnu(e)s, maar kan er niets aan doen. Heb al vele pogingen gedaan om het te veranderen, maar kom er niet op bi W.I.E!!!

 11. goedenavond, eerst nog maar koffie want ik moet Bob nog ophalen om 10 uur, en ik ben de Bob.
  Bravo Dineke, ik hoop voor die kids dat je ze het niet te moeilijk gaat maken.

 12. Nee hoor ik laat iedereen in zijn/haar waarde.
  Het moet wel te doen zijn. Ik heb er zanders alleen maar zelf last van.
  Iets anders: er zijn momenteel zoveel lopende zaakjes (.logjes) waarop wordt gereageerd dat ik af en toe door de bomen het bos niet meer zie! Hebben jullie dat ook?
  Kunnen wij afspreken dat, op het moment dat er ‘geleuterd’ wordt, de conversatie wordt voortgezet in het café? Het verzandt anders zo!

 13. @Dineke ik ben ook een inconnu(e)s, maar kan er niets aan doen. Heb al vele pogingen gedaan om het te veranderen, maar kom er niet op bi W.I.E!!!

 14. @Dineke ik ben ook een inconnu(e)s, maar kan er niets aan doen. Heb al vele pogingen gedaan om het te veranderen, maar kom er niet op bij W.I.E!!!

 15. 🙂
  Wat een vreselijk woord, “abominabel”, elke keer als ik dat woord wil gebruiken ligt m’n gebit op de grond.
  Zo heb ik er ook jaren over gedaan voordat ik de juiste lettervolgorde van het woord “fenomenaal” en “fenomeen” vloeiend uit kon spreken. Bij deze woorden draai ik op onverklaarbare wijze alles doorelkaar, verwissel de letters onderling. Ik vraag me af of iedereen van die hopeloze woorden voor zichzelf heeft.

 16. @Ronald: gaan we zitten katten….als wij niet zo hard werken, dan moeten jullie nog harder werken, en omdat wij hard werken moet er ook een tijd om te rusten zijn….daarbij is het hier verrektes koud, dus had ik beter kunnen werken….en dan had jij weer niet rustig aan kunnen doen….dus het is maar net hoe je het bekijkt….
  Roger, geef al die incontinenten maar iets van me te drinken, want ze zijn zo zwijgzaam, die vier daar in de hoek…

 17. @dineke: die creep, ja, da’s wel een verhaal apart. Stuksurveilleren, zegt oom agent dan. Roger, breng daar eens een drankje van het huis en kom er dan twee minuten later eens wat pinda’s brengen. Weer twee minuten later even de asbak legen… Ondertussen zal ik er ook wel een paar keer langs gaan.

 18. @roberta: laat jij wellicht automatisch bij het afsluiten van je pc je cookies verwijderen? dan is het logisch dat Wie vergeet wie je bent.

 19. hottentottententententoonstellingsterreinschoonmakerskantinebewakingsdienstmedewerkersevaluatieservicebedrijf

 20. Verdraaid, is het me eindelijk gelukt op de pc. deden we vroeger altijd, toen we nog met de schrijfmachine werkten: door de kantlijn heen tikken.

 21. Een nieuwe?
  hottentottententententoonstellingsterreinschoonmakerskantinebewakingsdienstmedewerkersevaluatieservicebedrijfdieinfranrijkgevevestigtismetmedewerkingvandepartner?
  Nou probeer het maar eens opnieuw?

 22. amulinium is wat mij betreft een lastige.
  In het engels is het leuk om te zeggen: “Excuse me, my English is extraordinarily abominable.” Wel eerst goed oefenen. Zul je zien: flabbergasted.

 23. Poeh, eindelijk klaar met werk. Als he collega’s in de U.S.A. zitten ben je ook de hele avond nog bezig. Tijd voor een borrel dus. Wie wil er ook wat?

 24. In elk meetrapport dat ik voor mijn werk moet schrijven komt wel enige keren het woord componenten voor. Door mij steevast als componeneten getypt. Die fout zit er zovast in dat ik Word verteld heb dat hij dat automatisch moet verbeteren.

 25. Tja, ik typte altijd automatisch kwalitiet. Beetje lastig als je kwaliteitsmedewerker bent. Heel raar hoe zoiets in je motoriek zit ingebakken…

 26. @Robert(a) Het zijn Nederlanders die daar tijdelijk werken. Dat kan soms erg handig zijn. Als wij slapen kunnen hun de problemen oplossen.
  @Aat, bij mij is het erger, ik heb het vaak over kwalitieten.

 27. @Robert(a). Ik zie dat jij ook de ç (c cedille) op je toetsenbord gevonden hebt. Heb jij hem ook omgezet naar protugees of doe jij het via ALT nummer.

 28. @dineke: wat kun je je vergissen in mensen. Heb net even een praatje gemaakt met die creep met die vleugels. Wat blijkt: ze was een goede fee, maar heeft een ernstig auto-ongeluk gehad. Nu kan ze niet veel meer en tot overmaat van ramp vinden mensen haar zo eng dat ze voor haar weglopen. Ze was zo blij dat ik haar aansprak, dat ze spontaan een bakje cashewnoten voor me neerzette. dat is dan ook het enige dat ze nog kan. Ze heet trouwens Eveline Vangele.

 29. Ben ik weer, stel ik een eenvoudige vraag, ligt de hele layout overhoop.

 30. Ik type met het twee vingersysteem. Het is bij mij dus de linker vinger. Ik heb daar trouwens een keer een video opname van gemaakt. En wat blijkt? Met mijn rechtervinger type ik 3 keer meer letters dan met mijn linker vinger

 31. Ik heb geen ALT GR op mijn toetsenbord zitten. Op die plaats zit bij mij een windows toest en een internet toets

 32. @Robert: Aha, jij heb je toetsen van eigen lettertjes voorzien. Geen wonder dat je lay-out niet overeenkomt met die van mij 🙂
  Ik ga trouwens naar bed, trusten.

 33. @Aat, welterusten.
  @Frank, veel hout op het vuur gooien en niet zuinig doen met de wijn, krijgen jullie het heerlijk warm daar.
  En over die filosofie van jou ga ik eens heel rustig nadenken. Geniet er nog maar van daar.

 34. Avond allemaal, een hele klus om alles na te lezen iedere keer, is er nog koffie?
  Vijfversnellingsfietsbandventieledopje is ook lang met twee vingers op het toetsenbord

 35. Trouwens, bij de Bijenkorf is nu een woordenboek FN-NF te koop (van Hermans Retail) te koop. Ik aarzelde eerst om te kopen, maar “Rondje van de zaak” staat er in, in tegenstelling tot mijn Prisma en Larousse-pockets .
  Ach, en 88.000 trefwoorden voor EUR 5,- kan je je niet miskopen (normale prijs 12,50)

 36. En dan ben je na een uurtje terug in Bretagne, wat ik erg knap vind gezien de afstand, en dan doe je geen oog meer dicht.

 37. Monique en Willem, jullie beginnen op Marjan en Jorgen te lijken. Die communiceren ook met elkaar via de pc.
  Heeft waarschijnlijk met die kasten van huizen te maken.

 38. Communiceren via de PC?. Wij hebben maar een toetsenbord dus het is Monique of ik

 39. @Willem, ik had even de indruk dat jullie met 2 pc’s bezig waren. Dat is dus regelmatig vechten om het toetsenbord.

 40. @Rob, klopt, en daar heb ik geen moment spijt van. Het leven in la bourg houdt voor mij maar een paar weken per jaar in. Het is dan ook een investering voor de toekomst.
  Heb ik over 15 jaar de buit binnen dan is m’n Franse huisje klaar en kan ik volop genieten.

 41. Blijven jullie nog maar even hier hangen. Ik doe ondertussen stiekem het café van morgen open. En dan ga ik mijn moede ledematen te rusten leggen.

 42. @Rob, de buit is, einde werkzame leven, dan mag ik bijna met pensioen. En dan maar hopen dat de pensioenfondsen goed op je centen hebben gepast.

 43. Die slapen ondertussen ik ga zo nog wel even kijken en stop ze liefdevol toe

 44. @Ronaldus: Ik zou je heel graag eens persoonlijk willen spreken of ontmoeten. Ik denk dat we veel te “lullen”hebben.

 45. @Robert(a), dat moet toch te regelen zijn, in Frankrijk zijn we altijd op stap in de omgeving, dus als jij d’r bent als ik er ben, dan bel ik wel bij je aan.

 46. Op stal,het is melkvee dus twee keer dag melken, zeven dagen per week.
  Het is hier wel een verschil van dag en nacht met NL, met kerst nog koeien buiten, ondenkbaar in NL

 47. De regels hier zijn hier niet veel anders dan in Nl. Wij zijn uit eigen, vrije wil gegaan.

 48. @Willem, leek het leven in Frankrijk jullie makkelijker dan in Nederland. Of gewoon nieuwe kansen op een nieuwe plek.

 49. Aangekomen, jij komt helemaal niets te kort wat eten betreft zo te zien. Een rijk gedekte dis. Ook een prima foto voor het smoelenboek.

 50. Waarom wij hier zitten? Je leeft maar een keer, doe met je leven wat jijzelf vindt dat belangrijk is. Dan loopt de buit vanzelf binnen, niet financieel misschien maar er is meer………

 51. @Monique, de buit heeft ook niets met geld te maken,
  maar de mogelijkheid om een plek voor jezelf te realiseren waar je jezelf vrij en onbevangen kunt voelen is veel meer waard.