Weer een allochtoon het land uit


Wat vindt een Française en Hollande van de situatie in Nederland? De na een roerige vier jaar vertrekkende Franse ambassadrice Anne Gazeau-Secret vertelt dat uitgebreid en in uitstekend Nederlands in een artikel dat verscheen in Trouw, maar dat ook te vinden is op de website van de ambassade. Of ik het echt verhelderend vind, daar ben ik nog niet helemaal uit. De Fransen zijn meesters als het gaat om bloemrijk en filosofisch doorwrocht verwoorden van hun mening en Franse diplomaten doen daar met gulle hand nog een schepje bovenop. Het gaat in ieder geval over onze multiculti-maatschappij en hoe Frankrijk het ‘moslimprobleem’ aanpakt.
Overigens, voor wie verheugd opveerde bij het lezen van de titel van dit stukje, Gazeau-Secret wordt natuurlijk gewoon vervangen.
Bedankt voor de tip, P2ter!

37 reacties op “Weer een allochtoon het land uit

 1. Ja dat snap ik 😉 Ik tap ook alleen biertjes als ik er voor betaald wordt. Tenzij het voor een mooie dame is……

 2. Overigens zal die francaise wel de laatste allochtoon zijn die het land verlaat. Het Algemeen dagblad meldt vandaag dat Rita Verdonk inmiddels asielzoekers uitnodigt om te komen…

 3. Mevrouw Gazeu-Secret kan proberen nog zo erudiet uit de hoek te komen, ze is en blijft benoemd door een
  figuur als Chirac – van wie niemand maar dan ook niemand een tweedehands auto zou kopen.
  Het lijkt wel of de Fransen vergeten zijn dan ze enkel op deze figuur hebben gestemd om tegenwicht te bieden tegen Le Pen – nadat ze de stommiteit hadden begaan de brave Jospin weg te stemmen.
  Dus Mevrouw Secret Gazeuse, ondanks al uw gescherm met Racine, Voltaire en Descartes, u bent aangesteld door een figuur als Chirac, het is wellicht beter wat te dimmen.

 4. Het hele betoog van deze dame gaat er aan voorbij dat Frankrijk denk ik nog veel meer problemen met moslimjeugd heeft dan wij. Vergeleken met de buitenwijken van een aantal Franse steden zijn onze allochtonenbuurten misschien geen paradijsjes, maar nog wel enigszins leefbaar. Met de scheiding tussen kerk en staat heeft dat denk ik niet veel te maken.
  en terroristische netwerkjes heb je denk ik ook overal wel.

 5. Overigens heeft deze dame volgens Trouw hoogst persoonlijk gepoogd te verhinderen dat Nederlanders in debat gingen met een in Frankrijk omstreden islamitisch denker. Tot zo ver de democratische normen en waarden

 6. Zou ze niet af en toe googelen om te kijken wat er over haar geschreven wordt ?

 7. Daar heeft ze een pers-attaché voor, denk ik. Die gooit knipt en plakt dat dan weer in de knipselkrant van de ambassade.

 8. Had daarnet pas tijd om ’t te lezen.
  Ik vind ’t wel boeiend, deze observaties van een betrekkelijke buitenstaander.
  Ze blijft heel beleefd, kiest haar woorden zorgvuldig maar fileert NL ongenadig. Ze signaleert, naar mijn mening, terecht dat het maar de vraag is of ‘onze’ christenen wel zo overtuigd zijn van het nut van de scheiding tussen kerk en staat. Kortom, ik mag haar wel en bovendien, ze is niet blond.

 9. Dat is waar, die gereformeerden moeten zeker ook aan het kruis genageld. Het is al lang genoeg met de mantel der liefde bedekt. We zien de splinter in andermans oog wel, maar niet de balk in ons eigen.

 10. Volgens mij gaan die islamisten en die Donners ook nog een één-tweetje maken. De Oekraïne lonkt, een beetje demokratie, dus niet zo duur om daar te leven.

 11. Gisteren zag ik ‘m weer op TV, Donner. Je maag draait gewoon om. Ik begrijp niet hoe het kan dat je – zonder iemand verder te kennen – als vanzelf zó een hekel aan iemand kunt krijgen. Pedanterig, kakkerig, zelfingenomen, eng mannetje. Van welke partij is hij eigenlijk? VVD zeker?

 12. Geen idee. Zodra ik die kop zie, gaat mijn ratio op tilt. Ik neem niks meer op. Die andere Boze Buurman, Remkes, heeft wel zijn tanden laten doen, zag ik. Wat een stel. Moet je wel heel overtuigd Christelijk zijn, wil je daar nog voor stemmen.

 13. Nee, Henk, dat was krek, die wordt helemaal gestoord van ons geklets en weet soms niet meer wat ie zegt…

 14. Dit land is opgebouwd en vormgegeven door gereformeerden in de Gouden Eeuw. Vanwege onze tolerantie waren gevluchtte Franse Hugenoten hier hartelijk welkom. Beetje meer respect graag voor deze bevolkingsgroep. Ken je geschiedenis, wees genuanceerd. Heb ook meer respect voor Donner. Hij mag voor velen wel niet media-geniek zijn, maar hij is een briljant jurist en staatsman.

 15. Dat kan kloppen, die saaiheid. Maar als je echt wil gaan nadenken en de werkelijkheid wilt analyseren dan red je dat niet een paar oppervlakkige soundbites hoor.

 16. Wie zegt dat ik wil nadenken? Bovendien, de huidige gereformeerden eren omdat hun voorvaren Fransde Hugenoten (lotgenoten, want ook vijanden van de Spanjaarden) liefderijk opnamen, staat gelijk aan het verguizen van Duitsers omdat hun opa’s WOII begonnen zijn.
  Donner mag dan een briljant staatsman en jurist zijn, hij is ook een type dat de eerste de beste Hugenoot om vormfouten rechtstreeks terug in de armen van Hertog Alva had gedreven.
  Bovendien had ik het over de blauwkouserige inteeltpartijtjes die vrouwen geen gelijke rechten in de partijstructuur willen geven. Dat die 3 eeuwen geleden lief voor Hugenoten waren, is niet echt een reden om ze hoog te achten.

 17. Tim: Volgens mij waren er in de Gouden Eeuw nog geen gereformeerden, wel hervormden en was de 19e eeuw de eeuw van de kerkscheuringen (o.a. Ds van Raalte, de Cocks’en). Of vergis ik me?
  Niettegenstaande toonden de gereformeerden tijdens WOII de meeste ruggengraat en kon je daar terecht als onderduiker, dit itt de ‘gebroken geweertjes’-burgers, die waren in verwarring – even als nu.

 18. Ik bedoel: huidige gereformeerden prijzen om wat hun voorvaderen deden is net zo stom als huidige Duitsers verguizen om dezelfde reden.
  Wat jij nu doet telt. Niet wat je opa ooit deed.

 19. Wie is trouwens Tim? Colombotte-tim, Dineke-tim of een andere, nog onbekende tim? Dit even om te weten hoe diplomatiek ik moet blijven, want de toorn van Dineke…

 20. Colombotte-Tim? Komop nou, die kan alleen reclame maken (en wanneer hij over iets anders wil praten noemt hij zich ‘mucho’)
  Dineke-Tim is het evenmin.
  Toornig? Ikke? Ik ben de vleesgeworden vredelievendheid!
  En waar slaat dit nu weer op: Dineke? Is dat die van die keukens?. Je kunt die dvd nu wel vergeten.