Chez Roger et Françoise, dinsdag 26 juli


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Zelfs wanneer ik vrij ben, rol ik op tijd uit bed.
Even koffie zetten…..dumdiedumdiedum…waar zijn die filters? Gatverpielekes: filters op, moet ik eerst naar de winkel! Later!!!

117 reacties op “Chez Roger et Françoise, dinsdag 26 juli

 1. Goede morgen allemaal, ik ben al naar tandarts geweest (controle alles ok) en de ziekenboeg is gelukkig weer leeg hier.

 2. zo iedereen weg?…alles stil, net als de parkeervakken voor de edeur….zeker vakantie….goed dat de tandartsen nog wel werken, niet John?

 3. Krek sinds zondag niet meer in de kroeg….Draagt hij blauwe knopen?

 4. Goedemorgen: heel even tijd voor een kop koffie.
  @John; kom jij beter weg dan ik, goed om te horen dat de ziekenboeg weer leeg is.
  @Frank; en vergeet de toeleveranciers niet, het lijkt wel alsof de economie in vakantietijd door de gezondheidszorg draaiende wordt gehouden.

 5. Goedemorgen! Ik ben er wel af en toe Dineke, maar ik zeg weinig. Erg druk met werk, beetje gestresst, dus niet in de stemming voor gezellige babbel. Na mijn vakantie echt meteen weer in het diepe gegooid. Met golfslag!
  Natuurlijk ben ik blij met de drukte, want goed voor mijn omzet en er moet ook een verbouwing betaald. Maar het is nu ineens wel érg hektisch. OK. Ik ga weer aan de slag.

 6. Beter druk, dan werkeloos!
  Viltom, wanneer je nu niet gauw uit die donkere hoek komt, stuur ik de uitsmijter op je af!

 7. En intussen de mail beantwoorden. Internetkennis en medefreelancer Hans (cameraman) zoekt ook iets in Frankrijk. Hij zoekt in de Morvan, maar twijfelt nadat ik hem op de regenstatistieken wees. Ik ben tevreden in de Z-Bourgogne, maar vond het weer in de Pyrénées Orientales toch ook wel erg aantrekkelijk. Maar ja, daar schijnt het weer regelmatig gemeen te waaien. Bovendien zijn de mensen er – zo heb ik mij laten vertellen – nogal stug. Eerst vond ik het ook te ver weg. Maar nu ik toch nooit meer naar Nederland ga, maakt het ook eigenlijk niet uit waar je zit. Nou zitten hier nogal wat Frankrijkgangers en natuurlijk is deze discussie al eens gevoerd, maar wat zouden jullie Hans aanraden?

 8. Krek, De bevolking van de Pyrénées Oreintales, Bretagne en natuuurlijk de Corsicanen zijn stug, logisch gevolg van hard werken en knokken om het hoofd boven water te houden. Heb je ze eenmaal als vrienden is het voor het leven.

 9. Ligt er aan wat Hans wil. Ik zou zeggen ga eerst eens een paar weken rondreizen en kijk dan wat je een mooi gebied vindt en ga er dan ook eens in de winter kijken…. of je het dan nog steeds aantrekkelijk vindt. Of je gaat gewoon en je ziet wel wat er van komt. Dat laatste heeft mijn persoonlijke voorkeur, maar daar zal niet iedereen het mee eens zijn.
  Hier in de Mayenne moeten ze ook knokken om het hoofd boven water te houden en toch zijn de mensen over het algemeen erg vriendelijk.

 10. PO en de wind hangt ervanaf waar je gaat wonen, zomers is de wind wel aangenaam.En stugge catalnan valt mee het meeste is hier ook import vooral vanuit de morvan en parijs (hebben hun huis goed verkocht aan buitenlanders 😉 en komen hier wonen)

 11. @Krek:
  Ik herinner me nog dat wij ook jaren hebben lopen dubben….uiteraard was de zon een wens, maar die kan ook teveel zijn… wat is de bedoeling van hans, voor vakantie, langere tijd of permanent…is het alleen voor vakantie dan wil je het liefste alleen maar mooi weer en kies je voor het zuiden, maar ja als je alleen in juli augustus vakantie hebt en het is verzengend heet dan ben je ook niet blij…daarbij is de afstand soms ook een bezwaar….wij hebben een streep gezt, zover wil ik rijden en komen toen in de bourgogne terecht…na een vakantie in de Morvan waren we toch getroffen door het lieflijke van hwet landschap en de hulpvaardigheid van de bevolking…wij voelden ons er thuis….ik heb het er ook met jou over gehad, het weer etc, ook anderen gaven hun mening over het weer en al gauw bleek dat er in de Morvan ook een lijn is waarboven je niet moet zitten….daarom kozen wij voor het gebied van de zuid-morvan….en inderdaad in O mooi weer en in Chateau-chinon regen en/of mist….
  Nu we er de seizoenen hebben meegemaakt, blijkt dat er in dit gebied een soort microklimaat is met heel erg hete weken….reden waarom de vorige eigenaar ook een zwembad heeft aangelegd….na twee weken hitte blij dat er weer wat regen valt…de afwisseling is een verademing en die heb je niet in het zuiden….onweer zien we vaak hangen boven het midden van de Morvan terwijl wij in de zon zitten….
  Herinner je je nog dat je mij het advies gaf, koop gewoon een huisje en dan kan je altijd vanuit daar kijken wat je wilt, hetzelfde wat Marjan zegt….voor de geldontwaarding hoef je het niet te laten…de huizenprijzen stijgen nog steeds in de bourgogne en de huizen die al heel lang te koop staan, zijn met een lager bod ook nog te krijgen….Je moet gewoon de knoop doorhakken en voor een gebied kiezen, anders ben je nog een paar jaar bezig en de prijzen stijgen alleen maar…daarbij is ook nog dat in het zuiden de huizen bijna 2x zo duur zijn dan de huizen in de Bourgogne….volgende patient…

 12. zo, dat is wel onbehoorlijk lang geworden, sorry…en als je wilt weten wat we gekocht hebben kijk dan maar naar dit geweldige huis ….even lekker spammen, want Nedstat loopt leeg

 13. In Oost-Groningen een kleine rel over een huis, dus ook maar even een spammen, ik wilde jullie en Dineke dat niet onthouden. Het is komkommertijd immers. Voormalig klokkenluider uit Beerta dus, voorlopig in ieder geval De voorgevel heeft wel iets van de voorgevels van sommige Oldamster boerderijen past dus prima in de streek. Fijne dag verder iedereen.

 14. Ik had al gekeken, Sicco. Huis ziet er wel leuk uit, in elke geval niet zo’n leleijke witte of gele vinex-baksteen.
  En kijk eens naar het nieuwe logje?

 15. In mijn dorp is zondag een meisje van 2 jaar bijna overleden na in een privézwembad te zijn gevallen.
  Door een gelukkige samenloop van omstandigheden, een medische helicopter met een arts onderweg naar een ander ongeluk kon direkt worden ingezet.
  Naar aanleiding van dit artikel stond het volgende in de krant vanmorgen:
  La securité des piscines privées.
  Ieder jaar verdrinken 20/30 kinderen onder de 5 jaar in privézwembaden.
  Van nu af aan: alle zwembaden gemaakt na de 1e januari 2004 moeten zijn voorzien van veiligheidsvoorzieningen. Voor de overige, hebben de eigenaars tot december 2005 de tijd om het zwembad te beveiligen.
  ATTENTION: degene die hun huis verhuren moeten deze beveiliging hebben sinds mei 2005, in geval van nalatigheid riskeren ze een boete van 45.000
  Wel even iets om over na te denken.

 16. Ik wilde vanmorgen niet vloeken, toen de filters op bleken te zijn. Kom ik er net achter dat gatverpielekes Vlaams is voor…jawel…

 17. Hoi ladies.. Nog één weekje en dans plons, plons voor 5 weken.

 18. Nog 1 maand en dan kan ik alweer aan de bak gatderderrie…:-(

 19. Maar ik gun het je van harte. Vond je mijn logje speciaal voor jou niet wat hebben? Misschien had ik het “La Cocorse” moeten noemen

 20. Ik zou eigenlijk wat privé fotos op het log moeten zetten maar je weet ik ben o zo stom wat dat betreft.

 21. Probeer ik…
  Kwam net een juweel van een zin tegen bij BBC-news:
  ” Plumber fined for taking a leak…”

 22. Mijn reactie van 16:14 was er 1 op die van jou van 16:12
  (voor je wat anders denkt)
  Foto’s mag je me mailen, maar pas wel een beetje op met privé: het gaat wel www, hè?

 23. Vanavond drie gitaren op het terras, weer eens wat anders dan map nr. 17 uit de laptop…

 24. korte broek, dikke trui, gereedschap, kinderen, nieuwe BBQ, paard
  KOM RUIMTE TE KORT

 25. Kwamen vandaag een Veenmol tegen in de tuin, helaas in kennelijke staat van overleden. Had ‘m nog nooit in ’t echt gezien.

 26. wij vonden de laatste keer een 7slaper, heel vreemd zo plat als een dubbeltje..

 27. geen idee. we hebben ‘m nog nooit gezien, maar ik ga een camera plaatsen

 28. Overdag, kun je hem zo op de foto zetten, kerkuilen wel tenminste, geen probleem

 29. ‘navend. Het zijn inderdaad weer biertemperaturen…
  @Henk en Ferry: ik heb ook een keer de ‘francilienne’ genomen, maar ik vond het erg ver om. In normale periodes verkies ik toch ‘gewoon’ de A86, of zelfs de Périférique (en ’s nachts voor de lol dwars door Parijs; ik heb er een jaar gewoond, dus ik ken er de weg 😉

 30. Wij nemen ook meestal de perifirique of door parijs en dan 5 keer een rondje om de Arc de Triomphe… voor de lol…

 31. we hebben er 1 keer eentje gezien, maar die kan nooit zoveel hebben gescheten..
  Kees, ‘snachts nemen wij ook de Phériférique, overdags is de Francilienne voor mijn gevoel zonder files

 32. …en dan proberen die rotonde zo recht mogelijk over te steken…

 33. Sicco, als we er zijn laat geen enkel beest zich zien (behalve de spinnen dan)

 34. Ik vind Parijs heerlijk om te rijden, ben gek op Parijs. Als de kinderen de deur uit zijn, verkopen we de zooi hier en gaan we midden in Parijs wonen…

 35. wel uitkijken als het regent; die kasseitjes zijn dan spekglad…

 36. @Ferry, heb je dus ook geen last van muizen, best handig dus zo’n uitstraling

 37. maar incl de Francilienne doen wij er ongeveer 7 uur over (zonder trailer dan)

 38. Ik zou nu niet meer zo graag in Parijs willen wonen, maar autorijden door Parijs heen is geweldig; een sport waar je vanzelf fransoos van wordt 😀

 39. @Henk, gescheurde wangen, okee, maar heb je ook een mening over mensen die hun hoofd boven het maaiveld uitsteken en Gronngen voorzien van mooi huizen? Ik ken overigens die Grupstra niet

 40. Sicco, die muizen verstoppen zich in het hooi, net als de kinderen

 41. goedenavond: Klus geklaard, aanhanger zit weer vol met zitmaaier noodaggregaat en andere zooi. Nog een dag te gaan en dan eindelijk vakantie.
  Roger………….. volle glazen wil ik zien.

 42. @Ferry, dat is geen hooi, maar stro, zo komen de roddels in de wereld

 43. @Ferry; ’t is altijd teveel, hopelijk voorlopig de laatste keer met aanhanger, ik laat hem daar dan ook staan.

 44. krijg je spijt van Ronaldus.. toen ik de trailer kocht, dacht ik, die aanhanger heb ik niet meer nodig.. stom stom stom..

 45. Meningen? Je hebt er niks aan. Genen, daar gaat ’t om. Humor, is nog belangrijker.
  Truste en tot morgen.

 46. Voor de liefhebbers, vanaf vrijdag staat het bier koud in Frankrijk. Er is genoeg te doen dus kom rustig langs:)

 47. Het geeft trouwens een hoop extra werk als je zo midden in de week op vakantie gaat. Normaal gesproken reizen we op zondag en dan heb je de zaterdag ruim de tijd om alles te organiseren. Nu moet alles even snel in de avonduurtjes en de dag voor vertrek ben je nog gewoon aan het werk.
  Roger………… de glazen zouden gevuld blijven!

 48. Jeannetta is donderdag vrij en zet alles klaar. ik pak in en om een uur of 7/8 kan het paard in de trailer.. met zo’n vaste plek waar het meeste al is hebben we elke keer minder te organiseren..

 49. Ronaldus nee de koffers zijn nog niet gepakt. We gaan pas 2 augustus weg, nog alle tijd. Ik hoef geen aanhangers ed.
  We rijden 80 km tot de boot, overvaren naar Corsica, daarna nog 35 km bochtenwerk en zitten we op ons stekje voor 5 weken.

 50. Coco, is niet verkeerd 5 weken, ik heb het waarschijnlijk gemist, hebben jullie daar een huis of zit je op een camping.

 51. Niet op een camping, we hebben daar een klein familie bezit. Zalig voor de vakantie

 52. zo, genoeg geoefend in het wakker blijven..
  tot morgen (straks)

 53. Ferry je weet dat ik niet bijdehand ben met fotos maar ik zal even proberen via photbucket

 54. Oh nee Ronaldus, het is een klein huisje, 2 slaapkamertjes, keuken en eetkamer. Terras en tuin.
  Een echt typisch Corsicaans berghuisje.

 55. Van photobucket klopt niets, probeer het morgen nog een keer Ferry.

 56. Lukt idd niet fotobucket, rechtsklikken op een foto, eigenschappen, kopie url, plakken en dan moet het lukken.

 57. De foto is te groot denk ik, morgen zal ik het beter doen 🙂 Ga nu iets anders doen.
  Trusten!!

 58. he Ro, nog even na slempen en morgen weer om 7 uur op paard, afzien, echt topsport zo’n seizoen.

 59. Groep? Nee, heb nog maar drie paarden gelukkig. Zeker niet voor eigen plezier want 9 van de 10 “paardrijders” kunnen niet rijden en dan is het alleen maar opletten dat ze hun nek niet breken. Ga eigenlijk alleen nog maar met vergevorden de bergen in, maar het blifjt onvergelijkbaar met een manege.

 60. Vakantie…ja, één weekje bij moeders op de bank in oktober, heerlijk. Ga nu plat, moet wel enige verantwoording aan de dag leggen straks…
  A+