Chez Roger et Françoise – dinsdag 28 december


Klik logo voor smoelenboek.

Het is een soort zwart gat: de overlap, midden in de nacht, tussen twee café’s. Een samenvallen van verschillende dimensies. Volgens mij is Chez Roger et Françoise tijdens deze kleine uurtjes het enige café in Frankrijk én Nederland dat twee keer open is! Brrrr… spooky!

110 reacties op “Chez Roger et Françoise – dinsdag 28 december

 1. Dan krijg je van die naast elkaar lopende tijdslijnen, net als in Star Trek, dat snap ik ook nooit.

 2. Ik ga slapen, mijn borrel is bijna op en ik vind het weer mooi geweest voor vandaag…. trusten.

 3. maar vandaag niet meer, want gisteren is niet meer, en vandaag is nu en morgen is morgen…. of zoiets

 4. Nou, als Marjan plat ging, zou ik ook maar gegaan. Ik ware sowieso een beetje de voltooid tegenwoordige tijd kwijt.
  Barbara Streisand… LOLpip!

 5. Goedenmorgen, hier in het zuiden is het helaas ook bewolkt. We gaan vandaag eens kijken in Agen voor een washmachine en een tv. Ja, ja, een tv. De dames willen dvd’s kijken. Verder gaan we onze dochter met ldvd eens wat afleiding bezorgen. dat heft ze wel nodig.

 6. Gut, die leuke dochter van de foto? Ldvd? Wie is de sukkel die zoiets knaps en vrolijks laat lopen? Wens haar maar sterkte!

 7. Inderdaad een sukkel. Maar dat wisten wij, de ouders als lang. We gaan er dus vandaag wat positieve dingen doen. 😉

 8. Goedemorgen, allemaal, doe mij maar een espresso, hier schijnt de zon, er waait een aangenaam windje, maar in de verte zie ik wat wolken aankomen drijven…
  @RobertS, wens je dochter sterkte, verwen haar maar lekker, daar knapt ze vast van op…. mannen…sukkels zijn het, zeg haar dat maar.

 9. Ik scheer ze gelijk allemaal maar even over één kam voor deze gelegenheid, is natuurlijk ook weer overdreven, er zitten af en toe best een paar goeie bij…

 10. Erg lijkt me dat, dat je het ziet, maar niks kunt zeggen, want het is háár keuze. Wim Sonneveld zei al: “Prijs hem het graf in!” Overigens, ik heb geen tieners, maar ben er zelf wel ooit een geweest. Dus ik weet wel wat het is.

 11. Koffie graag, Roger. Heb net Emma naar de Pier gebracht met de auto, hoefde ze niet door de natte-seneeuwbuien te fietsen. Je stuurt hier nog geen hond naar buiten, zo guur.
  Heb net iets heel geinigs per email opgestuurd gekregen. Echt lachen, wel geluid erbij aanzetten (en het duurt lang, ik zeg het maar alvast)

 12. @Krek, wij krijgen dat ook nog allemaal, vriendjes en vriendinnetjes die meeeten…. ik heb al een heleboel beschamende foto’s opgespaard om die te laten zien aan degene die me niet bevallen… zou dat werken???? 😉

 13. @Marjan: dat was ik niet, die dat schreef van meeëten. Maar we hebben wel mijn moeder, haar man en mijn zus op bezoek.
  Of beschamende foto’s werken? Ligt er aan in welk opzicht ze beschamend zijn.

 14. Nee, dat was Frank, die het had over de vriendjes van zijn dochter die allemaal hadden meegegeten, en daarop door filosoferend kwam ik op onze toekomst met vriendjes en vriendinnetjes die mee moeten eten.

 15. Ik heb afgelopen zomer beschamende foto’s van P.’s kamer gemaakt met het dreigement dat als hij het nog ooit weer zover laat komen dat ik ze openbaar maak…maar om nou te zeggen dat het werkt..

 16. Ik lees net de vorige berichthes en zie dat jullie het over La Minelli hebben. Dat is pas een funny girl. Ze schijnt uit haar bed te zijn gevallen (Ik zweer: het was op het radiojournaal vanochtend, het lijkt wel komkommertijd)

 17. @Marjan: oh, nu snap ik je opmerking pas. Beschamende foto’s, goed idee! Helaas zijn mijn kinderen nu al zo prachtig en welgemanierd dat er niets beschamends gebeurt.

 18. Pfff! Heb net de zoveelste krantenjongen aan de deur gehad. Ik geeft royaal voor de bezorger van de Volkskrant en iets minder voor die van de Haagsche (krijg ik alleen op zat.), maar ook alle jongens van de sufferdjes komen voorbij, zelfs die van de wijkwijzer…het kost je zo langzamerhand een vermogen, maar ze komen hier nooit met lege handen vandaan: alles komt altijd keurig op tijd en droog in de bus.
  Is dit in Frankrijk ook de gewoonte? Ik bedoel dat langsgaan met wenskaartjes?

 19. @Dineke: Speedmonkey? Is dat een van jouw hang outs? Wow! Maar ik ben het wel helemaal met de auteur eens dat Barbara Streisand een van de engste vrouwen van het witte doek is. Al bij What’s up Doc kon het er bij mij niet in dat iemand verliefd zou worden op dat spook. Laat staan in Yentl! Van de week zag ik haar in Prince of Tides… brrrrrr! Terwijl Liza Minelli in die draken met de eeuwig dronken Dudley Moore wel degelijk funny en huwbaar lijkt.

 20. Hier komen alleen de postbode en de vrijwillige brandweer met een kalender. Die krijgen daarvoor elk 10 euro. De brandweer dit keer wat meer, omdat ze het afgelopen jaar gratis twee nesten frelons (enge steekbeesten) verwijderd hebben.

 21. @Krek, mijn kinderen zijn ook zo braaf, ik ben ze nu aan het leren eens een beetje minder gehoorzaam te zijn, vinden ze heel erg raar.

 22. @krek, voor je vrouw: in januari 2005 komt er een nieuwe catalogus van Gerstaecker uit.

 23. @Dineke, er is toch wat misgegaan met jouw correcties van m’n brief aan mijn Franse verzekeraar. Ik krijg een cheque zonder enige toelichting met daarop een bedrag dat 700 lager is dan het geclaimde bedrag. Wat heb je me in hemelsnaam laten schrijven 🙂
  Kan ik nu weer een brief in elkaar zetten met de vraag naar het hoe en waarom. Gelukkig is wel het grootste deel uitbetaald.

 24. Of zou ik alsnog een specificatie toegestuurd krijgen, heeft er iemand enige ervaring met Franse verzekeraars en hoe normaal de gang van zaken is, of er helemaal niet is.
  Er is overigens best snel uitbetaald, binnen 4 weken na het insturen van de claim. Alleen te weinig 🙁

 25. Een inboedelverzekering, de schade betreft een blikseminslag met schade aan; tv, dvd, acculader, aggregaat et.

 26. In de polis is er sprake van een eigen risico van 100, het is me alleen niet duidelijk of dit per gebeurtenis is of per apparaat.

 27. En daarbij komt waarschijnlijk ook nog een afschrijving van de apparaten en zijn ze uitgegaan van de dagwaarde.
  En zo heb ik inmiddels zelf de specificatie al gemaakt.
  Roger… doe iedereen maar iets te drinken.

 28. met alle respect, Ronaldus: waarom zou dat aan mijn correcties liggen? Je hebt gewoon geen goeie verzekering afgesloten 🙂

 29. pffffffff…….
  Misschien kan ik jou nu wel aansprakelijk stellen 🙂
  ’t is nog vroeg maar neem een wijntje op de goede afloop.

 30. Ronaldus, je hebt zelf het antwoord al gevonden. Dagwaarde.
  Per jaar gaat er ?? % af van de nieuwwaarde.

 31. Maar het blijft in mijn ogen op z’n minst opmerkelijk dat er zonder enige toelichting een cheque wordt opgestuurd.
  Daar staat wel tegenover dat de centjes snel binnen zijn.

 32. Mooi woord voor Voca-bloc “vétusté”, is dat initiatief inmiddels gestopt, ik vond het wel leerzaam als Fransoos in opleiding.

 33. He he, tv gekocht in Agen. Zo’n lcd ding. Die kunne we tenminste ook in Nederland gebruiken en neemt niet teveel ruimte in. Dochterlief is weer “on speaking terms” met ons. We hebben haar gedwongen mee te gaan. Vandaag heeft ze gelachen en ze krijgt warempel weer honger. Ook krijgen we nu de echte verhalen van de relatie te horen. Ik denk dus dat we op de goede weg zijn. Zelf gaat ze het liefst meteen terug naar Nederland. Helaas dat gaat niet. Roger, rode wijn graag.

 34. @Ronaldus, wij hebben het ook al meegemaakt dat je ineens een cheque krijgt opgestuurd en de uitleg daarover volgt dan een paar dagen en soms zelfs een paar weken later. Dus ws komt er nog wel een uitleg.

 35. Jeetje, Robert, de ldvd zit wel heel diep als ik het zo lees, arm kind, geef haar maar een borrel van, knapt ze vast van op…

 36. @marjan, dat klopt. Hij had het al een keer eerder uitgemaakt. Maar ja he, ze was verliefd en liefde maakt blind. Ze is nu wel overtuigd dat ze die knul moet laten lopen. Dat is gelukkig al heel wat. Het doet wel zeer als ouder dat je dat soort dingen ziet gebeuren en er niks aan kan doen. Over praten gaat niet, ze wil er op dat moment niets van weten. We zijn echter op de goede richting.

 37. Ik zie zelfs helemaal geen fiets. Zie alleen de score razendsnel oplopen onder een plaatje van een berg.

 38. Jorgen kan volgend jaar een lease-auto, leuk, kunnen we weer heerlijk ruzie maken over welke auto. Ja, ja, ik weet het is dan zijn auto, maar ik bemoei me graag overal mee en trouwens ik kan mijn man toch niet in een auto laten rijden die ik niet mooi vind, ik zou me doodschamen…

 39. Toe maar, een luxe probleem. Hebben ze in Frankrijk ook de fiscale bijtelling.

 40. @ronaldus het is net als op de fiets kijk je niet vooruit en rem je te laat, lig je in de bosjes. Dus vooruit kijken.

 41. gefeliciteerd FrankB, als ze nu allemaal ook een trip boeken, dan wordt 2005 geen rustig jaar voor jou.

 42. Ja, ik geloof wel dat ze hier ook een bijtelling hebben.
  Frankb, ik vind je puzzels leuker.

 43. @marjan: als een auto maar rijdt en flink wat bergruimte heeft, zal het me worst wezen hoe die er uit ziet
  @ronaldus: ik fiets wel eens, in Nl dan. Kijk elke vakantie weer met verbijstering al die mensen (veelal mannen met bierbuikjes) aan die een hartaanval riskeren door zuchtend en puffend de ventoux of de iseran op pogen te fietsen in de hoop boven dat ene kiekje voor het nageslacht te kunnen maken. En dan maar hopen dat het nageslacht die rit niet eeuwig zal betreuren…

 44. Als ik langer dan 10 minuten op een fiets zit beginnen eerst m’n voeten te slapen, vervolgens tintelende vingers. Ik ben daar niet voor gebouwd denk ik. Heb allerlei fietsen en maten geprobeerd maar telkens hetzelfde probleem.

 45. Verleden jaar, een engelsman wilde mee fietsen ,was erg warm , drie km bergop viel van ze fiets en is een minuut of 4 buiten westen geweest. Ben daarvan goed geschrokken, dus neem geen ongeoeffende fietsers meer mee.

 46. @frankb: Versie 4 of hoger van een echte internet explorer dan wel. ik had firefox nog zo gezegd dat ie moest doen of ie explorer 6 is, maar die trapt daar niet in

 47. Hoe weet je of iemand geoefend is, laat je mensen die meegaan op een tocht een eigen risico verklaring tekenen.

 48. ik bedoel natuurlijk dat jouw spelletje zich niet laat neppen.
  wat die ventoux betreft, ben er paar keer heel laf met de auto naar boven gereden, da’s voor mij genoeg. En mocht ik het ooit op de fiets doen (eerst zelf mijn buikje kwijt raken), dan doe ik het niet in de hete zomermaanden.

 49. @ronaldus: dat vroeg ik me ook al af. je hebt nu eenmaal van die malloten die coute que coute willen. als het dan als ondernemer je brood is, moet je wel verdraaid sterk in je schoenen staan om nee te zeggen.

 50. @Peter, lijkt me toch als ondernemer een risico wat ik niet zou willen lopen.

 51. Maar ook kennelijk goed gezonde en medisch in orde bevonden voetballers storten ter aarde. Dus bewegen blijft altijd een risico. Daarom altijd een papiertje tekenen.

 52. ik ook niet, maar ik ben dan ook geen ondernemer:-)
  natuurlijk wil je dat als ondernemer ook niet. ik zeg alleen maar dat je sterk in je schoenen moet staan als een beer van een lastige klant echt dom wil doen…

 53. Doet me denken aan die toeristen die het leven lieten bij een wandeling in de bergen onder begeleiding van een gids.
  Gids maakte een klein inschattingsfoutje en hopla, de helft komt niet meer terug.

 54. @betaalde tochten verzekering via de club en de club betaald mij. Verder inmiddels vrij veel ervaring zodat je bij de eerste stukken de conditie en de techniek kan inschatten en daar de tocht op aanpassen.

 55. @FrankB, maken jullie ook tochten zoals die op dat filmpje van jou te zien was.

 56. @Ronaldus Als je hier het hele jaar woont krijg je respect voor de bergen en het weer. Een gids die op vakantie af en toe een route loopt kan geen groepen begeleiden. Als je dan leest dat ze geen kaart of kompas bij hun hadden dan was het al bij hevige mist mis gegaan.Bij geen constant weer gaan we zelf niet eens boven de 2000 m.

 57. Ik ben ooit eens met gids de bergen in geweest, deze maakte op gegeven ogenblik resoluut rechtsomkeert. We hadden geen flauw idee waarom, 1 uur later een flinke storm en een hoop regen.

 58. Het outdoor gebeuren is een vast onderdeel van onze vakanties, beetje klauteren, stevige wandelingen, raften, alleen het fietsen heeft mij nooit kunnen bekoren.

 59. Ik heb hier een fles Crozes Hermitage 2002, geen flauw idee hoe dat smaakt. Liefhebbers voor een glas….

 60. Raften doe ik niet zijn de rivieren hier niet geschikt voor wel voor canyoning, doe ik een paar keer per jaar.Ben bezig topos te maken van het gebied hier.Er moet er één hier zijn waar het water warm de bergen uit komt , die moet ’s winters fantastisch zijn.

 61. Dat zijn vaak heel spectaculaire belevingen, alleen jammer dat je soms uren nodig hebt om die plekken te bereiken.