Chez Roger et Françoise – donderdag 28 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Zo, beetje vroeg met het nieuwe café vandaag, in verband met de esthetiek. Ik vind het mooier als er om en om een café en een logje staan. En ik heb wat te loggen, vandaar. Maar maak allemaal rustig de conversatie van gisteren af in het café van gisteren, hoor. Een beetje overlap kan geen kwaad. Soms.

42 reacties op “Chez Roger et Françoise – donderdag 28 oktober

 1. Zo’n virtueel café is leuk natuurlijk, maar ik sta natuurlijk liever de echte Parijse horeca. Wie wil even naar mijn brief+CV kijken? (zie link bij mijn naam) Een gratis rondje voor elke tip!

 2. @Ronaldus, nog ff over gister. de Brico Depot heeft idd geen website. voor een catalogus moet je helaas toch echt langsgaan.
  Roger nog een koffie. m’n ogen vallen steeds dicht!

 3. Uit bed gevallen? Welnee. De wekker van mannie gaat gewoon zo vroeg. Elke ochtend weer. En aangezien hij het zo gezelly vindt om samen te ontbijten (met gebakken eitjes, uiteraard), sta ik dan mee op. Om me vervolgens erg vroeg in het café te melden. Soms te vroeg. Gisterochtend stond ik voor een dichte deur. Snik.

 4. Yep. Elke dag. Roerei, omelet, gewoon gebakken eitjes…. maar elke dag ei. Met ham, kaas, champignons, tomaten, whatever… maar elke dag gebakken eitjes. Toegegeven, het is even wennen maar nu willen we eigenlijk zelden iets anders. En je valt er nog van af, ook.
  O ja, de eitjes komen nou weer net níet van de Lidl. We hebben die een paar keer geprobeerd maar de dooier bleef als het ware aan de schaal plakken. Dus geen eitjes van de Lidl meer.

 5. goedemorgen, wat maakt iedereen alweer een kabaal.
  Moet er een record gevestigd gaan worden, 300 logs.
  Roger.. een sterk kopje koffie, en ik ben te laat voor de croissantjes zie ik.

 6. 300 logs?
  Er lief dat je aan me denkt, John, maar het maakt mij niet zo veel uit. Zeker logjes die gaan over hoeveel logjes we nu alweer hebben, vind ik niet interessant. Net zo min als reacties zoals die van Brillie bij Lidl, die even zijn url komt droppen om hits te scoren op zijn eigen site. Waar dan ook weer url-spammers komen om weer zijn kolommen te vervuilen. Het gaat om de kwaliteit, niet om de hoeveelheid mensen die zeggen: “Dat vind ik nou ook!”

 7. Goedemorgen allemaal, ik heb weer lekker mogen uitslapen, behalve dan dat de kat om 6.00 uur bedacht dat hij me wel eens wakker kon mauwen, vervolgens kat naar buiten gegooid en toch weer in slaap gevallen, heb net ontbeten en zit nu lekker aan mijn eerste bakkie voor vandaag..

 8. @Marjan: idem dito! Ik ging om zes uur plassen (veel water ipv alcohol de laatste tijd) en nét toen ik weer wegdommelde kwam het beest. Ik opstaan, hij loopt voor me uit récht naar zijn etensbak. Er zat nog een bodempje in, maar hij is gehandicapt en kan alleen vanuit een volle bak eten. Denkt hij! Ik heb hem zonder pardon (en eten) naar buiten geslingerd. Húp, muizen vangen. Tja, en probeer er dan maar eens om 9.00 uur naast te staan.

 9. Typisch, onze kat heeft dezelfde handicap als die van jullie…
  Nee, wat betreft zijn honden een stuk makkelijker, die eten gewoon wat je ze voorzet…tenminste, die van ons wel.

 10. Sjeeee, wat een saaie boel hiero.
  Ik denk, ik ga in het tussenuur ff buurten bij Françoise, kijkenhoe het met ‘r is. Zit de tent potdicht!

 11. Nou, niet echt potdicht. Ergens in een donker achterafhoekje zit een eenzame wannabe Hollandaise-en-France triestig in haar tisane tilleul te staren. De flipperkast is kapot, de stamgasten zijn allemaal aan het werk, Françoise kan nog niet praten door die implantaten, Roger zit alwéér in de wijnkelder om de voorraad te controleren en buiten regent het ook nog. Als dat geen herfstblues zijn…..

 12. *snik* Ik word helemaal depri van die sax….. die scheurt door merg en been. Roger! Rogeheee! Een dubbele whiskey zonder ijs.

 13. ’t Is in ieder geval goed voor de omzet. Althans, dat hád ’t kunnen zijn. Als Roger eens uit die kelder zou willen komen om eindelijk die dubbele whiskey in te schenken!

 14. Zo! De werkweek zit er op!!
  Volgende week alleen 1e en 2e klassen, want de rest heeft schoolexamens. Ik moet mondelinge examens afnemen, ongeveer een tiende van de leerlingen die de collega’s Engels aan zich voorbij zien trekken. Ik mag dit weekend nog wel even flink gaan oefenen op mijn Duits. Staat zo raar wanneer ik ook begin te hakkelen.
  Nu ga ik eerst ff naar Appie: de wijn is op. Kijken of ie nog een lekker nootje heeft voor d’rbij. Heb vanmiddag in de stad lekkere ongepelde garnaaltjes gehaald, dus vanavond verwen ik ze op een cocktail.
  Yammmmieeee.

 15. @Hanneke, goed nieuws over de flipperkast…Ik heb eindelijk Roger wakker gekregen..Ja ik ben zelf de kelder maar ingegaan want er was helemaal niks meer achter de bar, dus ook gelijk weer even alles bijgevuld…
  Enne volgens Roger komen ze ergens volgende week langs om de flipperkast te maken..Pauline was iets te wild bezig geweest op de flipperkast, zei Roger. Wat ie daarmee bedoeld, weet ik ook niet.

 16. Goh. Volgende week al. Ach ja. This is Frankrijk, man. Zo komt die verbouwing van Roger er natuurlijk nooit.
  Ik weet ook niet wat Roger bedoelt over Pauline. Die heeft volgens mij nog nooit enige interesse gehad in die flipperkast.

 17. Als er weer rode wijn is, doe mij dan ook maar een glaasje.
  Nu stond weer in de krant dat het goed was tegen longkanker. En het was al goed voor hart en bloedvaten. Wat wil een mens nog meer!

 18. nou: lekker drinken, natuurlijk.
  Bij de AH een lekkere Corbières gescoord. Ruim onder de 3 euro en heel drinkbaar. Ga morgen wat doosjes halen. Best wel bijzonder eigenlijk want de laatste tijd zijn wij vooral gecharmeerd van de Zuid-Afrikaan…

 19. Vin en vrac jeanne, 2 euries per liter.
  Roger.. mag ik een grote zwarte koffie.
  Nog ff vergaderen om 19.30. pfffff……….

 20. oeps avondvergaderingen. mijn ervaring is dat een vroeg begin geenszins een garantie is voor een vroeg einde…

 21. Ah heeft ook erg goede wijn voor weinig in Nederland. Alleen Floc. Dat is hier moeilijk te krijgen. Wel erg lekker.

 22. @Ronaldus: Ik heb hier de Brico depot gids voor mij liggen maar nergens wordt melding gemaakt van een website. Ik heb wel een telefoonnummer voor jouw. Ik neem aan dat de vestiging in Dijon voor jou het dichste bij is. Die heeft nummer 0380517676. Je mag de gids ook van mij wel een keertje lenen.

 23. Roger… ben je d’r nog…., een whisky, ja doe maar een dubbele. Jee Peter wat heb jij gelijk.
  Aat bedankt voor het nr. En als ik in de buurt ben pik ik hem wel ff mee.
  Het is echt stil… en Roger begint al te bezemen zie ik.