Lidl is big business


Ik zeg het maar eerlijk: wij gaan zo’n beetje elke week naar de Lidl. Voor de goedkope amandelen (Atkins), de goedkope cola, de goedkope Gouda en de goedkope kattenkorrels. En de goedkope shampoo. En het goedkope pleepapier. Laatste nog een paar goedkope gympen gescoord. En de koffie. Heel lekker. En… goedkoop!
Het leuke van de Lidl is ook dat ze regelmatig aanbiedingen hebben. Meestal op donderdag, maar soms ook op dinsdag en woensdag. Een complete ruimtevaartmetalen schroevendraaierset, 9,95. Een geinige thermosfles: 3,95. DVD-speler: 49,95. Lexmark printer/fax/scanner/copier: 179,-. Je moet er alleen wél vroeg bij zijn, want anders zijn de goedkope hebbedingen op. En je moet proberen wekelijks een folder scoren, om te weten welke goedkope hebbedingen deze week weer in de winkel liggen om traffic te genereren. Anders kom je op donderdag en hebben ze alleen tafelkleden en debardeurtjes. En daarvoor is er…. jawel: de site. Volgende week woensdag (regionale aanbieding) mini-USB-hub: 9,99!

34 reacties op “Lidl is big business

 1. Jaaaa, die superprinter hebben wij hier vorige week gescoord. Kostte hier wel 10 meer, maar nog steeds een koopje en hij doet ’t perfect. De Lidl zit hier vlak om de hoek en is inderdaad ideaal voor SBD en Atkins: de pakken ham, gesneden kipfilet, magere kwark, groentes en dergelijke worden er door ons in grote hoeveelheden weggesleept.
  Ook handig: een hele grote oplaadbare ‘zaklamp’, is al vaak erg nuttig gebleken tijdens de diverse huisbezichtigingen in Frankrijk, alsmede een echt profi-meetlint.
  En de pesto is heerlijk!

 2. Ik haal ook veel bij de Lidl, het is voor ons de dichtsbijzijnde supermarkt… Maar pesto hebben ze niet daarvoor moet ik naar een andere supermarkt.

 3. @John, dat weet ik, maar onze “keuken” is momenteel ietwat beperkt tot een fornuis en een klein rijdend deserttafeltje, en ik heb alleen wat pannen, borden en bestek tot mijn beschikking om te koken.. de rest ligt/staat nog in dozen…

 4. Mensen, wees toch voorzichtig met de Lidl.
  Het is de Blokker van de levensmiddelen: het is allemaal rotzooi. Da’s niet zo erg voor een zeepje of een usb-hubje, maar wel voor levensmiddelen….mann ist wass mann isst.
  Bij testen blijkt altijd weer dat Lidl het goedkoopste van het goedkoopste wil inkopen: bij gevolg zijn de groentes extra bespoten, de eieren uit afgrijselijke legbatterijen, het vlees van scharminkelige zeeboes uit India, de pasta van granen die door anderen zijn afgekeurd zijn, etc.
  Misschien zijn sommige dingen best lekker, over smaak valt zowiezo niet te twisten, maar de kwaliteit is wat betreft gezondheid en milieuvriendelijkheid afgrijselijk.
  Als je nog lang wilt genieten in La France, stop geen Lidl in je darmen. Als je je riool niet wekelijks wilt ontstoppen, gebruik geen Lidl toiletpapier. Als je je kleding in orde wilt houden, gebruik geen Lidl waspoeder.
  Zoveel LeClercs, Carrefours etc. met spullen van prima kwaliteit.

 5. John, ben jij nou John P ? FF checkuh!
  Ik geloof wel dat je enigszins gelijk hebt. Hetzelfde geldt voor de Aldi.
  Wat je altijd moet doen, is de etiketten goed bekijken. Wanneer die niet duidelijk zijn: niet kopen!

 6. Nou, ik vind het wel erg kort door de bocht van die John. Waarschijnlijk is dat een AH-directeur. Klinkt wel stoer, maar ik lees alleen stemmingmakerijtjes. Geen spatje bewijs, pure verdachtmaking. De consumentenbond heb ik er in ieder geval nooit over gehoord, over die ‘testen’ van ‘m. Of de vermeende slechte kwaliteit van de Lidl.
  Goedkoop is duurkoop? Dan nooit meer naar IKEA voor de meubels, maar alleen nog naar Het Arsenaal in Naarden. Trouwens, als ik voor 10 euro een paar gympen koop, hoeven die niet langer dan 1 seizoen mee te gaan, wat mij betreft. En hoewel wij extra goed naar afkomst en de kwaliteit van de verse waren kijken, inderdaad, zijn de pasta’s van Lidl echt uitstekend!
  Kortom: onzin en stemmingmakerij. Iemand die hier even snel een wind komt laten neem ik sowieso minder serieus. Helemaal als dat zonder etiket gebeurt.

 7. Dineke, ik ben niet John P, ik ben de andere John.
  Sorry voor het anonieme mailtje. Ik weet niet waarom mijn e-mail adres was uitgeveegd, heb een tijdje geleden een programmaatje tegen spyware laten draaien, waarschijnlijk zijn de cookies uitgeveegd. Heb niet eens gezien dat mijn e-mail er niet meer bijstond.
  Krek, ik werk niet bij AH, niet als vakkenvuller of als zakkenvuller. Het (zwaar) bespoten zijn van Lidl-fruit is vaak in het nieuws geweest. Ook dat van de Indiaase Zeeboes, en de eieren.
  Dat van de pastas heb ik gehoord van een Italiaan die levert aan vele Europese winkelketens.
  Ik koop ook wel eens wat bij Ikea. Leuk. Als ik er dan een keer doorzak, pech gehad. Kan gebeuren. Schade valt mee.
  Met voedsel ligt het anders. Je merkt het niet meteen. Je kunt beter voorzichtig zijn.
  In Duitsland zie je mensen met grote Mercedesen naar de Lidl rijden. Onbegrijpelijk. Wat bespaar je nou, 3% of zo ? Leggen ze hun prioriteiten wel goed ? Er zijn haast geen normale supermarkten meer in Duitsland.
  Afijn, het is wel de geest van de tijd. Overal rukken de discounters op. Je ziet dat ook de normale winkelketens dus met onbekendere en vaak veel slechtere artikelen (euroshopper) gaan komen. Jammer.
  Maar kom, ik moet er weer vandoor, moet m’n boodschappen nog doen voor de Aldi sluit

 8. Maar Ikea is toch goedkoop??? Als ik Ikea koop weet ik dat het niet langer dan 5 jaar meegaat. Daar koop je het voor. Heb iemand wel eens Ikea parket gelegd? Dan weet je wat ik bedoel. Daar is helemaal niks mis mee. Als je het maar weet. Mijn Opa was meubelmaker. Wat hij maakte staat hier in de huiskamer. Is al 50 jaar oud. Geen Ikea dus.

 9. @John: Aldi, pas maar op, ook daar zat gif op de nectarines!
  Ik ben even gaan surfen op zoek naar bewijzen.
  Test Aankoop publiceerde in mei 1996 een studie over flessenwater. Hun conclusie luidt dat voor de meerderheid van de consumenten leidingwater de beste koop blijft. Flessenwater is veel duurder en niet noodzakelijk beter. Een aantal merken worden door Test-Aankoop zelfs afgeraden omwille van de aanwezigheid van coliforme bacteriën, wegens een hoog nitraatgehalte of omwille van de aanwezigheid van nitriet. De beste waters voor zuigelingen en zwangere vrouwen – en dus voor iedereen – zijn Arlette Roxane (Lidl), Rocheval Roxane (Aldi), Derby Saint Jean Baptiste (Delhaize), Montjoie Saint Jean Baptiste (GB) en Sourceval Saint Jean Baptiste (Dial). Goed nieuws, lijkt me.
  Dit verhaal lijkt zelfs op het tegendeel te wijzen, al is de Lidl-woordvoerder natuurlijk niet geheel objectief ;). En de luiers lijken het ook prima te doen. Aan de andere kant is een bericht over gif op citrusfruit natuurlijk weer verontrustend. Ik vond ook nog ergens een verhaal over te veel gif op hun druiven. En een reactie van Lidl die belooft dat ze er naar zullen kijken.
  Verder behalve klachten over gebrek aan bio-voedsel en het hoge uitbuitgehalte van de koffieboeren )eerlijk betalen kan er niet meer af voor die prijs) heb ik geen negatieve verhalen of tests kunnen vinden. Wél vond ik in het forum van Macfreak nog iemand die heel blij was met zijn usb-hub voor een tientje. Dus die kun je rustig kopen, aanstaande woensdag. Wie liever het dubbele betaalt voor een A-merk, moet dat vooral niet laten.
  Conclusie: voorlopig geen fruit kopen, en als je idealist bent ook geen koffie. Maar wc-papier (eigen test), schroevendraaiers, water en nog heel veel andere dingen zijn er gewoon lekker goedkoop. En mijn vrouw zweert bij de Lidl-pasta. Voor mijn gevoel komt de besparing eerder rond de 25% uit. Hoe denk je dat die mensen die grote Mercedes kunnen betalen?

 10. Ik schrijf voor IKEA voor Beroep en Bedrijf, en ben dus fan. Er zijn zelfs hele goeie hotels die hun volledige inrichting door en met IKEA laten verzorgen. Die rekenen gewoon dat je beter elke 5 jaar bij IKEA nieuw kan kopen, dan spullen die 20 jaar meegaan, waardoor je verplicht 15 jaar met die ouderwetse kwaliteitsmeuk moet doen om uit de kosten te komen.
  Ik ben geen groot klusser. Met de schroevendraaierset van Lidl doe ik een jaar of 5 gok ik. Tegen die tijd koop ik gewoon weer nieuw.

 11. Dat zijn dan zeker die kraak-noch-smaak-ketens als F1 en consorten? Toegegeven, maak ik soms ook dankbaar gebruik van, maar voor hetzelfde geld heb je ook een veel gezelliger chambres d’hotes. Het enige is dat je bij F1 cs altijd precies weet wat je krijgt, en dat is bij chambres altijd afwachten. maar ja, dat heeft zo zijn charme…

 12. Ikea is, net als de meeste Zweedse bedrijven, een keurig bedrijf met leuke producten. Milieuvriendelijkheid staat hoog in het vaandel. Krek schrijft er voor. Het is allemaal fris en vrolijk.
  Aldi en Lidl zijn schrapers die personeel en filiaalhouders en vooral toeleveranciers onder grote druk zetten. Dat gaat ten koste van de kwaliteit, vooral de productkwaliteit, en sfeer.
  Het is in die winkels dan ook verre van fris en vrolijk.
  Onvergelijkbare zaken.

 13. Ik zie dat mijn e-mail adres wéér weg is !
  Wat heeft dat spyware programmaatje (spybot) gedaan ? Zijn de cookies permanent gedisabled ? Dat was nou ook weer niet de bedoeling.
  Geloof dat er te goed is schoongewassen.

 14. Schoonmaakmiddel van de Lidl zeker 😉
  @Peter: heel wat chambres d’hôtes zijn met IKEA ingericht. Ik sprak laatst iemand met een paar hele luxe gites, in een prachtig landhuis, en die vertelde me dat hij veel IKEA accessoires gebruikt en dat iedereen het fantastisch ingericht vind bij hem. Nu heeft hij ook flink wat antiek staan. En hij verwijderd steevast alle IKA-labels, omdat hij er wel eens opmerkingen over kreeg.

 15. @John: wat betreft de omgang met het personeel bij Aldi en Lidl, maar bijv. ook Schlecker, heb je helemaal gelijk. Dat is niet echt fris te noemen.
  Aan de andere kant hoef je Ikea niet echt af te schilderen als hét grote voorbeeld. Het is nog maar sinds kort dat daar met de gewone vakbonden wordt gesproken, eerst werd de CAO afgesloten met de eigen Ikea-vakbond, driftig gesponsord door het management. De milieu- en kindvriendelijkheid van Ikea is eveneens van recente datum en het heeft wat voeten in de aarde gehad om ze zover te krijgen. Maar okee: ze dóen het inmiddels wel.
  Als wij onze ChdH wél hadden kunnen doorzetten, waren daar ook Ikea-spullen in gekomen, trouwens. Zien er goed uit en inderdaad, na een paar jaar zijn ze afgeschreven en kun je lekker up-daten. Vind ik persoonlijk toch beter dan de afgeragde jaren 80 zooi waar we tijdens ons meest recente bezoek aan Frankrijk de nachten hebben doorgebracht.

 16. Ikea wordt wél verantwoordelijk geacht voor toename in echtscheidingen.
  Als er in een relatie een hobbeltje is, en waar is dat niet af en toe, dan denkt al snel een van de partners “he, voor een habbekrats en een middagje schroeven heb ik ook zo’n mooi opgeruimd appartementje en verder geen gezeur meer aan mijn kop”. Dat gebeurt dan, en dan is er geen weg terug meer.
  Ikea en de elektrische schroevendraaier hebben de markt voor relatiebemiddeling en pastoors bedorven !

 17. Dat is nu precies wat Ikea is. Ziet er leuk uit en na 5 jaar koop je weer wat anders. De klapstoeltjes houden het bij ons nooit langer dan 5 jaar uit. Dan gaan ze precies tegelijkertijd kapot. In Frankrijk hebben we dus ook geshopped bij Ikea. Maar die teksten he, Zijn die van jou Krek? Ik wil wel eens een keer met U worden aangesproken daar. 🙂

 18. Ondanks een meubelmaker als schoonvader en een voorliefde voor “oude” spullen, ben ik ook een Ikea-fan.
  Een eclectische inrichting, heet dat.
  Onze eerste aankoop ooit bij Ikea was zo’n 20 jaar geleden een grenen salontafel. Hiervan kon het losse onderstel kantelen, waardoor je er ook een eettafel van kon maken.
  Na jaren als salontafel gediend te hebben, werd het dus een eettafel. Verhuisde jaren daarna naar de tuin en werd geschilderd tot tuintafel. En verdween pas vorig jaar in de open haard!
  Nou als je daar geen plezier van hebt!!

 19. We hebben ongeveer tien jaar geleden een boekenwand gekocht, van de afdeling “werken” – dat leek ons iets degelijker.
  Nou dat klopt dus: is niet stuk te krijgen!

 20. @Robert: alleen voor Voor Beroep en Bedrijf, waar ze soms zelfs U tegen de klant zeggen (B-t-B). En als je daar behoefte aan hebt, wil ik je hier ook wel af en en toe met U aanspreken hoor.

 21. Het blijft een knap concept, je verkoopt stukken hout met gaatjes op de goede plekken en je levert er een hoop schroefjes bij. 🙂 En het feit blijft dat iedereen in Nederland wel iets van Ikea thuis heeft staan.

 22. @Dinneke, omdat er vandaag wordt schoongemaakt heb ik de webcam even uitgezet. Het plaatje is van rond 7:30. Vanmiddag gaat ie weer aan, zal een andere plek zoeken. Dat ding is draadloos dus buiten kan ook.

 23. Wat de Lidl betreft en voedingsmiddelen in het algemeen:
  Ik heb jaren geleden besloten om alle dingen die ik elke dag eet van goede kwaliteit te laten zijn. Dus: brood van de bakker, als ze er zijn in de supermarkt biologische aardappelen, enz. Voor de rest wel huismerk enzo.
  Ik ben het wel een beetje eens met john.

 24. Zit er bij niemand een Ed in de buurt dan? Franse superkwaliteitdiskount! Als je de weg vraagt uitspreken als EU-DEE, anders kennen de fransen de winkel niet.
  Maar in de grote supermarkten kun je ook heel goed voordelig inkopen: gisteren gekocht in de Auchan
  Kilo pasta: 49 cent
  liter extra vierge olijfolie: 2,49 euro
  leuke laptop: 499 euro

 25. Oja: aanbiedingen van lidl en aldi staan, vaak al dagen of weken vantevoren, op hun websites
  aldi.fr en lidl.fr

 26. Tis toch een uitkomst, IKEA, met twee huizen. Redelijke kwaliteit voor een redelijke prijs, alleen dat geknutsel met die gaatjes en schroefjes… Al menig meubelstuk dat er tóch góed uitzag weer uit elkaar moeten halen omdat er iets overbleef of de kastdeurtjes naar binnen bleken open te gaan.
  Wat betreft LIDL etc, we zijn alleen maar gezonder en ouder geworden sinds we niet meer zelf met pijl en boog achter de beesten aan moeten rennen en zelf (onbespoten) vruchten en bessen bijeen moesten scharrelen. Waar hebben we het over?