Chez Roger et Françoise – donderdag 6 januari


Klik logo voor smoelenboek.

Krek. is back!
Het zou lekker druk moeten worden, vandaag, want alle andere weblogs hebben witte vloed, schijnt. In Chez Roger et Françoise vinden alle ontheemden een warm plekje. En de koffie is gratis, want we hebben wat te vieren: Ronaldus komt langs (met zijn hele menagerie, nota bene)!

23 reacties op “Chez Roger et Françoise – donderdag 6 januari

 1. IK heb een beetje een gemengd gevoel. Uiteraard ben ik erg voor storten op giro 555, maar het begint allemaal wel een beetje op een kermis te lijken. En dan bedoel ik niet goedbedoelende kinderen die klusjes verzinnen om geld bij elkaar te sprokkelen, maar Jan-en Alleman van “bekend nederland” die ook weer zonodig in beeld moeten…

 2. Gedurende de maand januari stort ik voor ieder patient in de stoel 1…..staan al op 110…het geld gaat naar Auroville ….wij hebben hier vrienden wonen, die dus helemaal niet meer hebben…wel in leven, maar geen huis meer….
  Morgenochtend vertrekken we naar Frankrijk voor een paar heerlijke dagen…

 3. Het valt trouwens we mee met de drukte bij Roger….zijn er pas 3 geweest…niet wanhopen Roger…geef maar een glaasje…dan drinken we samen wat….even geen giro 555…

 4. doe mij dan maar een kruidenthee…. word ik in ieder geval een beetje rustig….

 5. Hanneke, hoe is het met je rug, gaat het alweer een beetje? Neem anders een lekkere kruidenthee van me, daar ontspannen de spieren van…

 6. Ik doe mee met de kruidenthee.
  Als je er goed over nadenkt wordt het een gigantische klus om de getroffen landen in de komende jaren er weer bovenop te helpen.
  Ik hoop dat we ons dat blijven realiseren. En ook structureel blijven helpen, bijv. door zgn. “schuld” in elk geval kwijt te schelden.

 7. Dat ben ik helemaal met je eens krek. Mijn vrouw zit in de reis en congreswereld. Die ligt daar dus de komende 10 jaar volkomen op zijn kont. Het enige wat echt helpt is er heen gaan en geld uigeven. Dat stimuleert de lokale economie. Geld geven, hoe zeer ook nodig op dit moment, is toch iets wat alleen de eerste noden ledigt.

 8. Reiswereld, heb ik ook gewerkt. Incoming Tour Guide in NL. Heel veel Amerikaanse incentive trips gedraaid. Wat een leven was dat. Elke dag in de beste hotels van Nederland lunchen, vette zwarte fooien en commissies vangen en geen tijd om het uit te geven. Ik was 22 en ging met de taxi naar mijn werk en weer naar huis. Als ik toen was begonnen met 10% van mijn inkomen sparen en beleggen, was ik nu onafhankelijk rijk geweest. Niet dat ik klaag…

 9. Sorry Marjan. Dank voor de kruidenthee. Echt beter gaat het nog niet met de rug, vandaar dat ik in- en uitzoef. Effe gluren, en dan weer plat. Het is wel erg rustig vandaag, is iedereen geld aan het inzamelen? Ik had daarnet drie koning(inn)en aan de deur en als oprechte SBD-er geen snoepje in huis. En met mandarijnen schijn je tegenwoordig niet meer aan te hoeven komen…. enfin, beetje lullige situatie. Heb het maar afgekocht.
  @ Krek: de reistypes die ik ken, werden daar echt niet rijk van. Maar die leidden dan ook groepen van NBBS door India enzo. Maakt wellicht enig verschil.

 10. Ja, ik had vaak rijke Amerikaanse sales mensen die naar NL kwamen op kosten van de baas. Regel was: 1 dollar per persoon per trip. Een bus bevat 50 personen en we deden soms 2 trips per dag (’s ochtends Volendam, ’s middags city tour met rijksmuseum.) Dat was dus 100 dollar per dag (delen met de chauffeur). Bovendien kregen we 10% commissie bij de diamantslijperij, de kaasboer, de klompenmaker… en ga zo maar door. Plus gratis eten in het restaurant. De baas betaalde ons het minimumloon (ziekenfonds!) maar ik verdiende zo’n 2500 tot 3000 gulden netto per maand (in 1980, als broekje van 21). Was daarvoor wel 12 tot 16 uur per dag beschikbaar voor de klanten, en soms zelfs ’s nachts ook nog, als ze de rosse buurt in wilden (15 gulden commissie pp als je ze bij de Casa Rosso wist binnen te lullen). Niet saai, die tijd.

 11. Trouwens, het is rustig maar bij Nedstat gebeuren hele rare dingen. Allemaal bezoekers die via Hollandais en France op Hollandais en France komen. De interne teller van web-log.nl staat veel lager, rond de 130 unieke bezoekers. Dat zal beter kloppen.

 12. Krek dat was dan letterlijk en figuurlijk de Casa Rosso binnen l….ll..n

 13. Zo… even de tv actie ontvlucht. Ik krijgen altijd kromme tenen als ik zie hoe mensen zich in bochten wringen om maar goed over te komen.

 14. Ha die Marjan. Ik heb net weer even alle websites van de francofielen bezocht maar jouw Website moet toch ook weer eens aangevuld worden. Of is er helemaal niets nieuws te showen?

 15. Leuk baantje Krek
  Ik vraag me ook af wanneer mensen geefmoe worden. Het was al op de Dam op een gegeven moment:”ik heb al gegeven”. En je geloofde ze ook nog.
  Zo is er de 28ste ook een benefiet-iets.. 10 tegen 1 dat het weinig oplevert: mensen die al wilden geven hebben dan allang gegeven…

 16. Het doet me toch wel weer wat – zo’n actie.
  Als het maar “beklijft”. Dus morgen niet over is.
  Volgende week komen we ook naar Frankrijk. Een i.v.m. een verbouwing in Nederland uitgestelde kerstvakantie…nou ja, weekend.