Chez Roger et Françoise – Kerstweekend


Klik logo voor smoelenboek.

Ik heb zo’n dennegeurend vermoeden dat het minder druk gaat worden in Chez Roger et Françoise, de komende dagen. Niet erg, kan ik me ook wat meer op mijn gezinsleven concentreren. Mede namens Roger én Françoise veel plezier dit weekend. En niet met een slok op gaan rijden, hè!

61 reacties op “Chez Roger et Françoise – Kerstweekend

 1. Iedereen prettige feestdagen toegewenst. In Nederland en in Frankrijk. Kijk uit op de weg!

 2. Robert(a) is al onderweg zag ik, ik moet nog tot donderdag wachten.
  Roger, doe mij maar een espresso met een kerstkransje en wil je tegen françoise zeggen dat twee ballen en één slinger wel wat weinig is voor in een kerstboom?

 3. Zo, alle inkopen gisteren al gedaan……heerlijke rustige dag vandaag…., ook het weekend is niet volgeladen….voor iedereen die naar frankrijk gaat een goede reis en een fijne tijd…..en voor iedereen die hier blijft om te loggen….fijne dagen en niet te veel eten!!!!….moet er toch weer af….
  Roger, een koffie en een croissantje en Ferry heeft wel gelijk, die boom ziet er niet uit….bonne noel…..et une bonne annee pour lui …

 4. Ik wens iedereen sterkte die vandaag de weg op moet, want het zal wel druk worden… ja, lekker een espresso, en doe iets aan die boom.

 5. hohoho.. uitkijken Guillaume, eerst ff opzij en.. ja nu kannie er door. Mensen haal die tafel ‘ns uit de hoek.
  Ik kwam net Guillaume tegen op de hoek en hij raakte die laatste boom maar niet kwijt.
  Ja oké zet maar neer, geweldig…, als iedereen nou wat ballen voor de dag tovert, ik heb de lichtjes al bij me.
  Roger…. een koffie voor Guillaume

 6. Alle HeF mensen prettig weekend, en als je heftig kerst viert zalig kerstfeest. 😉 Ik stel voor dat we volgende kerst een stal maken met (virtuele) santons.

 7. @ Ferry ….was weer snel weg ….. wil wel weg,maar ik heb sommige mensen teveel beloofd wat ik eerst moet afmaken!
  ….en dan asap ,weet niet hoe je dit op z’n frans zegt,naar M-E!

 8. Klaarrrrrr….. , Schuif de kerstkranjes maar door en wat mij betreft mag het gaan sneeuwen.
  Iedereen hele gezellige dagen toegewenst.

 9. en vanavond Kerstavond vieren bij m’n ouders. Als Jeannetta tenminste genoeg is opgeknapt

 10. Getver.. ook geveld door de alom heersende verkoudheden buikgriepen en andere elende. Ben je in er in ieder geval voor je trip naar Frankrijk weer vanaf.

 11. Roger… Laat ons maar eens voorproeven van je geselecteerde wijnen voor de Kerst.

 12. Doe mij maar een thee met honing voor het keeltje..
  iedereen fijne dagen. Zullen jullie je een beetje gedragen?

 13. Zo, ik weet het antwoord op de eeuwige vraag: Wat komt eerder, de kip of het ei? We beginnen vanavond met Œufs Mimosa, en genieten daarna pas van de Bresser Bio Kip. Weer een kwestie opgelost. Allemaal smakelijk eten. Wellicht kunnen we vanavond laat samen nog een afzakkertje halen?

 14. @ferry: aangezien JohnP kennelijk de hort op is: volgens mij zijn santons speciale provencaalse poppetjes (van heiligen?), waarmee men kerststalletjes vult.

 15. Santons zijn kleine poppetjes van klei. Elf stellen figuren uit de bijbel voor en deze worden in de kerststal gebruikt. Dit zijn Maria, Jozef, het kindje Jezus de os en de ezel, de drie koningen de kameel de herders en de schapen. Verder zijn er de santons die het leven in de provence voorstellen.(beroepen e.d.) Maar van oorsprong gaat het om de 11 figuren uit de bijbel. Zoek maar eens op santons.nl

 16. FrankB, hoe meer foto’s ik van je zie hoe meer jaloers ik wordt …;) Wat een manier om je brood te verdienen.. Lekker fietsen. Ik heb iets fout gedaan volgens mij.

 17. Kerstavond, Frankb, dan krijg je dat. Was het koud daar, in de bak? Over het uitzicht hadden de bajesklanten in ieder geval niet te klagen.

 18. Heb altijd met kerst moeten werken dit is mijn vierde vrije kerst. Als het morgen mooi weer is de BBQ aan en lekker buiten eten. Vandaag was het om het huis 20 graden maar morgen hebben ze het over regen, dus ff afw88
  dat ziet er modern uit

 19. Ik ook, heb tot een paar jaar terug in de evenementen industrie gewerkt. Als iedereen vrij had was jij aan het werk. Andersom ook, lekker zeilen op een lege plas door de week omdat iedereen aan het werk was. Had ik maar een echt vak geleerd. :). Maandag zitten we weer In het zuiden, in Agen is het 7 graden en bij jou 20!!/ Hoe kan dat nou?

 20. Als de zon gaat schijnen loopt de temp. snel op om vier uur is het weer over koelt het snel af. Ze noemen het hier een micro klimaat. Ze zeggen dat het dorp Eus iets verder op het meeste zon uren van europa heeft, wij hebben drie minuten minder per dag.

 21. Hier regent het en er wordt natte sneeuw verwacht. Ik begin de winter steeds minder te leuk te vinden. Een van de redenen om ons huis zo zuidelijk te zoeken. Sneeuw het nooir bij jou FrankB?

 22. In de bergen kun je skieen 40 min rijden. En sneeuw eens in de vier jaar, maar dan goed gelijk een meter. Maar is snel weer weg. ’s nachts vriest het licht net onder nul. Kan ook niet andres met palmbomen in de tuin.
  http://www.catllar.com/vtt/ROADBOOK/chateau%20paracols/thermal.jpg
  Foto niet zo duidelijk maar is het kuuroord achter mijn huis. Iets verderop komt water van 60 graden uit de bergen is ook een belevenis hbeen ze van stenen kleine badjes gemaatt in etappes, kun je kiezen in welke temperatuur je wilt zitten.

 23. Frankb, hoe doe je het toch…. het eerste woord wat in me opkomt is ‘jaloers’….. 😉

 24. Goede morgen allemaal en een prettige kerst voor iedereen. deze dagen beginnen wel klote want Jeannetta is ziek en ligt met 40 graden koorts in bed. dan maar kadootjes in bed uitpakken..

 25. Jakkie,
  Hopelijk krijgt ze iets dat haar op vrolijkt. Chocolade wil nog wel eens helpen, schijnt. Wens haar maar beterschap. Onze cadeautjes waren in ieder geval in het potje. Colette zit nu te poolen op een minibiljard en Guido probeert zijn nieuwe PS2-spelletjes uit. Ik heb mijn nieuwe Neil Young Greatest hits gedraaid. Nostalgie!

 26. Wij hebben ze ook net uitgepakt. Ik zit nu voor de nieuwe mp3 speler van mijn dochter cd’d te rippen op haar pc. Ik zelf kreeg het spel Myst4. Dat wordt weer uren dwalen door vreemde landschappen. En verder voor de dames hier reuk, snoep en lees spullen. Ze zitten nu al aan de Martini, en waarom ook niet. Prettige dagen iedereen en beterschap daar Ferry.

 27. Zalig Kerstfeest!! (ben van vroegeruit katholiek).
  Het eerste kerstmaal zit erop. Bij oma geweest in het verpleegtehuis. Vanacht de kersttafel in orde gemaakt. Sfeerverlichting allover. Net nog de laatste kerstkaartjes (nou ja) geschreven.
  Nu aan het ” uitbuiken” – dat woord heb ik van jullie geleerd.
  Eergisteren het bericht gekregen dat een oud-collega en goede kennis is overleden na een zeer slopende ziekte. Ze was 48.
  Kortom: gemengde gevoelens.
  Beterschap voor ieder die ziek is.
  Een witte Kerst gewenst.
  En denk nog een beetje aan de anderen die het veel minder hebben.

 28. Tweede kerstdag kennen ze niet in Frankrijk…. Dus wij doen ook maar niet veel spelen met de cadeautjes lijkt me een hele leuke bezigheid voor vandaag…..
  Ferry, beterschap voor Jeanette
  Jeanne, sterkte…
  En iedereen een fijne tweede kerstdag toegewenst.

 29. We hebben inderdaad veel. Gisteren Pictionary Jurnio gespeeld. Hartstikke leuk. Vooral omdat we eigenlijk nooit samen spelen. Ik heb een hekel aan kaarten en ganzenborden en zo, vandaar. Maar dit was wel leuk. Vanmiddag kijken of we in het Frans kunnen Scrabbelen. En eind van de middag komt er weer iemand naar het huis kijken. Dus ook weer ff ‘fluffen’, zoals Hanneke dat noemt.

 30. Allemaal een fijne dag toegewenst…
  Krek, succes met het huis…het moet nu toch lukken…ik was toch ook verliefd op je huis…
  Robert…mijn laatste spel was`Myst3 URU…ik wist niet dat er alweer een nieuwe is….morgen kijken….

 31. nee, kom er niet goed achter staat weinig geschreven op internet en de club voor de restauratie heeft geen email of i.d.
  heb het bureau voor toerisme een emeil geschreven , maar daar krijg je meestal geen antwoord van.

 32. Als je de eertse foto bekijkt zie je een gat in de bergen, vanuit die grot zijn de andere foto’s gemaakt. Het is een geweldige plaats driehonderd meter boven de weg met een fantastisch uitzicht, ondanks het slechte weer vandaag.Ik vraag mij altijd af waarom een kerkje daar staat en hoeveel moeite het heeft gekost om het te bouwen.

 33. Zo Roger eindelijk even tijd om hier wat kerstsfeer op te snuiven. Wat een geweldig weer deze dagen, meestal storm en regen. Heel traditioneel met het gezin naar de nachtmis geweest en daarna warme chocomel en het uitwisselen van de cadeautjes, heel gezellig allemaal.
  Redelijk matig geweest met voedsel en drank, ik heb vandaag zelfs alleen maar een brunch tot mij genomen.
  @Ferry, gaat het al beter met Jeanette.
  Tijd voor een lekker rood wijntje nu.

 34. Ik ben ondertussen op marktplaats aan het zoeken naar een potkachel c.q. allesbrander, voor volgende week. Er is nog één vertrek dat moeilijk warm te krijgen is. Er zit gelukkig een rookafvoer dus moet snel te realiseren zijn.
  Heeft Dave ook eens warme tenen ’s nachts.