430 reacties op “Chez Roger et Françoise – maandag 14 maart

 1. @RobertS: ook dat kan ik met je eens zijn… tante Bea lijkt mij een prima mens (voor haar milieu en in haar positie dan)

 2. @Peter: ik wijd dat aan m’n antroposofische lagere school, daar leer je geen aap-noot-mies – dus per woord lezen – maar per letter…. die mag ja dan heeeeel mooi tekenen…

 3. @Peter: oh vast wel, maar ik vind het best jammer dat ik erg moe wordt van bv. boeken lezen. want er zijn zoveel interessante boeken, maar het is mij teveel om ze te lezen. ik wordt daar alleen maar duizelig van.

 4. dus lees ik twee boeken per jaar en af en toe een krant…. en de email en dit natuurlijk

 5. ik lees lang niet alles…. en ach, zoveel staat hier toch niet, vergeleken met een dik boek of bv. een volledige NRC van zaterdag?

 6. in m’n (vroegere) werk moest ik ook veel lezen, hele wanden met ordners vol berdijfsgegevens, vergaderverslagen, etc… ook niet bevorderlijk voor je leesplezier.

 7. @iedereen : de zgn post van Maaike was NIET van onze dochter, er zit duidelijk iemand te zieken.

 8. Dat herken ik wel. Lees zo veel officiële stukken (onthoud: als een ambtenaar over amoveren schrijft, bedoelt ie gewoon slopen), dat ik zelen zin heb in een leuk boek.

 9. @Peter: dat bedoelde ik, en als je ook nog na een middagje zwoegen vervolgens de volgende dag mee moet praten over bedrijfsproblemen, dan mag het gelezene ook niet weer je oren zijn uitgegaan….

 10. @fred: klopt. daarom probeer ik jargon zo snel mogelijk in normaal Nederlands te vertalen. Dan zie je wat voor onzin er staat en dat maakt het een stuk makkelijker te onthouden (al is het maar uit boosheid over het taalgebruik).

 11. @Peter: ik haatte van die opgeklopte, nietszeggende rapporten van tig pagina’s dik. “daar staat niks” dacht ik dan

 12. @Allen, ik denk dat ik er hier maar mee stop… vanavond heeft iemand de naam van mijn dochter gebruikt hier in HeF… Ik kan dat NIET waarderen… en als mensen dat gaan doen, hou ik ermee op…. het ga u goed.

 13. ja jottum, leuk gesprek vanavond. ben (in bepaalde gevallen) voor de doodstraf trouwens. (de koelbloedige op geld enz beluste moordenaars)

 14. ja was best lekker heftig, Remke
  @Marjan: jammer, dat soort dingen gebeuren nu eenmaal op Internet, zeker niet speciaal hier, en zijn nauwelijks te vermijden, helaas…

 15. heb het niet over jou fred, dat was naar aanleiding van stukje 22:42 van peter, net als dat gelul over “interieurverzorgsters” terwijl ze gewoon een sopper nodig hebben.

 16. @marjan: Kan me je boosheid voorstellen. Maar eh… waar moet je de boosdoener zoeken? Wie wist er voor vanavond dat je dochter Maaike heet?

 17. tabe .. ik sluit me aan bij Marjan.
  Je mag alles van/over/tegen mij(zelf) zeggen, maar als er iemand een zieke grap uithaalt door zich voor te doen als mijn dochter dan gaat dat te ver …
  het is leuk geweest …
  beste SysAdmin.. gaarne mijn foto UIT het smoelenboek
  time 2 move on ….

 18. @krek, dineke: Jullie kunnen volgens mij aan de hand van ip-adres kijken of degene die voor Marjans dochter speelde een bekende is.

 19. Misschien moet dat hele smoelen gedoe überhaupt weg, je geeft jezelf wel erg bloot.
  Hoewel, ik denk ook dat het je aan je derrière moet oxideren wat idioten ermee doen.
  Wat is wijsheid???

 20. @henk, je praat tegen een eenvoudige boerin. wat is rooky nou weer?
  Verder vind ik het smoelenboek erg leuk zodat je toch een beetje een beeld kan vormen van diegene waar je tegenaan zit te zeveren. En straks in het mei weekend zien jullie mekaar toch allemaal, dus wat maakt het uit.
  glas leeg…en ik moet plassen.

 21. Krek en Dineke kunnen de boosdoener eenvoudig een ip-ban opleggen. Lijkt me gepast en effectief.

 22. @Peter: Volgens mij heeft Marjan de naam van haar dochter wel eens genoemd evenals Dineke.

 23. wat nou boerin gaat heen. je wet waar je karbonaatjes vandaan komen hè. maar al met al snap ik het nog steeds niet. komt welicht door de pastis. jij een beginneling met een grote smoel of ik? en zo jij, waarneer dan. nou ja laat anders maar, dat gelul in raadsels leid weer nergens toe anders. biertje?

 24. Goedenavond,
  Even over het prijsgeven van namen, in de agenda staan de verjaardagen genoemd van een aantal kinderen.
  Ook die van mij.

 25. @Rem: Ben er al een keer – terecht overigens – uitgeschopt, voor jouw tijd.
  Jij bent toch geen boerin qua afstamming maar qua keuze, toch?

 26. @Henk: hoezo kat op het spek binden. Die kinderen van mij kletsen 24 uur per dag op het net. Foto’s van feesten, privé stories kortom zij trekken zich niets aan van eventueel enig misbruik. Maar ja, zij zijn wel ff ouder dan die van Marjan en Jorgen.

 27. ben een echte keuze boerin. en wat een mooie wereld volechte dingen (althans zoals het hier gaat). al denk ik dat ieders roots wel iets boers heeft (check adam en eva). het eten komt toch nog steeds voor een alleraardigst groot deel van het land. ben wel opgegroeid op het platteland trouwens dus bekend met…
  Verder, mocht je met je geheimtaal willen zeggen dat jij je voordeed als maaike, dan vind ik de reaktie daarop heel hevig. nou heb ik geen kinderen dus weet niet hoe dat voelt maar zoveel is er nou ook weer niet gezegd door de zgn maaike. zeg het dan gewoon en laat iedereen je huid stijf schelden. ’s ochtends een vent, ’s avonds een vent.

 28. @ Krek: Daar vroeg je ook om over de Nieuwe Bussemerweg, daar is half ’t Gooi gepakt!!!

 29. Laten we het even elders over hebben. Want als dit een zieke grap is van iemand, dan is dit al te veel eer. We zoeken even achter de schermen uit wat er uit te zoeken valt en rapporteren als we meer weten. Move on, people, the show is over.

 30. Een beetje. Zag eerder op de avond “Maaike” inderdaad langs komen, maar heb het verder niet meer gevolgd.
  Ik ben ervoor dat ons webteam uitzoekt wie dat is en die persoon vervolgens weert.
  Het is niet de bedoeling dat vaste gasten daar door geschoffeerd worden.
  Aan de nadere kant: laten we dan zelf ook ophouden met K.BR.

 31. @Rem: Ik weet ook dat melk en vlees niet uit de fabriek komen.
  Ik maak graag flauwe grappen maar niet die die je suggereert, of neem je me ertussen?

 32. @Remke: waar je karbonaadjes vandaan komen? Wat is dat toch met die boeren dat wij als consument ons steeds dankbaar moeten tonen dat zij voor ons eten verbouwen of kweken. Gelul! We betalen er toch gewoon voor? Ik ga toch ook niet roepen dat iedereen dankbaar moet zijn voor die leuke reclamefolder die ze krijgen? (hm. misschien niet zo’n goed voorbeeld)

 33. @henk, nee ik neem je er niet tussen, maar al dat gelul in de ruimte kan ik geen touw aan vastknoppen soms. gelukkig dat jij het niet was dan.

 34. @krek, jazeker zouden mensen zich bewust moeten zijn waar die leuke reclamefolder vandaan komt! Om over de kracht van goede tekst nog maar te zwijgen. ’t Verhaaltje was overigens een reaktie op Henk omdat hij mij zei: boerin gaat heen. alsof het een ziekte is…
  En met geld is niet alles te koop. Ik neem aan dat je voor iemand die je sympathiek vind een betere tekst schrijft dan voor een sukkel met een grote bek. Onbewust. Als ik jouw teksten lees vind ik dat een verademing. Eindelijk weer iemand die de (nederlandse) kan gebruiken in al z’n vormen. Mensen zijn zich niet bewust van de kracht daarvan maar die is er wel degelijk. Het is kunst.

 35. @Remke: Ik voerde dit soort folders uit, maar om trots op te zijn???

 36. @Roberta, weet niet wat je bedoeld met “dit” soort. Maar hoedan ook is reclame, tekst compositie gewon een vak waar, zij die niet in dat vak zitten, zich niet van bewust zijn. geeft niet. kost gewoon geld.
  @coco, ja is dat wat hè? wat een gedoe weer. hoop niet dat marjan en alien8 zich echt terug trekken nav dit.

 37. oh gelukkig maar. laatst was hier een linkje naar de gevaren van intenet enzo. een site waarop verteld werd dat je ip adres steeds wijzigd, hoe kunnen ze dat dan achterhalen? nou ja weet jij vast ook niet. (net als ik) mischien is dat wachtwoordverhaal toch nog niet zo’n gek idee. Maar hoe kom je dan aan nieuwe mensen?

 38. @Remke ik heb geen idee op welke manier ze dat doen.
  Vraagje aan de heren.

 39. Ik ben een digibeet, dus ik zal wel niet snappen. Maar als je je aan de webmaster bekend maakt – gewoon met naam en toenaam – om vervolgens onder een nickname mee te praten, dan weten ze je toch altijd te vinden??

 40. Iedereen is ook stilletjes vertrokken, geschrokken ?
  Ik ga geloof ik maar iets anders doen, morgen beter misschien.
  Groetjes en bonne nuit.

 41. @jeanne, ja weet ik ook niet. zodra je je bij wie hebt aangemeld kun je met die pc niet meer ongezien hier komen maar wel met een andere…

 42. Dat weet ik, maar zo’n persoon is dan nog niet ‘solide” tot-ie zich ook in die hoedanigheid bekend maakt.
  Ik weet het ook niet…..

 43. Maar ik ben ook altijd inconnue. Maar ik ben hartstikke betrouwbaar. Heb alleen niet altijd zin om elke handel en wandel bekend te laten zijn.

 44. @Rem: Laajje niet gek maken.
  @Ronaldus: We moeten een dikkere huid kweken, ons niet zo snel uit het veld laten slaan door de onvermijdelijke bijverschijnselen van dé ‘vooruitgang’. Idioten zijn van alle tijden.
  Wat lul ik veel.

 45. ja JEZUS! we zitten hier toch gewoon gezellig in de kroeg of niet! niet moeilijk doen. Ik heb weinig last van gedoe maar doe iedere dag spyware opeters en norton, tot op heden genoeg. geen last van enge dingen. en ieder jaar hele pc leeg.

 46. @Remke: om even te lachen.
  (dit valt onder de leuke moppen niet-seksistische moppen….)
  Er was eens een boer en die liep op zekere dag over land naar de boerderij en zei tegen zijn vrouw:

 47. klinkt bekend, m’n man zit ook al zeer onrustig op de bank te hoesten. ga jij naar naar het “clubweekend”?

 48. Zo, tekst af. Het is waar, Remke, dat je voor aardige mensen meer je best doet dan voor zakkenwassers. Maar voor écht vervelende klanten schrijf ik helemaal niks. Die doen het maar lekker zelf. Komt zelden voor hoor.
  Wat de anonimiteit betreft… zelf sta ik met heel veel foto’s en naam en toenaam op het net. Soms denk ik wel eens… die dochter van mij is wel erg knap, moet ik die foto’s wel plaatsen. Ik zal zeker ook opletten als ik mijn kinders ooit los laat op het web, dat ik ze leer surfen en een gezonde dosis wantrouwen bijbreng. Maar niet te veel, want dat is allemaal negatieve energie. Je moet ook durven leven. En als je alles bloot geeft en geen geheimen hebt, kun je ook nooit meer ergens mee gepakt worden.
  Je IP-adres staat op heel veel plekken, ook in je mailtjes en op alle sites die je bezoekt kunnen ze zien dat jij er bent. Dus óf gedraag je, óf accepteer dat iedereen die dat zou willen jouw sirfgedrag kan controleren. Gelukkig zijn we met een paar miljard, zodat traceren van individuen een vermoeiende klus wordt.

 49. Best wel lachen, slingers ophangen voor een grote kerel, wordt 18 jaar en heeft meteen z’n eerste rijles, maar vindt het nog steeds prachtig dat de kamer versierd wordt.
  Over gevoelige informatie gesproken, als Bob dit leest moet ik maken dat ik weg kom.

 50. zit een googelaar op de titanic, met papegaai op z’n schouders. googelaar haalt een bos ruikers uit z’n mouw, zegt de papegaai: hij haalt ze uit z’n binnezak, hij haalt ze uit z’n binnezak. googelaar haalt een spel kaarten te voorschijn, waarop de papegaai zegt: hij haalt ze uit z’n mouw. hij haalt ze uit z’n mouw. Op dat moment vergaat de Titanic. Veel later drijft de googelaar op een stuk hout rond als de papegaai komt aanvliegen. Die zegt: Ik geef het op…waar heb je die boor gelaten?

 51. Over helehebbenenhoudenopinternetzetten gesproken. Ik zag dat we net mama035 op bezoek hadden.

 52. Oh, ik snap het, het was een citaat. Mijn favoriet is:
  “Ik ben recht voor zijn raap, maar eerlijk.”

 53. En volledig op de hoogte van mama’s menstruatiecyclus. Handig, ook voor de collega’s. weten ze wanneer ze zich moeten onthouden van grapjes.

 54. @jeanne, ben al de hele avond vrolijk.
  ik ga stoppen want cor begint nu wel heel nadrukkelijk te hoesten. Hopend dat de nep-maaike gepakt word en marjan en alien8 wee terug komen hier.
  henk, nou weet ik nog steeds niet of je in de clubtent bent in mei. zo wel, neem ik vrij hier.
  jeanne, vertel ze nog een goeie want daar is wel behoeft aan, gewoon even lachen ofzo.
  krek, we hebben het niet meer over karbo’s, ieder z’n vak. zonder te slijmen wil ik nog eens zeggen dat ik geniet van je taalkunst.
  trouwens, er zijn er meer hier die hun steentje wat dat aangaat bijdragen.

 55. Moet ik dit weblog helemaal in mijn eentje volschrijven of hoe zit dat?
  Morgen naar de garage. Mijn auto wil niet meer in zijn 1 (automaat). Of dan wel alleen na heel lang wachten. Dus gaan ze de bak er uit slopen en naar Bordeaux sturen (zit de importeru neem ik aan). Ik hoor de meter nu al tikken.

 56. Bij alles gaat het om het onderscheidingsvermogen.
  En met dit stichtelijke woord ga ik naar bed.
  Welterusten.

 57. Ah, Remke, bedankt. En ik eet graag de karbo’s en ben mijn eigen slager/boer dankbaar voor de kwaliteit. Als hij er maar geen voorkeursbehandeling door verlangt.
  De inschrijving voor het feestje is al een paar maanden gesloten. Maar anders nodig je Henk toch gewoon op de camping uit?
  Volgend jaar doen we het gewoon nog een keer met de dán aanwezigen.

 58. Trusten jeanne, ga je voorbeeld volgen, ben uren bezig geweest 2 vruchtbomen keurig te snoeien en toen zag de vorm er echt niet meer uit, Henk gevraag of ie met z’n kettingzaag wou komen en zo hebben we ze maar in een keer geknot! Kunnen ze er weer jaren tegen!