57 reacties op “Chez Roger et Françoise – maandag 25 oktober

 1. Goedemorgen allemaal. Gelukkig is de herfstvakantie voor velen achter de rug. Geef mij maar s een heerlijk kopje koffie en ik kijk uit naar de belevenissen van alle HeF.. bezoekers van afgelopen week 🙂

 2. Goedemorgen, Roger.. een grote zwarte koffie alsjeblieft.
  Elke keer is dat gevoel er weer na een week vakantie,
  Ik heb eigenlijk helemaal geen tijd om te werken………
  Wat krijgt een mens toch een hoop onzin mail, de helft kun je ongelezen deponeren in het archief “zonde van je tijd”, maar ik ben er doorheen dus weer helemaal klaar voor de strijd om het dagelijks bestaan.:)

 3. Hier in het zuiden is de herfstvakantie nog maar net begonnen, maar als je geen kinderen hebt merk je daar, afgezien van wat geschreeuw van buurkinderen, verder weinig van.
  Doe mij maar een dubbele espresso, Roger, want het apparaat was vanmorgen in staking en de oploskoffie was echt niet te zuipen. Brrr.
  Hoe is ’t met Françoise? Beginnen de zwellingen al een beetje weg te trekken?

 4. Goedemorgen, lekker een petit café. heerlijk uitgeslapen vanmorgen.. wat een luxe… Ik zag dat Ferry ook weer thuis is. Goeie reis gehad, Ferry?

 5. Wat is het stil vandaag. Iedereen is zeker druk met wegwerken van achterstallige e-mails en zo en bijkletsen op het werk……
  En wij hebben hier heerlijk vakantie…..

 6. Marjan, het kan heel goed zijn dat die andere Marjan in de archieven zit te bladeren en dus niet leest wat jij hier schrijft. Er is dus geen reden om je op te winden. Is er trouwens ook niet als ze (of hij) wél leest wat jij schrijft. Bedenk dat hier elke dag 150 tot 200 mensen komen kijken, waarvan er hooguit 10/15 zich bekend maken. Niet erg.

 7. Niemand die wil flipperen? Nou!!
  Dan ga ik zo maar naar Oprah kijken met een lekker kopje thee.

 8. Ik wil met jou wel flipperen, hoor…..Wil je niet zo tegen de kast duwen als ik speel….

 9. @John, dank je wel, hij is leuk….
  @Krek, ik kan er gewoon niet tegen als iemand mijn naam gebruikt en zich dan niet bekend maakt. Vind ik gewoon irritant, dus als ik me daar over druk wil maken doe ik dat, of dat nou zin heeft of niet.

 10. Zo de kop is er weer af, nog negen weken te gaan:)
  Onverwachts een vrije avond want het orkest waar ik in speel heeft de boot gemist en zitten nog in Engeland, hahahaha.
  Zoiets bedenk je toch niet.
  Kan ik mooi vanavond proberen wat leuke foto’s van afgelopen week op het net te zetten.
  Roger…. een lekker rood wijntje om de eetlust op te wekken.

 11. Roger… Rogerrrr… Roger wakker worden. Mijn meisje is vandaag jarig, ik lust wel een marc en geef de rest ook wat te drinken voor zover ze er zijn.

 12. Geheimzinnige bewoners in het washok, een relschopper of relnicht is mij wel duidelijk maar een relmuis daar had ik nog nooit van gehoord.
  Geritsel in het washok, heel voorzichtig rondgluren en dan zie je boven je hoofd een trillend lijfje met twee grote ogen en een pluimstaart. Gelukkig bleef het beestje lang genoeg zitten voor een foto. Maar is dit nu werkelijk een relmuis ???
  Roger… doe maar een whisky dan zoek ik nog ff verder op het net naar de relmuis.

 13. Dat heb ik niet gedaan Aat, die stroomdraad tegen een koperen waterleiding…… zal wel de Franse richtlijn zijn 🙂

 14. Ik denk niet dat jorgen blij is met nog een huisdier, hij wil graag het hele zooitje inruilen voor een goudvis…. dus een relmuis…ik denk niet dat ie welkom is…

 15. Maar ja…met een lekker sausje erbij, gebakken in olijfolie met een fijngesnipperd uitje en wat knoflook wil ie misschien wel hebben.

 16. @ronaldus: ook in het onderwijs?
  De opmerking “9 weken nog” heb ik al ettelijke malen gehoord vandaag.
  Enfin, eerst de schoolexamens volgende week en 2 weken .
  Nu nog de leerlingen zien te motiveren. Wordt een kluif!: Juf! Meer dan een 6 heb ik niet nodig!
  Ik : (cliché) ga je straks ook voor 60% van je salaris?
  Soms wil dit nog wel es helpen. Uiteraard is tegen sommige die-hards geen kruid gewassen. Vooral die, die voor de vakantie in mijn tas en mijn portemonnee zijn geweest. (ik weet wie en wie hem de hand boven het hoofd houden) De sufferds zijn ff vergeten dat ik hun mondeling afneem…gnagna. Ik houd het wel eerlijk, natuurlijk, reken alleen niet meer naar hen toe, maar naar mij…..

 17. Dames en heren, wat dachten jullie van een rode bordeaux uit 2000, was in de aanbieding vandaag bij de Leclerc, we hebben gelijk maar een doosje meegenomen.

 18. Ach…de schoolvakanties hebben slechts 1 nadeel: ze zijn te kort!
  Ik heb de halve herfstvakantie voor school gebruikt en heb er deze 1e werkdag ook al weer 10 uur op zitten. Wanner ik dan in de Volkskrant allerlei dicussies lees van ouders die zich beklagen, omdat de leerkrachten een studiedag hebben ( en de ouders hun eigen kroost 1 dag moeten opvangen) terwijl het gros van de leraren zeker 50 à 60 uren per week werkt. Het is gvd hard nodig, die “vakanties”, anders heeft het halve onderwijsveld een burn-out!

 19. Tja, maar ik doe alles voor mijn gezin. Komt later weer allemaal naar je toe. Zal ik je maar ff naar Frankrijk rijden pa… Is niet verkeerd toch..:)

 20. Ik doe ook alles voor mijn gezin…anders had ik allang het bijltje erbij neer gegooid!
  En nu ga ik te bed: morgen om 6 uur weer op
  =hond uitlaten en een druk programma: zoon Pieter heeft wat “aardige” muziek gedownload van Rammstein
  Lekker headbangen met de 3e klas….

 21. @Dineke, daar kon ik me ook altijd zo druk overmaken. Hadden de leerkracht een dagje vrij, staan al die moeders te kankeren bij school… Ik had op die dagen altijd de halve school over de vloer, al die werkende ouders die geen dag vrij konden krijgen, want oooooh ze hebben zo’n belangrijke baan.

 22. Op de valreep!
  Je dochter denkt erover in het onderwijs te gaan?
  Doen!
  Is echt leuk werk!. Maar: je moet zeker over een portie idealisme beschikken en heel flexibel zijn.
  Ik vind de vakanties nog steeds het leukst……

 23. Ik heb bewondering voor al die mensen in het onderwijs… al dat geduld dat ze moeten opbrengen… pfffff ……. ik kan het niet.

 24. @ronaldus: ah-wel, een heuse glis glis… BTW, gelijk maar eens naar je voorpagina gesurfd. da’s kwijlen. en dat is dan slechts je tweede huis???

 25. Ik ben zo’n werkende moeder.
  Rustig maar: ik heb altijd mijn eigen boontjes gedopt en de consequenties onder ogen gezien.
  Dus: papa of mama neemt een dag vrij.
  Ps: heb ook altijd netjes geklaaroverd.

 26. Het is ook geen commentaar op werkende moeders, maar ik kan er niet tegen dat ze op leerkrachten lopen te kankeren als ze een studiedag hebben, dat is meestal al weken van te voren bekend en dan kun je dat dan toch gewoon makkelijk regelen dat je een vrije dag neemt, vader of moeder.

 27. @Ronaldus: geinig beestje. en dat bleef zomaar zitten terwijl jij je camera ging halen?
  Kun je trouwens de foto’s op je site ook iets kleiner maken? Het is voor mij geen doen om ze te gaan bekijken. Voor dat formaat is 150 kb per stuk echt meer dan genoeg.

 28. @Krek.vastgenageld van angst, toevallig stond Dave achter me met het fototoestel. Ik zal eens wat prutsen aan het formaat van de foto’s zodat het sneller gaat.