Chez Roger et Françoise – maandag 27 december


Klik logo voor smoelenboek.

Zo, dat zit er ook weer voor een jaartje op. Lekker geten, lekker dronken… nu maar wachten tot het grote vreten van Oudejaar. Sommigen moeten nog een weekje tussendoor werken. Anderen hebben echt vakantie. Ik mag nog een paar tekstjes schrijven. En niet te vergeten de rekeningen van november én december (lui geweest!) in één moeite door.
Prettige week allemaal!

75 reacties op “Chez Roger et Françoise – maandag 27 december

 1. Nou….de laatste gasten zijn weg.
  Wat mij blijft zijn de glazen en de resten van een door vele handen samengesteld maal.
  Achter mij sist een kaars die op zijn weg naar beneden kennelijk iets vochtigs tegenkomt.
  De zwabber leunt tegen mijn knie – de afwasmachine draait.
  Discussies over het einde der tijden en het nut van de Paus zijn verstomd.
  Flessen verzamelen, restjes in de koelkast, kaarsen uitblazen, stoelen op de plaats…en dan naar bed.

 2. Goedemorgen niemand…..er hangt hier nog een verschraalde lucht van kerstkalkoen en opgedroogde wijnglazen….ga maar gauw nog een dagje werken…..

 3. Goedemorgen jongelui. deze kerst slaan wij maar over. Jeannetta ligt nog steeds in bed maar het gaat al wat beter. nou maar hopen dat zij donderdag opgeknapt is en ik niet op dat moment in de lappenmand lig…

 4. Goedenmorgen! De huizenkijkers van gisterenavond hebben besloten in de buurt te overnachten en komen zo terug voor een nieuwe ronde. Kunnen ze de buitenkant ook zonder zaklamp zien. Ik ga maar snel douchen, zodat ik ze naar behoren kan ontvangen.

 5. Goedemorgen, rustige week voor de boeg, vandaag een administratiedag.
  @Ferry, veel vitamine C, een doorgesneden ui naast je bed, volgens mij zijn er nog veel meer preventieve maatregelen om de dans te ontspringen.
  Roger… heel veel koffie.

 6. Goedemorgen, koffie graag…. Vanmorgen vroeg Jorgen alweer uitgezwaaid, hij zou de hele kerstvakantie thuis zijn… Helaas toch nog een paar dagen naar Parijs, morgenavond is ie weer thuis. Deze week nog wel even kijken wat we met Oud en Nieuw gaan doen…

 7. Het karkas van de kalkoen staat te trekken op een laag vuurtje.
  (Nog bedankt voor de tip van de peren, Coco, hij was erg smakelijk.)
  Alles is hier wit van de rijp, het water van de kippen bevroren. Brrrr, wat is het koud. Ik ga me straks in een stoel opkrullen met een nieuwe thriller en genieten.
  @Ferry: sterkte met je ziekenboeg.

 8. nee niet rustig, juist erg druk. veel bedrijven zijn gesloten dus nemen wij hun telefoon waar.

 9. Volgens mij wel, alleen niet zo veel, dus je moet gewoon wat meer tot je nemen.

 10. Beweerde ik eerder nog dat wij altijd vuurwerk afsteken met de jaarwisseling, blijkt, zo vernam ik net, dat we dit jaar maar geen vuurwerk kopen…
  Dat is voor het eerst in 34 jaar dat ik geen vuurwerk af ga steken 🙁

 11. @Ronaldus: je kunt natuurlijk altijd nog van huis weglopen 😉
  Of zorgen dat je rond 14 juillet in FR bent, om de schade in te lopen.

 12. Rustig in Parijs … iedereen de stad uit om de feestdagen bij familie te vieren .. en ik moest zo nodig aanwezig zijn op kantoor .. 🙁 .. zucht nog maar ff … morgen weer naar huis en dan helemaal uit schakelen… idd Marjan we moeten nog wel ff beslissen wat/hoe we OUd en Nieuw gaan doen …
  zit nog op kantoor … bel je v’avond !

 13. @Ronaldus: een kalkoen van 3 kg kluif je niet af. Daar wordt het lekkerste witte vlees afgehaald. Van de restanten vlees heb ik vandaag overheerlijke clubsandwiches gemaakt en van het karkas een bouillon gekookt. Niks Hollandse zunigheid, zo wordt het in de UK altijd al gedaan.

 14. @Dineke, ik leer elke dag, de volgende keer zal ik alleen de pootjes nog maar afkluiven en ga zeker dit hergebruik ook uitproberen.
  BTW, heeft er nog iemand een tweedehands Zibrokamin of houtkachel in de verkoop, voordat ik mij op marktplaats laat verleiden tot een rit van 100 km. om ergens in den lande een kachel aan te kopen.

 15. FrankB: ik las je reactie op het FF over de zwembadomheining…ik heb hier in het verleden ook al over gehad en gevraagd…momenteel is er rond mijn mijn zwembad een groen tuingaas met een gewoon poortje… zie hier …ik denk erover om dit poortje te veranderen in een afsluitbaar poortje en een aquasensor als aanvulling…wat denk je…

 16. Ronaldus, bij de BricoDepot kost een (inbouw) openhaard met deurtje ervoor ongeveer 160 euro, ergens tussen mijn foto’s vind je wel een voorbeeld

 17. @Ferry, dat is goedkoper dan een oude potkachel of petroleum brander. Ik ga zeker even snuffelen daar, tnx.

 18. Lekkere week, net aangekomen in ons Franse huisje. De schatten van buren hadden de houtkachel al aangestoken. Ons kantoor is ook deze week dicht. ICT zaken in evenementen land gaan echter ook deze dagen gewooon door. Vandaar dat ik nu met mijn Appletje hier in Frankrijk on-line ben. Pretige dagen iedereen.

 19. @Ronaldus: kijk in de Journal de Saone et Loire, donderdag, of in de Paru Vendu (vraag je buren in FR), daar staan wekelijks tweedehands houtkachels in. In Louhans zag ik vandaag ook een paar leuke kleine kachels staan, grijs en blauw email en veel chroom. Een houtkachel en een zo te zien eentje voor zowel hout als houtskool. Antiek, en voor dezelfde prijs als een insert bij de Bricomarché (100/120euro), maar wel véél mooier.

 20. @Krek, bedankt voor de tip, zo te horen zijn de prijzen voor dit soort zaken gunstiger dan in Nederland. En ook veel leuker om ter plekke op snor te gaan.

 21. @FrankB, leuk gedaan, alleen sommige stukken laten zich niet terugplaatsen in het puzzle-frame.

 22. Het is nog een test, ik denk dat de resolutie van de foto nog wat lager moet, hij moet alle stukjes in het geheugen laden ik zal morgen eens kijken of het werkt.

 23. Nu maar eens aan mijn 18+ puzzels gaan werken, wie voelt zich geroepen voor een foto.

 24. Frankb, ben idd al aan mijn tweede fles voor vanavond… je moet wat zo zonder man 😉

 25. Ben druk aan het bedenken hoe die er uit moet zien, ben een dik boek aan het doorworstelen over het maken van een website, was volgens Jorgen nodig, maar het is allemaal nog al technisch, dus zit nu een beetje te surfen en kijken naar andere sites.

 26. Simpel houden, Marjan! Ik heb wel eens een minigalerie gemaakt voor een lokale beeldhouwer. Maar ik zie nu dat hij kapot is.
  FF checken.

 27. Ik wil het ook simpel houden, maar vergeet niet…. ik moet de discussie aan met Jorgen en dan moet ik wel goed beslagen ten ijs komen, snap je.

 28. zit ik gezellig tegen Krek aan te babbelen, is ie er helemaal niet meer…. doe me dan maar een cointreau, Roger…. ik ga mijn verdriet weer verzuipen.

 29. Duh! IK heb geprobeerd ‘m te repareren, maar het lukt niet. De tweede pagina, de galerie zelf, blijft onaf. Ik moet hoe dan ook een nieuwe voor ‘m maken, want hij heeft veel meer werk inmiddels, vooral ook meer toegepast. Heb je onze [http://www.immogo.com/lct%5Dbadkamer en open haard[/url] gezien? Hij gemaakt. Hij maakt ook grote stenen tafels en keukenblokken, massief steen, op maat naar ontwerp van hemzelf of de klant. Voor prijzen waar je in NL geen standaard-Poggenpohlkastje voor hebt, bij wijze van. Echt heel interessant. Als het een beetje zonnig is, ga ik wel ’s foto’s bij ‘m maken en maak ik een online catalogus. Worden we rijk!

 30. Het begint bij FF in ieder geval een beetje op een echt forum te lijken zo. Met een beetje röring en zelfs zonder dat ze ons er voor nodig hebben!

 31. @Krek, die foto heb ik wel eens gezien… is mooi gedaan. Volgens mij heb ik al eerder naar zijn site gekeken, hij maakt mooie dingen.

 32. Ik vond er het er best gezellig, ze moeten alleen nog iets aan de inrichting doen, en een café zonder Roger en Francoise is gewoon heel erg kaal.

 33. Al volle zalen geboekt, het zou leuk zijn als je wat werkstukken meeneemt in mei.

 34. Ik heb al een aantal boekingen binnen voor de cursus in februarie, ik ben gevraagd voor een kunstmarkt in november 2005 in Laval en als het een beetje meezit, kan ik eind 2005/begin 2006 exposeren bij een galerie in Chateau-Gontier, onderhandelingen daarover zijn in volle gang.

 35. Ik zou ze in mei wel mee willen nemen, maar de meeste stukken zijn nog al zwaar, dus niet echt handig om te vervoeren, maar als er geïnteresseerden zijn, is dat natuurlijk wel de moeite waard… Maar Jorgen is mijn manager, als het aan mij lag zou ik alles gewoon weggeven, maar dat mag ik niet meer van Jorgen.

 36. Eerst maar eens online zetten, dan weet je waar eventueel interesse voor is. Dan heb je die aanhanger er zó uit!

 37. Zie ik ineens de film Funny Girl beginnen op rtl4, over wereldsterren gesproken.

 38. @Ronaldus: nee, alleen dat die gîte volgeboekt was. Een echte jeugdherberg lijkt me geen goede oplossing. Wellicht dat Ferry en jij in de regio eens rond kunnen kijken of er nog weat vrij is? Als het een grote keuken en eetzaal heeft, is het ook goed, dan gaan we bij elkaar logeren, in tenten en in hotels (ieder op eigen gelegenheid) en ontmoeten we elkaar voor het diner. En als de nood aan de man komt, kunnen we natuurlijk sowieso bij iemand op het terrein een grote BBQ organiseren? Eten we buiten, onder een hangar of zo? Het schijnt nogal veel te regenen in de Morvan…
  Zijn de Morvanezen eventueel bereid een stukje te sturen om elders te komen logeren? Ik kan hier in de buurt ook kijken naar een groepsgîte. En eventueel heb ik drie badkamers, dus als het echt moet kan het ook bij ons thuis. Dertig man, moet kunnen.

 39. Dat wordt inschuiven dan, ik zal volgende week eens rondvragen bij wat mensen die ik daar ken.