Chez Roger et Françoise – maandag 28 februari


Klik logo voor smoelenboek

Heerlijke inzichten doe je op, in zo’n typisch Frans café. Zo leerden we gisteren dat je Franse koeien best stokbrood mag voeren, maar… nooit meer stokbrood dan de koe lang is! Guillaume, hartelijk dank voor deze blijmakende wetenschap. Een waardige afsluiting van de maand februari, die de koudste was sinds 1960, schijnt.

394 reacties op “Chez Roger et Françoise – maandag 28 februari

 1. zo, daar gaan we weer voor de volgende week….
  Roger, schenk de koffie maar op….bijlezen doe ik straks tussendoor wel…..

 2. Brrrr, koffie! Net de hond uitgelaten. Dat was een snel rondje om het huis. Snijdende vrieskou. Hier in huis zelfs waait de wind. Waar blijft die koffie?

 3. Ja, ik hoorde dat in Onlay 30 cm sneeuw ligt en dat het weer zo nog aan blijft tot 15 maart volgens de plaatselijke bevolking….hier is het momenteel straks blauwe lucht….lekker achter glas…

 4. Goeimorgen Marjan en Frank, het is dhier kkkkkoud! Brekende bewolking maar uit zo’n wolkje kwam net toch weer een poedersneeuwbuitje, er ligt hier alweer zo’n 15 cm… maar binnen snort de haard.

 5. Morgen.
  Al mijn plannetjes voor deze week in duigen. Het blijft de hele week zo koud dat ik geen spa de grond in krijg. Balen!

 6. Morgen, valt wel mee Kits,alleen die bevroren waterbakken en leidingen ontdooien elke morgen weer, daar krijg ik een sik van. Het is zo’n gesjouw met gieters heet water

 7. Willem: waarschijnlijk nog niet zo’n voorjaar meegemaakt dan, of is vriesweer normaal bij jou?

 8. Goed.koffie op we gaan maar eens wat doen, het is tenslotte gewoon Maandag, tot later.

 9. Zo… Jasper en Maaike zitten op school, Madelief maar weer me naar huis genomen… de verwarming in haar klasje was kapot… en met een buitentemperatuur van -5 …. lekker nog een dagje thuis…

 10. @Kits voorig jaar lag hier ook 25 cm maar dat is idd niet normaal voor hier.Gewoonlijk regent het hier veeeeel om deze tijd van het jaar, en nu ben ik echt weg.

 11. Zo vreemd, het lijkt wel of ik bezoek heb gehad van een ‘groen mannetje’ op mijn balkon, allemaal tekens in de sneeuw, ovaaltjes, vierkantjes, rechthoekjes, soort hartjes, en halve hartjes, puntjes, puntjes naast elkaar… en allemaal van verschillende grootte tot een cm of 13. Van de rand van het balkon is 30 cm sneeuw afgeschoven. Het is een zwevend balkon dus moet het iets vliegends zijn geweest… maar WAT maakt nou zulke sporen???

 12. Mooie site! onder de symbols ben ik aan het zoeken… maar allemensen er zijn er zoveel… en ik zoek natuurlijk de axact gelijkende….

 13. Goedemorgen! Zo, ik heb de krant al uit en dat op de vroege morgen, ik lees hem meestal ’s avonds. Nu eerst koffie.

 14. krek: :-))) heb ik meteen gedaan natuurlijk! Heb alleen geen digi-camera! Moet dus even wachten om te ontwikkelen en dat gaat hier zo traaaaaag.

 15. YESSSSS!Verbonden aan het internet met ADSL!
  Eindelijk met de grote mensen meedoen. Jammer alleen dat ik geen tijd hebg om er van te genieten, want druk met betaald werk.
  Later!

 16. @Robert: was dat maar waar. Ik kon maar 1024 krigen hier. Maar vergeleken bij 64 toch een hele verbetering

 17. Hallo! Gaan er nog mensen naar die Frankrijkbeurs a.s. vrijdag? Ik zou eerst niet gaan gezien de relatief hoge entree vs. de standhouders (Krek is er niet…) maar nu heb ik een kaart gewonnen via Alderliefste, dus nu ga ik wel!

 18. @rené: misschien kom ik wel gratis binnen, maar dan nog: een lifestyle-event. Van de kreet alleen al word ik heel erg moe.

 19. @Fred: hierop
  @Henk: heb ik gemist, was ws. net met mijn moeder aan de tel omdat ik een oude klasgenoot herkende op het 8-uurjournaal. Hoezo?

 20. @Henk: Ik vind het heel schattig van je dat je dit naar me linkt. Maar ik geloof niet in dit soort pers-berichten.
  Het is net als met die reclame: “Leraar. Elke dag anders.” Enz. En op een geg. moment was er zo’n tekort dat er links en rechts leraren moesten worden aangetrokken. Wel, geloof me: in de realiteit werkt het niet zo. Mijn man komt uit het bedrijfsleven met een schat aan ervaring en wordt evengoed ingeschaald onderaan schaal 10. Terwijl hij het qua didactische vaardigheden beter doet dan menig ‘geschoolde’ collega…

 21. Er is bijna niet door te komen….zo langzaam…zou dat de reden zijn waarom het vandaag slappe hap is….ga ook maar iets anders doen…overleggen of ik met deze koude wel vrijdag naar frankrijk ga…..tot morgen (als ie sneller is)

 22. dat wel…. maar zonder mij was misschien de blog sneller? maar nee, hij is nog steeds traag, gelukkig, ligt het niet aan mij 🙂

 23. Fred, je was nummer 60, da’s een rondje (want of we op deze manier de 100 halen is nog maar zeer de vraag)

 24. ik krijg trouwens ook geen mailtjes doorgestuurd die ik aan mezelf gestuurd heb… (heb net een mailing uitgestuurd waarbij ikzelf op de lijst sta ter controle)

 25. @gertjan: ik ook niet, mais bien, je parle le francais. Ecrire, c’est plus difficile, mais ca va. Kan alleen de kommaatjes onder de c nooit vinden

 26. Leren jullie het gaandeweg in het dagelijks leven, of doen jullie nog cursussen of zo?

 27. Spreken heb ik in Frankrijk geleerd, schrijven enigszins op de middelbare school. Ik kan het goed lezen, volg nu weer cursus bij de Alliance

 28. @coco, ja in het nederlands vind ik het ook la moeilijk genoeg eigenlijk om m’n vingers uit de knoop te houden in deze kroeg.

 29. goed, dti kost me teveel tijd dat verbeteren…nee alles rustig hoor, zit alsmaar alleen te zuipen hier, heel saai!

 30. @Fred, nee dat niet maar na alles eens rustig te hebben nagelezen kan het weleens heftig worden na de drank 🙂

 31. @remke: faire la bringue, die moest ik opzoeken. Lijkt me er eentje voor een nieuw vocablok van dineke: wat heeft faire la bringue te maken met bringue en hoe verhoudt het zich tot bringuebaler?

 32. @Fred alles wat met stieren te maken heeft, corrida’s, feria’s ect. Arles heeft een heel mooi Romeins arena.

 33. @peter, het is bijna minuit hoor…bringuebaler lijkt me toch voor de hand liggend ivt faire la bringue niet?

 34. @Fred het is niet ver maar erg ver na een paar glazen.
  Na 2 glazen wijn ben je de klos.

 35. Mij ontgaat het, met mijn dictionnaire du français comptemporain van Larousse (toegegeven, editie 1980):
  faire la bringue: s’amuser, boire, manger en joyeuse compagnie
  bringuebaler: transporter en balançant

 36. @Fred dat bedoelde ik. Als het allemaal waar is wat je schreef dan is het niet mis.

 37. moeten jullie me maar hier niet de allereerste avond al afleren om priveegesprekken met andere stamgasten te voeren :-)))

 38. Ik vind de Morvan heel mooi, de huizen zijn goedkoop, de mensen vriendelijk, en als je vanuit Nederland komt rijden in geval van een 2e huis is het nog goed te doen.

 39. @remke: onderonsjes schijnen hier tot de privee-aangelegenheden te behoren, waar ik overigens best begrip voor kan opbrengen

 40. @Coco: hier aan de overkant van de rivier zit ook een hele Nederlandse kolonie. Vreselijk trouwens, maar er zitten ook best aardige lui tussen.

 41. @fred, ja weet je het kan me weinig schelen wie wat en hoe doet hoor, vond het alleen maar spannend klinken, dat je je dan afvraagd: wat doet ie, wat doet ie, wat doet ie?

 42. @Remke niks bijzonders hoor.
  @Fred ik ben erg voorzichtig met Nederlandse Clubjes.
  In het begin is dat wel leuk maar heb er zelf veel ellende van meegemaakt.

 43. over traag gesproken: na 2 (TWEE!!) uur is een mailtje dat ik (o.a.) naar mezelf gestuurd heb, bij mij aangekomen…..

 44. @fred, echte platneus hè, zo heete de carnavalsvereniging in m’n geboortedorp, omdat iedereen altijd met z’n neus tegen de ruit gedrukt zat om te kijken wat de buren deden….

 45. @Coco: ik kan mij daar ALLES bij voorstellen, maar ik denk dat wij (Anke en ik) genoeg door de wol geverfd zijn om dat te kunnen hanteren

 46. @Remke, nou is dat echt Hollands. Ik vind het heerlijke van Frankrijk, je gaat je gang, niemand valt je lastig.
  Ze staan wel altijd voor je klaar.

 47. toen we hier net waren zijn we op een hollandse oudnieuw-avond geweest (prongeluk) gaan ze, voor die paar fransen die er zijn, het frans volksklied zingen waarvan ze dan alleen de helft van de eerste regel kennen, …heeeeel genant…

 48. @Coco: dat is ook een van de belangrijkste dingen die wij van hier vinden: de mate waarop mensen zich NIET met anderen bemoeien, voor mij is dat een essentieel stuk van de franse cultuur