Chez Roger et Françoise, maandag 4 juli


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Wat een lawaai vannacht en nu heb ik nog steeds die regenmeter niet, maar er is heul veul gevallen.
In ieder geval is alles weer frisgroen.
Coco is aan het aftellen: nog 4 daagjes voor D-day en nu maar hopen dat de ANWB haar niet plotseling nodig heeft, daar heeft ze geen tijd voor!
Voor wie nog werken moet -ondergetekende gaat ook weer naar school -: werk ze!

135 reacties op “Chez Roger et Françoise, maandag 4 juli

 1. Hier is de zon ook ineens weg. Ik wil helemaal geen regen meer, want dan gaat het gras weer groeien en die tuinman kost me een fortuin! Zeker nu het rond twee huizen netjes moet blijven.

 2. Volgens Jasper heeft het hier vannacht ook behoorlijk gespookt, ik heb er weinig van gemerkt… heb gewoon heerlijk geslapen… en nu schijnt de zon met af en toe een wolkje…staat wel een fris windje…
  Als we hier nederlands in de supermarkt horen is het een bekende of een verdwaalde toerist. Er zijn naar mijn idee wel wat meer nederlanders hier dit jaar… vorig jaar heb ik er een stuk 6/7 gespot en dit jaar heb ik er nu al een stuk 8 gezien en de zomer is nog niet eens voorbij…..

 3. @Ferry: zo’n plastieken, ja, maar ik wil zo’n ouwerwetse, van glas.
  Maar zonder regenmeter weet ik ook wel dat er buitensporig veel is gevallen: ons zwembad loopt over

 4. Nee, ik heb wel zo’n ding, maar hij raakt steeds verstopt, en dan moet ik ‘m op zijn kant duwen, wat mijn hernia weer niet leuk vindt. Maar misschien moet ik het toch weer gaan doen, want het is een rib uit mijn lijf. Dan maar wat minder loggen ;-(

 5. Ja krek, zo top ding waar je mee je gazon over kan scheuren. Alleen daarom zou ik al een huis in Frankrijk willen hebben 🙂
  En die Nederlanders, we halen ze er zo uit in e supermarkt. Zij waarschijnlijk mij ook.In Eauze stikt het ervan. Mijn Nederlandse auto valt dan ook nauwelijks op.

 6. Hier heb je niet veel NL. Maar bij onze bijeenkomst in de Morvan schrok ik er echt van. Dat gebrul in de supermarkt! Van de weeromstuit gingen wij fluisteren. Plaatsvervangende schaamte alom. Kunnen we niet een soort ballotagesysteem instellen?

 7. Ja en bij de grens de huisvaders tegenhouden die sandalen met sokken aanhebben. Altijd raak. Dat zijn nederlanders. Als er een vermoeid kijkende vrouw bij loopt die een paar kinderen in bedwang probeerd te houden weet je het zeker. Nederlanders.

 8. Zaterdag 9 Dineke… ppfffff. Het schiet op. Dinsdagnacht komen de eerste gasten uit Nederland aan.
  Vrijdag nog 3 uit Corsica. Vol huis, maar het zal best gezellig worden.
  Enne… Krek, niet alle nederlanders zijn hetzelfde.
  Gelukkig zijn er heel veel die zich weten te gedragen.

 9. Ja, het bizarre is dat ik in een Nederlandse supermarkt nooit iemand door de hele winkel hoor roepen “Piet heb je de worst al gevonden?” of “Getver, zie je dat, varkenspootjes.” maar dat dat zodra je de grens overgaat bij sommigen kennelijk usance is.

 10. Ik heb ook nog nooit varkenspootjes gezien in de supermarkt in nederland. Maar “Piet heb je de worst al gevonden” daarentegen, heb ik wel eens gehoord in Nederland.
  Maar weet je, nederlanders praten van nature hard… ik betrap mezelf er ook regelmatig op, ik loop dan niet te roepen of zo, maar gewoon te babbelen met de kinderen of man en dan kan ik zo maar ineens denken…”ojee, ik geloof dat ik mijn decibelletjes maar weer eens moet minderen”.. snappen jullie….
  @Dineke, als je moeite hebt met spaties en komma’s, is een ‘e’ hier of daar misschien ook wel net iets te moeilijk…

 11. Hebben wij in de Morvan nog de mazzel dat de echte Sjonnies en Anita’s persé naar het zuiden willen en dus met een grote boog om ons heen moeten.

 12. Mag je gelukkig mee zijn Henk. Heb ooit op een camping gestaan met dat soort lui. Trouwens, onderschat Engelsen ook niet. Die ontbijten met bier. Gezellig hoor.

 13. Ik zeg ook niet dat alle Nederlanders zo zijn. Ik ben zelf ook Nederlander. Maar de luidruchtige soort valt nu eenmaal meer op, waardoor de indruk ontstaat dat we allemaal zo zijn. En het klopt dat het in Nederland minder opvalt, omdat iedereen daar harder praat. Het viel me gisteren bij ons nieuwe huis op, dat je door de oorverdovende stilte daar vanzelf zachter gaat praten.

 14. Ik loop niet in korte broek door het dorp. Maar trek altijd iets van een rok of zo aan.
  Het valt me op dat de gemiddelde Franse vrouw (ook in de supermarkt in het dorp) mondain gekleed gaat.

 15. Nou, dan hebben wij hier geen gemiddelde Franse vrouwen, want ik zie toch wel erg veel slonsjes en trainingspakken. Nu is het natuurlijk wel erg ruraal.

 16. Ik ben kort, dik, harig en lelijk. Val daardoor ook niet op in een rurale omgeving.

 17. Nederlanders zijn altijd zo GROOT. En bij ons zie je toch wel een heleboel Franse armoedikkerdjes, vet veel vet.
  Roger, 1 biertje, 1. Goedenavond iedereen.

 18. Hoi, Elisabeth. Dat dikke vind ik niet erg. Daardoor voel ik me hier meer op mijn gemak dan tussen al die strakke yuppen in Amsterdam. Aan de andere kant zak ik wel steeds verder uit, nu het niet meer hoeft.

 19. Laten Tim en ik nu net hebben afgesproken dat we samen op dieet gaan. De foute gewoontes zijn er weer langzaam ingeslopen de afgelopen maanden: teveel brood en teveel aardappels
  @Krek 10:34 : ik heb helemaal niet geschreeuwd in de supermarkt…. en ik was volgens mij de enige andere NL

 20. Lekker dichtgroeien, doe er nog maar een.
  Ik zie toch veel Fransen, wat ik zei, met armoedikte. Afgezien van de roodpaarse leverkoppen en de naar adem zwoegende oude mannetjes, die had je altijd al.
  Krek, jij bent gewoon rijkdik. (haakjes puntjes dinges etc)

 21. Over dat hard Nederlands praten “omdat toch niemand je verstaat”. Wij spraken overal Gronings en zo plat als we maar konden. Dus ook in het Westen. Van Nederland dan hè? En daar ging het wel es mis, zat er zo’n ge-emigreerde Grunniger tussen. Doet me een beetje denken aan dat verhaal van Carmiggelt over die 2 Nederlandse ‘dames’ in een Parijs’ café die afgaven op de gehele clientèle. Een voor een bleken het Nederlanders te zijn….

 22. Hoe voelt dat nou, Marjan? Als onbestorven weduwe…Lijkt me vreselijk saai, zo lang alleen. Een paar daagjes ok.

 23. @RobertS: ik denk dat Henk een andere foto bedoelt, van top tot teen zogezegd….

 24. Valt wel mee, hoor, ik vind het niet echt erg, en ik heb de kinderen, honden, kat, schoonouders… ik ben dus niet echt alleen…

 25. @Coco, heb je nog wel tijd om hier te komen… of heb je alles zo goed georganiseerd dat het allemaal op rolletjes loopt ;-)… Ook nog geen nerveuze bruidegom of bruid?

 26. Marjan Super Nerveus is hij, z’n pak is nog steeds niet aangekomen!!!!
  En voor de rest is alles klaar op wat kleine dingetjes na.

 27. Dus morgen op naar de winkel, met cagoule en bommen!!!
  Enfin, volgens de cheffin van de zaak moet het pak woensdag aankomen.

 28. hoe is het toch mogelijk dat ze een nederlander op een oogwenk eruithalen?doe zoals ik,neem een pakje Belga sigaretten mee dan nemen ze voor een belg.
  wordt je niet meer scheef bekeken,maar hou dan wel je smoel!

 29. @Henk, ik zal vragen of mijn vrouw een foto van mij maakt. Over een paar weken zijn we weer ter plekke. Midden in het toeristenseizoen. We nemen alvast wijn en stokbrood van huis mee.

 30. Een beetje, inktpatronen bestellen enz maar die site werkt weer eens niet erg lekker. Meeltjes beantwoorden, roken, koffie drinken, drukdrukdruk dus.

 31. @Henkoes, wat wou je nou vragen gisteren over kamperen in Fr? (was gister net hier en werd gelijk weer weg geroepen)

 32. @joop: toen ik nog rookte, kocht ik in Frankrijk altijd Gauloise disque bleu ( net zo zwaar, maar niet zo droog als gewone gauloises).

 33. @remke: ga nu niet roepen dat je in Frankrijk kunt kamperen, straks breng je nog een Hollander op een idee… 🙂

 34. Nee de site van JPG…voor de inktpatronen.
  Folders?…zelf geknipt/plakt ja. Dat andere ding is het nieuwjaarsboekje wat we altijd in januari versturen.

 35. Jongens, ga lekker zitten, het is vanavond “lachen met Peter!” ( :D, grapje P…)
  @Henkus: nou zeg dat hoef je toch niet te vragen? Tuurlijk mag je melen…

 36. @Remke: tuurlijk niet, zwierf alleen ff ergens anders. Jij bent toch ook niet boos? Natuurlijk mag je reclame maken voor je camping. ik was alleen ff melig.

 37. Ja, gezellig. Dan doen we een paar klavankjes. Of 51, of biere, of water (heel lekker mits met mate gedronken).

 38. Eerder een blogje, er van uitgaande dat zelfs Hollanders die in Frankrijk wonen wel eens elders in Frankrijk willen kamperen (heet dat niet integrere, doen de Fransen tenslotte zelf ook).

 39. Alleen noemen zij dat assimileren.
  Mogen wij dit gebruiken? Die site?

 40. Getver, al die onbekenden in de kroeg…kunnen jullie niet gewoon gezellig meedoen?
  HALLOOOOOOOOO

 41. Nou, sorry hoor, mag ik nog even bijlezen, ja… voordat ik wat zeg…. ik was heel even het linkje van peter aan het bekijken…

 42. Al die onbekenden krijgen nou ook heel erg veel zin om iets te zeggen tegen onze vriendelijke stamgast Dineke… 😉

 43. O, hai, ben ik weer, was even aan het reageren op Nippy en Nigel (WTF are…)

 44. Dames, dames… wel even aardig blijven in het vrouwencafé.

 45. Kom op! Ben net weggelopen bij een of andere lesbo-serie op SBS (of was het Yorin?) Enfin, van die open deuren en clichés waar de honden geen brood van lusten…ikke ben de vriendelijkheid zelve (friendliness is my middlename…ha!) maar ik hou van een rel en dat is bekend en Marjan weet dat ook. (Hè mop?)

 46. Dineke begint over een lesbo-serie…. en ik zit hier zonder man… wat verwacht je dan ?

 47. Alleen als ik heeeeel dronken ben mischien, dan ben ik altijd voor alles in nl…(nou ja)

 48. Dineke – Marjan ??? Pas op daar komt weer een hoop kritiek op!!!!

 49. @Coco, dat had ik al begrepen… was vast gertjan, die kon het allemaal niet meer aan…

 50. ik moet me goed vasthouden aan m’n barkruk, maar ik was coco niet. Roger doe me maar wat te drinken. De dames hebben genoeg gehad.

 51. En die reactie van mij was er een op Coco 23:49, de 1e. Wat heeft hoe je eruit ziet er nu mee te maken? Ik heb mijzelf niet geschapen en had, als dat gekund had, het ws. heel anders gedaan, maar soit! Waar je op valt (ik althans) is niet die buitenkant, maar: een oogopslag, een opmerking, een opinie, een combinatie van deze dingen, kortom: iets ondefinieerbaars. Buitenkant duurt maar zo kort….

 52. @Dineke… dat was een grapje over hoe ik eruit zie…. ik weet heus wel dat ik eruitzie als een model van de Vogue, daar kan ik ook niks aan doen…..

 53. Ik moet er ook niet te laat in…morgen op stap met een vriendin die een schat, maar ook een ongelooflijke kletskous is. Ik geloof dat de reis naar Tilburg gaat…nadat we e.e.a. gespuis hebben afgezet op de Efteling.
  Enfin, afgelopen nacht weinig geslapen door het onweer, dus ik moet het echt van nu hebben…ben echter nog niet moe genoeg….

 54. Dineke, neem nog een glas rode wijn en klets nog even verder.

 55. Ik zit morgen om 7.30 uur in de tandartsstoel.
  Dus ik ga m’n bed opzoeken.
  Veel plezier nog dames. Ik lees het morgen wel.

 56. Remke, ben niet zo vlot vanavond, ma matière grise staat een beetje op half.

 57. Getver, GJ! om daar nu je wekker op te moeten zetten. Mijn T.a. is een scheetje…maar toch..

 58. Ik denk dat ik het ook maar voor gezien hou (wil ik M’s geklets morgen nog enigszins coherent aan kunne horen…)
  Doooeeejjoooeeiiii..

 59. Jeetje, zie net op de tv, incroyable mais vrai… moeder krijgt baby van 10 kilo, arm mens, dit was haar vierde kind en nu stopt ze maar. Tja dat kan ik me nog wel voorstellen.

 60. Dineke, prettige dag morgen, gezelleuuuuug met een vriendin op stap.

 61. Een rug misschien wel maar ik zou bang zijn om op een barkruk te gaan zitten.

 62. Prikje au! Goed, het gaat weer helemaal nergens over gelukkig. Ben geloof ik ook half hersendood. Deze week weer voor het eerst de hele dag het zwembad vol met gillende kinderen. Even opwarmen. Zal ik maar gewoon weer gaan drinken..Oh, word overvallen door drie honden. help