173 reacties op “Chez Roger et Françoise – maandag 8 november

 1. Goedemorgen!!!
  gefeliciteerd met je zusje Krek!
  hoe zit dat met dat jubileum? Wordt het een ontmoeting? En is de ontmoeting voor iedereen in het smoelenboek of alleen voor de Nederlanders in Frankrijk?
  En als ik ook uitgenodigd ben, mag vriendlief dan ook mee?
  jeetje, wat een vragen zo ’s morgens vroeg!!! En Roger is er ook nog niet… Ik ga maar tegen de deur aan zitten geloof ik.
  Ik hoop dat ie snel komt, want een kopje thee kan ik wel gebruiken…

 2. Ha Roger, goedemorgen!!!
  eindelijk naar binnen, begon al een beetje te bevriezen!!
  een kopje thee graag, earl grey…

 3. @Jolanda: ik ga er van uit dat de jubileum-bijeenkomst voor alle stamgasten is, met partners en eventueel kinderen. Je hoeft zelfs niet eens in het smoelenboek te staan. Alleen je katten mag ook. Het wordt een weekend in Frankrijk, ergens in de buurt van Moulin-Engilbert, waar Ronaldus, FrankG, Aat en Robert een huis hebben. Met op zaterdagavond een gezamenlijke maaltijd. Wanneer, hoe, waar en wat, dat is nog niet helemaal duidelijk. Het zou fijn zijn als de mannen die daar in de buurt wonen een beetje kunnen scouten naar een flink restaurant, wat gîtes en chambres d’hôtes en zo.
  Weekend 6, 7 en 8 mei 2005?

 4. Onze kinderen hebben dan geen vakantie en ze moeten de meiden moeten die zaterdag naar school, dat zou dan betekenen dat we 7 mei ’s middags weg kunnen, zijn we er ’s avonds en dan moeten we zondag weer terug. Ik moet dit even in de groep gooien, ik kom er op terug…

 5. Gefeliciteerd met je zus, Krek.
  Wij hebben geen schoolvakanties. Ik zal met mannie overleggen of hij er zin in heeft. Hopelijk zitten we tegen die tijd in Frankrijk te wonen, dan is het eh…… even lang rijden als vanuit Nederland. Dat schiet lekker op!
  We gaan over twee weken weer een weekend huizen bezichtigen, maar er is er eentje bij die we al eerder gezien hebben en waar we (afhankelijk van de andere bezichtigingen) wel veel voor voelen. Ben benieuwd of we met een CdV thuiskomen!

 6. Salut!
  We zijn weer terug.
  @Krek: Gefeliciteerd met je zusje. Bedankt voor het aanbod van de bomen. Misschien volgend jaar een idee.
  Het was goed weer in de Bresse. Het jachtseizoen was overduidelijk begonnen/te horen.
  We hebben in het plaastelijke restaurantje wildzwijn en tamme kastanjes gegeten.
  Van de buurman “monsieur le Maire” een fles ongelofelijk sterke drank gekregen “prunes 2003” – gemaakt van de pruimen van onze bomen.
  Ik wou helemaal niet terug!

 7. @Peter: onze honden zijn heel aardig tegen katten, hoor. Geen moordenaars. Andersom is natuurlijk nog maar de vraag!

 8. Heb net even de agenda erbij gepakt en gezien dat het 5 mei hemelvaart is, dus dat maakt allemaal alweer een stuk makkelijker, maar ik ga het nog wel even in de groep gooien.

 9. dan neem ik zeker weten Bas mee, dan kunnen jullie hem allemaal ompraten om in Frankrijk te gaan wonen 😉
  maar als hij de omgeving daar ziet, is hij misschien al gelijk verkocht hahaha

 10. Ben ik in de war? Oh, ja, ik zie het, nee, Lot et Garonne is inderdaad niet echt in die buurt. Sorry RobertS. En Ferry, dat ik je vergeten was. Beste paard van stal! Nou ja, in ieder geval wonen er zoveel HeF’ers in die regio, dat je rustig van een ‘concentratie’ kunt spreken. Het is in een dag te rijden vanuit NL en ongeveer twee à drie uur bij mij en Jeanne vandaan, schat ik.
  @Jolanda: we maken er een Basbrainwashparty van!

 11. Nou, Peter, dan ben jij binnen. Je hoeft alleen je creditcardgegevens nog maar even te mailen, gevolgd door een gesigneerde blanco cheque per post, om onafhankelijk rijk te worden!

 12. We moeten nog wat regelen, qua onderdak. Ferry heeft een grote zolder, FrankG een aparte gîte. Maar er zullen toch ook wel gîtes zijn in de buurt. Misschien zelfs een groepsgîte, van het dorp!

 13. PlingPlongggg
  Wil de eigenaar van de donkergroen Manon zich melden bij de infobalie??
  hij heeft z’n computer aan laten staan

 14. Ja, laten we ‘m maar vastzetten. Het weekend van hemelvaartsdag. Drie weken voor het officiële eerste 1/5 lustrum van HeF. Ik doe het er voor.
  Marjan: bij ons verhuizen ze de vrijdagschooldag naar woensdag (gewoonlijk vrij) zodat er een ‘pont’ ontstaat van do t/m zo. Dus voor ons is het een heus lang weekend.

 15. in Moulins-Engilbert is een eenvoudige (en goedkope) gemeente camping. nix te beleven maar schoon (ook de toiletten) en lekkere douches
  da’s meer dan ik heb, want een WC is er nog steeds niet!!

 16. ik vind het best hoor… als we dan gelijk iedereens verjaardag ook nog eens vieren!! zijn we daar ook vanaf 🙂
  en die camping is goed hoor, zal ook niet te duur zijn, denk.

 17. Ook in Pannçot is een goede camping a/h water met veel meer privacy als Moulins-Engilbert en is maar 6km. verder.
  Het is maar een idee.

 18. als je in Frankrijk bent, moet je ook genieten, dus daar hoort nou eenmaal alcohol bij. Hier in Nederland drinken we het niet veel, dus het mag best…
  dus ik hoop wel op een camping die lopend te bereiken is vanuit de plek waar we gaan eten/ naborrelen 🙂

 19. @John P, toevallig, Jorgen ik zijn ook in Den Haag geboren en deels getogen…
  @Krek, vorig jaar waren ze ook de woensdag gewoon vrij en de vrijdag ook, maar of het dit jaar ook zo is? Ik zal het even na moeten vragen, want op de schoolkalender staat niks ingevuld, met niks bedoel ik, en geen vrije dag en geen schooldag, w.s. zijn ze er zelf ook nog uit of zo…

 20. Hmm, vanuit Nederland naar LaChapelle is 835km, vanuit onze stek in Frankrijk 688km . Moet nog even kijken wat we doen. We hebben geen tent dus moeten terugvallen op een Hotel of iets dergelijks.

 21. Goedemiddag, op tijd thuis maar nog een hoop te doen.
  Ik lees dat de jubileum-bijeenkomst een feit lijkt te gaan worden en dat we dus een dol feest tegemoet gaan.
  Als ik het goed heb zijn we er die week met 5 of 6 personen.
  Camperen is geen enkel probleem, op het noorden of zuiden net wat men wil. Eventueel kan ik in één vertrek van 30m2 ook nog wel slapers kwijt. Hoewel…. als je de zolder van Ferry ziet, daar kan de hele club met gemak z’n slaapzak kwijt 🙂

 22. Hi poppedonzen .
  Mag ik ook meedoen ? Mijn huisje staat ca. een half uurtje rijden van Moulins Enghilbert. Ik heb vijf slaapplaatsen ( vier kamers ) over. Het is bij mij niet eng hoor. De heg moet overigens wel geknipt worden.

 23. Kijk, zie je, dat gaat goed.
  Als jullie mij allemaal even je gegevens mailen, dan kan ik die verkopen aan het callcentre van Peter dan kan ik de coördinatie verzorgen en een adreslijst maken voor de anderen. Lijkt me beter dat niet allemaal op het net te zetten.

 24. @ JohnP: heb je vraag beantwoord waar Krek aan het slikken is.
  Ik heb overigens nog een 6 persoons pyramide tent over (“genaamd “le cathédrale”) Hij lekt wel, nadat 2 2-jarigen hem hebben ‘schoongemaakt’ met afwasmiddel….

 25. Oh en Krek: gefeliciflapstaard, om het maar even op zijn jufs te zeggen (God, wat had ik altijd een hekel aan die zg. grappige kaarten die de kinderen mee naar huis kregen. Zooooo origineel)

 26. Optrekkend vocht – mag ik het daar even over hebben?
  Iemand hier noemde dat laatst al een keer: muren die vocht optrekken vanuit de grond.
  Hebben jullie dat ook en wat doe je eraan?
  Wij hadden het deze keer behoorlijk. Waarschijnlijk omdat in het voorjaar – toen de ceptic-tank werd aangelegd – per abuis het huisje onder water is gelopen. Er heeft een hele laag ingestaan. Dat is allemaal de grond ingetrokken – wij hebben nog estrikken in het zand liggen – en aangezien de grond lekker kleiig is duurt dat heel lang voordat het is weggetrokken. Volgens mijn man moet je het zien als “bouwvocht”, en kan het dus wel 1 jaar duren voordat het weg is.

 27. @Jeanne: dat lijkt me typisch een vraag voor het infopunt. Ik zal zo een nieuwe openen voor deze week. Wil je de vraag daar dan opnieuw stellen?
  Ik wilde hier even dieper ingaan op onze afspraak in de Morvan. Het leukste is volgens mij als we ergens in de buurt daar een [url=http://www.morvan.com/information/hebergement/gites-etape.htm%5Dgîte d’étape[/ur] vinden. Dat alle immigranten samen in een groot ding kunnen. Daar is vaak ook een grote keuken bij, en wat slaapzalen voor families. Voordeel: samen koken en eten, samen drinken niet meer rijden. Behalve dan degenen die de pech hebben dat ze er in de buurt wonen. Maar hé, zelfs die kunnen dan blijven slapen. Pyamaparty!

 28. O ja Krek, gefeliciteerd hoor, ben niet erg aanspreekbaar vandaag. Dacht wat gezellige berichtjes te vinden om m’n moraal wat omhoog te krijgen.

 29. Krek had haast: dit is ‘m gîte d’étape
  De frik heeft gesproken.
  Lijkt me een onwijs leuk idee. Maar volgens mijn familie snurk ik. Iemand bezwaar?

 30. Zo nu ga ik me er maar weer eens mee bemoeien, want tijdens mijn afwezigheid is er weer van alles geregeld….lijkt me een leuk idee een reunie….zal de datum voorlopig inplannen…..6,7en 8 mei, is het dat of is het inmiddels gewijzigd, want ik heb niet de hele discussie gelezen…duurde te lang…. zag wel iets over Den Haag… nou de afgelopen weken doe ik niet anders dan op en neer naar Den Haag rijden om mijn ouderlijk huis leeg te halen omdat het leeg moet worden opgeleverd voor 17 december en we zijn pas op de helft….als je klein bent is een groot huis geweldig, maar naar mate je groter word, wordt het steeds minder leuk….maar goed eens moet je afscheid nemen van je jeugd en dat is dus nu gekomen….we ruilen het voor een huis in Frankrijk…
  @Krek: ik weet niet wat er met je zusje aan de hand is, maar gefeliciteerd….
  Leuk om weer nieuwe namen te zien…..
  Kunnen al weer aan de wijn, Roger en waar is je stuk gebleven?

 31. @Dierengek, laat eens wat ratjes los in het cafe, want je heb er zoveel…kunnen we kijken hoe Francoise erop reageert….

 32. Ik plaats wel es wat en ben dan heel verbaasd het niet terug te lezen. Heb dan kennelijk niet op “plaatsen’ geklikt. Overkomt jullie dat ook wel?
  De plicht roept, ga nu eerst maar es wat examens corrigeren en lessen voorbereiden.
  Later!

 33. @Dineke: na het plaatsen even wachten tot de pagina helemaal weer ingeladen is. Als je halverwege elders gaat kijken, registreert hij je verhaal niet. Of een tweede venster openen om verder te kijken en het oude open laten staan om je verhaaltje te uploaden. Zal jij ’s zien.

 34. @JohnP: Hebben ze haar al wel goed gezien dan?
  En dan nog: een beetje man maakt er in zo’n geval werk van en deelt een complimentje uit.
  We zitten hier niet voor niets een beetje zuidelijker. Een beetje temperament graag!

 35. mijn zoon kwam er mee. Vond het wel toepasselijk voor in de kroeg.
  Doet me denken aan die ene keer in F. dat iemand kwam aangerend dat de politie bij de dorpsgrenzen stond te controleren op alcoholgebruik.
  Iedereen reageerde schouderophalend en ging heel laconiek een slaapplaats regelen.

 36. Het log laadt momenteel zoooo traag, dat ik mijn glas al wwer leeg heb, voor ik een nieuw reactie zie.
  Pffff.
  Ben ff naar beneden. Kijken waar Roger is.
  Wat een t…..zooi is het hier overigens..haalt ie nog wel eens een lap ergens over? Of blijft het ermaar bij nou Françoise weg is?

 37. Er is hier nix aan..laat de Wlp de tent maar dichtgooien. (zie ze depri)
  Bied ik iemand een drankje aan, gaat ie weg zonder wat te zeggen. Ben ik niet gewend. Nee, lamaar, ik ben niet zielig. Ik ga kijken hoe het met Françoise is.

 38. Ik heb gehoord dat het verband er dit weekend afmag. (Bij Francoise dus) Volgens ingewijden schijnt het nu een vrouw te zijn waar geen man omheen kan. Ik wacht met spanning af.
  Ik heb de dagen in mei in omze agenda gezet. Ik kan helaas nog niet zeggen of het ook mogelijj is om te komen. De huisgenoten willen wel. Alleen is er veel “last minute” in mijn werk. Ik ga er echter vanuit dat wij met 4 personen komen.
  @Krek, 4 personen dus. De dames willen echter ABSOLUUT nier camperen. Spinnen en zo.

 39. @Robert: ik ben als de dood voor spinnen. Kampeer echter al mijn hele leven. Slakken zijn veel en veel viezer! En oorkruipers en pissebedden.
  Geef mij maar een muis. Gister dook er nog een hele vette voor me weg. Ik vroeg me al af wie er zo met het kippenvoer had omgesprongen. Heb het nu in dozen gedaan.

 40. Afgelopen weekend wilde ik in Frankrijk mijn laarzen aantrekken (we waren er sinds september niet meer geweest), en toen zat er wat dons in en een paar zaadjes of zoiets. Kan dat van een muis zijn?

 41. @Dineke, ik eb een keer gekampeerd met mijn vrouw. Daarna mijn tent verkocht, daar zat geen toekomst in. Met een van mijn dochters heb ik het nog een keer geprobeerd. helaas, geen sucess. We doen dus nu alleen gites, bB en hotels. Dan is iedereen gelukkig.

 42. Dank je Dineke, Ik was even aan het bijlezen. Er is weer veel afgeleuterd de laatste tijd. Ik moest ook nog een antwoord verzinnen op de vraag van Jeanne. Dus nu pas tijd voor een borrel.
  Ik ben natuurlijk van de partij op de hemelvaart bijeenkomst. Ik heb slaapplaats voor twee personen in echte bedden de rest moet dan maar op de grond slapen.

 43. Ons motto is: hoe simpeler, hoe beter. We moeten nix, we hoeven nix en sinds de kinderen niet meer mee willen is het helemaal heerlijk. Alleen maar rekening houden met onszelf. Op onze tijd naar bed en weer op. Alleen hebben we een nu een nieuw kind, een echt handenbindertje

 44. al die reacties tegelijk….PROOST!
  Vind het heerlijk om je deskundige adviezen te lezen, Aat.
  Overigens: ik heb mijn huisgenoten nog niet verwittigd, maar ik denk dat zlefs de kinderen nieuwgierig genoeg zijn om mee te willen. Er wordt me regelmatig gevraagd, waarom ik zo hard zit te lachten. (en soms wordt er meewarig gekeken, Ja, ik ben niet veel gewend)

 45. chips, al die typefouten! Ik moet het eigenlijk eerst nalezen voor ik het verstuur. Maar jullie snappen de strekking vast wel en daar gaat het om.

 46. @Jeanne, kan van alles zijn. Wat wij zelf merken is dat we het in Holland niet meer gewend zijn om de natuur net buiten onze deur te hebben. In Frankrijk zit er gewoon veel meer leven om je heen. De drempel is voor ons heilig daar. Hun er buiten, wij erbinnen.

 47. Begrijp ik helemaal, Marjan. Een vriend van ons noemt het altijd kramperen. Beetje flauw eigenlijk. Voor kinderen is het erg leuk. Die van ons spreken nog met verve over lang geleden gemaakte tripjes.

 48. @Dineke, BNN is de omroep van Bart de Graaf. Als je lid bent heb je een scherkalender gekregen met op een van de dagen een opsomming wat een mens zoal inslikt in zijn leven.

 49. Ik heb mijn familie vanmiddag ingelicht.
  Reactie man: Echt Nederlands, maar als je graag wilt, gaan we toch..
  reactie kinderen: ‘zijn die mensen net zo raar als jij mam’ ‘nou, nee, nog erger, kindjes van me’
  Ja, nu zien jullie er vast naar uit om ons te ontmoeten.

 50. @Robert: ik vroeg het niet, ik wist het al. Weet je overigens ook dat er bij conseven een bepaald percentage insecten is ‘toegestaan”? Tis maar dat je het weet.
  Spinazie koop ik alleen mog maar vers, sinds een vriendin vertelde tijdens haar studententijd bij Iglo te hebben gewerkt en op de lopende band diverse kikkers voorbij zag springen. Die zijn gewoon meegedraaid…

 51. Wij hebben twee pogingen ondernomen om te kamperen, het zou zo leuk zijn voor de kinderen. Ondanks mooi weer en prima campings vroegen de kinderen ons na de tweede keer of we ze dit niet meer aan wilden doen :(.
  Geweldige kinderen, camperen is dus helemaal niets voor ons en ik heb meteen een grote zak frites voor ze gekocht.

 52. Wij hebben jarenlang met een campertje gek(r)ampeerd.
  Eerst met een schattig Fiat-busje – zo’n zelfomgebouwd ijcobusje. En toen die de heuvel niet meer kon halen (we werden ingehaald door vrachtwagens) hebben we een nieuwe Renaultbus gekocht en half omgebouwd. Dus wel een achterbank voor de kinderen, en daarachter een ingebouwd gedeelte. Met voortent en aangebouwde luifel en steeds meer kleine tentjes voor de kinderen heeft ons dat op menige camping heel wat nieuwsgierige en meewarige blikken opgeleverd.
  We hebben het zelf altijd geweldig gevonden!

 53. Grappig. Wanneer je weet dat ik ongelooflijk op mijn gemakje ben gesteld, dan zou kamperen dus eigenlijk niet bij me passen.
  Maar ik hou van het ongedwongene, je maakt sneller contact met gelijkgestemden (wat een t….woord). Ik moet wel zeggen dat wij altijd naar boerencampings en aires naturelles gaan. Dus niet van die hela hola campings waar de lampjes in de bomen hangen.

 54. je hebt dit rondje te danken aan mevr leeflang
  geloof dat ik een recept van dr heb gestolen
  maar ik heb ook de oplossing gevonden

 55. Jee, Coco. Je maakte eerder ook al een soortgelijke opmerking. Wat is er aan de hand? (Wanneer je dit te openbaar is mail je maar privé!)

 56. ik heb nederlandse vlagetjes gekocht en zoals jullie weten
  ben ik net een resaurant begonnen in frankrijk
  iedereen krijgt rillette ven eend op tafel bij zn brood
  met een tekst op het vlaggetje dat het recept van mevr. leeflang is

 57. @Jeanne: Ik werd weer even afgeleid vandaar weer een (te) late reactie maar met “een antwoord verzinnen” bedoel ik natuurlijk niet dat het allemaal op fantastische kletspraat betreft maar dat het allemaal zeer doordachte, vakmanschap tonende, kwalitatief hoogstaande, bijzonder kundige antwoorden zijn :).

 58. Ongelovelijk shit is dat, hè! Een moord op Van Gogh en zo is erg, maar als mensen gewoon vanzelf veel te vroeg dood gaan, is dat echt een reality check. Ik ben 45 en er zijn geen garanties dat ik de 46 haal. Geniet ik wel genoeg? Leef ik wel bewust? Ben ik wel blij genoeg dat ik er ben? Doe ik wel genoeg voor de mensen die er echt toe doen?
  Ik ga gezellig met mijn vrouw kletsen. Bedankt, Coco, voor de inspiratie. En sterkte met je eigen ‘proces’.
  Truste!

 59. Een kennis/oud-collega van mij ligt momenteel op sterven. Ook 48 jaar.
  Na een “aangezegde dood” van 2 jaar.
  Het is ongelooflijk en onbegrijpelijk hoe iemand dit kan dragen.
  Toch wil/kan ze nog niet “gaan”.
  Ze is -bijna tegen de medische wetten in- in staat om het verscheiden uit te stellen.

 60. Wat Krek net ten berde brengt, dat kan ik alleen beamen. Wij hebben een periode gehad, dat de een na de ander ons ontviel. 11 in 1 jaar! Het hield niet op. Inmiddels zijn we op de leeftijd dat ouders en ooms en tantes ‘omvallen’. Die van mij zijn gelukkig betrekkelijk jong (allebei van ’33) De grootouders van de andere kant kennen de kinderen niet, die waren al overleden voor ze waren geboren. Waar ik idd. het meest opstandig van word, is de dood van mensen die je letterlijk ontglippen: te jong, te levendig, te ‘gezond’. Het klopt gewoon niet! Maar ook dat hoort erbij, hoe erg ook. Niet te lang geleden, via via, hoorde ik dat een studiegenoot al heel lang geleden was overleden. Ze had taaislijmziekte. Ik wist dat ze niet oud zou worden, had geen contact meer met haar en toch deed het me heel veel. Gewoon omdat ze een leeftijdgenoot was en w dingen hebbengedeeld, denk ik.

 61. Je bent altijd sterker dan je denkt. Hoe vaak heb ik niet gezien dat de stervende de achterblijvende troostte?
  Ik denk dat, wanneer je zelf vrede hebt met je lot (niet opstandig bent) het idd makkelijker is dan voor de achterblijver.

 62. mijn tekst van 23:40 maar niet te nauwkeurig lezen. Voor meerdere uitleg vatbaar. Bedoeling is goed, echter.
  Iemand nog mussen gesignaleerd, vandaag?

 63. Geen leuke verhalen vanavond en dat is mijn schuld, hè wat naar. Ik ga nog een poosje lezen en dan de koets in.
  Trusten allemaal.

 64. Het punt is dat je -als je 48 bent – je alles achterlaat. Niks is nog klaar.
  Ik denk/hoop dat je als je 80 bent je iets hebt van: “het is wel goed zo”.
  Maar dat kan je niet denken als je 48 bent.

 65. Misschien Jeanne. Maar zelfs met 48 kan je leven ‘af’ zijn. Ik heb jet gezien bij mijn schoonzus, 43, 2 pubers, een liefhebbende man en een buik vol kanker. Maar op het eind had ze er vrede mee. De familie alleen niet.

 66. Die onmacht…
  Diep in de nacht
  lijkt het nog alsof ik wacht
  op een antwoord, een reden
  waarom ik hier in het heden
  nog niet kan bevatten,
  op zijn juiste waarde kan schatten,
  waarom het ene leven
  meer tijd is gegeven
  dan dat van jou.
  Te gauw
  te vroeg
  niet lang genoeg.
  Het kostte heel veel pijn
  om uiteindelijk te zijn
  waar ik nu ben.
  En nog ken
  ik niet het waarom.
  Het lijkt heel dom.
  Maar waarheid is stom.

 67. oeps, jeanne, wat mooi. en dat op het moment dat ik er, heel obligaat, het zwijgen maar toe wilde doen, bij gebrek aan woorden. maar ja, toen lag de verbinding met HeF er plots uit. maar goed ook, ik had Roger al gevraagd de tent te sluiten, en dan zoui ik jouw woorden gemist hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *