Chez Roger et Françoise – vrijdag, 14 januari


Klik logo voor smoelenboek.

Vrijdag de 14e! Zoals iedereen weet een dag dat Freddies met kettingzagen het bos in trekken om onschuldige maagdelijke (maar botergeil uitgedoste) studentes van hun maagdelijkheid en andere overtollige ledematen te ontdoen. De dag dat deafgetrainde Jamie Lee Curtis eeuwige roem verwierf in een confrontatie met Chucky, de levende pop, die haar in een bad vol pyrhanha’s duwde, vlak voor de door- en doorslechte Blofeld op zijn doodsknop duwde waardoor het op hol geslagen meteoroïde ruimteschip zich onherroepelijk richting aarde stortte, teneinde de aldaar in een vorig leven door een ondode op een kerkhof geplante mummie-poppen te wekken zodat buitenaardse geleedpotigen zich meester konden maken van de geest van politici en de hond van de sherrif. Zo’n dag dus.
Ik ga vanavond lekker naar een chalet te St. Bernard voor een weekendje wintersport. En jullie?

176 reacties op “Chez Roger et Françoise – vrijdag, 14 januari

 1. @Coco: Ja, nog wel. Na de examens volgende week krijg ik er een klas bij en heb ik geen roostervrije vrijdag meer (maar hopenlijk wel minder zware week)

 2. Weet je waar ik nu trek in heb… warme chocomel met slagroom…. het is hier erg ongezellig met regen, wind het is van dat herfstweer… en dan vanmiddag een kop erwtensoep….

 3. Wacht es ff, dames: de zon schijnt hier volop. Ik loop me het schompes te zweten achter de stofzuiger. Strak ga ik de ramen doen, zien er niet uit nu de zon er op staat.
  Zo! Dit was een bericht van Miep Kraak….

 4. Ja, lekker schijnt bij jou ook al de zon, Dineke, had net Jorgen aan de telefoon, en die zit op Lanzarote met een graadje of minimaal 20 en ik zit hier in de regen…whawhawha…ik ben zoooooooo zielig…

 5. En het is weliswaar iets frisser dan de afgelopen dagen, maar echt koud wordt het ook niet. Er pipet hier al heel veel boven de grond en de kippen zijn nog steeds aan de leg. Ik kom om in de eieren, gelukkig mag je ze weer volop eten van de Hartstchting. Recepten, iemand?

 6. pipet=piept
  Wanneer je “Hartstchting” hardop leest, kun je zo bij de Josti-band.

 7. Ferry: een fransman, tenminste, hij sprak frans tegen mij, kan ook een nederlander zijn die vond dat ik zo goed frans sprak dat hij dacht dat ik een fransman was, die in een hollandse bus reed. Hij was klein, krullebol, met een grote bril….

 8. Onze kippen zijn volledig van de leg….heb al een week geen ei meer gezien..

 9. Ik weet het inmiddels, het wordt een eiercurry, lekker Indiaas met pappadums en rijst

 10. OK, ik ben even een weekendje weg, skieën met een goede vriend.
  Willen mijn medeloggers het café doen? Er af en toe een ander logje tussendoor mag ook. Ik lees het allemaal zondagavond wel.
  Ciao!

 11. hallo allemaal
  ik probeer al de hele week te stemmen 20/20 natuurlijk maar het lukt mij niet

 12. JAAA!! Bedankt! Lijkt me lekker en over de fraicheur van de eieren hoef ik me geen zorgen te maken, Ze zijn zo vers dat ze amper zijn te pellen.
  De 5 zit in de klok en wijn kan geen klokkijken.
  Roger!!

 13. Zo, Zoef de haas hier weer. Het gaat nog altijd beter met mijn rug, dus da’s fijn. Waarom hangt zij dan niet vaker op een barkruk? Ze heeft het druk. Ik ben het weekend jarig (zondag), dus voorbereidingen voor een bescheiden feestje. Ja, ook als je 45 wordt. Morgen hier open huis i.v.m. de verkoop, dus wordt er weer druk gefluft om het huis zo verkoopbaar mogelijk te presenteren. We hebben deze week twee bezichtigingen gehad, waarvan er eentje morgen waarschijnlijk gaat resulteren in een bod. Ook die bezichtigingen eisten het nodige werk. Kortom: veel, veel werk. Maar met een beetje mazzel is het eind in zicht. Hoeven we nooit meer te fluffen. Kunnen we de koffers en verhuisdozen gaan inpakken en richting het beloofde land gaan vertrekken. Mannie’s werk gaan opzeggen, eindelijk.
  Zouden ten behoeve van dit alles de mede-stamgasten nog een keertje willen duimen voor ons? Zou fijn zijn. Duim ik even mee, onder het korte genot van een Ricard, daarna weer koken en schoonmaken.

 14. Hanneke, je weet het toch? Appeltaart en/of brood bakken schijnt de kopers in de juiste mood te brengen

 15. Ik vond het overigens wel apart dat ik bij het googelen met “hardgekookte eieren” uiteindelijk bij Sloeber uitkwam.
  Kleine wereld….

 16. Er komen af en toe toch wel heel vreemde gasten binnenkomen, vraag me af, hoe?

 17. Zo, een externe harde schijf rijker, een Nokia 3310 en een driedelige set huistelefoons snoerloos. Ik heb wat te spelen dit weekend.
  @Hanneke; ik hoop voor jullie dat er een acceptabel bod komt en dat je de koffers kunt pakken. Hoe laat moeten we morgen beginnen met duimen.
  Roger…………….drank!

 18. Is wel leuk al die apparaten, alleen al die boekjes die je steeds weer door moet worstelen. Wanneer worden de zaken nu eens universeel, aan is aan en uit is uit.

 19. Gestemd…
  Zo, nu ik lust wel een pastis zonder water. Ik heb net weer een pagina aan de website geflanst met de laatste foto’s. Ook een foto van Robert(a) zijn stulpje.

 20. Ronaldus: Zo, ’n externe harde schijf, een Nokia 3310 en een driedelige set huistelefoons snoerloos, komt je vrouw niet te kort?

 21. @Ronaldus, uit principe les ik de handleiding nooit. Het is een soort test. GSM telefoons zijn meestal zonder handleiding uitstkend te bedienen. Videorecorders zijn een ramp. Een zaak van een goed ontwerp dus.

 22. @RobertS; ’t is ook mijn gewoonte om eerst de stekker er in te steken en dan maar spelen. Komt het echter op instellingen aan dan heeft elke fabrikant zijn eigen slimme protocol bedacht. En dan blijken gebruiksaanwijzingen een studieobject te zijn.

 23. Inderdaad, Ik vindt alleen dat de standaard handelingen ook zonder manual gedaan meten kunnen worden. Het boekje van mijn video en dvd recorder heb ik uit ten treure moeten bestureren om die dingen te bedienen. Mijn GSm, Apple en Philips tv niet. Het wees de weg vanzelf. De meeste apparaten zijn gewoon slecht ontworpen.

 24. Stom Stom Stom. Ik controleer mijn nieuwe pagina’s altijd even via mozilla Firefox maar die wees naar de website op mijn eigen harde schijf en daar was het wel goed. Het uploaden ging even fout maar nu is de nieuwe pagina wel zichtbaar. Dus Robert(a) nu is je huissie wel zichtbaar.

 25. Tjonge Aat, nog wel tijd voor ontspanning gehad. Moet het dit jaar klaar zijn of zo.

 26. @RobertS. Ach.. Tja… maar in maart gaan we alweer. We hebben ongeveer een schema van eens in de 8 weken naar Frankrijk Dus maart, mei, juli, september

 27. @ Ronaldus. Als jij je vankties ook eens werkend doorbracht i.p.v. lallend bij Krek. over de vloer te rollen, zou dat huis van jou ook wel opschiten hoor.
  Nee, ons geheim is gewoon alles afraffelen, dan ben je lekker snel klaar.

 28. Ik heb deze keer inderdaad maar weinig gedaan, ik had alleen maar zin in niks doen en lekker rondsjouwen.
  Doe ik er gewoon een jaartje langer over.

 29. @Robert(a). Oh ja dan is het krokusvakantie. Nee die slaan wij over want wij mogen bij voorkeur juist niet in de schoolvakanties. Hoewel de mei vakantie een uitzondering is.

 30. @Aat, dat halen wij niet. Die 1200km doen we mar eens in de 3 of 4 maanden. Gewoon te druk in Holland. We zijn rond de jaarwisseling in Frankrijk geweest. Jammer dat we weer terug moesten. Foto;s staan op onse website. Gelukkig geen sneeuw

 31. Een sneeuwfoto dan van tig tig jaren geleden.
  Wanneer was het de laatste sneeuwwinter ?
  Ik herinner me nog, ik dacht januari 1979. Twaalf uur over R’dam / Parijs.

 32. Zie je wel, moet ik weer een apparte driver downloaden om die externe schijf met W98 te laten communiceren. W XP ging probleemloos pp.

 33. @Ronaldus, Ik geef je geen ongelijk hoor Ronaldus. Gewoon lekker rustig aan. Maar bij ons lijkt het allemaal van een leien dakje te gaan. Ik heb nog weinig tegenslagen gehad.

 34. Ik ben sinds kort overgestapt op een Apple. Opvallend is de tijd die bespeerd om een computer draaiend te houden. Dat heb ik nu dus niet. Een Apple doet het gewoon. Een hele verademing.

 35. RobertS: Ik heb Aplle en PC, maar geef mij maar de Apple, alleen de programma’s niet te betalen en moeilijk om aan te komen op een illegale wijze.!

 36. @RobertS. Ik heb jouw foto’s ook even bekeken maar die groepenkast van jouw is volgens mij ook niet helemaal volgens de voorschriften aangelegd. Maar hij bestaat tenminste uit modern materieel. Bij mij is dat nog ouwe zooi. Dat gaan we doit jaar eens opknappen.

 37. Heren, denken we ook even aan coco, het is weer mannenpraat. Ik werk op 3 pc’s en een laptop, 1xW98 en 3 met WXP, valt best mee dus.

 38. @Aat, ik zie dat ze in Frabkrijk nog de oude kleuren, rood, en groen gebruiken, of is die installatie van mij illigaal?

 39. @Robert(a), ik vlieg van links naar rechts in m’n pc, dus zo ben ik er wel en zo weer niet.

 40. Jij vliegt tenminste nog van links naar rechts, ik van boven naar beneden!

 41. Hmm, coco is afgehaakt met al die mannenpraat. Jammer, wij hebben nog een lange wet te gaan voordat vrouwen ons echt interessant vinden.

 42. En ik heb de boel aan de praat, kan nu ook kopieren vanaf W98.
  Roger…. doe ons allemaal maar iets te drinken.

 43. Ik heb één pc die alleen op w98 draait, is een hele oude, en daar wil ik een aantal bestanden van af halen.
  thát’s all. De rest is supersnel en up to date.
  Leuk om uit te zoeken ook.

 44. @ronaldus: dank, die smaakte. Roger, nog zo een, en doe de anderen ook wat.
  ik heb trouwens drie pc’s met w98 op celeron 400 en vergelijkbaar, die zijn met de meeste dingen zeker zo snel als mijn xp-machine met een amd 1800. alleen virusscannen gata op die xp-machine veel sneller.

 45. Ga maar rustig door heren met de PC’s, ik ben aan de MSN met een vriendin en af en toe werp ik een blik bij jullie.

 46. Enne PC’s zijn best leuk als ze het maar doen. Het is me gelukt om in m’n uppie m’n graveur te vernieuwen.
  Ben ik best trots op!

 47. je graveur???
  ten dele ben ik met je eens dat pc’s leuk zijn zo lang ze het doen. maar als ze het niet doen, houden ze je in ieder geval van de straat.
  heb hier op het moment gelukkig alleen maar stabiele systemen, al slaagde zoonlief er van de week wel in per ongeluk een smak spyware te installeren.

 48. ah, je cd-brander. dacht al even dat je je grafische kaart bedoelde, maar die lag te zeer voor de hand. Complimenten. als je dat kunt, kun je de rest van de hardware ook aan.

 49. Zo ,daar ben ik ook nog even.
  Na vierenenhalve week komt Monique weer thuis, ikzie er naar uit,naar ik hoop zal de rust en het gewone leven weerkeren-

 50. Dank jullie allen. Na veel hobbels is alles opgelost.
  Ik vroeg mij af na een tijd FR en een paar dagen NL : Hebben jullie dat nou ook?:Ik ben blij dat ik terug/thuis ben?

 51. Ik stroop het internet af op zoek naar een Godin potkachel. Kost een hoop tijd, maar ben ik toch leuk bezig.

 52. Zo’n gietijzeren ouderwetse ronde slanke houtkachel.
  Ideaal voor mijn huis in Frankrijk waar ik er al één heb staan. Maar ik zoek er nog één voor een grote slaapkamer.

 53. Môgge Robert(a), ik dacht, hoewel ik niets heb te zoeken, even rondneuzen voor het slapen gaan.

 54. @Robert(a), het gaat kennelijk niet lukken, alhoewel het vroeg is ga ik mijn bed opzoeken, we spreken elkaar. En voor een ieder welterusten.

 55. Gelukt Robert(a), da’s geen potkachel wat jij hebt, dat is een gigantisch inferno. Oké, nogmaals welterusten.

 56. “Komt er lichter aan!”??? Kweet ‘t, tis is laat (of vroeg) maar: hebben jullie een eigen ‘geheimtaal’ om te communiceren?