Chez Roger et Françoise – vrijdag 18 maart


Klik logo voor smoelenboek.

Vrijdag. Vandaag mag ik met mijn auto naar de garage in Lons le Saunier (Jura). De BVA (boîte de vitesse automatique) doet al een hele tijd raar. Soms wil hij zomaar niet in zijn één. Sta je daar, midden in een ‘straatje keren’-manœuvre. Veel heen en weer schakelen, dan valt hij er uiteindelijk toch in. Kan soms wel een paar minuten duren. De garage kan of mag zelf niks aan de bak doen. Die moet dus (dus?) voor onderzoek en eventueel reparatie naar Bordeaux, waar waarschijnlijk de moeder van alle Subaru-garages zit. Intussen zit ik zonder auto. En nu maar hopen dat ik een beetje een nette leenauto krijg en niet dat akelige rammelige Toyotaatje waar ze me voorheen steeds mee afscheepten. Liefst heb ik ook een automaat, want schakelen, dat vind ik echt iets voor gewone mensen, die in de veronderstelling leven dat pookjeroeren stoer of sportief zou zijn. Of die bang zijn voor een paar dubbeltjes extra benzinegebruik. Há!

365 reacties op “Chez Roger et Françoise – vrijdag 18 maart

  1. Roger…
    Roger……….
    Kom ‘s even rustig aan de bar zitten, geef mij nou eens een goed advies. Hoe houd ik morgen 30 aan de barhang jongvolwassenen in toom, zonder dat mijn huis wordt afgebroken. Ja hoor neem maar een dubbele en schenk mijn glas ook maar bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *