Chez Roger et Françoise – vrijdag 18 maart


Klik logo voor smoelenboek.

Vrijdag. Vandaag mag ik met mijn auto naar de garage in Lons le Saunier (Jura). De BVA (boîte de vitesse automatique) doet al een hele tijd raar. Soms wil hij zomaar niet in zijn één. Sta je daar, midden in een ‘straatje keren’-manœuvre. Veel heen en weer schakelen, dan valt hij er uiteindelijk toch in. Kan soms wel een paar minuten duren. De garage kan of mag zelf niks aan de bak doen. Die moet dus (dus?) voor onderzoek en eventueel reparatie naar Bordeaux, waar waarschijnlijk de moeder van alle Subaru-garages zit. Intussen zit ik zonder auto. En nu maar hopen dat ik een beetje een nette leenauto krijg en niet dat akelige rammelige Toyotaatje waar ze me voorheen steeds mee afscheepten. Liefst heb ik ook een automaat, want schakelen, dat vind ik echt iets voor gewone mensen, die in de veronderstelling leven dat pookjeroeren stoer of sportief zou zijn. Of die bang zijn voor een paar dubbeltjes extra benzinegebruik. Há!

365 reacties op “Chez Roger et Françoise – vrijdag 18 maart

 1. @Fred, dan vroeg je dus naar de bekende weg! Mijn blouson de cuir noir heb ik ook in de Rijnstraat gekocht…… bij leershop 2000!

 2. @Fred/Monique: Leg die Arnhem-connection eens uit, kunnen we (misschien) meepraten.
  @Kits: Heb geen rijke huisarts.

 3. @Henk: wij hebben ons hele gezamenlijke leven (van A en mij) in en rond Arnhem gewoond….. M en W komen kennelijk ook uit die buurt, getuige hun achternaam

 4. Ferry: verkeerd geregeld dan… :-), maar sla ze er allemaal maar uit hoor!

 5. Met onze achternaam is het niet anders mogelijk of je roots liggen in Rheden!

 6. @Fred/Monique: Dat wisten we al, dat jullie uit omgeving Arnhem komen. Maar wat is er met die snackbar, gedreven door Ratelband of door een van jullie ouders?

 7. Ratelband is een bekende bakker en snackbarhouder in Arnhem… zijn zoon Emiel….. (e vul het plaatje in)

 8. A weet veel meer van de Arnhemse incrowd dan ik…. maar zij heeft net voor het eerst sinds een half jaar weer eens de tv aangezet, dus ik stoor haar maar niet.. ze is ff zappen….

 9. Fred: alles gaat een beetje door elkaar nu geloof ik, ik wil alleen maar horen waarom die frietentent in Amsterdam met die Marja zo wereldberoemd is!

 10. Maar Ferry is al lang weg, die moest tannussen morgen vroeg… dus daar krijgen we geen antwoord op. Of was dat Peter, ik weet het niet meer

 11. tannussu mettun rakkuh?
  tja… dat is dan verloren voor de conversatie hier…. en verder is kennelijk iedereen vertrokken….. dus misschien is het beter dat wij elkaar ook even bonne nuit bisouen…..

 12. haha, mag je doen Fred, maar ik blijf wel ff om Roger nog een drankje te vragen…

 13. goedenavond, rustig hier en nog plaats genoeg aan de bar.
  Roger…… doe alle glazen eens vol en voor mij een Jameson, ja dubbel.

 14. gragaag gedaan hoor…. maar ik heb geloof ik al teveel rondjes op… de toetsen worden steed smaller…..

 15. A vindt het ook nodig om mijn glas nog eens vol te schenken…. nou ja…. ik moet het nu wel rustig aan doen….. en alles 10 keer nakijken…. voor ik op “Plaatsen” klik

 16. Fred: neem je tijd joh, en wie maalt er om fouten hier als het leesbaar blijft?

 17. @Kitsie: neuh….. gewoon alles 10 keer corrigeren….. dan lukt het wel….. maar ik ben nou eg nie meer in staat om nog naar huis te rijden… gelukkig ben ik al thuis….

 18. Zo Ronaldus! Dus jij vind het erg als onze Fred niet meer foutloos typt! Nou, dan vind ik jou dus een grote…. 0

 19. ha die Remke!!! boter op je kont?????? plakkie kaas erop en ik kom eten… ojee, da’s pas zonde 🙁

 20. @kits, wat valt er te vertellen over op een dak staan?
  het is: heet vermoeiend. alsmaar scheef.

 21. Dat was niet de vraag, maar wie durft er nog Ikke te zeggen, IKKE. Wat doet Remke trouwens de hele week op het dak. Levensgevaarlijk!

 22. “jullie” fred is dik onder de lorum maar die link van Hans werkt gewoon niet… dus wie?…. shit, ik ga geloof ik maar naar bed…..

 23. Ik geniet nog even van de rust op dit moment, morgen heb 30 jongvolwassenen over de vloer die menen dat 18 jaar uitbundig gevierd moet worden. En ik sta achter de tap 🙂

 24. ’s middags om een uur of 4 tot waarschijnlijk diep in de nacht. Ach als het me te gek wordt kom ik hier wel ff uitblazen.

 25. Ronaldus: lijkt me een goed idee, altijd een rustig café hier op de zaterdagavond…:-)

 26. Fred heeft hetzelfde als ik: als het bed nog een keer voorbij komt vliegen spring ik erin, het is altijd mis

 27. Remke: sorry, ben niet zo goed op de hoogte van jouw verhaal, wat is dit? en waar is dit?

 28. ok Willem, zag mijn bed voorbij vliegen en miste het, dus ga ik er maar achteraan…:-) trusten.

 29. Roger…
  Roger……….
  Kom ’s even rustig aan de bar zitten, geef mij nou eens een goed advies. Hoe houd ik morgen 30 aan de barhang jongvolwassenen in toom, zonder dat mijn huis wordt afgebroken. Ja hoor neem maar een dubbele en schenk mijn glas ook maar bij.

 30. @Ronaldus: gewoon zelf meedoen en je ook weer een jongere van 18 te voelen!!!