Chez Roger et Françoise – vrijdag 2 februari


Goedenmorgen. Lekker weertje, waar? Het kraakt dat het vriest, maar ik ben in lentestemming. Gek is dat. Koud. Zon. IJs. En lekker veel werk. Ronaldus, gefeliciteerd: het is alweer bijna weekend!
UPDATE: oeps, tikfoutje in de kop: dat moet natuurlijk 25 februari zijn. Excuses aan degenen die ik in verwarring heb gebracht. Het is echt bijna maart.

319 reacties op “Chez Roger et Françoise – vrijdag 2 februari

 1. @Gertjan: heb ik ook een keer gedaan omdat ik mijn navigatie het had laten uitzoeken…vertrokken om 12 uur en om 10 uur in Onlay , in het stikke donker met een grote bestelbus op die kleine kronkelweggetjes…sindsdien corrigeer ik mijn navigatie en kies via nevers, dan gaat het goed en het is nog sneller ook ….

 2. 140 km per uur x 7 = 980 km….. dan ben ik er al voorbij.
  Dus voldoende tijd om te plassen onderweg + een kop koffie.

 3. heb ik weer…flesje wijn leeg…nieuwe fles gepakt…nergens de kurketrekker te vinden….hoe krijg ik nu in godsnaam die fles open…heb al geprobeerd te schudden, maar de kurk blijft zitten…

 4. Met een flink stuk Nederland, Belgie en de periferique haal je (hopenlijk) geen 140

 5. ik rij altijd 130 en het lukt mij nooit om een gemiddelde hoger dan 100 te rijden, inclusief koffie en plassen…ik probeer het al jaren….misschien trek ik niet snel genoeg op…

 6. Ik rij constant 140 vanaf Antwerpen, in Nederland netjes 120. En dan ben ik met 7 uurtjes in Autun, en heerlijk relaxed.

 7. @gertjan, ik heb alle combinaties geprobeerd, ik ontloop maastricht en de ardennen, laat Parijs Parijs dus geen vastlopers onderweg. Is volgens mij voor jou ook de snelste. Als je bij mij 25 km de straat uitrijd sta ik bij jou voor de deur.

 8. Hoi Willem, leuk je in levende lijve te ontmoeten. Frank heeft een fles wijn open?

 9. Koeien op stal?
  Werd net gebeld dat ik mijn levende have twee straten verderop moest ophalen: een kat.

 10. Alkmaar is vanaf hier zeker een uur…dan zou ik als ik zo rijd inclusief Autun -Onlay in ongeveer 6,5 uur rijden….moet ik zeker eens proberen….

 11. Ik heb een wat gedesoriënteerde kat die de weg regelmatig kwijt is. Heeft een scheef koppie, dus iedereen maakt het kokertje aan d’r halsband meteen open.

 12. Jullie hebben het over afstanden en rijstijden, ik ken de aanleiding niet maar als ik vanuit Bretagne naar NL rijd kan ik niet binnen 10 uur, helemaal langs de kust, misschien niet de kortste maar voor mij wel de relaxste

 13. @gertjan: zeker niet
  @frank: vandaag niet veel erbij, maar nu wel een snerpende wind, morgen alle waterbakken bevroren.

 14. Roger???? Hiernaast staan ze al weer voor de deur te wachten. Wat een zooitje hebben de heren trouwens achtergelaten zeg…