Niks zo kék, als een…


Ja, dat lekkere dingetje hierboven is een volwaardige computer, ja. Hoog tijd dus voor de overstap naar een Mac. Zo goed als virusvrij surfen, doodsimpel installeren, programma’s met de mooiste interfaces, een compleet pakket beeld, muziek en tekstsoftware, documenten geheel compatible met dat andere merk… en nu nog betaalbaar ook. De nieuwe miniMac kost maar 500 euro (nou ja, 600 als je wilt upgraden naar 512 MbRam en dat wil je). En je kunt er gewoon dat lelijke toetsenbord en dito beeldscherm aan hangen dat je toch al had staan. Kan die afzichtelijke beige Windoos eindelijk het raam uit. Hallelujah, Praise be Jobs!
Maar wacht eens even… wat doet deze ordinaire Apple-commercial op Hollandias en France? Nou, het is toch een Franse site, of niet soms?

38 reacties op “Niks zo kék, als een…

 1. Ziet er erg mooi uit…alleen daarom zou ik het willen hebben….en de prijs is ook keurig…maar hoe werkt het….moet Robert maar eens uitzoeken, want die is mac-gek…….

 2. Krek, je wilt als echte mac-fan toch je afgedankte windows-toetsenbord niet aan je mooie mac hangen? Niet dat er qua functie veel verschil zit tussen de apple-toets en de windows-toets, maar toch… En kan een mac trouwens omgaan met een drieknops-scrollmuis?

 3. Het is niet de vraag hoe het werkt maar of het werkt. En dat doet het. Terwijl de hele wereld zich in allerlei bochten wringt om de windows machines virusvrij en werkend te houden. Ik heb het uitgerekend, het scheeld mij 3 uur in de week. De reclame is alleen wel een beetje misleidend. Je oude muis en toesenbord moet wel van het usb type zijn.

 4. Tja, uiteindelijk vind ik ‘m toch meer kék dan strak. Bovendien rijmt het dan en dat is ook wel eens leuk. Nog even: iMac spreek je uit als aaimek, want iemek is de eMac (de goedkope uitvoering, speciaal voor studenten). Wist je natuurlijk allang, maar sommige mensen zeggen het hardnekkig verkeerd. Zo ken ik iemand die altijd “djiedjiekeel” zegt als hij J.J. Cale bedoelt. De Fransen kunnen daar ook wat van, trouwens, zoals Monique laatst terecht opmerkte.

 5. en hij is hier (CA) .. 100 EURO goedkoper.
  en zo klein dat de douane het (hopelijk) niet merkt …
  consumer heaven, maar voor de rest een “plat land”
  oh ja.. de iPod Color 30Gb kwam eergisteren uit ook al 80,- Euro goedkoper … Apple stores zijn zo sexy.. de enige waarvan ik weet is die in Kensington .. zou het ooit in Frankrijk komen ?!

 6. Jorgen kan beter een hele partij meenemen als ik dat zo hoor….ik vertelde dit aan iemand die een andere computer zocht….zijn reactie was oh nee, nooit een apple want daar kan ik geen enkel programma opdraaien en moet ik alles opnieuw aanschaffen….
  Robert, is dat zo of is het een excuus van iemand die het niet weet?

 7. @Frank, ja en nee. Al je windows programma’s zullen niet meer werken. Je zal dus naar alternatieven moeten zoeken. Microsoft office is gewoon te krijgen voor de mac. Alleen niet met de Access database. Ook het spelaanbod is minder. Zijn die macs uit the U.S.A. dan niet 110V???

 8. @Frank: bijna alles wat je nodig hebt zit er bij. Apple Works is goed voor teksten tikken, die je gewoon in windows-format (rtf) kunt opslaan, zodat iedereen ze kan openen. Verder zit er natuurlijk een mailprogramma bij, het fraaie iPhoto, waarmee je al je foto’s kunt opslaan, weergeven, op cd branden en verzenden, i-Tunes, voor je muziekbibliotheek (nu ook voor Windows gratis te downloaden bij Apple en een stuk mooier en stabieler dan de mediaplayer). Maar het is waar dat je huidige Windows-programma’s niet of slechts met veel moeite (via Virtual PC, bijvoorbeeld) op de Mac kunnen draaien. Wellicht ken je iemand met een Mac die je wat programma’s kan lenen om eens een paar weekjes uit te proberen alvorens je ze zelf aanschaft?

 9. @Frank, wat Krek zegt is waar. Er zit zoveel bij dat je voor gewoon gebruik eigenlijk al genoeg hebt. Er is zelfs een Tom-Tom client voor de mac heb ik ergens gezien. Het enige waar ik mijn virtuele windows machine voor gebruik is de Ikea keukenplanner, mijn gps programma en wat speciale microsoft software voor databases. Zelfs de Lexmark printers komen nu met driver voor Apple. Ik heb hier nog een oude laptop staan voor dingen als girotel maar dat is binnenkort ook afgelopen.

 10. Ah, ik heb eens even op de site gekeken maar die dingen hebben net als mijn powerbok een externe voeding. Op die van mij staat 100/240 volt. Alleen de stekker is niet goed. Met een beetje handigheid moet dat wel te verhelpen zijn.

 11. Laajje nie gek make! Apple is slechts een Lifestyle, een soort sekte voor ‘metrosexuelen’ op een bijna (9% wereldwijd) onbewoond eiland. XP-Pro is zeeer stabiel en werkt op 91%.

 12. @Frank graag gedaan, mail anders een lijstje wat je nu op je pc gebruikt. Kan ik kijken of dat er voor de Mac is.

 13. IK heb vandaag lekker een miniMac van Jorgen gekregen…. Hij kwam een paar dagen eerder naar huis en nu ook nog een Mac…. vanaf vandaag is mijn Lifestyle veranderd en hoor ik ook bij de sekte van metrosexuelen…. op een bijna ‘onbewoond’ eiland…

 14. Moet het toch even kwijt. Heb net mijn Apple Pro Speakers ontvangen. 2 doorzichtige ronde bolletjes. Het geluid is dat van een studiomonitor. Ik ben definitief een metrosexueel.!!!

 15. Ik kan ze in Nederland alleen nog maar 2dehands kopen. Om zet op een imac of powerbook aan te sluiten heb je nog wel een extra kastje nodig (ifire). Dat zat ingebouwd in de oude imac. Zo’n ding als Krek heeft. een bol met een steeltje en daarop het scherm. Hoe bevalt de imac mini?

 16. Hij is nog niet aangesloten, er moet nog een andere stekker op…. En ik weet niks van electriciteit…dus moet ik wachten tot donderdag…dan is Jorgen weer thuis…
  IK had trouwens de voorloper van imac die Krek heeft, zo’n groot paars geval…

 17. Roberts, we zijn het in deze helemaal met elkaar eens… Die van mij heeft 2 jaar stil gestaan… toen weer eens aangesloten en het werkte allemaal nog perfect…

 18. Ik heb ook nog zo’n oude iMac hoor! Een doorzichtige, waar je de ingewanden van kunt zien. Was indertijd echt een beest. Wel een beetje lawaaierige harddisk, met een vervelende hoge zoem. En dat terwijl die dingen indertijd werden verkocht als de stilste computer op aarde. Daarnaast heb ik nog een LC475 staan (ter ziele, vrees ik) en een originele classic in draagtas. Die sleepte ik vroeger mee naar huis van de zaak (draagbare compute van 15 kilo!) om dan thuis standalone te draaien. De wordprocessor zat op een floppy disk, waarnaast dan nog ruimte was om twee teksten (à 7kb) op te slaan. Wilde je meer tekstwerk bewaren, dan werd je disk-jockey en zat je een half uur floppies in en uit te doen. Hij had namelijk een werkgeheugen waar geen hele tekst in kon, zodat hij ‘m stukje bij beetje moest overschrijven. Maar goed, het was altijd nog beter dan zo’n DOS-machine met groene lettertjes en zonder muis.

 19. Mek?? snap hem niet. Daar staat tegenover dat het wel bezezen is dat er buitenaards leven bestaat. Het bewijs is daarvoor is dat ze geen contact met ons opnemen….