Chez Roger & Françoise, samedi le 26 février


Klik logo voor smoelenboek
.

Wat een zooi….
Nou, eerst maar eens de ramen open, daarna zal ik de boel even aanvegen.
(Zou het toch wel op prijs stellen wanneer de laatste efkes de glazen opruimt voortaan.)
En nu koffie!

432 reacties op “Chez Roger & Françoise, samedi le 26 février

 1. @Aat:het duurde ff, Drankje, sanitaire stop, het nl rechtsysteem is niet fout maar ziek alles duurt eeuwen, jan en alleman wordt erbij gehaald, slechte jeugd doet het ook altijd goed, toerekeningsvatbaar, enz.
  Als het is bewezen dat je iets gedaan hebt zie dan ook de gevolgen onder ogen, en probeer er dan niet met allerlei prietpraat onderuit te komen

 2. als je hier niets vermoedend instapt heb je heel wat terufg te lezen, om het te kunnen volgen.

 3. ik heb na een weekje geleerd dat je niet meer dan 10 berichten (of zo) moet teruglezen (meer kan IK niet aan)

 4. @Willem: Dat plassen doe je maar in je eigen tijd en dfat drankje kan je ook achter je toetsenbord op drinken. Je kunt toch niet zomaar er tussen uitknijpen? 🙂
  Dat het eeuwen duurt daar heb je gelijk in maar dat komt gewoon omdat we niet genoeg geld ervoor over hebben. Er is gewoon van alles te kort.

 5. Ja, wat ik over deze discussie wil opmerken: ik ben een halve Amerikaan, en ik weet wel dat het Amerikaanse rechtssysteem met de doodstraf en drieslag-uit geen enkel soulaas biedt op het beperken van de misdaad. Mijn vraag is dus wat nu echt effectief is.

 6. @Aat: idd geen geld voor over hebben.Maar als al dat geneuzel nou eens over zou zijn bleef er misschien wel geld over voor de werkelijke zaak.

 7. @gertjan: denk ik ook dat dat geen soulaas biedt. zo simpel is het leven niet. maar het geeft misschien mensen wel een beter rechtsgevoel als misdadigers niet als zielig maar gewoon als misdadigers gezien worden. en dan misschien niet helemaal door het justiciele circuit, maar vooral ook door de media. want DAT is wat de mensen er van meekrijgen.

 8. @Aat: sorry, ik ben hier niet om te scoren (niet lullig bedoeld hoor, maar om even de ….. op de iiii te zetten)

 9. Ik denk dat Gertjan wel een punt heeft. Het gaat om het resultaat. Laten we daar eens een onderzoekje aan wijden.
  Trouwens, als je zo stom bent om een stoeptegel te gooien dan spoor je toch niet. Dan ben je toch ontoerekeningsvatbaar. Ik an me tenminste niet voorstellen dat een mens bij zijn volle verstand dat doet.
  Om Fred en Willem gerust te stellen… Dan kan je nog wel TBS krijgen met dwangverpleging.

 10. sorry dat het even van m’n hart moet, maar ik zit hier wel vanuit een stevige achtergrond over dit onderwerp te typen…… ik vind het heel moeilijk om daar nader op in te gaan. laat ik het er voorlopig op houden dat ik (wij!) veel met minder leuke dingen in de maatschappij te maken hebben gehad.

 11. Dat er meer aandacht voor de slachtoffers zou moeten zijn in plaats van voor de daders ben ik het mee eens.
  Een hardvochtig rechtssysteem leidt echter niet tot een veiliger maatschappij is mijn overtuiging.

 12. Jongens het was gezellig maar mijn vrouw roept me in bed. En dat gebeurd de laatste tijd steeds minder dus ik neem het ervan.
  Wel te rusten!

 13. TBS met dwangverpleging? Heb je een voordeel: je kunt met proefverlof, voorbeelden te over…. helaas

 14. @Aat: sorry, als ik 1 term haat, dan is het “ontoerekeningsvatbaar”. Voor mij betekent dat ongeveer per definitie strafverMEERdering. helaas wordt dat zelden zo gebruikt. en kom me niet aan met dwangverpleging. wij hebben helaas teveel ervaring met justitiele maatregelen. tbs is gewoon bullshit. sorry. daar werken ook hoofdzakelijk mensen die er van overtuigd zijn dat de misdadiger een zielepoot is. juist daar.

 15. @Gertjan: ik kan het niet laten om daarop te reageren.
  Je bent een man naar mijn hart, verdedig jij mijn belangen ook verder? Dan kan ik rustig naar mijn vrouw in bed.
  @Fred: Ik heb het geluk om nog nooit met justitie te maken gehad te hebben. Dus misschien moet ik meer naar een ervaringsdeskundige luisteren. 😉

 16. heren zinloze discussie… iedereen praat uiteigen ervaring of gedachtengoed.. oplossing is er niet..
  wat mij betreft: kom je aan mijn spullen of aan mijn geliefden, dan ben je het haasje.

 17. @Aat: nog nooit gescheiden? je salaris afgepakt? je kinderen afgepakt? nog nooit een familielid vermoord? noch je nichtje? noch je zoon? nog nooit bedreigd geweest? of in elkaar geslagen? nog nooit iemand voor je gezicht vermoord zien worden met een klewang? nog nooit op je werk bomaanslagen? geen vrachtwagens door het pui? geen politie in kogelvrije vesten in het struweel? tja, dan weet je ook niet echt hoe de wereld in elkaar zit. toch?

 18. ik wil me even verexcuseren naar allen hier, dat ik even m’n “gal” gespuwd heb, maar zo zit ons leven nou eenmaal in elkaar en zodra je je ergens thuis voelt moet dat er kennelijk even uit….. drink er nog maar eentje van me, en bedenk dat het een teken is dat ik me hier lekker voel in dit cafe

 19. geen probleem: in een cafe onder vrienden moet je kunne zeggen wat je op je lever hebt. Dus liever zo dan alleen over prietpraat.

 20. ik ga me hier nog eens ECHT thuis voelen (o nee dat had ik natuurlijk niet moeten zeggen want ik voel me hier na ruim een week – of zijn het er al twee – al thuis)

 21. Fred, je mag alles zeggen, alleen niet persoonlijk worden en niet gek opkijken als je een beetje aangevallen wordt.
  heeft er nog iemand een leuke hobby??

 22. @Frry: ik was toch hardstikke persoonlijk?! maar je bedoelt vast jegens een ander…
  en een beetje aangevallen, als dat niet meer kan, een beetje dollen, daar houd ik wel van. ik ging er toch elemaal op in? ik mag dat wel.
  wat vind jij een LEUKE hobby????

 23. @gertjan: wij hebben geen oud bouwval…. dus maken wij ons nieuwe b… onee… huis, gewoon zoals wij dat willen

 24. Heren, het was me aangenaam, tot morgen en/of later.
  Vraag me toch af waarom er hier geen dames komen.

 25. @Henk: wat is daarmee? o ja, “dat is een boek”…. ja, dat is ook zo, daar zou je een dik boek over vol kunnen schrijven. bedoelde je dat?

 26. zit ik weer te praten tegen lui die net even buiten staan, waarschijnlijk om een sigaretje te scoren

 27. ach, er kan nog wel een boek bij hoor… als ik echtniet meer kan bricoleren dan kan ik altijd nog wel dat boek schrijven… 🙂

 28. @Henk: je bent je kleurpotloodjes nog niet kwijt zie ik, kom samen die vloer schoon, kan ik ook naar bed.

 29. @Frry: okee, ik heb net de URL bekend gemaakt, dus je kunt daar gaan kijken, voo reen subset natuurlijk 🙂

 30. @Fred: Coco is een schat. Ik ga het echt lezen, lees twee computerbladen en probeer daarnaast iets te begrijpen van de quantummechanica. Het schijnt dat er nog enige snelheidswinst is te behalen bij processoren en harde schijven dankzij die quantum….

 31. @Frry: Moeten wij niet – met z’n allen in de buurt – in een soort van ‘Nacht und Nebel’-aktie die fosse-septique van je komen ingraven en de Maire van ME voor een voldongen feit stellen??

 32. @Allen avond/nacht, stevige kost voor de zaternachtnacht. Ik zit naar de tv te kijken en af en toe werp ik een blik op jullie discussie, ga maar lekker door.

 33. zou wel leuk zijn
  je weet wat er gebeurd als je Fransen voor een voldongen feit stelt..
  DAN BEN JE HET HAASJE
  (Psst ik zit op een rots,Keihard)

 34. Heb het grof een beetje doorgelezen en zie ook dat Henk terug is, gelukkig we maakten ons echt zorgen.

 35. @Frry: oh die fiets: ja, dat weten wij allang. gelukkig hebben wij hier alles tot nu toe prima voor elkaar gekregen….dus hebben we ons kennelijk aan de geschreven en ongeschreven regels gehouden….

 36. ik heb over dit onderwerp al wat vage gedachten en broed op een verhaal daarover voor in m’n mailinglijstje….

 37. het leven zal net zo makkelijk of moeilijk zijn…waar dan ook.. alleen Frankrijk heeft zo z’n voordelen; omgeving, klimaat, schwa de vievre..