Chez Roger et Françoise – vrijdag 5 november


Klik logo voor smoelenboek.

Elke keer als mijn oog er langs glijdt, in de linker kolom, lees ik het verkeerd. SM Star Trek: “Beat me up, Scotty, beat me up!”
Het ligt aan mij.
Vanavond zat ik naar de vele discussies te kijken. Ik werd overvallen door een onbegrensbaar, ontembaar gevoel van kwaaie machteloosheid. Je wéét dat je gelijk hebt. Je voelt het in elke vezel van je lichaam. We bestaan NIET om elkaar te vertellen hoe het moet. We hebben NIET het recht om geweld te gebruiken als woorden niet werken. Maar sommigen zijn zo overtuigd van hún misplaatste gelijk, dat ze denken dat alles geoorloofd is om het te krijgen. Ook moord.
Waarom is niet iedereen zo aardig als jij en ik? Natuurlijk, ik wil ook graag gelijk. En ben best bereid om een beetje verbale druk te gebruiken om het te halen. Een kwinkslag, ironie, ontwapenende eerlijkheid, een creatieve belichting van mijn standpunt, zo je wilt. Maar nooit blind, doof geweld.
Moet je dan je principes opzij zetten en tóch naar de wapenen grijpen, omdat zij het ook doen? Omdat je anders slap bent, en omdat zachte heelmeesters stinkende wonden maken? Maar dan ben je dus dat wat je verafschuwt. Als iemand je voor fascist uitmaakt, en je slaat hem verontwaardigd op zijn bek…
Ik kom er niet uit. Hé. Het is vijf november. De twee Nederlandse woorden met relatief de meeste medeklinkers zijn herfststorm en angstschreeuw. Ironisch. Want dat is precies hetgene waar we in een tijd vol tegengeluiden het meest behoefte aan hebben. Medeklinkers.
prttg dg, vrndn!

116 reacties op “Chez Roger et Françoise – vrijdag 5 november

 1. @krek: natuurlijk vind ik overkalken schandalig, dat is zo vanzelfsprekend dat ik het overbodig vond het te melden. kan er behoorlijk pissig om worden als men mijn werk zo goed vindt dat het nagedaan moet worden.

 2. Wij firefoxen al een hele tijd, sinds mijn zoon Compieter 🙂 dit veiliger acht dan Internet Explorer Moet zeggen dat we veel minder last hebben van pop-ups.
  We gebruiken ook Eudora i.p.v. Outlook. Is wel even wennen (hier en daar iets minder gebruikersvriendelijk) maar de voordelen schijnen op te wegen tegen de nadelen

 3. @dineke: je zoon heeft gelijk, al is dat niet helemaal de schuld van outlook. maar omdat de meute met outlook werkt, pogen de meeste virusschrijvers de adresboeken van outlook te benutten. en dat lukt ze ook nog.
  mocht je eudora niet handig vinden, dan zijn er prima gratis alternatieven: bijvoorbeeld pegasus en Thunderbird.

 4. Goedenavond allemaal.
  Ja ik ben alweer laat, maar hoe later de avond….
  @Krek. mooie dagopening.
  ff bijlezen en dan kan ik misschien nog iets onzinnigs bijdragen.
  Roger….. rood wijntje lijkt me heerlijk.

 5. Morgen speel ik voor het eerst mee met een strijkorkest als
  gast paukenist, best spannend. 56 maten rust, een paar klappen 12 maten rust…. roffel, etc. Het moeilijkste is de maten rust tellen, en vooral de tel niet kwijtraken.

 6. Stemmen moet op f en a, en op b en g. Dat pilsje probeer ik ongezien te nuttigen, ga gewoon ff schuil achter die grote trommels.
  Bij grote uitvoeringen in theaters zie je idd de muzikanten in de orkestbak allerlei blaadjes lezen.
  Zover zal ik het wel niet schoppen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *