Chez Roger et Françoise – vrijdag 7 januari


Klik logo voor smoelenboek.

Nou, dat zit er op. 112 miljoen ‘et des poussières’ is niet slecht voor een avondje inzamelen. Nu maar hopen dat dit nog even door gaat. En dat giro 555 ook wat overhoudt voor Darfour, waar ook nog wat mensen liggen te creperen, schijnt. Ik zag Mandela die probeert Afrika zo ver te krijgen dat ze het bestaan van Aids accepteren. Ik zag Zalm de BTW en de loonbelasting op giften cadeau doen. Ik zag Balkenende weer lekker naast Katja aanschuiven. Ik zag Paul de Leeuw ontwapenend zichzelf zijn. En ik zag TV-kok Lonny een lijk ruimen (het heet eigenlijk ‘bergen’, maar zag er uit als ruimen) in Indonesië, voor de camera’s van Hart van Nederland. Dat kon hij, want, zei hij, hij had in zijn privé-leven ook al te maken gehad met ‘stoffige overschotten’. Of waren het nou ovenschorten? In ieder geval heeft ons Lonny daarna wat traantjes weggepinkt en vervolgens zeker drie liter stevige vreetsoep gekookt voor een heel droog dorp arme mensen, om direct daarna als een goedertierend (des)poot achter op een Jeep zwaaiend naar de camera afscheid te nemen van de dorpelingen. De kindertjes van het dorp zwaaiden terug. Naar de camera.
En zo kon het gebeuren dat ik met betraande ogen voor de TV zat en bijna tegelijkertijd zowel diep verdriet en medelijden als kille afschuw voelde, op deze gedenkwaardige avond.
Fijne dag vandaag.

216 reacties op “Chez Roger et Françoise – vrijdag 7 januari

 1. Ben het helemaal met je eens.
  Waar het werkelijk op aan komt in onze wereld is: het delen van de welvaart.
  Als ik daarginds geboren was en het slecht had, zonder uitzicht op verbetering, ging ik ook…. dan kwam ik ook hier!! En ik nam al mijn kinderen mee!
  Wat is er mis met economische vluchtelingen??
  Wat zou je zelf doen als je een alleenstaande moeder was met een gehandiapt kind?! En je wist dat er hier voor dat kind gezorgd kon worden…. dan ga je toch!!
  Of nog sterker: je bent een slechte moeder als je NIET gaat!!

 2. Mijn gedachten:
  Ik word zo ongelooflijk ziek van die bedrijven die geld geven met naamsvermelding. Doe goed en ga in stilte! 500 milliseconds of fame voor 5000 euro bah!
  In de komende weken krijgen we ongetwijfeld meer benifietdingen. Mosterd na de maaltijd. Wie wil geven, heeft al gegeven. Wie niet geeft, geeft niet. Zelden zal de wet van de afnemende meeropbrengsten zo duidelijk worden.
  En nu wordt opeens de BTW wel teruggegeven aan 555. Bij BandAid20 kon het nog niet. Meneer Bono werd vriendelijk doorverwezen naar het ministerie van ontwikkelingssamenwerking….
  En Jeanne maakt een goed punt! Ik zeg altijd maar zo:”Wat is een grens meer dan een arbitrair bepaald lijntje?” (Je moet het natuurlijk wel een beetje metafysisch zien, want de verschil in bouwstijl tussen NL en DL is na 10 meter over de grens al te zien). Weg met alle handelsbeperkingen en vage subsidies!
  En nu ga ik maar slapen.

 3. Goedemorgen.
  Zal ik eens wat zeggen? Ik heb gister niet gekeken. Was een van de weinigen, denk ik. Ik had geen zin in al die BN’ers die voor het zicht van de camera heel menslievend worden.
  Ander leed: lees net dat de 2e vrouw van Hans Wiegel (die een zus was van zijn 1e) gisteravond, net als zijn 1e vrouw, bij een verkeersongeluk om het leven is gekomen. Dat is voor de familie Wiegel heel groot leed

 4. hallo jongelui, kan ik jullie, ondanks de grotewereldellende, hier in ons kleine wereldje dat HeF heet toch nog het allerbeste wensen?

 5. Tsja. Laatste vakantiedag en dan sleeeep ik me volgende week weer naar school. Met deze keer wel heel veel (onfrisse) tegenzin.

 6. Ik heb net dit boekje uit. Krijg het er alleen maar benauwder van, eerlijk gezegd. Ik geloof dat het steeds duidelijk wordt: ik ben geen grote-stadsmens en ik wil het niet worden ook. Ik weiger me aan te passen

 7. ach, de dagen vliegen vanzelf voorbij. ben alweer aan het aftellen tot de mei vakantie.
  vind dat boekje eigenlijk een eng boekje. waarom niet een handleiding voor al die randdebielen met daarin een uitleg hoe je met elkaar om dient te gaan?

 8. Nee, het is een goed boekje. De auteur zegt -heel terecht- dat je niks kunt doen aan de wind, alleen de zeilen kan bijstellen. En zo is het: die jongeren zijn er, dat is een gegeven. Ik kan alleen niet zo meebuigen zoals in het boekje wordt aangeraden, ik ga er tegenin. Fout!!
  Citaat van Bruna:
  Respect! is een praktisch boek over jongeren die ‘zich niet laten corrigeren’. Het geeft concrete tips voor effectief gedrag, zowel voor individuele correctie als voor corrigeren in groepsverband.
  Over welke jongeren gaat het? Als je ze corrigeert geven ze jou het gevoel dat je een zeikerd bent. Ze zullen nooit toegeven dat ze iets gedaan hebben. Ze kennen geen ‘nee’. Je voelt hun minachting, zeker als je een vrouw bent. Ze zeggen meteen dat je ze discrimineert. Ze eisen ‘respect’ maar geven dat zelf juist niet.
  Respect! is luchtig en puntsgewijs opgebouwd in 99 korte verhelderende paragrafen.

 9. geloof niet dat je respect af kunt dwingen met (99)truukjes en met zeilen bijstellen stel je je dus afhankelijk van de wind, wil je wel gaan waar de wind je brengt?

 10. Ik heb helemaal niets gezien gister van de tv-actie (toch maar afgezien van het hele verhaal met schotel decoder etc), maar ben blij dat het een groot succes is geworden. hier in de franse krant stond dat er met de Nederlandse ‘telethon’ 112 miljoen is opgehaald. Kan iemand mij vertellen of dit nou het hele bedrag is op 555 of dat dit idd in 1 dag is opgehaald? Gewoon nieuwsgierig. (en uiteraard zeer onbelangrijk…)

 11. Dat was alleen het geld van gisteren, en de actie gaat gewoon door. Het is een indrukwekkend bedrag, inderdaad.

 12. Mon Dieu, ongelooflijk! In één dag… Komt uiteraard ook doordat de bedrijven op zo’n uitzending wachten om geld te storten, maar wat mij betreft: prima. Beter zo geven, en veel, dan niets. Het gaat voor Azie tenslotte om het resultaat.

 13. Ik heb gisteravond ook niet gekeken maar vanmorgen gehoord over het bedrag dat er is gestort, het is ongelooflijk maar goed voor zo’n klein landje. En ik hoop dat er in de komende dagen nog flink wat bijgestort wordt.

 14. Wij hebben gister wel gekeken en ik was enerzijds zeer onder de indruk van inovatieve mensen die geld inzamelen en anderszijds niet of nauwelijks onder de indruk van die zgn sinterklaazen die niet uit eigen zak een partij gul staan te doen. Bottomline blijft natuurlijk dat iedere euro goed zal worden ontvangen in het kamp van de SHO.

 15. en zal dan nu iedereen iedere maand eens 10,- overmaken naar een hulporganistie en blijvend in zijn/haar volgevreten welvaart delen? maar dat zal wel weer niet…

 16. Wat is nou 10 per maand voor een volgevreten welvarende Westerling? Kruimels! En jij, Remke, betaal jij altijd trouw 10 per maand? Heb je misschien zo’n viruteel Foster-kindje om je schuldgevoel over je volgevreten welvaart af te kopen?

 17. Wij betalen beiden ieder al jaaaaaren elke maand voor een hulporganisatie (en ja, onder andere zo’n virtueel kindje…sorry). Beter iets dan niets.
  En inderdaad: je probeert ook je schuldgevoel daarmee af te kopen, maar helaas….het lukt niet.

 18. Het virtuele kindje bleek bij ons plots door de organisatie geruild voor een ander kindje. Zonder opgaaf van redenen. Voor ons de aanleiding e.e.a. stop te zetten. Bij navraag werd er gezegd: de familie is plotseling verhuisd. Er werd volkomen voorbij gegaan aan het feit dat wij middels foto’s. briefjes en tekeningen e.d. inmiddels wat hadden opgebouwd en dat niet naadloos konden overzetten op een andere familie. Dat de familie plotseling was vertrokken zal o.i. een legitieme oorzaak hebben gehad. Wij hebben op dat moment alles met FPP verbroken. En het komt niet weer goed.
  Overigens: i.p.v. aan Azie, waar al zoveel heengaat, heeft ons gezin unaniem besloten geld over te willen maken aan Darfur. Alleen het gironr. 555 is hetzelfde. Wat nu?

 19. nee krek, ik heb nog niet eerder 10,- pm overgemaakt.
  gisteren vond ik het ineens zo oneerlijk tegenover al het andere leed elders, dat dat m’n eerste gedachte was. mischien wat ondoordacht gesteld…’k heb ook geen fosterkindje. wel hebben we vaak voor langere tijd een thuisloze jongeren in ons midden uit een gesloten internaat die hier de stap naar begeleidkamerwonen probeert te maken. even plassen..

 20. Zag afgelopen week een meneer van de ING Bank op tv uitleggen dat de getroffen gebieden in Azië er economisch niet toe doen. De economieën van de betroffen landen zullen volgens hem nauwelijks schade ondervinden van de ramp.
  Wat gaat er dan gebeuren met die ingezamelde cq toegezegde miljarden?
  Met enkelen tientallen miljoenen kan de acute, humanitaire, nood (door de locale autoriteiten!!) gelenigd worden, daarna moet er gekeken worden naar wat er verder nodig is.
  Is dit een typisch geval van – what’s in a word – ‘overkill’?

 21. @Krek: Geven omdat je relatief rijk bent is bullshit, dat lost geen problemen op maar vergroot ze slechts.

 22. Kijk, wat Femke stelt, dat is ook wat ik bedoel: natuurlijk wil ik niet bagatelliseren wat er in Azië is gebeurd. Maar er is nog zoveel ander leed wat er opeens niet meer toe doet, omdat het kennelijk niet zo to de verbeelding spreekt als dit rampengebied wat veel Westerlingen kennen van de vakantie (en niet te vergeten door alle sprekende filmpjes).
  Een jongere in je eigen gezin opvangen, dat vergt nogal wat meer dan alleen het gebaar van de portemonnee.

 23. @Dineke: Darfur ligt ‘politiek gevoelig’: lange tenen, respect, etc. Bemoei je er niet mee, voor je ’t weet lig je gekeeld op ’t asfalt.

 24. Hehe, weer terug in Holland. Netjes in 13 uur gereden. Val hier in nederland meteen met mijn neus in de bekende Nederlanders boter. En discussies over geven en rijk zijn. Rijke mensen geven niet, daarom zijn ze rijk.

 25. En Henk blèrt even wat in het café en is vervolgens vertrokken. Laf.

 26. Ik heb natuurlijk de uitzending van gisterenavond niet gezien. Moet ik zeggen dat ik ook niet zou hou van die schijnheilige figuren. Degene die de meeste hulp bieden hoor je daar niet over opscheppen.

 27. Ja sorry, Coco, ik kan er niet tegen wanneer iemand zomaar wat roept en dat niet onderbouwt. Slaat nergens op, die opmerking van Henk.

 28. Ik heb evenmin gekeken. Word een beetje onpasselijk van al die BN’ers die over elkaar heenrollen en kwijlend vertellen hoeveel ze doneren

 29. Sorry, Coco, was ‘m even aan het ontkurken: Drakensberg, erg drinkbaar.

 30. Denk je dat ze dat uit eigen zak betalen ? Ik weet niet hoe het in Nederland is maar in Frankrijk mag je van dons, ik dacht 50% van het bedrang van de belasting aftrekken.

 31. wat een drukte ineens, geestig. doe dit voor het eerst.
  dineke, bedankt voor je begrip.

 32. Dat is in Nederland ook zo, schenkingen mag je aftrekken. En alles wat je aan stichtingen e.d. overmaakt. Zo hebben wij altijd e zwemlessen van de kinderen afgetrokken (geintje)

 33. @Remke, je woont al wat langer in Frankrijk: Coco is een oude rot (niet onaardig bedoeld, Coco)

 34. Jammer, Remke is met de stille trom vertrokken zonder dat we verder kennis konden maken.

 35. Ik ben ook niet stok, voel me ook nog steeds dertig.
  Alleen de spiegel moet ik dan wel ontwijken.

 36. Pffff, alsof dat wat zegt, jong van harten jong van geest, dat is wat telt. Kijk maar naar Berhard.

 37. Ach Dineke, ik zeg altijd maar ik heb ze. Er zijn héél héél veel mensen die zover niet komen, dus iedere dag is een feestdag.

 38. ja jezus dit gaat allemaal zo snel, ik zei al: ik doe dit voor het eerst. en nu weet ik niet meer wie wat vroeg…
  ik woon bijna 8 jaar in de herault, boerderij, kleien camping, drie gites en heel veel beestjes.

 39. Nou, Remke, dat is iets om jaloers op te worden. Ik woon gewoon in Zuid-Holland, heb vele dromen, maar ook 3 pubers met veel ankertjes 9en weinig pegels), dus dat huis in Frankrijk moet effe wachten.
  Woon overigens wel heel heerlijk, in de stad, maar toch buiten, met (voor stadse begrippen) grote tuin, kat, hond en kippen.

 40. @Dineke, dochter heeft 7 dagen lopen balen in Frankrijk. Vreselijk humeur. We hebben haar eerder op het vliegtuig gezet omdat ze voor haar studie terug moets zijn. Wij zijn echter blij. Toen we haar tegen haar zin mee naar Frankrijk namen at ze niet en was ze zielig. Toen ze terug gng was ze kwaad en niet meer zielig. Dat weekje heeft dus geholpen. Ze beseft het alleen niet. Ze wil nu alleen zo’n Japans zwaard als in Kill Bill. Dat belooft niet veel goed als ze haar ex vriend tegenkomt.

 41. sorry coco, nooit van gehoord, weer een bewijs dat ik deze groenen put te weinig uit kom. wel leuk kennis te maken!

 42. Gelukkig heb ik Kill Bill niet gezien. Maar ik begrijp uit je relaas dat de vriend het heeft uitgemaakt en dat je dochter rancuneus is. Is gezond. Beter dit, die boosheid, dan wegkwijnen

 43. RobertS, wij waren ook eens jong en wij hadden toch ook ledevede. Over twee maanden lacht ze zich rot.

 44. @RobertS: Een herkenbaar probleem: pubers die je eigenlijk nog mee wilt nemen, maar onder protest meegaan en dan de zaak dan gaan boycotten.

 45. Maar nu eerst die twee maanden door. FF doorbijten. Voor de hele familie….

 46. Remke toch, onze twee départements zijn buren, waar woon je in de Hérault?

 47. @Dineke: Ik ben er nog maar op de Franse Campagne, dus zonder ADSL achter een 56K analoog modempje, mét ouderwetse telefoontikken die nerveus maken, dus noodgedwongen niet permanent online.
  Wat is er zo belachelijk aan mijn mening?

 48. @ Jeanne en Remke: jullie kunnen je aanmelden bij W.I.E. (tenzij j dat niet wil, natuurlijk), is leuk om te zien wie er online is

 49. Ik heb je menig niet belachelijk genoemd (ik zou niet durven), maar je reactie: waarom zou iemand mij gekeeld op het asfalt willen leggen omdat ik geld wil geven aan Darfur?

 50. coco. da’s nog herault, maar inderdaad op een soort drielandenpunt van herault, aude en tarn.

 51. oow. Henk is alweer weg, vrees ik, vanwege de dure tikken. Maar hij legt als hij terug is vast nog wel uit wat hij bedoelde.

 52. hoe kun je nou zien wie ik ben als je onze website bezoekt? ‘k heb wel een foto ofzo hoor.

 53. Ach ja die pubers, wij zijn allang blij. Ikzelf was lij dat ze weer weg was. Niet te harden was ze. Maar het heeft wel geholpen. En dat is het belangrijkste. Niet leuk als je je kind zielig ziet zijn. Beter kwaad. Had bijna een stungun voor haar gekocht.

 54. Narbonne – Arles hm, toch bijna 200km denk ik.
  Kom daar weleens langs als ik in Spanje een drankvoorraad ga kopen.

 55. @Dineke: Natuurlijk chargeer ik maar geven aan de slachtoffers van de genocide in Darfur is een implicite kritiek op de ‘strijders uit naam van de profeet’.
  Het is kwaad kersen eten met gelovigen.

 56. Och erm! Je zag die jongen vanaf het begin al niet zitten, denk ik. Als het die dochter is van de foto (vrolijk kind!!) zou ik hem ook kunnen schieten!!
  Ik heb een zoon van 18 die al 3 jaar verkering heeft, met een schat van een meid. Maar soms hou ik mijn hart vast: wanneer het ooit uitraakt….
  @Remke: je kan het ikoontje aanklikken bij W.I.E. (linksboven en jezelf aanmelden)

 57. moster na de maaltijd: dat heb je wanneer je lang zit te tikken: Remke heeft zich inmiddels aangemeld en Henk heeft zijn argument gegeven.
  1. welkom, Remke
  2. Henk: kan wel wezen, maar daarom lijden ze nog steeds wel honger

 58. nou ik ga nog niet slapen, wel pastiesje inschenken en plassen. bij de weg: il ebn van ’67 en ik begreep al dat dat niet helemaal goed is…? ofzo…

 59. @ Remke: hè? Wat is niet goed? Leuke foto’s op je site. Ik hoop dat die met die rooie neus een gast was en geen familie

 60. @dineke: die gast met die rooie neus is mijn man…
  @coco, jullie hebben het steeds over ’50 enzo.

 61. @Remke: ik ga hem nog eens goed bekijken. Kijk eens in ons smoelboek (aan te klikken bovenaan) en je ziet dat onze leeftijden van voor ’50 tot in de 60’er jaren liggen.

 62. Eh…..met alle respect, maar die rooie neus is niet van ’67 anders eet ik mijn eigen neus op

 63. dat was op een spontane hoedjes avond inhet seizoen. leuk te merken dat mensen zich bijzonder vrij voelen met slechts alleen een hoed op. ijbrekend. en cor, m’n man, neemt daar dan ’t voortouw in zeg maar. ps: ik zit ergens op een rood paard…(andere foto)

 64. Ik vind trouwens die foto van die hond met dat petje en die tafel waar al die kinderen aan zitten heel leuk

 65. Om deze tijd wel. Na enen zijn de kerels er weer en gaan wij naar bed (zo gaat het toch meestal, Coco?)

 66. De heren komen wel weer boven water let maar op. Straks gaan we de tent boenen dan zijn ze er zo.

 67. Dan heeft Cor het niet verkeerd gedaan. Ik moet er niet aan denken, 2 kerels. Hen genoeg te steleen met die ene.

 68. Remke houdt het even voor gezien. Is ook wel wennen, zo’n 1e keer…..

 69. Nee sprakeloos niet, waarom. Ieder is immers vrij z’n leven te in te delen naar z’n geneugten.

 70. Ik lijk wel gek, moet morgen weer zo’n ‘stevige wandeling’ maken in de Morvan.
  @Remke: “Op gebied van dieren zal iedereen aan z’n trekken komen. Zo zijn er 4 paarden, 3 koeien, 2 varkens en een wildzwijn,
  Nono-Nono de ezel, Anna de geit, 11 schapen, kippen, eenden, konijnen, 4 katten en de twee honden Gabber Sam.”
  Tot en met die konijnen snap ik nog wel, maar wie lust er nou katten en honden?
  A Demain, encore encore.

 71. Nou ja, Coco, jouw 1e opmerking ‘alles wenst, behalve een vent’ is de titel van een boek van Yvonne Kroonenberg. Ze heeft nu een boek getiteld: ‘wat rijmt er op huwelijk?’

 72. nadat je alle diren hebt gevoerderd, een dagtaak bijna (maar wel leuk)

 73. Ja ik weet dat het gezegde is van de potten, en dat ben ik ééééééééééécht niet hoor.

 74. Cocoooo. Wat zeg je nu. Wie heeft het over potten? Kroonenberg is hartstikke hetero

 75. ja helemaal niet maar ik dacht dat die schermpjes vanzelf opplopten, ik doe nou steeds rechts klik en dan vernieuwen. en cor volgens kunnen er alleen maar mensen bij komen en niet afvallen, wat overigens niet wil zeggen dat ie op nieuwe vrouwen zit te wachten want 2x per maand iets ongestelds vind hij al erg.

 76. en daarna zei ik ook dat ik in het rijke bezit ben van 3 zonen + m’n man.

 77. Daarom Remke met vier is het probleem opgelost. Met de pil deel je zelf de datums in en kan hij 24/24 genieten.

 78. Nou Remke, ik denk dat de pastiesjes hun tol eisen, want ik kan het niet helemaal meer volgen, maar dat komt een andere keer wel. Blijf vooral komen het is hier hartstikke gezellig. Trouwens dat ongesteld zijn (zijn alle kerels weg?) dat gaat toch altijd gelijk op? Wij zjn het altijd met zijn 3-en, net als vroeger in de kloosters

 79. ben reeds net gestopt met dat ding, nu geen last meer van m’n spataderen. maar waarom vraag je dat? je hebt er toch al 1?

 80. Gelukkig dat we lachen, heerlijk moet je de hele dag doen, is heel gezond.

 81. Hoe was de naam alweer van die Hollander die minstens 7 vrouwen had. Anton ??? Is toch zalig, de huishoudelijke taken verdelen, om de beurt koken.

 82. Maar wat zal daar een ruzie zijn geweest onderling, dat wil je niet weten.

 83. cor doet weer andere dingen hè, na twintig jaar schipper te zijn geweest verander je je mens niet meer zo makkelijk.

 84. Het culinaire hoogstandje van de mijne is kip gevuld met mandarijntjes. Gelukkig heb ik dat al 20 jaar niet hoeven meemaken

 85. Ben je even niet op je post, loopt het café over van de vrouwenpraat. Polygamie, toe maar! En niet zeuren over technische details als papiertje, het is gewoon veelwijverij. Gefeliciteerd, heel creatief, met of zonder pil.
  Henk, ik heb een hekel aan mensen die elke keer weer een opening zoeken om hun stokpaardje over de toonbank te duwen. We hadden het over liefdadigheid en jij probeert je bekrompen ideeën over het moslimgevaar weer tot onderwerp te verheffen. Hoewel verheffen wellicht niet het juiste woord is.
  Ik heb net de automatische verversfuntie van het log weer uitgezet, want hij ging steeds verversen als ik net aan het tikken was. En als ik ergens een hekel aan heb, is het tikken voor niks.
  @Remke: overigens welkom in Hollandais en France. Als we nu afspreken dat wel allemaal elke maand ten minste 10 euro storen, is jouw gratuite opmerking tenminste niet voor niets geweest. PLAATSEN

 86. Tjeetje, hij lijkt op cor. Morgen zal ik z’n hele verhaal lezen. Dank je Dineke

 87. Schipper? Binnenvaart? Coaster? Rondvaartboot? Hij zal vast veel verhalen hebben

 88. ik zal niet klikken op dat ding met onderstreepje, maar wel flauw zo midden in het gesprek.

 89. Mijn culinaire hoogstandje is gebakken eieren met gesmolten kaas. En ik eet het zelf op. In mijn eentje. Gelukkig kook mijn vrouw graag.

 90. Remke dat mag echt, hier hebben we geen geheimen.
  Dit is een artikel over Anton Heyboer en alles mag hier gelezen worden.

 91. Nee, ga rustig je gang. Wel aardig, zo meelezen met wat de dames d’un certain age te vertellen hebben. Ga ik intussen even kijken wat elders nieuw is.

 92. Hier hebben we geen geheimen. Dat is een goeie. Van een vaste bezoeker en stangast die nog GEEN FOTO voor het smoelenboek geleverd heeft!

 93. Hé! Ik zie er nog best wel goe uit voor mijn leeftijd, toch? (foto is 3 jaar oud0

 94. Wie maak jij uit voor incertain? O wacht ff, een buitenstaander!!! René!!!

 95. Zal even uitleg geven aan Krek, ik haat foto’s van mezelf en probeer iedere camera te ontlopen.

 96. oh krek, ook dat nog, ja daar begon het allemaal mee.
  toch toffe reaktie en dit is heel verslavend zoals er al werd gezegd. ik weet van gekkigheid ook niet wat ik tiep. alle lof trouwens over je beheersing van de nederlandse taal!
  @dineke: chartervaart. zeilklipper van 28 mtr met 24 bedden enzo.
  @coco: wie lijkt op cor?

 97. Komt me bekend voor, ik maak alle foto’s en sta dus zelden ergens op

 98. Coco, weet je hou oud Heyboer is? Die vent heeft geen tanden meer enzo.

 99. Begon het allemaal mee? Was je eerst op krek.nl?
  Dank je. Het is mijn vak. Heijboer is bovendien geacheveerd kunstenaar, die daar een heel aardige boterham aan verdiend. Lijkt me trouwens een knusse bedoening daar in Les Thérondels.

 100. Ze houden van feesten, hè?
  @Coco, heb het ff voor je opgezocht: A.H. wordt 81 op 9 februari

 101. En nu ga ik naar bed. Morgen nog een paar tekstjes maken én een website voor een kennis met een chambre d’hôtes. Truste. Enne, Dineke… ik durf het bijna niet te vragen…

 102. Dineke ik zat er niet ver naast
  Krek er is nu een foto onderweg, niet echt mooi maar het geeft een idee wie ik ben.

 103. O ja, Krek. Ik dacht daar van de week nog aan. Het is al weer enkel maande geleden dat we het erover hadden. Ik was erg druk, maar wel serieus. Privé verder, ok?

 104. ben ooit eerder even op krek.nl geweest, (niet alles gezien) na bezoek aan deze pagina. ja..geestig. heerlijk dat mensen iemand weten te boeien door orginaliteit.
  therondels is bere knus…hard werken dus, van 8 tot 8 oftewel huit a huit, en dan ’s avond nog iets op www voormekaar proberen te krijgen.

 105. Het was een leuke kennismaking, Remke, morgen verder…Truste iedereen!!!!

 106. Ja, die Krek kan wel schrijven. Ik dacht dat ik dat ook kon, tòt ik de verbeterde teksten van mijn “zaken”website terugkreeg van Krek…

 107. ja, rondje van remke, toe maar hoor. m’n man zit te mokken dat ie alleen zit en of hoelang het nog duurt…
  duty is calling, ook ik haak af, maar kom heus terug morgen. ik vond dit ernstig leuk. slaap lekker dineke, coco, krek en rene.