Chez Roger et Françoise – vrijdag 7 januari


Klik logo voor smoelenboek.

Nou, dat zit er op. 112 miljoen ‘et des poussières’ is niet slecht voor een avondje inzamelen. Nu maar hopen dat dit nog even door gaat. En dat giro 555 ook wat overhoudt voor Darfour, waar ook nog wat mensen liggen te creperen, schijnt. Ik zag Mandela die probeert Afrika zo ver te krijgen dat ze het bestaan van Aids accepteren. Ik zag Zalm de BTW en de loonbelasting op giften cadeau doen. Ik zag Balkenende weer lekker naast Katja aanschuiven. Ik zag Paul de Leeuw ontwapenend zichzelf zijn. En ik zag TV-kok Lonny een lijk ruimen (het heet eigenlijk ‘bergen’, maar zag er uit als ruimen) in Indonesië, voor de camera’s van Hart van Nederland. Dat kon hij, want, zei hij, hij had in zijn privé-leven ook al te maken gehad met ‘stoffige overschotten’. Of waren het nou ovenschorten? In ieder geval heeft ons Lonny daarna wat traantjes weggepinkt en vervolgens zeker drie liter stevige vreetsoep gekookt voor een heel droog dorp arme mensen, om direct daarna als een goedertierend (des)poot achter op een Jeep zwaaiend naar de camera afscheid te nemen van de dorpelingen. De kindertjes van het dorp zwaaiden terug. Naar de camera.
En zo kon het gebeuren dat ik met betraande ogen voor de TV zat en bijna tegelijkertijd zowel diep verdriet en medelijden als kille afschuw voelde, op deze gedenkwaardige avond.
Fijne dag vandaag.

216 reacties op “Chez Roger et Françoise – vrijdag 7 januari

 1. En nu ga ik naar bed. Morgen nog een paar tekstjes maken én een website voor een kennis met een chambre d’hôtes. Truste. Enne, Dineke… ik durf het bijna niet te vragen…

 2. Dineke ik zat er niet ver naast
  Krek er is nu een foto onderweg, niet echt mooi maar het geeft een idee wie ik ben.

 3. O ja, Krek. Ik dacht daar van de week nog aan. Het is al weer enkel maande geleden dat we het erover hadden. Ik was erg druk, maar wel serieus. Privé verder, ok?

 4. ben ooit eerder even op krek.nl geweest, (niet alles gezien) na bezoek aan deze pagina. ja..geestig. heerlijk dat mensen iemand weten te boeien door orginaliteit.
  therondels is bere knus…hard werken dus, van 8 tot 8 oftewel huit a huit, en dan ‘s avond nog iets op www voormekaar proberen te krijgen.

 5. ja, rondje van remke, toe maar hoor. m’n man zit te mokken dat ie alleen zit en of hoelang het nog duurt…
  duty is calling, ook ik haak af, maar kom heus terug morgen. ik vond dit ernstig leuk. slaap lekker dineke, coco, krek en rene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *