Chez Roger et Françoise – weekend 23/24 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Het café is geopend. Marjan, als Jørgen thuis komt, vraag je ‘m dan ff over het ISDN-modem? Ik heb nog 7 dagen om het draaiend te krijgen.
Verder lijkt me de herfstvakantie voor iedereen bijna afgelopen. Geniet nog maar even van het weekend. In Frankrijk begint nu 2 weken vrij. Wellicht gaan we nog een paar daagjes met het gezin naar Lyon, Dijon of Bourg-en-Bresse, waarbij we ons laten leiden door de Meteo. En door de werkdruk van de bv Krek. natuurlijk.
Intrekken, wijd, sluit!

87 reacties op “Chez Roger et Françoise – weekend 23/24 oktober

 1. @Marjan: en Jørgen natuurlijk hartstikke bedankt. Kijken of ik mezelf weer íetsje sneller online kan krijgen. En de hele dag de poort open laten staan, dat lijkt me ook heerlijk.

 2. @allen: niet meteen kijken, maar ik heb een nieuwe poll aangemaakt. In de vorige zat niet veel beweging meer. Dit keer is het een heus demografisch onderzoek. Later komen er ook nog vragen bij over inkomen, aantal kinderen, handicaps (rugklachten, 2 boven par), geheime fantasieën en de meest succesvolle remedie tegen wratjes. Trouwens, al gestemd bij de Frankrijktoplist?

 3. dag poeskatten en dineke,
  daar ben ik ook weer even ,net terug uit Bourgondie na enkele strubbelingen met onze aannemer.
  @ Krek : COS staat voor coefficient d’occupation des sols ; heeft dus te maken met bodemverontreiniging.
  Hé ,poeskop, hoort deze vraag niet bij infopunt 🙂

 4. BlonT!! ik moest natuurlijk ff het linkje aanklikken.
  Het is idd een afko en het betekent dat er al iets is gebouwd, maar dat je toestemming hebt af- en/of aan tebouwen?
  Ga nog proberen uit te zoeken waar C.O.S. voor staat

 5. opnderstaande gekopieerd. Niks bodemverontreiniging?
  .O.S.
  C’est le rapport entre la surface de plancher hors oeuvre nette (définie ci-après) qu’il est possible de construire et la superficie du terrain (ou propriété foncière)
  Exemple : sur un terrain de 1.000 m², dans une zone où le C.O.S. est égal à 0,30, il pourra être construit : 1.000 x 0,30 = 300 m² de plancher.
  C.O.S. RESIDUEL
  C’est le C.O.S. qui reste disponible sur le terrain déjà bâti.
  Exemple : sur un terrain de 1.000 m² avec un C.O.S. de 0,30 on peut réaliser 1.000 x 0,30 = 300 m² de surface de plancher.
  Si sur ce terrain, il existe déjà une construction de 200 m² de surface de plancher, il ne peut plus en être réalisé que 100 m² ;
  le C.O.S. résiduel est donc de 100 m² = 0,10
  1.000
  DEPASSEMENT DE C.O.S.
  Il s’agit d’un supplément de C.O.S. donné en contrepartie du versement à la commune d’une taxe, dite de sur densité.
  Le dépassement de C.O.S. n’est possible que si le règlement (article 15) le prévoit et si le P.O.S. a été publié ou approuvé.
  EMPLACEMENT RESERVE

 6. @ Krek : Nog even een aanvulling. Ik zie nu pas je link naar ” nieuw huis “. Op een aangrenzend ( of overgebleven ) stuk terrein is de bodem geschikt om een zwembad aan te leggen.
  De eigenaars hebben dus kennelijk de mogelijkheid al onderzocht , vandaar de vergunning.

 7. @ Krek en Dineke :
  We zitten weer lekker langs elkaar heen te …….
  Het kan te maken hebben met verontreiniging van de grond, hoeft dus echter niet. Met zijn allen komen we er wel , nietwaar ?

 8. Heerlijk, toch?
  Op deze manier leer je elke dag bij.
  Ik heb er ook eens lang over gedaan om erachter te komen waar de “F” voor stond in makelaarsadvertenties (Mason, F4). Het was ons wel duidelijk dat het om 4 kamers ging, zelfs op makelaarskantoren kon men ons niet aan de betekenis helpen.
  Blijkt het gewoon “foyer” te betekenen. Ach ja.

 9. Aha, nu is het duidelijk: resterend te bebouwen oppervlak, dus. Net als in Nederland. Als je 1000m2 hebt, en er mag 15% bebouwd worden en de bouwvlek van je huis is 100%, dan mag je dus nog 50m2 bijbouwen. Simpel.
  Ik dacht dat het om een echt Langue d’Oc-woord ging. Net als ‘mas’. “Le mas est dans le cos”, zoiets.
  Dank jullie wel!

 10. Overigens leuk optrekje, Krek. Helaas nèt ietsepietsie boven onze begroting. …
  Halloooooo, ik krijg dat nog niet eens voor mijn huis hiero!!! (en ik woon in een ‘goede’ buurt)

 11. Dit is ook een uitstekende buurt, hoor. Paul de Vence is zéér in trek. Daar aan de Côte d’Azur zijn de prijzen echt door het dak gegaan. Voor dat geld heb je hier twee supergerenoveerde boerderijen met een hectare grond (die van mij, bijvoorbeeld).

 12. Prijzen stijgen hier ook enorm het word de tweede provence.
  en krek voor een zwembad heb je geen bouwvegunning nodig alleen een permis de travaille (ik hoop dat ik het goed geschreven heb)heb het verleden jaar net aangevraagd.

 13. Wat me opviel aan het “nieuw te verkopen huis” van Krek op Immo, is dat er zoveel planten stonden.
  Dat brengt me op de volgende vraag: Zijn er volgens jullie planten die je met een gerust hart 2 maanden alleen kunt laten – zonder verzorging ?

 14. Een heel goedenavond allemaal, we zijn weer heelhuids thuisgekomen na een ontspannen en snelle rit, dit keer zonder aanhanger want die mag overwinteren in Frankrijk.
  Een best wel bijzondere week, heel veel gedaan erg mooi weer en twee leuke “rendez-vous” met Ferry en Krek.. Best leuk om de mensen te ontmoeten waarmee je in een virtueel café aan de praat raakt, informatie uitwisselt en humor belangrijk is.
  Ferry’s huis was direct herkenbaar aan een sticker met het logo van RF. Wat een kast van huis heeft die man zeg, geweldig om te zien en op een prima locatie zonder verkeer voor je deur.
  @Ferry, nogmaals bedankt voor jullie hartelijke ontvangst en natuurlijk dat koude biertje.
  Donderdag hebben we met Krek. en Hiromi kennis gemaakt en geluncht op een zonnig terrasje. En ik moet zeggen mensen “Krek valt best wel mee in het echt”. 🙂
  @Krek., De CD hebben we helemaal beluisterd onderweg en vooral het eerste nummer moest nog enige malen herhaald worden voor de pubers op de achterbank. Een geweldige herkenningstune voor RF als je ooit iets met geluidseffecten gaat doen.
  Roger….. ik ben toe aan een flinke whisky na deze enerverende week en schenk voor iedereen wat in.

 15. @jeanne ligt er aan waar je woont en welk jaargetijde
  Hier lukt het niet maar met een automatische sproeiinstallatie kan je rustig weggaan een buurman/vrouw die af en toe een keerkijkt is voldoende.

 16. shiiiiiiiit. En ik heb alleen maar proefwerken nagekeken en schoolexamens samengesteld!!
  Ok. En een beetje uitgeslapen (tot de hond gaat loeien) en een beetje in de tuin gerommeld (tussen de regenbuien door).
  Nee hoor, ik ben best wel relaxed. Ga d’r morgen weer flink tegenaan (2KGH: here I come!), over 1 week de S.E.’s en vandaar zien we wel.

 17. @FrankB: Ik bedoel eigenlijk voor binnen.
  Voor buiten zijn we al aan het experimenteren met een grote olijvenpot van binnen bedekt met anti-worteldoek en gevuld met een grote afwasbak (om het regenwater op te vangen – hij staat onder de rand van het dak) en dan aarde erop. Vervolgens een oleander erin. Tot nu toe heeft hij het gered vanaf de zomer.
  Straks (over 2 weken) gaat-ie naar binnen om te overwinteren in het schuurgedeelte van onze boerderij.
  Maar…hoe doe je dat dan?
  Zijn er ook binnensystemen?

 18. Bij ons is de vakantie net begonnen, dus hoef ik morgenochtend niet om half 7 op, alleen daar onthaast ik al enorm van.
  @Ronaldus, welkom thuis.
  @Jeanne: 2 maanden zonder verzorging lijkt me erg lang voor planten. Volgens mij is dan de enige oplossing: nepplanten ;-)…. moet ik er wel even bij vermelden dat ik geen groene vingers heb, dus misschien is er wel een andere oplossing voor levende planten.

 19. Het is stil, zeg, is iedereen al naar bed?
  Ik niet, ik kan uitslapen morgen…..
  DAn ga ik nog maar een fles wijn opentrekken en manlief eens wat aandacht geven, want die is zo waar een paar dagen thuis, tot woensdag, dan moet ie weer weg, naar Oslo, geloof ik, het is niet meer bij te houden….
  Trusten allemaal, tot morgen…

 20. @Ronaldus: “valt best mee?”… is het zo erg dan, qua virtueel?
  Dat ene liedje is meteen ook het enige niet-Franse stuk, van Fay Lovsky, geschreven door Joost Swarte, de bekende striptekenaar. Heb ik een hele CD van. Elk liedje even leuk, mooi vormgegeven en voorzien van hilarische illustraties.
  Truste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *