Chez Roger et Françoise – weekend 23/24 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Het café is geopend. Marjan, als Jørgen thuis komt, vraag je ‘m dan ff over het ISDN-modem? Ik heb nog 7 dagen om het draaiend te krijgen.
Verder lijkt me de herfstvakantie voor iedereen bijna afgelopen. Geniet nog maar even van het weekend. In Frankrijk begint nu 2 weken vrij. Wellicht gaan we nog een paar daagjes met het gezin naar Lyon, Dijon of Bourg-en-Bresse, waarbij we ons laten leiden door de Meteo. En door de werkdruk van de bv Krek. natuurlijk.
Intrekken, wijd, sluit!

87 reacties op “Chez Roger et Françoise – weekend 23/24 oktober

 1. Goeiemorgen! Stilletjes, hier.
  (Ging je nu zwemmend je nest in, Krek?)
  Ik ga boodschappen doen, voor de supermarkt tedruk wordt.
  Later!

 2. Zwemmend? Ik moet van de dokter tong- en kaak-oefeningen doen om van een beginnende onderkin af te komen.

 3. 20 minuten lang elke ochtend “u” zeggen (waarbij je je kin extreem naar voren brengt voor elke u, een centenbak maken dus). Ziet er niet uit, dus doe dit niet waar anderen bij zijn

 4. Niet als je onderwijl andere dingen doet (douchen, aankleden, krant lezen)

 5. Dooie boel hier, sinds ik in het smoelenboek is mijn site zelfs een keer bezocht vanuit Zuid Korea!! Het bezoek is in ieder geval duidelijk toegenomen. Morgen volgt een update met nieuwe foto’s. Met al dat bezoek doe je het tenminste ergens voor. Ik ben ook bezig met een Engelse versie. Ach, zit hier gewoon tegen mezelf te lullen in een leeg cafe. Ga thuis maar een flesje wijn opentrekken. Heb ik tenminste de kat nog als gezellschap….

 6. Ik denk: ik neem even een afzakkertje, maar het is wel erg rustig.
  Geef mij maar een rode port en een van die franse kranten.
  M’n frans is wel niet zo best, maar plaatjes en cartoons lukken altijd.

 7. @Dineke: Ik was druk bezig met dat watermolen probleem van Krek. bij het info-punt. Het was dus beslist geen onbeleefdheid van mij om geen antwoord te geven. Dat is de narigheid van W.I.E. die ziet je in het cafe terwijl je in de kelder bezig bent. Maar nu ben ik wel aan een glaasje, Roger een pastis zonder water graag.

 8. @FrankB: Wanneer zien we van jouw nu een afbeelding verschijnen in het smoelenboek.

 9. Lief van je Aat, maar je hoeft er ook weer geen hele avonden aan te besteden, hoor!
  Ik ben net terug uit het resto (vroeg, inderdaad, maar de kinderen waren óp) en heb vanavond lekker een heel kinderliedje leeggegeten (Er zaten zeven kikkertjes). Smullen. Samen met mijn zoon, die er ook wel pap van lust. Ik probeerde nog grappig te zijn door te vragen “Vous les faites sauter?”, maar óf het is geen goed Frans óf het is niet grappig. Of de serveerster had geen gevoel voor humor. Kan ook nog. Sauté, dat is toch zoiets als ‘aangebraden’, of niet Dineke?

 10. En Jeanne? Die houdt zich ook zorgvuldig op de vlakte, qua mailadres en smoelenboek. Anders verzin ik een verhaal en foto hoor!

 11. @ Krek: Gaan er bij jouw thuis alarmbellen rinkelen zodra er iets in het weblog wijzigt? Ik zie je niet ingelogd maar je reageert binnen 10 minuten als ik wat geschreven heb. Ik vind dit een beetje eng, om te communiceren met zo’n freak.
  🙂

 12. wil ik het café niet aandoen ben die man met regenjas en zonnebril in de hoek zal mijn hoed ff afzetten.
  Beter zo ?

 13. @ Krek: Tja, ik ben nou eenmaal de techneut van de familie. (Sommige zeggen vakidioot, ik vind dat een eretitel) Iemand moet toch die antwoorden verzinnen. Als we dat aan alle alpha mannetjes/vrouwtjes over moeten laten komen we natuurlijk nergens

 14. @ FrankB: Dat is wel een heel erg donker hoekje. Ik zie je hoed niet eens. Hoewel ik nu wel een vreemde gloed opvang van een glimmende kale kop. Ben jij dat?

 15. Ik ben even bij FrankB in de hoek gaan zitten.
  Zoals je gemerkt heb laat ik me wel horen, maar vanachter mijn voile.
  Is heel Frans!

 16. @Aat: zoiets dacht ik al, hoor. Ik weet dat je altijd heel druk bent en niet zo’n praterd.
  @Krek: Franse serveeersters en humor? Dat bijt mekaar!! Geen energie aan verspillen is ons motto (nadat we een keer zo’n troel met haar vuurrode nagels de kurk……….laat ook maar)
  @Jeanne: je speelt zo langzamerhand met vuur. Met onze zeer vruchtbare fantasieën is een biografietje zo immekaar getimmerd. Gnagna.

 17. @krek: Ben ik eigenlijk wel benieuwd naar.
  Maar is ook een gemiste kans.
  Want dan moet ik mij aan m’n personage gaan houden, en hoor je niet meer mij.

 18. @Jeanne: 😀
  Tis wel een dooie boel, hier.
  30 bijdragen en dat voor een zaterdag! Ik ga lekker naar de radio luisteren naar Nachtdienst, in afwachting van mijn zoon, die van een liefdesreisje terugkeert uit Rome

 19. Rome…geweldig. Ben er 1 x geweest. Het heeft me nog lang geduizeld van de veelheid van cultuur.
  Welterusten.

 20. @Aat: gewoonlijk krijg ik een mailbericht van elke reactie hier op het forum. En ik check vaak mijn mail. Maar dat instrument is nu kennelijk kapot, zodat ik net als jullie stervelingen handmatig moet kijken of er iets gebeurt.
  Verder was ik de hele dag veel buiten de deur, maar keek ik vanavond net toevallig vlak nadat jij iets schreef. Dus zó Big Brother is het nu ook weer niet. Hoewel ik natuurlijk wel op elk moment kan zien wat jij denkt. Als ik me concentreer hoor, anders niet.
  Net een spannende film gezien bij SBS6. Maar nu ga ik bijna slapen. Nog even de info-post checken.

 21. Kan even niet, ik loop een beetje moeilijk vanwege de rugpijn. Ik heb die webcam trouwens in elkaar gezet om eens te kunnen kijken welke buurtkatten er overdag bij ons binnenkomen. We gaan hem voor het kattenluik neerzetten. Bij beweging krijg ik een email met een plaatje. We hebben het vermoeden dat we eten verstrekken aan een behoorlijk aantal vreemde katten.

 22. @Robert, nog steeds last van je rug? Vervelend, de maar lekker rustig en neem vandaag een borrel van me, dan ontspannen je rugspieren een beetje.
  Het is hier wel lekker weer vandaag, wel een beetje bewolking, beetje zonnetje en helemaal niet koud.

 23. Oei, dat is vervelend, rugpijn. Komt het door het klussen?
  Weet je trouwens dat je van die kattenluikjes hebt die alleen maar opengaan op het signaal van jouw kat (moet ie wel zo’n zendertje hebben)
  Mijn ouders hadden een kattenluikje dat alleen naar buiten toe openging. De kat leerde dit met 1 nagel open te trekken. Nooit vreemde katten in huis gehad.

 24. @Krek, Jorgen doet hem morgen op de post. Als je nog meer wil weten, moet je hem zelf maar even mailen, ik ben alleen maar doorgeefluik in deze.

 25. Ja, nu zie ik iemand fietsen in een geel regenpak. Rustig straatje, hoor Robert.

 26. @Robert, leuk straatje en volgens mij heel erg rustig.
  @Dineke, was je zoon laat thuis vannacht en hoe heeft ie het in Rome gehad?

 27. Marjan, het viel reuze mee: hij was om 1 uur thuis, vol verhalen. Hij heeft de paus gezien (Hé, daar heb je Pieter! Wie is die vent naast ‘m?), is helemaal lyrisch over het olijfbrood en volgens mijn huisband zoog het stel nog steeds de lippen van elkaars gezicht (zijn woorden, hm), dus ruzie hebben ze ook niet gehad

 28. @Krek, waar is die site gebleven om hotels op te zoeken, wij willen een paar dagen naar Parijs en ik zei tegen Jorgen, ik zoek wel een hotel op op HeF staat een hele handige site…. kan ik hem niet vinden… maak ik weer een goede indruk vandaag.

 29. @Marjan, In Agen is het 21 graden en zonnig! Zat ik daar maar…. De straat is nu rustig omdat het pestweer is. Bij mooi weer gaat geloof ik heel Nederland een ritje langs de vecht maken. File rijden dus, plus filevaren op de vecht. Wielrenners, wandelaars, antieke auto’s, motorclubs, je kan het zo gek niet bedenken.
  @Dinneke, Halsbandjes zijn meestal na 1 dag plotseling verdwenen. Dus dan heb je niks aan zo’n zender. We gaan dus onze catcam maar een installeren vanavond. 🙂

 30. @Frank, zal de buurman wel geweest zijn. Ik zal eens kijken of ik een ander plekje voor dat ding kan vinden. Met een beetje meer beweging.

 31. @Robert, ik dacht al dat ik het herkende, volgens mij zijn wij er als dagjestoeristen ook wel eens door heen gereden, jullie straatje, bedoel ik.

 32. @Marjan, zat zou best kunnen. Ik geloof dat heel Nederland hier is geweest. Ach, we gunnen al die stadsmensen hun uitstapje in de natuur. Nou ja, natuur, zoals Maarten Toonder zei. In Nederland hebben we geen natuur, alleen milieu, aangeplantte rotzooi. ( is dat met 2 x tt)

 33. @Marjan: en Jørgen natuurlijk hartstikke bedankt. Kijken of ik mezelf weer íetsje sneller online kan krijgen. En de hele dag de poort open laten staan, dat lijkt me ook heerlijk.

 34. @allen: niet meteen kijken, maar ik heb een nieuwe poll aangemaakt. In de vorige zat niet veel beweging meer. Dit keer is het een heus demografisch onderzoek. Later komen er ook nog vragen bij over inkomen, aantal kinderen, handicaps (rugklachten, 2 boven par), geheime fantasieën en de meest succesvolle remedie tegen wratjes. Trouwens, al gestemd bij de Frankrijktoplist?

 35. Vraagje: ik heb net een nieuw huis op immogo gezet, en moest daartoe een Franse beschrijving vertalen. Wat is een ‘cos’?

 36. @Krek: ik denk dat het een afko is. In welk verband stond het? Dan kan ik wat beter zoeken

 37. dag poeskatten en dineke,
  daar ben ik ook weer even ,net terug uit Bourgondie na enkele strubbelingen met onze aannemer.
  @ Krek : COS staat voor coefficient d’occupation des sols ; heeft dus te maken met bodemverontreiniging.
  Hé ,poeskop, hoort deze vraag niet bij infopunt 🙂

 38. BlonT!! ik moest natuurlijk ff het linkje aanklikken.
  Het is idd een afko en het betekent dat er al iets is gebouwd, maar dat je toestemming hebt af- en/of aan tebouwen?
  Ga nog proberen uit te zoeken waar C.O.S. voor staat

 39. Dag Yinda, onze antwoorden kruisten elkaar. Bodenverontreiniging? Moet ik nog ff verder zoeken….

 40. opnderstaande gekopieerd. Niks bodemverontreiniging?
  .O.S.
  C’est le rapport entre la surface de plancher hors oeuvre nette (définie ci-après) qu’il est possible de construire et la superficie du terrain (ou propriété foncière)
  Exemple : sur un terrain de 1.000 m², dans une zone où le C.O.S. est égal à 0,30, il pourra être construit : 1.000 x 0,30 = 300 m² de plancher.
  C.O.S. RESIDUEL
  C’est le C.O.S. qui reste disponible sur le terrain déjà bâti.
  Exemple : sur un terrain de 1.000 m² avec un C.O.S. de 0,30 on peut réaliser 1.000 x 0,30 = 300 m² de surface de plancher.
  Si sur ce terrain, il existe déjà une construction de 200 m² de surface de plancher, il ne peut plus en être réalisé que 100 m² ;
  le C.O.S. résiduel est donc de 100 m² = 0,10
  1.000
  DEPASSEMENT DE C.O.S.
  Il s’agit d’un supplément de C.O.S. donné en contrepartie du versement à la commune d’une taxe, dite de sur densité.
  Le dépassement de C.O.S. n’est possible que si le règlement (article 15) le prévoit et si le P.O.S. a été publié ou approuvé.
  EMPLACEMENT RESERVE

 41. @ Krek : Nog even een aanvulling. Ik zie nu pas je link naar ” nieuw huis “. Op een aangrenzend ( of overgebleven ) stuk terrein is de bodem geschikt om een zwembad aan te leggen.
  De eigenaars hebben dus kennelijk de mogelijkheid al onderzocht , vandaar de vergunning.

 42. @ Krek en Dineke :
  We zitten weer lekker langs elkaar heen te …….
  Het kan te maken hebben met verontreiniging van de grond, hoeft dus echter niet. Met zijn allen komen we er wel , nietwaar ?

 43. Heerlijk, toch?
  Op deze manier leer je elke dag bij.
  Ik heb er ook eens lang over gedaan om erachter te komen waar de “F” voor stond in makelaarsadvertenties (Mason, F4). Het was ons wel duidelijk dat het om 4 kamers ging, zelfs op makelaarskantoren kon men ons niet aan de betekenis helpen.
  Blijkt het gewoon “foyer” te betekenen. Ach ja.

 44. Aha, nu is het duidelijk: resterend te bebouwen oppervlak, dus. Net als in Nederland. Als je 1000m2 hebt, en er mag 15% bebouwd worden en de bouwvlek van je huis is 100%, dan mag je dus nog 50m2 bijbouwen. Simpel.
  Ik dacht dat het om een echt Langue d’Oc-woord ging. Net als ‘mas’. “Le mas est dans le cos”, zoiets.
  Dank jullie wel!

 45. Overigens leuk optrekje, Krek. Helaas nèt ietsepietsie boven onze begroting. …
  Halloooooo, ik krijg dat nog niet eens voor mijn huis hiero!!! (en ik woon in een ‘goede’ buurt)

 46. Dit is ook een uitstekende buurt, hoor. Paul de Vence is zéér in trek. Daar aan de Côte d’Azur zijn de prijzen echt door het dak gegaan. Voor dat geld heb je hier twee supergerenoveerde boerderijen met een hectare grond (die van mij, bijvoorbeeld).

 47. Prijzen stijgen hier ook enorm het word de tweede provence.
  en krek voor een zwembad heb je geen bouwvegunning nodig alleen een permis de travaille (ik hoop dat ik het goed geschreven heb)heb het verleden jaar net aangevraagd.

 48. Wat me opviel aan het “nieuw te verkopen huis” van Krek op Immo, is dat er zoveel planten stonden.
  Dat brengt me op de volgende vraag: Zijn er volgens jullie planten die je met een gerust hart 2 maanden alleen kunt laten – zonder verzorging ?

 49. Een heel goedenavond allemaal, we zijn weer heelhuids thuisgekomen na een ontspannen en snelle rit, dit keer zonder aanhanger want die mag overwinteren in Frankrijk.
  Een best wel bijzondere week, heel veel gedaan erg mooi weer en twee leuke “rendez-vous” met Ferry en Krek.. Best leuk om de mensen te ontmoeten waarmee je in een virtueel café aan de praat raakt, informatie uitwisselt en humor belangrijk is.
  Ferry’s huis was direct herkenbaar aan een sticker met het logo van RF. Wat een kast van huis heeft die man zeg, geweldig om te zien en op een prima locatie zonder verkeer voor je deur.
  @Ferry, nogmaals bedankt voor jullie hartelijke ontvangst en natuurlijk dat koude biertje.
  Donderdag hebben we met Krek. en Hiromi kennis gemaakt en geluncht op een zonnig terrasje. En ik moet zeggen mensen “Krek valt best wel mee in het echt”. 🙂
  @Krek., De CD hebben we helemaal beluisterd onderweg en vooral het eerste nummer moest nog enige malen herhaald worden voor de pubers op de achterbank. Een geweldige herkenningstune voor RF als je ooit iets met geluidseffecten gaat doen.
  Roger….. ik ben toe aan een flinke whisky na deze enerverende week en schenk voor iedereen wat in.

 50. @jeanne ligt er aan waar je woont en welk jaargetijde
  Hier lukt het niet maar met een automatische sproeiinstallatie kan je rustig weggaan een buurman/vrouw die af en toe een keerkijkt is voldoende.

 51. @FrankB, yep, bruin verbrand, dakgoten aangelegd, stelling gebouwd en veel op stap geweest. Helemaal onthaast.

 52. shiiiiiiiit. En ik heb alleen maar proefwerken nagekeken en schoolexamens samengesteld!!
  Ok. En een beetje uitgeslapen (tot de hond gaat loeien) en een beetje in de tuin gerommeld (tussen de regenbuien door).
  Nee hoor, ik ben best wel relaxed. Ga d’r morgen weer flink tegenaan (2KGH: here I come!), over 1 week de S.E.’s en vandaar zien we wel.

 53. @FrankB: Ik bedoel eigenlijk voor binnen.
  Voor buiten zijn we al aan het experimenteren met een grote olijvenpot van binnen bedekt met anti-worteldoek en gevuld met een grote afwasbak (om het regenwater op te vangen – hij staat onder de rand van het dak) en dan aarde erop. Vervolgens een oleander erin. Tot nu toe heeft hij het gered vanaf de zomer.
  Straks (over 2 weken) gaat-ie naar binnen om te overwinteren in het schuurgedeelte van onze boerderij.
  Maar…hoe doe je dat dan?
  Zijn er ook binnensystemen?

 54. Bij ons is de vakantie net begonnen, dus hoef ik morgenochtend niet om half 7 op, alleen daar onthaast ik al enorm van.
  @Ronaldus, welkom thuis.
  @Jeanne: 2 maanden zonder verzorging lijkt me erg lang voor planten. Volgens mij is dan de enige oplossing: nepplanten ;-)…. moet ik er wel even bij vermelden dat ik geen groene vingers heb, dus misschien is er wel een andere oplossing voor levende planten.

 55. Het is stil, zeg, is iedereen al naar bed?
  Ik niet, ik kan uitslapen morgen…..
  DAn ga ik nog maar een fles wijn opentrekken en manlief eens wat aandacht geven, want die is zo waar een paar dagen thuis, tot woensdag, dan moet ie weer weg, naar Oslo, geloof ik, het is niet meer bij te houden….
  Trusten allemaal, tot morgen…

 56. @Ronaldus: “valt best mee?”… is het zo erg dan, qua virtueel?
  Dat ene liedje is meteen ook het enige niet-Franse stuk, van Fay Lovsky, geschreven door Joost Swarte, de bekende striptekenaar. Heb ik een hele CD van. Elk liedje even leuk, mooi vormgegeven en voorzien van hilarische illustraties.
  Truste!