Chez Roger et Françoise – Weekend 7 en 8 augustus


Mensen, als ik dit schrijf heb ik 1 fles wijn en 5 Calvados achter de kiezen. Het is zaterdagmorgen 01.47 uur, ik ben lam, weinig coherent en ga zo slapen. Maken jullie er een beetje een leuk weekend van?
Chuß!

44 reacties op “Chez Roger et Françoise – Weekend 7 en 8 augustus

 1. du meinst vielleicht ” Tschüss”. Maja: met een beetje bloed in je alcohol is het ook moeilijk typen.
  Waar is overigens het Nedstat blokje gebleven?

 2. Dat tellertje staat alleen op de voorpagina. Sommige sites zetten dezelfde Nedstad-code in elke pagina, waardoor de teller sneller gaat lopen. Kan ook, maar dan dus de pageviews en niet de bezoekers. De beheerders van Hollandais en France hebben toegang tot de statistieken bijgehouden door web-log.nl. Daar staan de unieke bezoekers per dag (ca. 100) en pageviews (4-500) apart vermeld.
  06-08-2004 – 597 – 91
  05-08-2004 – 639 – 111
  04-08-2004 – 531 – 109
  03-08-2004 – 463 – 117
  02-08-2004 – 445 – 109
  01-08-2004 – 310 – 94
  Niet slecht voor een beginnend weblogje!

 3. È Lei che voleva parlare con me? of een beetje italiaans
  ook wel aardig.
  ben elke dag op de site maar type eigenlijk nooit een berichtje ZO bij deze

 4. vraagje als je op deze site bent en er wordt een nieuw bericht gestuurt ga je hem dan automatisch zien of moet je de pagina vernieuwen
  nooit gedacht aan een link naar een chat programma
  en dan op bepaalde tijden chat sessies hebben
  lijkt MIJ leuk

 5. ik vind dat schuss wel ok gezien het feit dat duitse uitgevers aan het ageren zijn tegen de nieuwe duitse spelling muss ipv mu(ringelende s) etc dus past wel voor iemand die een gevecht met Bachus levert en schijnbaar heeft verloren

 6. Bij mijn weten heb je een ringel-S altijd al mogen vervangen door 2 ‘gewone’ s-en.

 7. inderdaad maar ringels mag nu niet meer, net zoals fiets wordt fahr rad (niet meer aan elkaar) 🙂

 8. Beste Karin en/of Edwin,
  Welkom! Nee, helaas ververst de site niet vanzelf. Ik kan dat wel instellen, dat hij elke 10 minuten ververst, maar veel bezoekers hebben maar een klein pijplijntje en dan zitten ze steeds te wachten tot hij weer vol stroomt. Irritant als je net een vervolgverhaal zit te lezen. Als je zelf iets meldt, dan ververst hij wel en zie je je eigen tekst verschijnen. Maar om te weten of er anderen reageren moet je verversen.
  En chatsessies… het is een jong weblog, dat best lekker draait. Ik weet niet of we nu ook online door elkaar heen moeten gaan zitten babbelen. Het staat je vrij om met een paar anderen elders op een openbare chatplek af te spreken, natuurlijk.

 9. Vanavond een rondje van An?
  Ik vond het hier een beetje stilletjes dus ik ben zo vrij geweest om een originele Wurlitzer neer te zetten.
  Hmm da’s jammer, kan hier geen plaatjes plakken.
  Enniewees, ik heb er een bakje met kwartjes bijgezet dus veel plezier ermee 😀 .

 10. Tweede dag hier in het schone Frankrijk. Tjonge tjonge, wat zijn die bouwmarkten hier groot. Alleen de meubelzaken hebben niet echt mijn smaak. Dat wordt dus Ikea. 😀

 11. @ Robert: Conforama ook nietsnaar je zin?Zitten meestal wat dichterbij. Het assortiment staat ook op het internet en je kunt zelfs zien of je artikelvoorradig is in het filiaal dat je aanklikt.

 12. @ robert : Net terug van een midagje IKEA Nantes.. best wel aardig (ook het restaurant) je kunt (veel) on-line bestellen.. weet niet of het inmiddels ook bij IKEA.nl zo is…maar het is zeer aan te raden .. sommige producten zijn duurder dan in Nederland en andere weer goedkoper … volgens mij is het lood om oud ijzer…

 13. Goedenavond allemaal,
  geef mij maar weer een roseetje. Karin en Edwin nieuw in de kroeg. een welkomsdrankje van mij.
  @Annemarie57, ik vraag me al maanden af waarom die 57. (ik durf het nu pas te vragen) en Alien8.
  Frank

 14. Annie!!!!
  Ik heb er een kwartje in gegooid en we gaan nu genieten van Yves Montand met Barbara

 15. @Frank: die 57 staat voor de kilootjes van A. (ben ik jaloers op) en de 8 van Alien, die moet je gewoon op zijn Engels uitspreken achter het vreemde wezen.
  Kun je het nog volgen?
  Ben net zelf met een ‘alien’ op stap geweest…. mijn labrador heeft zo’n lampekap om, omdat hij de hele tijd aan een wond krabt. God, wat heb je een bekijks met zo’n ding en de hond verzet geen stap of loopt tegen vanalles op. Hij kijkt ons ook al de hele middag verwijtend aan, omdat wij de slappe lach krijgen, elke x dat we naar hem kijken. Ik weet het: niet erg pedagogisch, maar hij maakt het er naar: hij is in staat een vol uur als een standbeeld in de kamer te staan.

 16. Ha gezellig muziekje.
  Is dit misschien iets voor je Dineke? Nou ja voor je hond dan … Modern lampekappie!
  Is die kruk daar op de hoek misschien vrij?

 17. Och Annie! Hij is zo zielig! (en tegelijk zo grappig)
  Hij wil een stuk in zijn kraag drinken, maar kan het niet…..
  “Me and you and a Dog named Bo(o)”

 18. Oke, ik had beloofd om wat meer over mezelf te vertellen. Mooi moment nu er wat nieuwe gasten in het café zitten. Ik had al verteld dat ik 58 jaren jong ben en in Nederland woon. In het Zuiden des lands, ten Zuiden van Breda. Hier ben ik blij om want alle reisprognose naar Frankrijk worden gerekend naar Utrecht en dat scheelt toch weer een uurtje.
  Al ongeveer 30 jaar ga ik richting Frankrijk met of zonder caravan, vroeger met en nu zonder kinderen. Gezamenlijke vakantie met de kinderen en inmiddels 2 kleinkinderen worden ook in Frankrijk gehouden, recentelijk in juni nog in de Morvan, omgeving Chateau-Chinon. De laatste jaren is de wens om een eigen plekje te hebben ergens in Frankrijk steeds sterker geworden, maar er zijn zovele mooie gebieden in Frankrijk dat de keuze moeilijk is. Maar zo langzamerhand zijn er er toch wel aan uit dat het de Bourgogne zou moeten worden. Ik realiseer me ook dat als iemand iets anders roept over een mooi gebied dat even ver rijden is en ook geweldig, ik gauw weer hierin mee kan gaan. Zeg daarom voorlopig even maar niets.
  Deze winter hebben we besloten om het nu niet bij plannen te laten , maar ook echt aan de slag te gaan. De huizen die we bekeken hebben, zijn niets geworden, maar we hebben ook gemerkt dat er gelukkig ontzettend veel te koop staat.
  Ook lees ik met plezier jullie sites om te zien hoe jullie het doen. Geweldig!!
  Als ik het “Slings-adventure” zie dan beginnen mijn handen te jeuken. Maar eigenlijk heb ik al teveel gerestaureerd en verbouwd in mijn leven en mag het wel wat minder.
  @ Marjan, sorry, even je site geleend om de lessen van krek in de praktijk te brengen.
  Mijn andere eigenschappen komen vanzelf wel weer naar voren tijdens de roseetjes in de toekomst.
  Frank

 19. Hmm. Nou dan de baas maar met een stuk in de kraag 😉 . Maar het is echt een goed ding hoor die Mooncollar!

 20. Dag Frank,
  Chinon is toch dat plaatsje waar Jeanne d’Arc haar sporen heeft achtergelaten en waar elke zomer een Middeleeuws feest wordt gehouden? Ik kan me herinneren, dat we er jaren geleden eens met de kinderen zijn geweest en veel plezier hebben gehad met de echo tegenover het kasteel (“Was essen die Polizeier? Eier!”)

 21. Foutje 😀 😀 😀
  @Dineke, volgens mij is Chateau-Chinon een andere plaats dan Chinon.
  Ik weet niets over Jeanne.

 22. @Annie, jij hebt het ook al door hoe het werkt met de [[[[[ en ]]]]]]. Zo wordt het nog een cyber-cafe.

 23. Oooooo!!!
  Iig ben ik dus daar geweest waar Jeanne was en er was een chateau…..

 24. Ik zoek nu de klamme lappen op (om even met Krek te spreken) (Wacht, nee, dit klinkt anders dan ik het bedoel….)
  Opnieuw: ik ga naar bed. Ik heb genoeg emoties achter de rug. Een kippenhok die maar niet gebouwd wil worden (stortregens de halve dag), een hond die er, zoals de Amerikanen zeggen, “physically challenged” bijloopt en net heb ik met de stofzuiger de moeder van alle spinnen moeten wegzuigen boven het hoofdeinde van het bed van mijn jongste dochter Andrée (en daarna vele kattebrokjes in de hoop dat de spin nu een “hassespanneskjurreswurre” (FRies? voor hersenletsel) heeft)

 25. Sooooo, gesellig hier! Ik kan wel zien dat Annie een oude rot is in het internetgebeuren. Komt meteen met leuke sites op de proppen (die mooncollar is echt goud!) en nog in het Frans ook! Doe mijn nog maar een Calva. Nee, zet er maar gewoon naast. Kompwellop… Ik moet verdorie nog een logje bedenken voor het weekend (voor weblogs altijd wat rustig als het gaat om losse aanloop, maar aan vaste gasten geen gebrek, blijkt). Iemand een suggestie?

 26. Ehhh Krek … ik kan wel sites opzoeken … maar wat is een logje 😕 ? Proost trouwens.

 27. Hé Annie, ook nog hier? Proostook. Een logje is een berichtje op het weblog. Ik heb mezelf verplicht elke dag (of in ieder geval bijna elke dag) een leuk stukkie op Hollandais en France te zetten. Een artikeltje over vogels, naturisten, prijsvergelijksites of wat dan ook, als het maar binnen de formule van Hollandais en France past. Jouw mooncollar was prima geweest, want amusant en Frans. Bovendien heeft die ene hond een duidelijk prostaatprobleem, wat de noodzaak van de mooncollar duidelijk maakt. Ken ik nog een mop over, trouwens. Maar het is nu te laat. Morgen.
  Hoe dan ook, als je ideeën of tips hebt, stuur ze dan aan mij via het mailformulier. Dan maak ik er een artikeltje van, ter lering en vermaak van de andere bezoekers. Natuurlijk krijg je als site-tipgeves de credits die je verdient.
  Hips.

 28. bedankt voor het welkomst drankje erg lekker
  he krek wat vind je van een wijn vragenvuurtje
  mensen stellen een vraag over franse wijn en dan zal ik er proberen antwoord op te geven ik weet niet alles maar veel ben in 1991 vinoloog geworden mischien een idee voor een stukje
  groetjes edwin
  @frank sante

 29. @Annemarie75, Marja, Alien8. Conforama vinden wij toch allemaal iets te veel jaren 60. Ik zou er bijna weer mijn haar van laten groeien. Dat wordt dus maandag een dagje Ikea Toulouse. Heb gebrek aan bedden en een tafel begint lastig te worden. We zullen denk ik 3 keer moeten rijden. Ach, we zijn op vakantie en zitten hier nu te genieten met een een kopje koffie. Groetjes uit Eauze. Robert

 30. Het is weekend, Frank, denk je dat iedereen zoi gek is als wij om bij 32 klein nulletje C aan de computer te gaan zitten. Zelf verhuis ik ook per direct naar het terras en het zwembad. Thuis, dus.
  Kom vanavond laat nog wel ff kijken.
  Doei!

 31. Jaren 60? Conforama?
  Nou daar hebben wij dan een heel andere mening over hoor.
  Maar ieder zijn meug…………………..

 32. @ Frank: nou doe ’s een gooi over die 57. Tis niet mijn leeftijd…………………. 😀

 33. @Annemarie57, We vonden het een beetje jaren 60/70 aandoen. Een beetje zwaar allemaal. Niks op tegen, wij vinen het alleen niet mooi. Ikzelf vindt maar erg weinig mooi. Groot onweer hier en we hebben een klein lekje in het dak. In Nederland is nu een hittegolf. Toch zit ik liever hier. Robert

 34. @Annemarie gewicht? P.S. Weet je dat ik mijn eerste zoen met Elsje Verburg was.
  Het is inderdaad heet hier in Holland. Ben wel jaloers op jullie buitje
  Frank

 35. Zonder “ik” natuurlijk. Wat typ ik toch slordig, zal de gedachte aan de eerste zoen wel zijn geweest.
  Frank

 36. @ Robert, tsja smaken verschillen, maar beuken fineer vind ik toch niet “zwaar”. Wij hebben er toch een aantal kleine meubelstukken vandaan. (salontafel, tvkastje, wandrek, dressoir – alles in beuken fineer). Een zware kwaliteitis onzin in eenhuis dat slechts een paar maanden per jaar bewoond is. Bovendien hebben we hier in NL allesdonker eiken en dat zien we het hele jaar al dus dat beukenspul vonden we wel grappig.En niet duur. En mochten we ooit definitief naar FR verkassen dan zien we wel weer.
  @ Frank, nou mijn gewicht is aanzienlijk meer. Maar als ik je vertel dat ik precies 10 tien jaar ouder ben dan Willem-Alexander (die van Maxima) valt het kwartje dan?
  Enne Elsje Verburg? Misschien een verre verre achternicht?