Uit liefde voor Hop en Wulp


Mensen vragen mij wel eens: “Krek.?” vragen ze dan, “Krek., hoe vind jij toch steeds weer al die interessante sites voor ons.” Dan kijk ik steevast een beetje moeilijk, knor een beetje en zeg:”Dat is heel hard werken. Uren surfen door de diepste krochten van het internet, om daaruit de luttele klompjes puur goud te vissen en op te poetsen om de bezoekers van Hollandais en France te epateren.”
Dit is lichtelijk overdreven. Zo ging ik naar aanleiding van het woord van de dag in ons stamcafé eens bij Google zoeken op de Franse woorden voor speeksel en dakbalk. Logisch dus dat ik op een site voor zwaluwen uit kwam (ja, denk rustig even na…. Ben je er? Gaan we verder.) Die site was weer onderdeel van een algemene vogelsite. Ik was er niet echt naar op zoek, maar zodra ik hem vond, wist ik dat ik hiermee heel wat mensen kon plezieren. Want iedereen die in Frankrijk woont, ziet vogels die hij in Nederland niet zag en die hij dus niet kent. Zoals de buizerd en de hop. Wat is er dan leuker om naar een site te gaan waar zo’n beetje álle Franse vogels op staan, met tientallen foto’s en leuke verhaaltjes? Nee, inderdaad. Niks!
Zo staat bij de zwaluw ongeveer het volgende:
“U noemt mij boerenzwaluw (Hirondelle Rustique)? Nou ja… ik vlieg wel mooi 10.000 km op een paar grammetjes vetreserve hoor! Komt door mijn aerodynamische vormgeving. En het feit dat ik alleen reis als het boven de 10 graden is en er dus onderweg voldoende te bikken valt.” En zo gezellig verder. Is dat leuk of niet? Dacht ik ook. Graag gedaan.

2 reacties op “Uit liefde voor Hop en Wulp

  1. Zwaluwen ja die voeren elke avond een mooi watertoneelstuk voor mij op laag over het water scheren even een kleine “TeteTouche” en weer keihard doorvliegen. Magnifiek. Ik weet verder niks van vogels helaas 🙁

  2. John, we hebben een nieuwe John! En wel eentje met een eigen (en zo te zien gloednieuw) weblog. Waar een link naar Hollandais en France staat. Goed gedaan, John! Linkje terug.