Chez Roger et Françoise – woensdag 13 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Iedereen is pitten. Ik blijf alleen achter in Chez Roger et Françoise. Spoel de biertap door. Zet alles klaar voor morgen. Een drukke dag, met naast het gewone werk ook veel veerdiensten (la navette) naar het nabijgelegen Louhans. ’s Morgens do0chterlief Colette naar muziekles, ’s middags zoon Guido naar kajak. Tussendoor teksten schrijven en wellicht ’s middags nog even naar de kapper. Om het wachten op mijn liefste blaag te korten.
Intussen bellen de artisans niet terug. De tuinarchitect is incommunicado. De terrassier onvindbaar. De serrurier/forgeron zwijgt in alle talen. Alleen de ramoneur heeft teruggebeld. Die komt maandag a.s. de schoorsteen vegen, zodat we weer lekker hout kunnen stoken.
Trouwens, ik zal binnenkort eens wat plaatjes online zetten van ons nieuwe huis. Of liever, ons nieuwe project. Want wat Aat laat zien, en waar Jeanne op zinspeelt, dat staat ons ook nog te wachten. Kamers uitraven, betonvloeren storten, plafonds slopen, isolatie, gipsplaat… Werk zat. Niet aan denken. Gewoon doen. Of liever: laten doen!
Ciao!

73 reacties op “Chez Roger et Françoise – woensdag 13 oktober

 1. Goede morgen jongelui. Krek dat ze niet terugbellen is hel normaal. ik wacht al sinds mei op een offerte voor m’n septictank. ik stuur je wel een folder van de Boodschappendienst. hoeft overigens niet gratis, goedkoop mag ook 😀

 2. Goedemorgen allemaal!
  ik ben weer aan het werk en dus ook weer regelmatig aanwezig op HeF 🙂
  maar nu moet ik weer aan het werk 😮

 3. lees net dat we Yinda een beetje verwaarloosd hebben gisteravond. Sorry hoor Yinda, da’s bij RF een uitzondering. is 10 augustus alles nog gelukt in la Machine?

 4. Nog 1 dagje en dan gaan we weer naar Frankrijk voor een nieuwe ronde bezichtigingen. In die tijd wordt ook ons huis bezichtigd, dus we moeten vandaag weer zorgen dat het er onberispelijk uitziet. De honden gaan even naar de schoonouders, dat scheelt aanzienlijk in het poetswerk.
  Goed nieuws ook nog: mannie heeft zijn espresso-apparaat aan de praat gekregen en nu kunnen we dus op elk moment genieten van een echte profi espresso danwel cappucino. Sorry, Roger. Doe dan maar een thee.

 5. Ronaldus, ik heb een e-mail gestuurd maar die komt wer terug. stuur me stp de goeie 8)
  Hanneke zo een van Nespresso?

 6. @Ferry: nee joh, een echte horeca Cimbali. Met twee groepen maar liefst én zo’n profi koffiebonenmaler. En de koffie die er uit komt is heerlijk! Hadden we aangeschaft vanwege de ChdH die nu niet doorgaat. Hebben we het ding helemaal voor onszelf….. en om een rondje te geven hierzo als Roger en Françoise in staking gaan!
  De afspraken voor de bezichtigingen zijn helemaal rond, inclusief een pand met een echte jaren 70 badkamer met oranje bloemen op de tegels! Yeah!!

 7. gaaf hoor, Hanneke, lijkt me echt heel leuk om al die huisjes te gaan bekijken!
  hier in nederland vind ik het al onwijs leuk!
  ik ben een beetje aan het rondzoeken voor een deeltijdopleiding, maar het is niet echt makkelijk moet ik zeggen… ik zoek iets in de richting van hotelmanagement of recreatiemanager ofzo… tis lastig…
  ik ga bij deze eerst maar even verder met werken en dan ga ik zo in mijn pauze verder zoeken 🙂

 8. daarom zijn wze een weekje weg. ze zijn vandaag 15 jaar getrouwd
  Marjan en Jorgen van harte gefeliciteerd!
  😀 😀

 9. btw krek, ik ben degene die vaak via Google binnenkomt, ik heb hem nl. niet in mijn Favorites staan op mijn werk en ik wis de ‘geschiedenis’ ook meerdere malen per dag. Vandaar…
  thuis staat ie natuurlijk wel bij de Favorites!!!!! 8)

 10. btw? by the way? PdlR !! Près de la Route
  bij de weg Krek, niet teveel isoleren. ouwe huizen met dikke muren zijn een soort van permanent vochtig

 11. Ben ik weer!! Kom maar op met die fles, want ik ben er wel weer aan toe, na zo’n 8e uur!
  PFFF.
  Yolanda, weer helemaal beter?

 12. ff gekeken suc6 ooit twee keer in Nederland gedaan toen het nog betaalbaar was een oude boerderij te kopen maar na de tweede vond mijn familie het genoeg. Nu in frankrijk een huis uit de jaren ’60 kan je je lol ook nog op ben nu met het zwembad bezig altans het eerste stuk terras.

 13. Nieuwbouw is inderdaad goedkoper. Maar het is gewoon zo’n mooi oud pand. En de ligging is perfect. Bovendien is dit ons laatste kunstje. Daarna gaan we nooit meer weg.
  @Frank: ga je het zwembad zelf graven?

 14. jorgen en Marjan, van harte. ik drink er 1 op jullie
  @krek: tja, hoe houd je het vol. ben zelf ietsje meer dan 20 jaar getrouwd en weet het geheim nog steeds niet. misschien dat ik bij te veel mensen die hoeveel werk (en ellende) een scheiding wel niet is? 🙂

 15. Ha ha: ik win! Getrouwd op 12 maart 1982 (zet het in je agenda, jullie zijn bij deze uitgenodigd op het koperen? huwelijksfeest -alleen de vaste klanten, hè?). Dus al ruim 22 jaar en daarvoor nog bijna 3 jaar samengewoond….Ik weet niet hoe het bij Robert S en Aat is gesteld, maar ik stel me voor dat het ook zoiets is. En Ferry natuurlijk.
  Heeft mama een trucje? (@Krek: komt uit een Ned. reclame voor WC-verfrissers, niet dat dit er toe doet) Ja: je kan van mijn huisband en mij veel zeggen, maar niet dat wij saai zijn. Hij weet mij nog steeds te verrassen en andersom. Misschien heeft het er mee te maken dat we ook al redelijk alternatief zijn getrouwd (voor ’82), op Vlieland, tijdens windkracht 10. Heel veelbelovend!!!!

 16. Marjan Jørgen van harte gefeliciteerd en straks drink ik er ééntje op jullie. (robert 22-11 25 jr nog een feestje)
  Robert…. mag ik een koffie.
  Hoe krijg ik het voor elkaar, eerst sta je uren stil voor een wegwerker die op eigen initiatief de ring van Amsterdam wil oplappen met een nieuw laagje teer. En morgen moet ik op en neer naar Brussel terwijl hier het ov staakt. 🙁
  en zondag 850 km…. 😛

 17. aan mijn huwelijksreis heb ik het in ieder geval niet te danken. laat weg, in donker en franse regen tentje op moeten zetten, waarvan ik wel wist hoe dat moest. wist ik ook wel… bij een identieke tent waarvan de stokken gemerkt waren.

 18. Op dit moment span ik de kroon!
  In december 24 jaar getrouwd en daarvoor 2 jaar gehokt.
  En…stiekem getrouwd, wat heel hip was in die tijd!

 19. Waar is iedereen…..
  Roger… mis ik iets ?
  Doe nog maar een koffie dan.
  Bedenk ik ondertussen hoe ik een stel Belgen ga vertellen dat wij Hollanders best meevallen en onze visie ook voor hun zeer rendabel kan uitpakken.

 20. Haha, die Jeanne! Waarom denk je dat wij op een eiland zijn getrouwd? 😉

 21. Wij wilde ook stiekem trouwen, maar vanaf het moment dat we het hadden aangemeld in het gemeentehuis werden we overstelp met post over jurken en meer van dat soort dingen. Omdat we in de studentenflat een gemeenschappelijke brievenbus hadden was het dus al snel niet meer geheim.

 22. Toen wij beneden in de hal van het stadhuis kwamen vroeg de bode “Komt u voor het bruidspaar?”, waarop wij antwoorden “Wij zijn het bruidspaar!”
  We waren beiden in spijkerbroek, vandaar.

 23. Ik heb er nog een pak voor gekocht. 😀 😀 . Wij moesten wel trouwen om dat we buiten de studentenflat samen gingen wonen. Dat was onbespreekbaar voor de Ierse familie. VAndaar de trouwplannen. Gisteren kreeg mijn dochter een kamer in diezelfde flat. Kom ik er dus na 25 jaar weer 😀

 24. Wij heel traditioneel, stadhuis, kerk, receptie, diner en een geweldig feest. En ja hoor met een huwelijksreis.
  En een rekening………..wauw 😕

 25. @KREK . Nee, ik denk dat ze hier wel wat tnt kunnen gebruiken ik woon op een rots maar zo als elk catalaans bedrijf hier geen enkel probleem het enige is dat het een polyesterbad gaat worden ik wilde graag beton maar dat kon niet vanwege de rots eronder en de muur ervoor en de regen in Mei. Dus het is een tupperware bak geworden.
  Frank

 26. yep, laten wij ons maar gewoon tot Roger wenden met de wens iets te willen nuttigen…
  En doe ook maar wat nootjes Roger.

 27. helaas. heb krek al mailtje gestuurd. heb de kleuterschool nooit afgemaakt, ben dus onbevoegd tot gummen.

 28. Gelukkig had ik een gummetje…..
  De juf is klaar met het voorbereiden van de lessen en kan dus te bed…na een afzakkertje…
  @frankB: ik heb nog een appeltje te schillen met jou, geloof ik 😉

 29. @Krek: ik ben zo vrij geweest wat van de plaat te poetsen…droeg hoegenaamd niets bij aan de discussie enz. enz.

 30. En ik was wanhopig bezig iets t poetsen en bleef het maar zien ( bij “all risk verzekering)”. Maar gelukkig is het nu weg.
  Hoe ziek kan je zijn. Get al life.

 31. Ah, ik vond hier en daar ook nog wat ‘reacties’ en zit hier nu met een enorme gum in mijn vuist verwoed over mijn lekkere beeldscherm te schurken. …verrek, het is besmettelijk!
  Maar zonder gein, als het van mij was geweest, was het beter geschreven ;).
  Dank Dineke voor je bijdrage aan een net en ordelijk weblog.
  Ik ben getrouwd in San Diego, Californië, drie jaar nadat mijn vrouw en ik elkaar daar ontmoetten. Ook al omdat we de familie in Nederland en Tokyo niet op kosten wilden jagen door het in Tokyo of Nederland te doen. Dus gewoon met zijn tweetjes, in de tuin bij vrienden. Hartstikke leuk. We wilden niks bijzonders, maar ja, die Amerikanen wilden taarten en corsages en ringen en zo. Dus die kwamen er.

 32. Leg vannacht de hond maar weer voor de deur Roger,
  heeft dat beest ook wat te doen.
  Ik heb er toch nog maar een rood wijntje bij gehaald, nog liefhebbers.

 33. @RobertS: dat van dat aanmelden hebben wij ook geweten: wij woonden net in Den Haag en moesten daarom in 2 gemeentes “bekend worden gemaakt” via het kastje bij het gemeentehuis. Nooit geweten dat zoveel mensen die aankondigingen lezen! Daarom waren wij zo blij op een eiland te trouwen. Dat schept toch een barriere………..

 34. @Krek: ben je de hele dag de orde aan het bewaren, moet je in je vrije tijd ook nog eens aan de slag 😉 . Maar zonder gekheid: ze zijn weg en wat mij betreft blijven ze weg. De lol is er voor hen zo toch wel snel af.

 35. Nou, bij het FF-thema zijn er toch net weer twee leuke postjes bijgekomen. Hindert niet, ik doe wel af en toe een rondje langs de velden om te poetsen.

 36. Je hebt je Japanse vrouw in de V.S. ontmoet, Krek? Wij kennen een hele leuk Japanse (2e generatie) uit Cal. Veel lol mee gehad. We namen haar mee naar de Pasar in Den Haag (heel toeristisch) en vervolgens naar de alternatieve kermis op het Plein…heel aparte humor, wij hadden veel uit te leggen (Theo en Thea, pornotheater voor honden etc.) maar leuk was het wel. En daarna natuurlijk eten bij Tempat Senang.

 37. STEMMEN, STEMMEN!!! we stonden op 1 en nu weer op 2. Kom op, niet verzaken, ik heb al 2x gestemd, vanaf het werk en privé (moet kunnen voor de goede zaak)

 38. Ja, in *whisper mode* de disco */whisper mode* van San Diego. Zo’n knappe vrouw had ik van mijn leven niet gezien. Later bleek ze ook nog bereid haar echtgenoot voor me te verlaten. Ik tel mijn zegeningen! Nou Kerry nog president, dan is de wereld perfect.