Chez Roger et Françoise, woensdag 19 januari


Klik logo voor smoelenboek.

Een reconstructie van het voorgevallene gisteren wijst uit dat Hugo op zijn vaste plek tussen de kratjes heeft zitten ontlasten, is uitgegleden en uit dronkenschap (en de broek om zijn enkels) niet overeind heeft kunnen komen. Hij is in slaap gevallen en de 2 graadjes nachtvorst zijn hem fataal geworden. En nou hebben we toch al drie jaar gloednieuwe toiletten in het café!

127 reacties op “Chez Roger et Françoise, woensdag 19 januari

 1. 3 jaar gloednieuwe toiletten is net zoiets als ik rijd in mijn 5 jaar oude spiksplinternieuwe auto…..
  Goedemorgen allen….Roger, een koffie graag…

 2. @Frank: geloof me, na 73 jaar zonder voelen die 3 jaar oude toiletten nog steeds gloednieuw. Sterker, sommige klanten, zoals wijlen Hugo, weigeren er gebruik van te maken. Ze vinden zo’n bril onhygiënisch. Vandaar het putje in het plaatsje, en de hogedrukspuit.

 3. Peter, ik krijg steeds een foutmelding bij het gaan naar je website! Hoe kan dat?”This IP is being shared among many domains. To view the domain you are looking for, simply enter the domain name in the location bar of your web browser.”

 4. Site is overgezet naar nieuwe server, maar nog niet alle dns-servers hebben ip-wijziging doorgevoerd. Probeer het af en toe opnieuw, krijg je weer die foutmelding, probeer dan even met shift-f5 of herladen beter resultaat geeft.
  t Is ff doffe ellende met mijn site. moet ook nieuw blog-script installeren, zucht, want het huidige lijkt mij niet meer aan de praat te krijgen.

 5. Beste stamgasten,
  Ben een paar dagen naar Belgie voor m’n werk.
  Awel, tot over een paar daagkes!

 6. Zo Roger, geef me maar een wijntje…..eega heeft weer twee leuke stoeltjes voor bij de franse openhaard gevonden; het is goed dat ik vrijdag weer met een busje ga….het lijkt wel een pakhuis hier….

 7. @rene: helaas, het blogscript werkt niet. wat er staat is bovendien maar een deel, want de berichten van na 19 oktober wil ie dus ook niet meer zien.

 8. Hehe, een wijntje graag. Ben doodmoe. En ik hoor net dat ik uitverkoren ben om dochterlief naar haar nieuwe studentenkamer te verhuizen. Maar ik doe het met liefde. De studentenflat waar ze nu zit maakt mij al depri als ik er naar kijk.

 9. Nee, maar wle in Frankrijk. Wij waren vandaag in Lons le Saunier, waar we de Géant geplunderd hebben.

 10. Hard gewerkt vandaag, niet gelummeld want de kopy liep lekker binnen: heel betrouwbare mensen die…

 11. vieze kleddersneeuw? die wordt hier pas voor komende zondag voorspeld. was vandaag prachtig weer hier.

 12. @Peter, duurt meestel maar 1 tot 2 dagen dat omzetten van een DNS vermelding. Ik zou als ik jou was Easyhosting nog maar eens aan hun jas trekken.

 13. @Iedereen: zo! Ben er weer even. Was wel de hele tijd zihctbaar bij W.I.E. , maar moest even wat kwaliTIJD in de realtie met mijn jongste zus stoppen.
  @René: wil ik wel, waren het niet dat ik momenteel docent duits ben, dus meer actief op de [url=http://duits.de/%5Dsite%5B/iurl%5D die op dit moment voor mij van belang is….
  Wie weet verandert dit binnenkort, want ik had vanddg een interressant gesprek.
  Hen overigens nu even weinig tijd, want ik zit een zeer boze brief te schrijven aan ons sufferdje, naar aanleiding van een heel stomme rubriek. Later!!

 14. shit man, die rooie wijn ook….site
  En ik heb een goeie re-la-tie- met mijn zus….

 15. Ja Henk, als ik ‘m af heb gaat ie het net op. Ik ben zo “fucking mad” dat ik wel ff moet afkoelen.

 16. @Dineke: Ken jij de columns van Leo Prick in NRC Handelsblad? Hij heeft overigens ook een leuk boek geschreven over zíjn ‘pied-à-terre’ in FR.

 17. @Dineke… Duits was geen succes bij mij. Ik kan me zelfs nog drieën op het rapport herinneren. Frans in het begin ook niet (tot de tweede klas), maar nu kan ik beter Frans lezen en spreken dan Duits. (kleine tekstjes dan) Ik had ook graag Frans gekozen voor mijn HAVO/VWO, ware het niet dat het op dezelfde tijd werd gegeven dan scheikunde. (kleine school)

 18. Hangt iedereen weer een beetje aan de bar hier, hebben jullie teveel vrije tijd ofzo. Ik doe het waarschijnlijk helemaal verkeert, wie geeft mij raad.
  Roger…. een dubbele alsjeblieft.

 19. Ik vond duits ook niet leuk, maar we hadden wel een hele leuke roodharige duitse leraar, echt een scheetje…
  Roger, is de campari weer bijgevuld…. ja….. doe mij er maar 1 dan…

 20. Het weblog is trouwens alweer vreselijk traag bij mij,
  en zegt na een paar minuten dat ie de server kwijt is.
  Zo gaat de lol er wel af.

 21. Bij mij werkt het web log normaal. Dus het ligt aan jou Ronaldus. Je hebt natuurlijk weer zitten rotzooien met alle instellingen op je PC. Blijf dan ook met je tengels van een goed werkend systeem af!!

 22. eh…… Daar ga ik dan met m’n IT opleiding, twee jaar zwoegen ’s avonds om deze rare apparaten de baas te blijven. Ik denk dat je gelijk hebt Aat, ik heb waarschijnlijk een hoofdstuk gemist en dat moet ik nu bezuren.

 23. Duits is ook geen suuces bij mij…mijn eigen ouwe docnet duits (Mutti) draait zihc nu om in haar graf. Maar in mijn huidige baan is het vakinhoudelijke mnder belangrijk dan de rest. Dus vandaar dat ik zeg dat ik alle vakken geef…het is maar net wat relevant is….
  Kan er niet zo goed tegen toch…Vandaag komt een kind op het examen en vraagt: welk vak heb ik vandaag, Juf? Hebben ze wiskunde, heeft de helft geen rekenmachine bij zich…. soms hebben ze niet eens een pen. Ik wor’ gek…….Gelukkig vandaag een goed gesprek gehad.
  En wat betreft die boze brief….daar ben ik nogop aan het broeden! Maar dat ie komt, dat is zeker!

 24. @Henk: hier is Dordrecht
  @roberts: dat heb ik dus inderdaad gedaan, bezoekersaantal gaat nu weer normale kant op.
  @aat: hier was web-log eerder op de avond ook ontzettend traag, dus dat lag niet (alleen?) aan Ronaldus.

 25. Doet ie het weer is het café leeg…
  Roger… zullen we er samen ééntje nemen.

 26. Nou, ik doe mee hoor. en ik zie dat Frank en Coco ook weer van de partij zijn. Roger, dat vraagt om een rondje. Doe mij maar een dubbele whisky, kan ik wel gebruiken met al mijn blog-troubles.

 27. Dat maak ik niet meer mee, althans niet bewust.
  wat betreft die inconnue: je moet je bij wie met elke browser apart aanmelden, want die bewaren hun cookies allemaal op andere plaatsen. Als je dus met explorer bekend bent bij wie, heeft wie er onder firefox/opera/safari/konqueror geen flauw benul van wie jij bent.

 28. Deze link.
  @Peter: dit is de boekenschrijvende journalist. De onderwerpen waarover hij schrijft zullen je zeker aanspreken.

 29. Daar had ik in het begin van de week ook problemen mee, wilde me niet registreren.

 30. En om je geheugen op te frissen, Jan Adriaanszoon Leeghwater was de man die de polders heeft leeggemalen.

 31. Hij wordt alsnog bedankt, sinds die nieuwe baan liggen wij in de aanvliegroute, en de wachtlus. Soms zit je ’s nachts rechtop in je bed omdat er zonodig nog iets moet landen op Schiphol.

 32. Nee, ken je het verhaal niet, kreeg een hartinfarct deze zomer in Frankrijk. Heleboel ziekenhuizen gezien van binnen.

 33. Dat van het hartinfarct heb je me verteld, alleen niet dat je daarna de plomp bent ingereden. Hoe hebben ze je nog uit de auto weten te halen.

 34. Kon je zolang je adem inhouden dan. Voordat er een duiker ter plaatse is….
  Maar hopelijk is je gezondheid weer redelijk op dit moment, al schijn je nooit meer de oude te worden.

 35. Maar ja, achteraf is alles een spannend verhaal, op het moment zelf knijp je hem als een dooie dief lijkt me.

 36. @Krek: Wanneer komt er weer nieuwe copy op krek.nl? Je doet toch nog wel ìets (wat wordt gebruikt) daar in het Franse?
  En reclameschatjes ligt ook al stil…

 37. Gingen we van Nevers naar Parijs, daar ben ik gedotterd. Terugweg stoppen we met de ambulance bij een wegrestaurant. Zegt die broeder? kopje koffie achterdeur gaat open en ik stap eruit, koffie op en we gaan weer. Was echt lachen!

 38. En na de koffie het ziekenhuis weer in, of gelijk door naar huis en aan de rode wijn.

 39. Krek. heeft, of had, een site over buiken, en -5, tja dat is iets persoonlijks.

 40. Hou ’s op met dat kinderachtige getel. Robert(a) vertelt een persoonlijk verhaal aan jullie persoonlijk (en de rest van de wereld) en jullie blijven er gewoon doorheen babbelen. Overigens, René, net je linkje verzilverd, zodat er toch weer iets tussen dit café staat en dat van morgen.
  Verder schrijf ik me rot, maar heb ik – mede door HeF – geen tijd op Krek.nl ook nog eens te updaten. Folder voor IKEA, corporate brochure voor KPMG Recruitment, een DM-brief voor Ferry, kopregels voor de Keuken Company, internetsites voor Rijkswaterstaat en heel veel personeelsadvertenties voor onder meer de ING en Justitie. Niet erg spannend, maar wel stuk voor stuk met aandacht en – waar toegelaten – pit geschreven.

 41. @krek, Spannend????
  Folder voor IKEA, corporate brochure voor KPMG Recruitment, een DM-brief voor Ferry, kopregels voor de Keuken Company, internetsites voor Rijkswaterstaat en heel veel personeelsadvertenties voor onder meer de ING en Justitie. Niet erg spannend, maar wel stuk voor stuk met aandacht en – waar toegelaten – pit geschreven.