Chez Roger et Françoise – woensdag 2 maart


Klik logo voor smoelenboek.

Tjongejonge. Het is toch wat vandaag de dag. Vroeger had je dat toch niet. In onze tijd ging dat wel even anders. Als wij zulke kunstjes flikten, nou, dan zwaaide er wat! Reken maar dat je dan van een koude kermis thuis kwam. Ja, dat dank je de koekoek! Maar ja, dat doet maar, hè, tegenwoordig. Geen greintje fatsoen. Alsof het niks kost. Vinden ze de gewoonste zaak van de wereld. En wat doet de overheid? Ja, als je een keer op de stoep fietst, dan krijg je direct een prent. Maar dit soort dingen, dan kan kennelijk allemaal maar ongestraft doorgaan. Nou, van mij mogen ze dat soort mensen keihard… maar laat ik me inhouden, want voor je het weet komt er bonje van. En dat wil ik toch ook weer niet. We moeten toch met elkaar door. Dus maar de goede vrede bewaren. Ja, tenzij ze aan mijn gezin komen natuurlijk, want dan heb je aan mij een kwaaie. Ja, dan sta ik niet voor de gevolgen in. Maar voor de rest… enfin. Ik moet eens gaan. Er moet toch brood op de plank. Nou, tabé dan. En bedenk: ik heb niks gezegd hè!

585 reacties op “Chez Roger et Françoise – woensdag 2 maart

 1. Coco, zal ik je zeggen! In mijn eigen taal kan ik me zo lekker uitdrukken… en in het Frans voel ik me zo’n sulletje. Ben mezelf niet, ze kennen en leren me nooit zo kennen als ik eigenlijk ben door die taalkloof… en jij zit hier al je halve leven dacht ik, dus … pppppffff

 2. Fred: ja? Wij hebben hier namelijk vlakbij dezelfde landschapsverdeling….

 3. @Allen: Moet er echt vantussen, morgen eerst een end door de sneeuw ploegen en dan meters maken. Salut.

 4. @Coco: zzzzzz… zeeee bozzzz….
  @Kits: precies, dat begreep ik van je… enne, toen wij gingen zoeken naar een stek, toes zijn we ook een beetje in die regio geweest, rond en dus ook onder Carcassonne

 5. Grappig die dag waren wij een voorraad drank in gaan slaan in Spanje.

 6. @Kits: dan weet je dus ook wat je gedaan heb…. Ben best benieuwd naar het soort huis en de plek

 7. Wel, dat was me het avondje wel. Mag ik afsluiten, of willen jullie het nog laat gaan maken? Laatste ronde!
  (wat een gek, hè, Coco, die ‘bon-appetit’)

 8. ??? oh…. ik had het tegen Coco…. maar goed, voor mij is het geloof ik ook tijd…. vooruit dan maar….

 9. Coco: gezellig, ik trook nog een rondje mee… en je smoel bevalt me… 🙂

 10. Wel blij dat Robert(a) er weer gewoon is. Ik begon zijn Pinteriaanse bijdragen te missen. “Ik ga pitten vor mijn eigen drank.” Geweldig!

 11. @Krek inderdaad, stom telkens kijk ik dan toch weer op zo’n website en hij weer een bezoek meer.

 12. @Kits: tijd voor een bijdrage aan het smoelenboek, begrijp ik. Fotootje en korte beschrijving naar mijn mailadres, graag.

 13. Pssstttt Kitty, ik geloof dat we ongeveer van dezelfde leeftijd zijn.

 14. eh… moet ik hieruit opmaken dat er aan het aantal keren dat een website bezocht wordt een drankje vastzit?

 15. Morgen komt de potentiële koper van mijn huis kijken. Toch een beetje opruimen. Of ‘fluffen’ zoals Hanneke dat noemt.

 16. Pppssssttt…. Coco: doet me goed denk ik, voelde me hier in het begin ongeveer als een overgrootje….

 17. LIEVE KREK EN COCO: ik dank jullie voor de eer! Zal proberen iets te wrochten…

 18. Pssstttt ik ook maar je moet er gewoon omheen lullen, die leeftijd bedoel ik.

 19. Gewoon mailen, dan zet ik het er handmatig op. Het gaat dus geheel automatisch, behalve dan dat ik het moet doen.

 20. @Krek, gelukkig niks. Daarbij moet ik je eerlijk zeggen dat ik er totaal niet mee zit. M’n leeftijd dan.

 21. Leeftijd verdwijnt als het goed is en je leuk met elkaar kan babbelen…. enne, ik ben blij met zoals het is anders had ik niet geweten en gehad wat ik nu heb…

 22. Bovendien, je hebt ouwe lullen van 30, en jonge blommen van 80. Zelf ben ik een ouwe blom van 46.

 23. @Krek zoekt een complimentje… Nou Krek je bent best een lekker ventje hoor.

 24. En nu laat ik verstand boven gevoel gelden, lieve mensen, welterusten! Was een fijne avond voor me, soort eerste H. Communie ontvangen!

 25. @Kitty ik volg je voorbeeld. tot morgen allemaal enne bonne nuit.

 26. En dan is dat nog een slechte foto!
  Nee, zonder dollen. Ik ga plat. Blijf rustig nog even hangen. Ik maak morgenochtend wel een nieuw café.
  Truste!