Chez Roger et Françoise – woensdag 27 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Goedemorgen allemaal. Sorry, ik was wat laat, maar de ochtend na mijn volleybaltraining heb ik altijd een beetje moeite met op gang komen (anders ook, maar op woensdag heb ik dus een excuus). De oude botten kraken. Sinds kort is er ook een nieuwe jongen, een Tunesische jeugd-international die veel te goed is voor ons clubje. Hij geeft mooie set-ups en doet iets moois met die van mij. Dat inspireert tot harder trainen en dat kan Bruin niet echt meer trekken. Ik doe het al ruim 30 jaar, wat toch zijn lichamelijke tol eist.
Van onze stamgasten weet ik qua sport dat Dineke roeit, FrankB fietst en Ferry drinkt. Wat doen de anderen?

80 reacties op “Chez Roger et Françoise – woensdag 27 oktober

 1. Fietsen, probeer iedere dag een rondje van 25 km te doen. Meeste dagen lukt dat wel. Door regen weer en wind. Het hoogte punt van het jaar is het fietsen als ik in Frankrijk ben. Wel even wennen die heuvels. Een helling van 15 graden lukt nog wel maar 20 graden wordt afstappen. Wat vooral opvalt is dat je t.o.v. Nederland hele stukken echt alleen bent. Prachtig.

 2. ik doe aan sport kijken en ik vind computerspelletjes ook een sport 🙂
  ik ben aangesloten bij een sportschool, maar ga binnenkort mijn abonnement daar opzeggen, geen geld en tijd ervoor. Eerst maar eens in de buurt gaan werken, dan zie ik wel weer…

 3. Mag grag fietsen, maar ook 15 graden is me echt te gortig. Vond de Kiltunnel al een hele klim… En voor het overige vlag ik af en toe bij de helden van OranjeWit D9.

 4. @Krek: ik doe aan denksport….ik bedenk wat ik aan sport ga doen…
  vroeger roeien, tennis, squash, skieen, paardrijden, hardlopen, zeilen….het liefst doe ik sporten waar ik niet zo moe van word….tegenwoordig fiets ik naar mijn werk (als het niet regent en de temperatuur niet onder 10 gr. zakt…..
  Ik wandel veel in de natuur….je ziet een zeer sportief type….
  @Jolanda: sportschool hou ik maar een paar maanden vol….
  computerspelletjes doe ik ook veel, maar dan alleen adventure-games….heb je nog ideetjes?

 5. sinds kort heb ik de Sims2, ook wel iets van adventure, maar ik denk niet hetgene dat je zoekt.
  verder ben ik verslaafd aan het spel Medal of Honor en Call of Duty. Die spellen kun je dus via internet spelen, je kan dus tegen elkaar schieten.
  Ik zoek vaak een franse server op, zodat ik frans kan ‘praten’, het is net iets als een chatbox, alleen zit je een spel te spelen. Daarbuiten heb je ook nog een programmaatje: teamspeak. Als je dat hebt, kun je zelfs letterlijk met elkaar praten tijdens het spelen.

 6. Sporten?!?!?!?!?
  eeeeh…even denken, 4 honden achternalopen als ze niet luisteren, beeldhouwen, huis verbouwen, 3 kinderen in het gareel houden en een ADHD-man…..pffff…. ik zou niet weten wanneer ik nog moet sporten…
  In de zomer zwem ik en in de winter quilt ik, is ook een soort sporten…toch?

 7. Eh… telt laagvliegen in de horeca ook ? Ik heb zo’n passenteller van de McDonalds, ik ga die maar eens gebruiken om te meten hoeveel ik loop per dag…

 8. zo het zwembad zit erin 4 uur over gedaan om 100 m vooruit te komen ging allemaal net maar het resutaat is vanmorgen nog een groot gat en nu lijkt het al op een zwembad.
  en over de sporten MTBén escalade canyoning en ski-randonée en alpine en zomers veel windsurfen en af en toe wat werken heb je de dag mooi vol.
  ah de trap van het zwembad komt eraan kun je zien op m’n website ik ga ff naar buiten

 9. Ik hou niet van sport en dat komt goed uit: ik mag/kan ook bijna niks meer. Maar ik mag gelukkig nog wel met de honden wandelen en dat doe ik graag. Ik mag ook nog fitnessen maar dat vind ik dood- en doodsaai dus ik heb nu drie mislukte pogingen achter de rug.
  En net als Jolanda hou ik van computerspelletjes, met name van adventures. Jammer genoeg ben ik door diezelfde rugklachten vooral aangewezen op de Gameboy, die je liggend op de bank kunt gebruiken. Ik wil wel binnenkort een echte spelcomputer met verlengsnoer (voor dat liggende gebruik) en ben nu nog hard aan het nadenken of ik een XBox of een Playstation wil. Iemand nog een nuttige aanbeveling bij het maken van deze moeilijke keuze?

 10. @Hanneke: Onze Playstation bevalt goed, en als ik naar het spelaanbod in de supermarkt kijk, is ongeveer tweederde PS2 en eenderde verdeeld onder X-Box, PS1 en de rest. Trouwens, is plafondprojectie niet wat voor je? Daar droom ik van: een beamer ipv televisie en dan plat op je rug TV-kijken, games spelen en eventueel zelfs internetten. Zo’n ding kost bij Viking nog maar 1200 euro. Goeie investering voor 2m2 beeld. Ben alleen wel een beetje bang voor decubitus.
  Overigens, Hanneke en Jeanne, willen jullie mij even mailen?
  Bedankt.

 11. @Krek: ja, ik had ook al gezien dat PS2 veruit de meeste spelletjes biedt, maar heb horen verluiden dat de XBox weer meer adventures heeft en daarbij een betere grafische kwaliteit heeft.
  Mailtje is verstuurd.

 12. @Hanneke, wij hebben een Xbox, playstation en gamecube. Maar ik kan je niet vertellen welke het leukst is. Ik vind alleen de gamecube leuk, maar dat komt omdat ik MarioCart het enige leuke spelletje vind. Ik zal je vanavond wel even de mening van zoon- en manlief geven… ze zijn nu geen van beiden thuis….

 13. ow ja sport he:
  Heel veel snowboarden, verder coach van een hockey heren team.
  Op de computer speel ik Daoc een zogenaamde mmorg, en dat is redelijk verslavend.

 14. Ik heb in de wachtkamer een grote Playstationkast staan met daarin de Playstation2….ik had eerst een nintendokast, maar die werd te ouderwets….op advies van vele patientjes hebben wij gekozen voor de P2….en er wordt om gevochten…inmiddels heb ik voor thuis ook een P2 aangeschaft om de spelletjes te testen, snap je…..voor thuis een racestuur om lekker af te reageren….

 15. @Hanneke, tja…het is manlief zijn hobby en het is een tijdje ook zijn werk geweest, dan krijg je dat soort dingen….

 16. Eigenlijk voor het INFO-PUNT, maar voor de kortetermijn ook maar even hier. Verzoekje van ene Rose:
  Ik vroeg me af of iemand toevallig op maandag, dinsdag of woensdag (1,2,3 nov) naar Nederland rijdt vanuit Parijs en nog een plekje voor mij heeft in de auto…
  alvast bedankt! groetjes rose
  really_99@yahoo.com

 17. spelletjes zijn altijd zo gemaakt dat je d’r niet van kan winnen
  kan ik niet zo goed tegen!
  het enige wat ik leuk vind om te doen is Formule 1, kan je zondagmiddag na een race zelf ook nog eens een keertje over het circuit

 18. Goed zo Ferry, is veel gezonder dan de hele dag voor een computer te hangen en spelletjes te spelen. Myst is mijn favoriete spel, heb 1, 2 en 3. Speel ze alleen nooit uit maar vindt het prachtig om door een virtuele wereld rond te dwalen. Heb het al maanden niet gespeeld.

 19. Vanavond vergadering van de Association Sportive Laïque Louhanaise, die volgend jaar 40 jaar bestaat. De volleybalclub is er onderdeel van en ik ben secretaris van de volleybalclub, dus je begrijpt: DE LUL!
  Overigens kwam er vanmiddag vlak voor het eten een hektische dame langs, mijn handtekening halen voor ADSL in ons dorp (en de omringende dorpen). Ze had er al meer dan 100 en dacht zelfs op 180 uit te komen. Het Bresser achterland heeft onvermoede culturele diepte.

 20. Ben er weer!!!
  Met het schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat ik een mooi-weer-roeier ben. In het geheel niet fanatiek dus Wel wandel ik veel (met de hond). Vorige week nog van Kijkduin naar Scheveningen. En terug. Zowel de hond als ik lagen daarna enkel uurtjes in coma..
  Nee. Zonder dollen. Ik heb zo’n apparaat achter mijn bed staan (elliptical trainer???? Twerkt alleen maar wanneer er een zeeeer boeiende film op tv is.) Volgens mij is die ‘andere’ gymnastiek veel beter. Voor de vetverbranding. En je slaapt er ook lekker van.

 21. Waarschuwinkje: een deel van Frankrijk is vannacht geen Douce France meer. Meteo France geeft oranje onweersalarm voor een gebied van de haut-Lozere tot en met de Provence. Plaatselijk mogelijk meer dan 100 mm regen, dus wie daar is, doet beter even het raam dicht.
  Roger, een cognacje gaat er wel in.

 22. Nou, dat wordt dan lekker lezen bij het weerlichten. Spaart weer een lamp.

 23. Zo de foto’s op het web geplaatst van de plaatsing van het zwembad sta er zelf ook nog op zoek iemand op die niets doet dat ben ik http://www.catllar.com/album/album.htm
  zal ook nog een album van het huis maken
  als ik het goed lees en hoor staat morgen het bad vol water komt goed uit kraan water is erg duur hier.

 24. Goedenavond allemaal.
  Sporten, jarenlang intensief gedaan, vooral indoor training en hardlopen. Tot 4 jaar geleden een chronische hernia mij het sporten onmogelijk heeft gemaakt. Therapeutisch nog twee jaar sportschool gedaan maar daar had ik het op zeker moment helemaal mee gehad. Nu alleen nog stevige wandelingen van minstens een uur en klauteren in heuvelachtig terrein.
  Computerspelletjes doe ik nooit. Ik heb aan twee dingen een hartgrondige hekel, spelletjes, en dan bedoel ik ook alle spelletjes, en touringcar bussen, brrrrrrrrrr.
  Roger… doe maar snel een rood wijntje.

 25. @Robert: het eerste spel waar ik voor viel was Riven….en sindsdien ben ik enigszins verslaafd aan… Uru heb ik nog niet uitgespeeld omdat hij bij mij blijft hangen…heb al via nadere gamers gevraagd maar kom er niet uit…..misschien nog maar een keertje proberen….

 26. Oei, een hernia, niet prettig. Heb je daar bij het klussen geen last van? (niet rottig bedoeld).
  Ik weet -met een echtgenoot die om de haverklap rugproblemen heeft- hoe lastig e.e.a. je plannen kan doorkruisen. Soms neemt hij een stoepje (waar praat je over, denk je dan) en het is gebeurd: kràk! Uit de roulatie!

 27. @Dineke, idd om niets kun je volledig vastzitten. Het ergste is een dag vergaderen, een hele dag stilzitten is funest. Hoe meer ik beweeg, dus ook klussen, hoe minder last ik heb.
  Autorijden was ook altijd een probleem, de duurste autostoelen geprobeerd maar niets hielp. (ik rij 60.000 km per jaar) Ik heb toen zelf van hout een rugleuning gemaakt in het model van m’n rug. Geen centimeter speling meer als ik in de auto zit maar ik ben al twee jaar probleemloos onderweg.Perfecte oplossing….

 28. @ Frank: gamen? En daar heb je tijd voor! Ik ben jaloers!
  Ooit had mijn zoon een fantastisch spel: Myst (zeg ik het goed?) in ieder geval appeleerde het aan mijn drive (om maar even in de terminologie te blijven). Ik had echter niet de tijd en vond niet meer het geduld (zoals vroeger) om e.e.a alle ruimte te geven.
  Vroeger (vroegâh) in de commodore-tijd speelden we van die adventures. Elke keer kostte het een enorme tijd een stapje verder te komen. Ik zie ons nog zitten, aan het begin van ons huwelijk, nachtbrakend, zwaar shag rokend, zeer verheugd wanneer we weer een level verder waren. We maakten elkaar er zelfs wakker voor: weet je waar ik nu zit?
  Pffff: pure nostalgie. Van bewegende plaatjes, wat zeg ik: van plaatjes droomde je alleen maar….

 29. @ Ronaldus: ging gelijk op!
  Heel herkenbaar ,wat je nu schrijft! Mijn echtgenoot zegt ook altijd, dat hij in beweging moet blijven, dat het anders helemaal fout gaat. Maar soms helpt niks, behalve Oscorel. Een paardenmiddel. Wel weer heel slecht voor je maag.

 30. Mijn idee….. Maar dat wat ik noemde (myst) dat zag er echt leuk uit. Mijn zoon speelt van die rottige schietspelletjes, En dan met gamers over de hel wereld. Hij gaat ook naar LAN-partys en wat dies meer zij. Enfin, als hij zijn eindexamen maar haalt. Verder is het een prima kind (ik zie genoeg rottigs op mijn werk)

 31. @Dineke, ik herken dat van vroeger….Ik kan rustig uren achter mekaar een spelletje spelen en ik vind het niet eens zonde van mijn tijd, vroeger wel….toen moest ik mijn tijd nuttig besteden….als je wat ouder wordt maakt het niet meer uit wat je doet, als het maar leuk is……alles is bezigzijn….Afgelopen vakantie heerlijk mijn laptop mee en een nieuw spel Syberia 2 meegenomen, dat is net als een boek lezen op de vakantie, alleen lees ik niet zo veel en zit ik een spelletje te doen….je moet het gewoon een keertje proberen Ronald……proberen????….ja, gewoon een maandje proberen…….

 32. @Dineke: Schietspelletjes vind ik helemaal niets…..
  Zo ik ga nu even 45 min op de fiets voor de conditie (is dat ook sport, Krek?)

 33. Ben helaas niet van nature sportief. Maar fiets wel altijd naar mijn werk, en neem altijd de trap.
  Wat dat nachtbraken betreft met spelletjes.
  Vijftien jaar geleden kregen we een echte flipperautomaat. Hij stond in de kamer! Wat een lol.
  Helaas staat hij nu al weer jaren met een kapot electronicaatje in de schuur.

 34. Ik zal er een paar jaar over nadenken…. en dan ga ik het een maandje proberen. Als kind deed ik al niet mee aan spelletjes of had er gewoon het geduld niet voor.

 35. Monkey Island, geweldig spel.. heel veel humor…zalig… deel 1, 2 en 3 uitgespeeld…. jaren geleden……

 36. Sinds Wolvenstein heb ik geen goed simpel schiet spel meer gezien. Gewoon lekker je frustraties proberen kwijt te raken door duitsers neer te schieten. Maar de favorieten is Myst. Er zijn er tot nu toe 3. nl. Myst, Riven en Exile. De laatset is de nieuwste. Prachtig spel, Dwalen over eilanden en vreemde puzels oplossen. Als je niet van schietspelletje houst een aanrader.

 37. Wij hebben wel Myst zijn er ooit aan begonnen en hebben het nooit uitgespeeld.. misschien toch weer eens aan beginnen

 38. Oke heren ik heb nog wel een paar lekkere bordeaux staan, ik ga een fles openmaken… zijn er nog meer liefhebbers?

 39. @Hanneke, ik zie dat je er bent…volgens de heren Slings kun je het beste een PS2 aanschaffen, want ze hebben de meeste titels en……ja toen kon ik het niet meer volgen, want toen ging manlief op de technische toer. Wat ik van dat technische verhaal heb begrepen is dat de techniek van de PS2 ook het beste is. Maar het advies is om nog even te wachten met aanschaffen want er schijnt volgend jaar een PS3 uit te komen, maar manlief wist niet te melden wanneer volgend jaar… dus dat er ook nog wel een mogelijkheid was dat dat ook nog wel eens uit zou kunnen lopen naar 2006….
  Dit was dan het advies over spelcomputers van de heren Slings
  Ja en die fles is open, nog meer liefhebbers…

 40. @Ferry, ik ben op zoek naar de website van brico depot.
  Of ik ben een kluns, of ze hebben geen site.
  Ik wil een catalogus bij ze aanvragen zodat ik alvast e.e.a. kan uitzoeken voor de volgende reis.
  ps. kan ik een sticker bij je bestellen, namens jou geschonken aan Roger.. :).

 41. @marjan: ben ik nog op tijd voor de wijn?
  @Hanneke: weet niet veel van spelcomputers, wel dat je de playstation 2 ook als dvd-speler kunt geberuiken. en er is nu ook een pS2 met netwerk-aansluiting, zodat je kunt multiplayeren met andere pc/ps2 spelers

 42. Tuurlijk peter en anders maken we gewoon nog een fles open. Het is zelfbediening van Roger is helemaal van slag. Hij is bij Francoise geweest en ze schijnt er niet uit te zien, helemaal opgezwollen en zo… Hij is er duidelijk erg van geschrokken..

 43. En nu ga ik slapen….
  Trusten allemaal….O ja achter de bar heb ik nog wat extra flessen neergezet voor de plakkers onder ons..

 44. Zo eindelijk de kinderen hadden de pc van slag alles er maar eens afgehaald en windows opnieuw er op zullen ze morgen blij mee zijn al hen spelletjes verdwenen, hebben ze wat te doen in hun vakantie ondertussen had ik mooi de tijd een fotoboekje inelkaar te zetten waar wat en hoe vanaf 1989 ongeveer te zien op http://www.catllar.com/album met leuke foto’s vanaf hier naar daar.
  nu is het tijd voor een borrel wat ziet die bartenser er vreemd uit vanavond oproepkracht ? of zitten de pixels nog in mijn ogen och veel verdiend vandaag geef iedereen maar wat te drinken.

 45. @marjan: dank je, lekker!
  @ronaldus: om je gerust te stellen: je bent geen kluns. Brico Depot heeft kennelijk geen website. Bricodepot.com en Bricodepot.fr leiden allebei naar moederbedrijf Kingfisher. Dat linkt weer wel naar andere dochterbedrijven, waaronder het Franse Castorama, maar niet naar Bricodepot. Dikke kans dus dat Brico Depot inderdaad geen eigen website heeft.

 46. Nee, brico = rommel(gereedschap) over het algemeen wat meer kwaliteit vind je bij castorama en leroy merlin en natuurlijk point P wel alle drie een site

 47. @Ronaldus als je op het openingsscherm het zwembad aan klikt krijg je boven in kleine foto’s en rechts is een pijltje die aan klikken en de kleintjes schijven één op je kan er één kiezen en die aanklikken en hij wordt vergroot

 48. ik heb het over het gereedschap maar ook de dakpannen zijn niet het gewicht dus iets dunner

 49. Wauw… geweldig… Ik heb vreselijk zitten lachen, dat gemanouvreer met die bak. Hoelang zijn jullie bezig geweest.

 50. Zo. Had m’n pc aan laten staan (ingelogd, bedoel ik) maar ik was er dus niet. Ff 2 gemen S.O.’s in elkaar geflansd, zodat zij weer werken en ik een uiltje kan knappen.
  Volgende week schoolexamens, dat is wel stressen om alles op tijd voor mekaar te krijgen Kom er gelukkig net op tijd achter dat onze kopieerhulp (een schat, maar sociale-werkplaats-niveau) de vertaling van de te maken brief op de achterkant had mee-gekopieerd. Van die dingen. Daar lig ik dus wakker van.

 51. Ik geloof dat iedereen z’n pc aan laat staan (terwijl hij/zij wat anders doet)
  Ik ga maffen. Tot morgen!

 52. @ronaldus 100 m 9.00 begonnen en om 14.00 lag hij op zijn plaats. Morgen de pijpen eraan en aanvullen ondertussen doe ik de twee pompen filte en UV lamp vrijdag rond afwerking en maandag starten met de terrassen er om heen en in het voorjaar klaar als er in de winter nog tijd is begin ik ooknog met een sauna.

 53. @Ronaldus . Ik heb hier de catalogus van Brico depôt voor me liggen ; ze hebben dus inderdaad geen website.
  In het algemeen is het overigens rommel wat ze verkopen. Je moet er echt veel verstand van hebben. Bricoler betekent “knutselen” ,dus dan begrijp je het wel.. Iets beter is Bricomarché op de route de Champvert bij Décize.
  @ Ferry. Gemiste afspraak :Ik was vorige week dinsdag bij de naaste buren van Brico depôt : La Peyre cuisine, heb een keuken besteld – ben wel even bij Brico binnen geweest –
  morgens ca. 11.30 uur -om jouw markante kop en gespierde lijf te bekijken. Helaas je niet aangetroffen. Een volgende keer ( Kerstvakantie ? ) misschien wel face to face ?
  Fantastische foto’s heb je gemaakt. Wat kun jij toch veel ! echt gemeend hoor , zonder ironie 🙂