Chez Roger et Françoise – woensdag 29 december


Klik logo voor smoelenboek.

Ja, ga allemaal maar lekker slapen. Jullie trouwe webherder houdt de wacht. Pastor Krek. dweilt de vloer, neemt de tafels af, leegt de asbakken (andere volgorde) en spoelt de biertap door. De Westmalle is overigens schoon op! En die halve fles Crozes Hermitage… wil iemand die nog, of kan ik daar mijn tanden mee poetsen?
Vanmorgen (10.00 uur) weer huiskijkers, dus eigenlijk is het al veel te laat. Moet ik die mensen morgen met een kegel rondleiden!

56 reacties op “Chez Roger et Françoise – woensdag 29 december

 1. Stamgasten mogen zichzelf bedienen, Coco. Er staat nog een flesje prima rode wijn open. Ik ga intussen lekker slapen.

 2. Goedemorgen alleen….zo iedereen lekker vakantie, behalve Ferry dan….hoe is het in de ziekenboeg?….ben zelf ook geveld door een stevige verkoudheid….vandaag nog niemand mijn website bezocht…..daar moet wat aangedaan worden…..

 3. Archief opruimen.. heel 2003 aan het vernietigen, de laatste papieren vraagstukken opgelost. We zijn er bijna klaar voor,
  met een opgeruimd kantoor het nieuwe jaar tegemoet.
  Roger… heel veel koffie.

 4. @Frank, geen financiele zaken, het zijn alleen dosiers met vraag en antwoord en afgeronde zaken (b.v. offertes en taxaties) die voor een eventuele terugkoppeling nodig zijn. Alleen speciale dosiers blijven wat langer op de plank staan.

 5. Zo de kat (had niesziekte en at en dronk niet meer) is gelukkig weer opgeknapt morgenochtend vroeg vetrekken we naar FR. Ik wens alle kroegtijgers een goed uiteinde en een voorspoedig 2005. Ik probeer via de superlaptop van ErnaP op de hoogte te blijven maar of dat lukt…..

 6. Jeannetta is aan de beterende hand, dus als alles meezit gaan we morgenavond op pad
  John goeie reis, en voorzichtig want ik geloof dat het nu sneeuwt in de buurt van M-E

 7. Rustig, zoveel stamgasten naar Frankrijk, het werd wel tijd, nu kunnen we eens even heerlijk over ze gaan roddelen….

 8. Lees ner dat er rond de 100.000 doden zijn bij de aardbeving isn Azie. Kan het aantal niet bevatten. Deze is ook leuk:
  LOS ANGELES (Reuters) – The deadly Asian earthquake may have permanently accelerated the Earth’s rotation — shortening days by a fraction of a second — and caused the planet to wobble on its axis, U.S. scientists said on Tuesday.
  Richard Gross, a geophysicist with NASA’s Jet Propulsion Laboratory in California
  Voor meer zie: http://www.reuters.com/newsArticle.jhtml;jsessionid=IESG1YFI1NHI2CRBAELCFFA?type=scienceNewsstoryID=7195443
  En we kunnen er niet vanaf.

 9. @Coco, dat is waar ook, al die techniek, af en toe niet meer bij te houden…
  @RobertS, dat doet met denken aan het boek The HAB Theory, ik kan alleen niet meer op de auteur komen. Ik ga even zoeken. Het is al een oud boek, ergens jaren 60 of 70.

 10. Ja, het is ongelooflijk wat in Azie gebeurt is….wij hebben vrienden in Pondicherry in India, Tamil Nadu…zondag meteen gebeld alles was goed met hun….een gedeelte van Auroville aan de kust is verdwenen met vele vissersdorpen erom heen….Wij zijn er zelf in de afgelopen jaren al een paar keer geweest en weten hoe het daar is…daarom kan je je ook voorstellen hoe groot de ravage is als er zo’n vernietigende golf overheen komt…en dan zit je hier en je kan dan niet meer doen dan geld overmaken naar Auroville, waardoor zij weer de mensen kunnen helpen…lees maar hier… en wanneer we nu allemaal dat stomme vuurwerk een jaartje overslaan kunnen we allemaal wat geld overmaken naar Auroville voor de hulp daar….
  Beste mensen,
  Hierbij het laatste nieuws ontvangen uit Auroville over de wijze hoe wij hen kunnen helpen.
  See also http://www.auroville.org/crisis.htm
  Hulp kan in Nederland ook worden overgemaakt naar:
  Postbank nr 805707
  AUROVILLE INTERNATIONAL NEDERLAND
  Generaal Knooplaan 85
  5623 MV Eindhoven
  Onder vermelding van:
  Village flood relief of Flood relief Auroville beaches
  Zo, Roger geef me nu maar een heerlijke rode wijn…..

 11. Kent iemand van jullie dat boek, is echt geweldig, het is één van mijn favorieten.

 12. @roberts: zou je links voortaan als volgt aan willen geven: [ url= http://www.aa.fr ] leuke link [ /url] , maar daarbij de spaties tussen de haken weglaten? Dan krijg je dit effect: leuke link . Leest makkelijker en de tekst rolt niet aan de rechter kant van je scherm af.
  De voorbeeldlink is overigens dood (hebben ze in Frankrijk geen Alcholistes anonymes?). Heb de verleiding kunnen weerstaan om mijn eigen url weer eens te spammen.
  @Frank: Je verwijst naar een pagina en zet daar onder ‘See also ‘, maar dan krijg ik dezelfde pagina weer.

 13. @Peter: ik heb de email die wij ontvingen uit Auroville India zo overgenomen, de site heb ik ingelinkt in mijn tekst…vandaar 2x….sorry voor de onduidelijkheid….je moet niet zo bescheiden zijn…

 14. Overpeinzing: zou het nou beter zijn om op de site de beschikbaarheidskalender weg te laten of niet….wie heeft er een mening over…..

 15. Frank, ben het helemaal met je eens. Laten we het vuurwerk vergeten en al die miljoenen die de lucht worden ingeschoten overmaken voor de hulp in Azie.

 16. Ik heb een chèque overgemaakt naar het Rode Kruis.
  Voor deze ellende zijn geen woorden.
  VRESELIJK!

 17. @frank die beschikbaarheidskalender heb je voor de belastingdienst gemaakt ?
  3 keer woordwaarde

 18. waarmee je alleen nog voor de banale vraag staat welk bedrag je geeft. ik doe nooit aan vuurwerk (nu ja, op de 14e juli kijk ik), dus het bedrag dat ik daar anders aan uit zou geven is geen maatstaf. en elk bedrag is een druppel op de gloeiende plaat.

 19. Ik koop nooit vuurwerk, maar we gaan wel vanavond nog geld overmaken.
  @Peter, sorry ik weet het ik kon zo snel geen voorbeeld vinden om een link te maken. We zitten hier nu naar de Franse TV te kijken en zijn sprakeloos.
  Ik ben ondertussen sites aan het zoeken waar de HAB theorie op staat. Het hele boek schijnt on-line te staan.

 20. Het is altijd te weinig Peter, en wat echt banaal is, is de ramp na de ramp. Dat kost nog eens vele malen meer.
  Over 6 maanden is er weer ander nieuws maar de ellende daar nog steeds heel groot.

 21. @roberts: al goed
  @ronaldus: heb je helemaal gelijk in. probleem is natuurlijk hoe je die aandacht vasthoudt. Die beelden zijn zo verschrikkelijk, die kun je niet blijven tonen. ik wordt nu al heen en weer geslingerd tussen meer willen zien en het wel effetjes genoeg vinden.
  @roger: als de westmalle op is, doe me dan maar een chimay.

 22. @Peter. Het is onmogelijk om de aandacht vast te houden, er gebeurd zoveel op deze aardkloot. In razend tempo rollen we van de ene ramp, oorlog of terroristische aanslag in de ander.
  We zijn inmiddels geconditioneerd en nemen onbewust afstand van veel van deze gebeurtenissen, er is constant een giga informatiestroom die, mede dankzij de multimedia, over ons heendendert. Levert meteen de vraag op, wie geef je wat en hoeveel. Wij hebben ons dan maar geconcentreerd op één project c.q. goed doel (voor kinderen) en bij rampen zoals nu maken we geld over.
  Roger… een rood wijntje.

 23. Ik ben ook helemaal ontdaan als ik zo de beelden zie…zeker omdat wij via Auroville zeker veel kontakt hebben met de mensen die in het gebied wonen…deze ramp is verschrikkelijk maar wat er na komt is nog veel erger want alles is voor die mensen weg, en als je daar geweest bent dan weet je wat het betekent als je niets hebt, je gaat dan niet zoals in nederland even bij een loketje langs….dit duurt nog jaren voor deze sporen weer zijn weggewist , als het ooit zal lukken….je kan dus nooit genoeg geven, denk ik…en de plaatsen waar je gelopen hebt zullen daardoor ook nooit meer dezelfde zijn…
  In de maand januari zal ik voor iedere patient die in mijn stoel zit 1 in een potje voor Auroville doen…..verder zal ik een afdruk in mijn wachtkamer hangen met het verzoek om alle muntjes uit hun portemonnee in een pot voor Auroville te doen…ik hoop zo op mijn manier een beetje te kunnen bijdragen…maar vatten kan ik het niet….

 24. JohnP, naar bed.. je moet er vroeg uit morgenochtend.
  Goeie reis en weer veilig thuis, zondagochtend volg ik je voorbeeld en reizen wij ook af.

 25. Deze is ook om interessant:
  Hier
  En deze:
  Hier
  Zou er dan echt een einde der tijden zijn???
  @coco en marjan, heb een site gevonde waar ik het boek kan downloaden. Dat duurt hier met mijn analoge lijntje echter een aantal uren. Het zal dus moeten wachten tot ik weer in Holland ben. Ik hoorde net van mijn zus in Holland dat de rreisorganisatoren wisten van een tsunami waarschuwing maar besloten dat niet door te geven omdat het slecht was voor de toeristen industrie. Kan iemand dat bevestigen?

 26. Dat klinkt meer als een roddel… Ik heb er in ieder geval niks over gehoord. Wel dat de Tamil Tigers een burgeroorlog willen gaan beginnen omdat ze vinden dat er de regering hen te weinig hulp geeft….

 27. Ik ka het ook nergens vinden, daar komt nog bij dat er meestal wel bekent is dat het gaat gebeuren maar dat kan morgen maar ook over 100 jaar zijn.

 28. De telefoon rekening wordt een beetje hoog volgens mijn. Ik ga uitoggen. Morgen naar Bordeaux om stoelen te kopen bin Ikea en overmorgen naar de Expert in Agen voor een wasmachine. Deze winkels hebben de dingen op voorraad, dat is erg makkelijk want we zijn hier maar 2 weken en thuisbezorgen half januari gaat dus niet. Onze houtkachel warmt met gemak het hele huis op. Geen elektrische kopen dus. Tot morgen.

 29. @Frank: Je hebt helemaal gelijk. Dit duurt een generatie-lang voordat de situatie wwer een beetje op orde is.
  Dit is een ramp van ongekende omvang.
  Het is een combinatie van allerlei soorten traumatische ervaringen bij elkaar.
  Ik kan me niet voorstellen hoe een volk daarvan herstellen moet.

 30. Goed idee, een burgeroorlog, dat zet echt zoden aan de dijk.
  IK heb dit jaar voor mijn klanten worst besteld en ik durf het niet af te bestellen bij de dorpsslager (7 jaar ongeluk), maar ik ga hetzelfde bedrag als mijn nieuwjaarsactie kost ook storten. En natuurlijk al mijn klanten oproepen dit bedrag te verdubbelen (tenzij het ze worst is natuurlijk).

 31. We hadden nog geen bestemming voor het geld van de niet-gegeven kertcadeautjes, nu dus wel…

 32. vanavond de nederlandse ambassadeur in Thailand op TV gezien….tjonge wat een droplul zeg…die zal je maar moeten helpen…bang om zijn handen uit de mouwen te steken…ongelooflijk…dit zijn toch echt de ere-baantjes voor niet-capabele mensen, vindt ik….

 33. @Frank, heb het niet gezien, deed zich zeker voor als deskundige. Die zullen ons de komende weken wel weer belagen.
  m’n kids hebben hun sms tegoed weggesmst naar TMF, 1,50 per bericht tgv de ramp. Strakke aktie, om in TMF taal te spreken.

 34. Bericht is hier in Holland inderdaad op het nieuws geweest. Thaise voorspellers waren bang het mis te hebben, in welk geval de gevolgen voor de economie dramatisch zouden zijn.