Van klimmen, knopen en afgeleide onzin


Onze eigen FrankB is verzot van bergfietsen en -wandelen. Dus ik dacht “Kom, laten we eens een item over bergsport doen.” Zo vond ik deze vreemde site, al een tijdje niet ge-update maar met (helemaal rechts op de pagina) wel een aardige lijst relevante links, onder andere naar klimlokaties. Tevens veel (soms oude) links naar spelletjes, onzinsites en handige dingetjes voor webmasters. Doe er uw voordeel mee! De goede man heeft naast ál zijn hobbies en zijn werk ook zijn hele vakantiefotoalbum online gezet. Bovenstaand een voorbeeld van Corsica, geloof ik. Ook vond ik bij hem de officiële site van de Franse Bergsportvereniging, La Fédération Française de la Montagne et de l’Escalade, met onder andere een mooie lijst knopen.
Wat mij al surfend verder nog op viel waren de fotogenieke balanceerkunst Rock on Rock on! en de prima werkende maar wat vermoeiende Industorious Clock (moet wel Japans zijn met zo’n naam).

11 reacties op “Van klimmen, knopen en afgeleide onzin

  1. He krek je weblog kan geen japanse tekens aan. Had ik op m’n beste japans wat geschreven krijg ik dit.

  2. is wat mij betreft niet erg. Ik begrijp deze output zeker zo goed als Japans, zij het dat mijn tong er aardig van in de knoop geraakt is (zo, zijn we tenminste weer on-topic).

  3. Onze Apple’tjes weten wel raad met kanji en hiragana. Mijn vrouw krijg regelmatig van die onontcijferbare mailtjes van haar Japanse lover (al zegt zij dat het haar zus is, maar dat kan ík dus niet controleren). Heel grappig: ze schrijft gewoon fonetisch met het gewone toetsenbord, het programma raadt wat ze ongeveer wil zeggen en zet de bijpassende karakters neer. Klopt het niet, dan klikt ze het karakter aan en krijgt ze alle andere alternatieve tekens voor dezelfde klank. Voor mij is dat echter allemaal toch te hoog gegrepen (om toch maar ontopic te blijven, hè, Peter?).