Chez Roger et Françoise, woensdag 5 januari


Klik logo voor smoelenboek.

Er staan er al wat te popelen bij de deur. Kom gauw binnen. Sorry, de koffie is nog niet klaar!

92 reacties op “Chez Roger et Françoise, woensdag 5 januari

 1. lekker die cdr.
  Wat dat gristelijke betreft: ik heb vroeger op gristelijke scholen gezeten. betekent vooral dat de leerlingen er nog beter zijn in vloeken (ze kennen ze namelijk allemaal).
  Verder zijn er twee dagelijkse rituelen. je begint het eerste uur met gebed (hetgeen jij zo snel mogelijk afraffelt opdat je met de les kunt beginnen terwijl de klas de ogen nog vroom gesloten houdt). en het laatste uur sluit je af met gebed (waarbij de gehele klas zich verbijt omdat jij maar geen amen schijnt te kunnen zeggen)

 2. Ja, Marjan, ik ben een veredeld soort oppas. Geef behalve Duits ook: Engels, Nederlands, Geschiedenis, Aardrijkskunde, Biologie, Opvoedkunde, noem maar op!!! Alles wat voorbijkomt waar die kinderen wat aan hebben, grijp ik aan. Gelukkig heb ik een grote algemene kennis. Ze staan af en toe over de simpelste dingen met hun oren te klapperen!
  Voorbeeldje: in december zegt een kind: Juf!! De koning is dood, hè? Het ging over Bernhard, uiteraard. Daar koppel ik dus weer wat staatsinrichtin aanvast. Hebben ze op zo’n moment meer aan dan Duits.
  In het boek ws op een gegeven moment sprake van een financiele adoptie. Heb ik dus al mijn foto’s en tekeningen laten zien van ons Foster Parents-kind (wat we overigens niet meer hebben). Ze hebben met open mond zitten luisteren. Voor een heleboel kinderen is dat echt de ver-van-mijn-bed-show.

 3. Het is echt een feit, hè Peter, dat ze op die sacholen gristelijk zeggen i.p.v. christelijk. Waarom zou dat zijn?

 4. Op TV5 is nu een solidariteitsactie te zien. Is die Frans of Zwitsers? Opvallend is trouwens dat in Frankrijk geen centrale fondsenwerving is. Zou het feit dat Nederland dat wel heeft, het positieve van de Nederlandse Poldermodelmentaliteit zijn?

 5. Goedenavond Heren geen dames vandaag aan de toog.
  Waarom is mijn naam niet meer auto. vandaag
  Alles ziet er anders uit heeft weblog de verfbus ontdekt.
  en peter nog bedankt voor je meel.

 6. Waarom moet ik nu steeds mijn naam invullen….
  Geef me maar een wijntje….morgen de bus volladen en dan vrijdag richting Frankrijk….een paar dagen uitrusten van de feestdagen…even kijken of Ferry er nog is….Waarom kan ik geen werkende link plaatsen????

 7. @dineke: probeerde je mailtje te sturen, maar krijg terug dat de mailserver haatduits.nl niet bestaat.
  @frankb: werkt firefox weer zoals het moet?
  @Frank: testje

 8. @frankb: da’s mooi. ik wist btw wel dat je bij het skiën en escalier kunt klimmen, maar dat je bij het fietsen en escalier kunt afdalen was nieuw voor mij. weer wat geleerd…

 9. @peter: is fake. Bovenstaand klopt. En heeel gggristelijk is voor mij persoonlijk heel gereformeerd. Zal wel met mijn Groningse achtergrond te maken hebben. Zelf heel vrijzinnig opgevoed, vandaar.
  @René: mijn eigen vak, Frans, is het leukst, daar heb ik zelf bewust voor gekozen, daar houd ik van, dus dat draagt het prettigst uit. Ok?

 10. Dames, de wisseling van de wacht is weer geweest, het is weer een vrouwencafé… Wijntje??? Ik heb nog een hele lekkere bordeaux staan.

 11. Ga mee. Mijn Emma is nog niet thuis, maar heeft beloofd dat ze me welterusten komt zeggen (wat ik ‘s morgens nooit meer weet)

 12. @dineke: zie mail. (zo’n opmerking heeft toch iets van: ,,Zeer geachte mevrouw,
  Zoudt het u schikken als ik u volgende week donderdag om negen uur ‘s avonds op zou bellen.
  Met de meeste hoogachting, ” )

 13. @krek: hurktoilet.web-log had ik al geclaimd, punt.nl kende ik nog niet, is nu ook gebeurd. overigens kun je niet bezig blijven met al die gratis domeinen aan jouw domeinnaam koppelen, word je gillend gek.
  Voor de lange termijn geef ik toch de voorkeur aan scripts op eigen server. is alleen nu even heel vervelend.

 14. Ik hoop ook ooit de rust en de tijd te vinden om dit weblog in pivot te installeren op mijn domein http://www.en-france.nl. Sinds vandaag ik ik het weblog kennelijk back-uppen in xml-formaat. Dat betekent neem ik aan dat ik het ook integraal kan verhuizen?

 15. Krek,
  XML moet je in staat stellen om e.e.a. te verhuizen, maar het gaat niet vanzelf. overleg eens met weblog master.
  Overigens is het nieuwe ICT toverwoord in RSS (Real Simple Syndicate). Een methode om over en weer nieuws op elkaar sites te plaatsen.

 16. Als het zo ver is neem ik zeker weer contact met je op. Van RSS heb ik gehoord. Maar het is al ingewikkeld genoeg zo. Trouwens… de kogel is door de kerk. In februari krijgen we ADSL *grijnst van oor tot oor*! (nou, voorruit, nog een uitroeptekentje dan)!

 17. vooruit, moest dat zijn.
  @Peter, nou ja, zo niet, dan jammer. Laat ik het gewoon hier staan met een linkje er naar toe. De aparte linkpagina zorg al voor iets meer continuïteit.
  Als mijn huis verkocht is koop ik een nieuwe Mac en leg ik een wifi-netwerkje aan. Iedereen online, inclusief draadloos MP3 van de computer naar de geluidsinstallatie. Wahoe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *