Chez Roger et Françoise, woensdag 5 januari


Klik logo voor smoelenboek.

Er staan er al wat te popelen bij de deur. Kom gauw binnen. Sorry, de koffie is nog niet klaar!

92 reacties op “Chez Roger et Françoise, woensdag 5 januari

 1. Waren we op de minuut af tegelijk, Dineke! Ik heb mijn café inmiddels gedelete. Wel ff wennen, die nieuwe vormgeving van de coulissen, vind je niet?

 2. Dag Krek, kom gauw binnen, de koffie pruttelt
  (was ik net bezig uit te zoeken hoe mijn log te verwijderen was het al niet meer nodig}

 3. Ja, we bijven langs elkaar heen praten.
  ’t Is idd wel even wennen. Wel een rustig beeld zo.

 4. En sukkelproof knoppen om de letters vet te maken en zo. Denk dat ze het zat waren om het elke keer opnieuw uit te leggen. En natuurlijk te netjes om RTFM te roepen!

 5. Ziet er wel netjes uit hier, lekker overzichtelijk, je kan wel zien dat ik er gisteravond even een bezem doorheen heb gehaald… zo heb je nog eens eer van je werk….

 6. Goedemorgen Dineke, ook toe aan een bakje koffie??
  Ik wel er stond hier vanmorgen om half 8!!!! al een courier met een pakje voor Jorgen…. en dat net op de enige dag in de week dat ik uit kan slapen #^%$^@^$%

 7. och erm!
  Ik tel de dagen (nog 4) en dan is de vakantie alweer voorbij. Een zucht op de eeuwigheid. En ik moet nog zoveel doen.

 8. Kreeg net een heerlijk telefoontje, misschien over afzienbare tijd toch in mijn eigen vak aan het werk, met uitzicht op structureel, vast werk!

 9. Zo, dat is inderdaad even wennen. Maar lekker fris en schoon, daar ben ik altijd voor.
  Ik ben hier eigenlijk alleen maar om even mee te delen dat ik weer wegga, haha. Na ons tripje naar Zwitserland ligt mijn rug voorlopig dermate in de puin dat mijn computergebruik zeer beperkt is. Hopelijk knapt het snel weer op, tot die tijd zal ik een zeldzaam verschijnende stamgast zijn.
  Enfin, aangezien het voorlopig de laatste is, graag een Ricard, Roger. En alle stamgasten veel plezier de komende tijd!

 10. @ Dineke op de valreep: dat zou inderdaad fijn zijn! Hopen dat het doorgaat.

 11. Oei, Hanneke, is het weer zo laat? Hoe moet dat met de honden? Of kun je wel goed lopen en is alleen het zitten bezwaarlijk.

 12. Goedemorgen,
  Krek lekker overzichtelijk nu.
  Dineke zal voor je duimen.
  Hanneke beterschap.
  En nu dan maar koffie.

 13. En hier op de straat reden de polootjes en golfjes nog steeds af en aan, richting tennisbaan. Zelfde types die ook ijskoud op zo’n strand blijven liggen?

 14. Op dit moment ligt mijn onderste tussenwervelschijf weer eens te klieren en dat betekent dat het net is alsof mijn rechterbeen heel zwaar is en slaapt. Alles wat ik doe is dus vervelend en pijnlijk, maar korte rondjes met de honden gaan min of meer wel. Maar het huishouden blijft liggen en dat nu ook onze poets ziek is…..het schiet niet op.

 15. Helemaal niets aan te doen, Hanneke?
  Ligt het aan mij of ziet het log er wéér anders uit? De letters zijn volgens mij groter

 16. Het gekke is, dat ik helemaal gen verschil zie! Het log is hetzelfde, alleen de administratiepagina’s zijn vernieuwd. Wel goed dat we nu het wapen van de IP-ban gekregen hebben. Hopelijk heben we het nooit nodig.

 17. Ik zie wat meer wit tussen de regels met naam, datum etc. en de teksten. en aan ’t eind nu ook standaard witregel. zal wel functioneel wit zijn

 18. en als ik de HeF oproep krijg ik iedere keer de storingsmelding van web-log. reload ik de pagina, dan komt heF wel tevoorschijn

 19. Vandaag een “oude vriendin” op bezoek gehad. Zo een van: drie jaar niet gezien en zo weer doorpraten waar je destijds gebleven was.

 20. Van mij hoeft al dat wit niet. Met name bij logs die zonder achtergrondkleur en kaders werken is het heel lastig te zien welke naam bij welke reactie hoort. Maar alle andere aanpassingen vind ik top. Ik kan zelfs rubrieken aanmaken. Volgens mij moet je gewoon een hurktoilet.web-log.nl maken, Peter (zou ‘m in ieder geval ff claimen, net als hurktoilet.punt.nl!)

 21. En wéér is het anders: nu staat er goddank een streep onder de naam. Wel zo duidelijk.
  @Jeanne: lekker hè? Zulke vriendschappen heb ik ook. Nooit een verwijt (wederzijds) van ‘lang niks van je gehoord’. ,aar gewoon de draad weer oppakken.
  Zi. Ik ga even ein Mahlzeit in elkaar draaien voor 8 personen.

 22. Hanneke, als je been slaapt en zwaar is ben ik bang dat het heeft te maken met een beknelde zenuw.
  Het kan, met het ermee door blijven lopen dat dit op de lange duur een verlamming van het been tot gevolg heeft. Mijn echtgenoot heeft dezelfde problemen, vandaar m’n reaktie. Blijf er niet mee lopen.

 23. Hanneke heeft dit al heel lang, Coco. Ik denk dat ze alles wel al heeft geprobeerd.
  Dag Marjan! Wijntje?

 24. hou je glas maar ff bij.
  Ik ben in de 7 e hemel, net een veelbelovend telefoontje gehad. Maandag is het gesprek met de rector. Fingers crossed!!!

 25. Het was me het dagje wel vandaag… Eerst om half 8 de courier, toen kwam er een delegatie van de assocation de l’amitié van Marigné-Peuton om ons bonne annee te wensen. Na de lunch moest ik jasper bij een vriendje brengen en dat vriendje had de route aan Jasper uitgelegd en dat klopte niet helemaal en heb ik een half uur door de campagne gereden…. En dan komen mensen hier voor hun rust…..

 26. gesprek is tussen de intermediair en de rector. Daarna ben ik pas aan de beurt. (t’ Is wel een heel ggggristelijke school, voordeel: het publiek is daar ook beter….)

 27. Ja, maar niet als de andere dochter achterin steeds chagrijniger wordt omdat ze anders te laat is bij haar vriendin…

 28. Is dat zo? Is een gristelijk publiek beter? Of lijkt dat maar zo en zijn ze gewoon achterbaks?

 29. whatever, als ik er maar geen last van heb….
  Nee, eerlijk: ik vind lesgeven echt top. maar zoals het de laatste tijjd gaat… met sommige klassen sta ik echt op voet van oorlog (’t is ook een stom vak, Duits. En vaak een negatieve keus, omdat ze geen wiskunde aankunnen).
  Ik popel dus om in mijn eigen vak aan de slag te kunnen, in de doelgroep voor wie ik ben opgeleid en als daar dan ook nog eens wat leiding geven bijkomt vind ik het alleen maar prima!

 30. Bepaalde personen hebben zich echt lang niet laten zien, hè? Zal wel een ernstige oorzaak hebben. Toch wel sneu.

 31. Ja, op FF heb ik ze ook al een tijdje niet meer gezien. idd vind het sneu voor ze.

 32. Ik kan me trouwens wel voorstellen dat je graag in je eigen vak les wil geven op een beetje normaal niveau. Waar je nu zit geef je volgens mij geen les maar probeer je ze nog iets van fatsoen bij te brengen..

 33. Het is zoals mijn oma al zei (bij onenigheid):”Bij de dood houdt alles op”. En zo is het. Ook al hadden we onenigheid (was alleen maar leut, eigenlijk), dit soort akeligheden wens je niemand toe.

 34. Het is 2100 uur geweest, ik ga lekker met mijn glaasje engelse detective kijken..

 35. lekker die cdr.
  Wat dat gristelijke betreft: ik heb vroeger op gristelijke scholen gezeten. betekent vooral dat de leerlingen er nog beter zijn in vloeken (ze kennen ze namelijk allemaal).
  Verder zijn er twee dagelijkse rituelen. je begint het eerste uur met gebed (hetgeen jij zo snel mogelijk afraffelt opdat je met de les kunt beginnen terwijl de klas de ogen nog vroom gesloten houdt). en het laatste uur sluit je af met gebed (waarbij de gehele klas zich verbijt omdat jij maar geen amen schijnt te kunnen zeggen)

 36. Ja, Marjan, ik ben een veredeld soort oppas. Geef behalve Duits ook: Engels, Nederlands, Geschiedenis, Aardrijkskunde, Biologie, Opvoedkunde, noem maar op!!! Alles wat voorbijkomt waar die kinderen wat aan hebben, grijp ik aan. Gelukkig heb ik een grote algemene kennis. Ze staan af en toe over de simpelste dingen met hun oren te klapperen!
  Voorbeeldje: in december zegt een kind: Juf!! De koning is dood, hè? Het ging over Bernhard, uiteraard. Daar koppel ik dus weer wat staatsinrichtin aanvast. Hebben ze op zo’n moment meer aan dan Duits.
  In het boek ws op een gegeven moment sprake van een financiele adoptie. Heb ik dus al mijn foto’s en tekeningen laten zien van ons Foster Parents-kind (wat we overigens niet meer hebben). Ze hebben met open mond zitten luisteren. Voor een heleboel kinderen is dat echt de ver-van-mijn-bed-show.

 37. Het is echt een feit, hè Peter, dat ze op die sacholen gristelijk zeggen i.p.v. christelijk. Waarom zou dat zijn?

 38. Sommigen wel, niet allemaal, maar degenen die het doen zitten zeer in de refo-hoek. Geen idee waarom.

 39. wat noem jij trouwens ‘heel gggristelijk’? katholiek, gewoon protestants of echt reformatorisch?

 40. Op TV5 is nu een solidariteitsactie te zien. Is die Frans of Zwitsers? Opvallend is trouwens dat in Frankrijk geen centrale fondsenwerving is. Zou het feit dat Nederland dat wel heeft, het positieve van de Nederlandse Poldermodelmentaliteit zijn?

 41. Goedenavond Heren geen dames vandaag aan de toog.
  Waarom is mijn naam niet meer auto. vandaag
  Alles ziet er anders uit heeft weblog de verfbus ontdekt.
  en peter nog bedankt voor je meel.

 42. Het log is niet vriendelijk, wilde verzenden. Groot en vet VUL JE NAAM IN. NOW !
  avondhumeur denk ik

 43. Waarom moet ik nu steeds mijn naam invullen….
  Geef me maar een wijntje….morgen de bus volladen en dan vrijdag richting Frankrijk….een paar dagen uitrusten van de feestdagen…even kijken of Ferry er nog is….Waarom kan ik geen werkende link plaatsen????

 44. @dineke: probeerde je mailtje te sturen, maar krijg terug dat de mailserver haatduits.nl niet bestaat.
  @frankb: werkt firefox weer zoals het moet?
  @Frank: testje

 45. @frankb: da’s mooi. ik wist btw wel dat je bij het skiën en escalier kunt klimmen, maar dat je bij het fietsen en escalier kunt afdalen was nieuw voor mij. weer wat geleerd…

 46. @peter: is fake. Bovenstaand klopt. En heeel gggristelijk is voor mij persoonlijk heel gereformeerd. Zal wel met mijn Groningse achtergrond te maken hebben. Zelf heel vrijzinnig opgevoed, vandaar.
  @René: mijn eigen vak, Frans, is het leukst, daar heb ik zelf bewust voor gekozen, daar houd ik van, dus dat draagt het prettigst uit. Ok?

 47. Dames, de wisseling van de wacht is weer geweest, het is weer een vrouwencafé… Wijntje??? Ik heb nog een hele lekkere bordeaux staan.

 48. Yo!
  Ik ben in een jubelstemming!
  (moet nog wel 3 tentamens inelkaar flansen voor volgende week, maar alla)

 49. Ach, maakt het uit eigenlijk….ze vinden me toch al een k..wijf. Geef ik ze es lekker gelijk. Nananenana.

 50. Ga mee. Mijn Emma is nog niet thuis, maar heeft beloofd dat ze me welterusten komt zeggen (wat ik ’s morgens nooit meer weet)

 51. ben ook tamelijk vrijzinnig opgevoed. dat is lijnrecht het tegendeel van zeer gereformeerd zijn.

 52. @dineke: zie mail. (zo’n opmerking heeft toch iets van: ,,Zeer geachte mevrouw,
  Zoudt het u schikken als ik u volgende week donderdag om negen uur ’s avonds op zou bellen.
  Met de meeste hoogachting, ” )

 53. @krek: hurktoilet.web-log had ik al geclaimd, punt.nl kende ik nog niet, is nu ook gebeurd. overigens kun je niet bezig blijven met al die gratis domeinen aan jouw domeinnaam koppelen, word je gillend gek.
  Voor de lange termijn geef ik toch de voorkeur aan scripts op eigen server. is alleen nu even heel vervelend.

 54. Ik hoop ook ooit de rust en de tijd te vinden om dit weblog in pivot te installeren op mijn domein http://www.en-france.nl. Sinds vandaag ik ik het weblog kennelijk back-uppen in xml-formaat. Dat betekent neem ik aan dat ik het ook integraal kan verhuizen?

 55. Ik ga eruit, m’n ADSL is vandaag niet te genieten, zoooooooo langzaam.
  Welterusten.

 56. Krek,
  XML moet je in staat stellen om e.e.a. te verhuizen, maar het gaat niet vanzelf. overleg eens met weblog master.
  Overigens is het nieuwe ICT toverwoord in RSS (Real Simple Syndicate). Een methode om over en weer nieuws op elkaar sites te plaatsen.

 57. @krek: dat lijkt me iets te opti
  @Rib(ert)_: rss is gewoon iets om bij te houden wat er op weblogs gebeurt.

 58. Als het zo ver is neem ik zeker weer contact met je op. Van RSS heb ik gehoord. Maar het is al ingewikkeld genoeg zo. Trouwens… de kogel is door de kerk. In februari krijgen we ADSL *grijnst van oor tot oor*! (nou, voorruit, nog een uitroeptekentje dan)!

 59. vooruit, moest dat zijn.
  @Peter, nou ja, zo niet, dan jammer. Laat ik het gewoon hier staan met een linkje er naar toe. De aparte linkpagina zorg al voor iets meer continuïteit.
  Als mijn huis verkocht is koop ik een nieuwe Mac en leg ik een wifi-netwerkje aan. Iedereen online, inclusief draadloos MP3 van de computer naar de geluidsinstallatie. Wahoe!

 60. @krek: het goede nieuws: pivot e.d maken automatisch rss-feeds aan. hoef je niets aan te doen, behalve links en rechts aanmelden.