Snel, bel Maigret!


Een béétje huizenbezitter – ook in Frankrijk – heeft een tuin. En een béétje tuinbezitter – ook in Frankrijk – heeft een tuinkabouter. Maar dan natuurlijk geen doorsneetuinkabouter, want dat is suf. Nee, een makabere, erotische of humoristische tuinkabouter, dát is pas cool. De naar mijn weten állergrootste online tuinkabouterwinkel is die van Zwergenpower. Duits, inderdaad, maar ze leveren ook gewoon in Frankrijk en Nederland. Bovenstaande echt keramieken Theo van Gogh-tuinkabouter heb ik eens door Zwergenpower op laten sturen naar vrienden in Nederland. Kwam gewoon aan en ligt nu voor pampus (met kleine p, weten we sinds kort) in de achtertuin, omringd door geschokt toekijkende collega’s, de hengeltjes en kruiwagentjes nog in de aanslag.
In Frankrijk zijn verschillende organisaties actief die stijden voor de emancipatie of zelfs de bevrijding van de tuinkabouters. Zoals de Mouvement de l’Emancipation des Nains de Jardin en het Front de Libération des Nains de Jardin. Flauwekul, natuurlijk, want de tuinkabouter is door God voorbeschikt de mens te dienen. Bovendien weet hij niet beter of het hoort gewoon zo en zou hij zonder de bezielende leiding van ons mensen al gauw ontsporen en aan lager wal geraken. Láát ze toch gewoon schoffelen en vissen die tuinkabouters, het zit in hun natuur!

16 reacties op “Snel, bel Maigret!

  1. Alles is om mee te spotten. Het is nog wat vers, maar ook over de Tsunami zullen grappen gemaakt worden. Bovendien was Theo van Gogh zelf de vleesgeworden spot. Die had een grapje als dit zeker niet geschuwd.

  2. Ja, krek, dat kan echt niet meer… grappen over tuinkabouters, heb je enig idee wat je die teergevoelige zieltjes aandoet????? Echt, hoor, nog een keer zoiets en ik kom hier niet meer….

  3. In een van de leukste films aller tijden werd een tuinkabouter op wereldreis gestuurd. Lachen.

  4. Met het nieuwe systeem kan ik niet meer kijken hoe iemand anders zijn logjes heeft aangemaakt, alleen die ik zelf heb gemaakt.

  5. Ja, had ik ook al gezien, heb ook al gekeken of ik het aan kon passen.

  6. Wel leuk dat je de IP-adressen kunt zien, vallen de mensen die andere namen gebruiken direct door de mand

  7. Ik ben een grote fan van Mrs. Marple. Zou ze hiervoor over willen komen uit Engeland?
    Grote kans dat de echte kabouters trouwens verantwoordelijk zijn voor deze aanslagen.