Chez Roger et Françoise, zaterdag 16 januari


Klik logo voor smoelenboek.

Wat een drukke week was het. De kroeg wordt drukker en drukker, het zuipen gaat ook op doordeweekse avonden tot laat door. Nog even en Roger is overspannen. Hij moet het immers helemaal in zijn eentje rooien, dus nogmaals: wil de laatste voortaan éééven de glazen bij mekaar zetten en de vaatwasser laten draaien. Een lappie over de toog is ook niet verkeerd…..
O ja: en zet in het vervolg ook even een raampje open. Yegggghm wat een lucht!

228 reacties op “Chez Roger et Françoise, zaterdag 16 januari

 1. Goedenmorgen, zal de ramen eens even lekker openzetten. Wat een zooi hier. Het lijkt wel een computerwinkel. Allemaal kabels en cd’s. Was er hier gisteren een computerclub op bezoek?

 2. Voor alle duimers: het hoeft niet meer. Gisteravond is ons huis in Nederland verkocht. Tegen een lagere prijs dan wij gehoopt hadden, maar toch zeer acceptabel. En het allerbelangrijkste: we kunnen nu tenminste verder gaan met het uitvoeren van onze plannen.
  Het open huis gaat wel gewoon door, het is nu te laat om het nog stop te zetten, maar da’s niet erg. Ik ga maar eens koffie zetten, om elf uur komen de kopers het voorlopig koopcontract tekenen!
  La France, ici on vient (ofwel in goed Nederlands: France, here we come). Roger, geeft iedereen een rondje. Of nee, doe dat maar als de kroeg wat voller is. Wel zo gezellig.

 3. Hoi, Hanneke, huis aan kant voor de kijkers… ik duim voor je… en hoe is met je rug?

 4. Was je me net voor… komt mooi uit kan ik mijn duimen gaan sparen… enne… gefeliciteerd… ik hou het nog even bij koffie, als je het niet erg vindt…

 5. Gefeliciteerd Hanneke, het huis van mijn zus staat al meer dan een half jaar te koop. Er zijn nog niet eens kijkers geweest. De huizenmarkt is een beetje van de gekte af.

 6. Geweldig Hanneke….ietsje minder is ook prima, na een jaar voel je dat niet meer….heb ik ook gehad, maar het was wel verkocht en als je dan om je heen kijkt hoelang andere huizen staan, dan ben je blij dat je het toch voor die prijs heb gedaan…..en nu richting frankrijk…..

 7. Hanneke gefeliciteerd met de verkoop van jullie huis.
  Hebben jullie al iets gevonden in Frankrijk, of heb ik dat gemist. Het wordt in ieder geval een avontuurlijk jaar.

 8. Waarom moet een garage altijd opgeruimd worden.
  Waarom altijd op zaterdags.
  Waarom doen die kids dat zelf niet.
  Waarom heb ik nog geen koffie Roger!

 9. Dank voor alle felicitaties. Ons huis heeft negen maanden te koop gestaan, dus dit is echt een opluchting.
  @Ronaldus: we hebben nog geen huis in Frankrijk gekocht, we gaan komende week weer een aantal huizen bekijken en we hopen dat er iets tussen zit wat ons aanstaat.

 10. Hanneke proficiat. Het is moeilijk een huis te verkopen in Nederland. Heb er zelf net één verkocht maar de koper komt tegenwoordig met eisen tewijl hij vier jaar geleden blij was dat hij je huis mocht kopen.
  Nu de leukste tijd opzoek naar een mooi ander huis, alles is nieuw je omgeving en de mensen, werkte bij mij zeer postief ik denk dat ik elke 6 jaar wel een nieuw land wil proberen.
  Fijne zoektocht

 11. Dreiwerf Hoera voor Hanneke!!! Wat een pak van je hart zal dit zijn. En weer een duwtje in de goede richting. Misschien gaat het -met een opgeruimd gemoed- ook wel weer beter met je rug!

 12. Koffie, graag… Ronaldus, ik voel met je mee… het is bij mij dan wel niet de garage, maar de kamers van de kinderen, als ik ze niet achter hun vodden zit wordt het een zwijnenstal en dat zijn het nu, dus je kan je voorstellen, er heerst hier een heel gezellige sfeer… maar zo af en toe moet het toch echt gebeuren…zucht…

 13. Heerlijk Hanneke, op zoektocht naar dat éne, voor jullie perfecte huis, ik zou bijna jaloers worden…

 14. @Ronaldus, het is hier soms zo erg dat je alleen nog maar in een hoekje wil zitten huilen. Het woord zwijnwnstal is nog te goed.

 15. @Robert: de afgelopen hadden alle gezinsleden het vreselijk druk, dus dat is gezamelijk de schouders eronder om het huis weer wat leefbaar te maken. Ik heb na een fulltime baan ook behoefte aan weekend, maar kan me niet ontspannen in een zooi, zo ben ik nu eenmaal. En die garage, ach. Heel snel erdoorheen lopen, maar. Is een mooie klus voor de voorjaarsvakantie.

 16. Het ergste is dat ik een pietje precies ben. Alles heeft een vaste plek. Mijn huisgenoten denken daar anders over. Gek wordt ik er soms van. En zijn natuurlijk van mij. Als ik nu naar buiten kijk heb meer zin om naar buiten te gaan.

 17. Gewoon doen! Naar buiten gaan, bedoel ik.
  Ik laat de boel de boel en ga lekker de stad in, naar mijn favoriete platenzaak (waar ze geen platen meer verkopen) Even lekker struinen naar filmmuziek/soundtracks.

 18. Even nu we weer onder grown-ups zijn: ik heb Ruben een IP-ban op reageren gegeven, dat betekent dat hij nog wel kan meelezen, maar geen reacties meer kan plaatsen. Een 8-jarige heeft niets in de kroeg te zoeken en bovendien plaatst hij alleen onzin.

 19. Het was niet alleen om de reactie van net, natuurlijk. Ruben vervuilt ons log al langer. Ik had er gewoon ff genoeg van.

 20. Mensen het is nog koud ook, warme chocomel met slagroom. (en een scheutje rum, of is het nog te vroeg)
  Ik heb 5 kerstballen teveel en 2 valhelmen.
  En dat wat kwijt was weer teruggevonden 🙂

 21. Ik heb ooit iemand gekend die Beerenburg door zijn chocmel deed. Scheen erg lekker te zijn. Ik heb het nooit durven proberen.
  Hoe kun je nu kerstballen teveel hebben?

 22. Henk slaat de aangeboden koffie af (Of hij zat ergens anders te lezen)
  Ik ga lekker trammen naar de stad.
  Later!!

 23. Nou, Ferry, dat werd tijd, volgens mij heb je al een half jaar niks geschreven.

 24. Ook nog ff met de hoge drukspuit de laatste Franse bagger van de auto gespoten. Kortom het voorjaar mag beginnen. Getverdrie wat is het koud.
  En nog steeds geen oude potkachel gevonden.
  Roger…… doe maar, het is toch weekend.

 25. Ronaldus, zoek je een potkachel in Frankrijk of in NL.
  In Frankrijk heb je gratis krantjes waar van alles en nog wat in staat. Normaal krijg je die in de brievenbus, zoniet liggen ze meestal bij de winkeliers.

 26. @Dineke 11:38: Excuses, had haast. Wilde alleen even kijken of de zaak er stond want ik had vannacht per ongeluk een brandende sigaret in de asbak achtergelaten.

 27. Als de spreekwoordelijke schoorsteen én zónder filter, filtersigaretten zijn voor watjes en vrouwen. Dit is toch een virtueel café?

 28. De bosbranden van anderhalf jaar geleden in de Var werden vermoedelijk onder meer door een brandweerman aangestoken.

 29. Vorige zomer kwamen er opeens 4 brandweerwagens voor ons huis parkeren. Bleek dat er een bosbrandje was. Het vulpunt van die wagens zit recht voor ons huis. De kinderen vonden het reuze spannend, wij dus iets minder. We zaten meteen aan de verzekering te denken.

 30. @coco, ik zoek een potkachel voor het huis in Frankrijk.
  We hebben in Frankrijk al gezocht maar nog niets gevonden, dus zoeken we in Nederland gewoon verder.
  Ik heb ook een “gezocht” advertentie geplaatst bij marktplaats waar ik inmiddels een reactie op heb, en morgenavond gaan we even kijken.
  Prachtig medium dit, je roept iets wereldwijd en meestal komt er een reactie, geweldig.

 31. Net, met mijn ‘dames’ heerlijk genoten van Lenette van Dongen.
  Morgen mijn nieuwe aanwinst “Girl with a pearl earring’ bekijken.
  Oh, heerlijke zondag.
  Ik ga nu lekker in bed liggen tv kijkne (ddurt meestal niet zo lang…)
  Roger, geef alle aanwezigen wat van mij en neem er zelf ook een…

 32. Helemaal goed zo’n relaxed weekend, niet op stap, allerlei klusjes thuis kunnen doen, en nu nog even wat rondkijken in de pc.
  En een borrel natuurlijk, Roger…………….
  Waar is die vent!!!!
  ROGER……………………..

 33. Roger is helemaal overwerkt zat met draaiende ogen en trillende handen in de keuken, ik heb hem maar naar bed gestuurd. Neem ik toch even de honeurs waar. En dat houdt niet in dat het gratis is vanavond.

 34. Kom op mensen niet alleen maar aan de bar hangen en niets bestellen, de electriciteitsrekening moet ook betaald worden hier. Hoor ik daar 4 rode wijn en een dubbele whisky.

 35. @roberts: heb anderhalf jaar geleden op Corsica in de wind van een bosbrand op kilometer of twee afstand op camping gestaan. Vuur is royaal om camping heen getrokken, maar brand duurde vijf dagen. Voortdurend die blusvliegtuigen over je heen horen trekken gaat dan op den duur toch op je zenuwen werken.

 36. Zie je nu hoe erg het gesteld is met Roger, haalt zondag met zaterdag door elkaar.

 37. @Coco: rond getrokken. aangekomen in Bastia, beetje noordelijke route naar stukje boven Calvi, daarna tussen Ajaccio en Vizzavona in de brandlucht gestaan, via Bonifacio naar Porte-Vecchio, door naar Corte en dan weer terug naar Bastia. Adembenemend mooi.

 38. @Coco ik was 15 jaar geleden in het zuid-oosten van Corsica. Voor mij is dit eiland het mooiste wat er is. Je vindt daar alles wat Frankrijk heeft. Mooie zee, stranden, bergen heuvels en een gigantisch mooi binnenland!!!

 39. Persoonlijk vind ik de westkant mooier. Komt misschien ook omdat de oostkant een beetje op de kust hier lijkt, vrij plat.

 40. Boordevol kleine strandjes, wel even klauteren en klimmen waar je helemaal alleen bent.

 41. En lekker in je nakie kan zwemmen en duiken. Ik blijf het altijd nog het mooiste stukje Franrijk vinden, maar wel ver weg en kostbaar om te komen, qua reistijd

 42. gehucht heette Vero, camping lag aan de weg van Ajaccio naar Vizzavona. Brand begon net ten westen van de camping. Campingbaas maakte zich geen zorgen, zei hij, want brandweer was dichtbij. Uur later kwam bericht dat brand onder controle was. Achteraf blijkt dat dat alleen betekende dat brand om het dorpje heen trok. Hoorde wel dagenlang die Corsairs overvliegen, maar las pas in de Corse Matin hoe erg het was. Na vijf dagen werden we ’s nachts wakker van brandlucht, bleek dat wind gedraaid was. Zijn we toch maar naar andere camping gegaan.

 43. Porte-Vecchio zelf vond ik niet zo bijzonder, maar rij het binnenland naar de Col de Bavella. Dat is puur genieten.

 44. Over Corsica weet ik niets te vertellen, ik ga even de glazen omspoelen.

 45. Mijn man is daar geboren. Het familiehuisje bestaat nog altijd. Zodra we de kans krijgen gaan we er heen.

 46. Doen ze op Corsica niet, die schieten ze gewoon kapot. Vond ik zo raar overal de plaatsnaamborden doorzeefd met kogels!

 47. Dat snap ik, het familiehuis is heilig voor Corsicanen, heb ik begrepen. Ben in jullie dorpje niet geweest, heb wel een ritje zuidwaarts naar Bastelica gemaakt.

 48. @coco: weet wel dat je hier ook beschoten borden ziet, maar toch niet in die mate als op Corsica
  @roberta: gebruik je wellicht een progje dat je privacy beschermt door cookies en history te wissen?

 49. Nee, want bij ons ben ik degene die rijdt en ik wil niet in verleiding gebracht worden. Neemt niet weg dat ik met genoegen Corsicaanse wijn gedronken heb

 50. Is waar, ik snap ook niet waarom ? Of de borden volgespoten met verf, anti toerist.

 51. @coco: ik ook. ben nogal een meerijder. niet dat mijn vrouw slecht rijdt, maar ja.
  @henk. ik ken sardinië niet, maar heb begrepen dat Corsica spectaculairder is. (in de zin van ruiger, bergachtiger)

 52. Ja, ho effe, denk je nu echt dat Roger ook maar iets anders dan nootjes in huis heeft. Waar blijft René trouwens, die is hier veel beter in.

 53. @coco: ongerept vind ik een groot woord, gezien de de hordes die er elk jaar weer over de GR20 struinen. Maar mooi, ja vreselijk mooi, en boordevol verrassingen.

 54. @Robert(a), er is mij een Godin potkachel aangeboden zoals je op de foto hebt kunnen zien. Morgenavond ga ik hem bekijken.

 55. Het beste is ook om buiten juli, augustus te gaan.
  Daarbij ontlopen we ook de toeristische atrakties.

 56. Bij de camping in de buurt van calvi stond en piepklein bordje dat wandelaars verwees naar een ruïnedorpje. heb dat afgewndeld en inderdaad, een ruïnedorpje, met een kerk. Zit daar een oudere vrouw, die me vertelt dat haar zoon gids is. Blijkt die man daar gewoon gratis bezoekers rond te leiden en dat in dat kerkje af te sluiten met een vioolconcert met klassieke en corsicaanse muziek.

 57. 175 euro, is een redelijk bedrag voor een i.g.st. verkerende ouderwetse potkachel.

 58. Ik vond Sardinië vooral vervuild, overal rotzooi langs de weg en véél te heet en dor (ben roodharig).
  Kweet ‘t, is niet eerlijk, moet ook eens gaan kijken in een ander seizoen.
  Is Corsica schoner (en koeler in de zomer)?

 59. Helaas ben ik ook aan schoolvacaties gebonden, maar het zijn er wel veel. Mijn partner werkt in het onderwijs dus daar heb ik rekening mee te houden.

 60. Op Corsica is het ook warm, maar koele avonden en nachten, vooral als je een beetje in de bergen zit. Waar toeristen zijn is vuil, vooral door de campers achtergelaten vaak Italianen.

 61. @Robert(a): Ben zelf freelancer en verloofde hangt rond in het onderwijs, ideale combinatie qua vakanties.

 62. Gaan jullie maar lekker verder over werk.
  Trek me terug in m’n nachtverblijf.

 63. en het eiland heeft voor mij zelfs in de vakantietijd iets spannends. aan de ene kant is het heel relaxt. je weet als buitenstaander dat Corsica een eigen taal heeft en dat de gevoelens voor het vasteland er niet al te warm zijn. Maar niemand doet moeilijk als jij je met Frans verstaanbaar maakt.
  Aan de andere kant: de Corse Matin kwam ergens binnenin onderaan een pagina met een tweekolommertje boordevol kritiek op Frankrijk. Die ging zo ver dat ik daar (als journalist) de voorpagina mee had volgeschreven. Maar het artikel begon met de zin: ,,Men heeft ons verzocht het volgende bericht te plaatsen”. Dan denk ik toch dat daar bij de redactie enige angst een rol gespeeld heeft. Men durfde het kennelijk niet te weigeren, maar nam de inhoud kennlijk niet helemaal serieus. NU weet ik wel dat de Corse Matin als onderdeel van Nice Matin een krant van het vasteland is, en dat de Franse regionale pers veel gezagsgetrouwer is dan de Nederlandse, maar toch…

 64. @henk: heb er aan de kust gezeten, daar werd het ’s avonds niet koeler dan 27 graden. maar trek klein stukje binnenland in en het is er prima uit te houden.

 65. lang zal ze lev, lang zal ze leve, lang zal ze leve in de gloria inde gloooooriaaaaaa in de glooriaaaa
  hiep,hiep

 66. wordt weer een rondje zeker, ik hoop dat Roger morgen weer weet dat ie een café heeft.

 67. @robert(a): gebrek aan eigendunk? over de verdiensten kan ik niet oordelen, maar om je eigen werjk nu als rotzooi te bestempelen…

 68. @ Ferry, van harte en harte ik hoop dat je het nog vele jaren mee mag maken!!!! Volgende keer vieren we het in de Morvan.

 69. En d’r huis is verkocht, tjeempie dat wordt een dijk van een kater. Van Harte Hanneke.
  Rondje van de zaak.

 70. Een dtp’er is iemand die de (vaak) onmogelijke wensen van een ontwerper/vormgever moet vertalen naar – voor een drukkerij – te realiseren drukwerk (boeken, affiches, folders).
  Veel ontwerpers/vormgevers hebben namelijk geen idee van de onderliggende techniek, ze zijn (cq voelen zich) bovenal artiest.
  Kortom, zonder dtp’ers geen drukwerk.

 71. Robert(a), je hebt dus een zeer belangrijke job te doen, waarom doe je daar dan zo denigrerend over naar jezelf toe.

 72. Was ik bijna vergeten. Bijna alle ontwerpers/vormgevers hebben geen computer maar een ‘MAC’, dat is geen computer maar een ‘statement’.

 73. Robert(a): Je maakt het die vermaledijde ‘anderen’ wel erg gemakkelijk, een ‘inkoppertje’ zogezegd.

 74. Henk: Ik heb veel jaren met plezier in het grafische vak gezeten, maar het komt mij nu op dit moment “danig de strot uit” begrijp je dat een beetje?

 75. Zonde Henk, krijg je over een paar jaar weer spijt van, dat hoor ik tenminste van meerdere voormalige motorrijders.

 76. @Ronaldus: Lees jij HP/DE TIJD, hadden deze week een artikel over 50ers (mannen natuurlijk) die een Harley kopen. Volgens hullie valt ’t wel mee met die zogeheten ‘midlife crisis’.

 77. @Ronaldus: Sssttt, heb nog een Honda Nighthawk CB250 (voor de kenners) staan in mijn schuurtje in de Morvan.

 78. Ik zit ook al op mijn ontbijtje te wachten. Ik hoop dat ik een glaasje Spa,J us dorange en koelvloeistof erbij krijg.

 79. Oké heren ik gooi nog één keer de glazen vol en dan ga ik de kas opmaken.

 80. Zündapp en Kreidler? Ik had een Honda (viertakt voor de kenners), een afdankertje van mijn vader. Mijn vrienden reden, inderdaad, rond op Zündapps en Puch’s. Maar ik was geen vetkuif. Vaders reden destijds rond op Berini’s of Batavussen, met Sachs of JLO blok (voor de kenners).

 81. Daarom is Roger ook helemaal de weg kwijt, ’s morgens om 8 uur op om de koffie klaar te hebben.
  En vervolgens blijft de kroeg tot diep in de nacht open.
  Zal mij niet gebeuren… regels en grenzen stellen.

 82. Maar als de Rijkspolitie (Drente) je te pakken kreeg (viel niet mee) kreeg je ‘m terug als een heel klein pakketje ijzer.
  À demain.

 83. Ik vind het mooi voor vandaag, ik ruim de bar ff op en ga m’n dromen dromen.

 84. @Dineke of Ferry, ik weet niet wie van jullie morgen het café opent, maar laat Roger lekker uitslapen, anders moeten we de hele week zelf bardienst draaien.

 85. Heeeeel voorzichtig sluip ik door de kroeg om de ramen open te zetten. Wat heben jullie er gisteravond een zootje van gemaakt terwijl ik de verjaarsdagsvisite aan het laven was! Geen wonder dat Roger er niet meer tegen kan. Maar goed, blij dat ik hier even lekker kan uitpuffen van alle gedoe met open huis en verjaardag. Ik zal even een koffie tappen voor mezelf.
  De visite heeft met elkaar wilde plannen gesmeed om gezelly met zijn allen volgend jaar mijn anniversaire te komen vieren. En als ze er dan toch zijn, blijven ze meteen om drie weken later mannie’s verjaardag ook te vieren. Ik ga geloof ik maar naar Australië emigreren!
  Enfin, gisteren het mooiste kado gekregen wat ik me kon voorstellen. En nu, na de koffie, maar weer aan het werk voor de volgende lading visite. Misschien tot vanavond.