Chez Roger et Françoise, zondag 16 (echt!!)januari


Klik logo voor smoelenboek.

HANNEKE IS JARIG VANDAAG

En gister was al een dubbele feestdag voor Hanneke: huis verkocht en fijne plannen gemaakt voor een familie-invasie volgend jaar in de nieuwe stulp. (Hoera?)
Eerst maar even de kater verzorgen en dan pas de verjaardagstaart aansnijden.
Is er voor Roger ook een punt? Hij redt het niet lang meer, zo alleen……

136 reacties op “Chez Roger et Françoise, zondag 16 (echt!!)januari

 1. Zo goedemorgen allen…..
  Roger, maar een koffie om te beginnen….druk met nieuwe huurders….email beantwoorden….ook voor jou Krek…echt zo’n lekkere rommelzondag…geen bezoek…straks even wandelen….heerlijk…en weer verheugen op a.s vrijdag, dan weer voor een weekje….hopelijk is het lek in de CV dan weer gemaakt…

 2. ja en natuurlijk felicitaies voor Hanneke, dubbel feest dit weekend…..ja, een echte foto zou wel eens leuk zijn, na al die maanden van meeleven…..’t zal toch niet zo zijn dat we met Fikkie meegeleeft hebben….

 3. Hanneke, nogmaals van harte gefeliciteerd. Vandaag alweer visite las ik, je hebt dan ook twee feestjes te vieren natuurlijk. Hopelijk vinden jullie snel de ideale plek in Frankrijk om alle toekomstplannen te verwezenlijken. Het zoeken naar een huis vonden wij een spannende en leuke periode, vooral ook wanneer je onverwachts tegen een, voor jou, ideaal huis aanloopt. Succes en genieten maar.

 4. Toch weer een drukke en leuke dag voor de boeg, vanmiddag naar een concert, een gelegenheids optreden van Ernst Daniel Smit in combinatie met een amateur orkest. (zoiets waar ik zelf ook in heb gespeeld). En vanavond een Godin bekijken.
  Ik pak zelf wel ff koffie, ja met een grote slagroompunt.

 5. De foto is niet beledigend bedoeld, integendeel. Hanneke is nu eenmaal gek met haar honden, wil daar ook in Frankrijk een leven mee opbouwen (misschien moet je het nog eens vertellen, Hanneke)
  En: Hanneke heeft nog steeds geen foto opgestuurd voor het smoelenboek. Wordt wel tijd!

 6. @Robert(a): De vorige eigenaar had een franse loodgieter al in november gevraagd…afgelopen weekend lekte het nog steeds…weer gebeld..steeds geen reactie…volgens de verhalen was dit typisch frans…ik moet daar erg aan wennen…dus snel via internet vragen gesteld op morvan forum en nog dezelfde avond kreeg ik van verschillende nederlanders bij mij in de buurt (Morvan) steeds dezelfde naam van een nederlandse loodgieter cv/monteur die daar woont….gebeld, leuke vent en hij maakte meteen een afspraak met mijn beheerder en volgende week dinsdag gaan hij er heen om het te maken….linken is voor de incontinenten….
  overigens leuk huis van jullie….ben benieuwd naar je site (en in werkelijkheid ook natuurlijk, is niet zover van ons, wij zitten 5min van Moulins-Engilbert)…

 7. @Frank, ik 6 minuten van Moulin-Engilbert!! Dus 11 minuten totaal volgens mij, moeten we een keer een ontmoeting doen, ja toch!

 8. ik heb heel lang Honda Goldwing K1, k2 en K3 gereden (voor de kenners) huisje kopen, kindjes krijgen, motor kwijt heb geen midlife crisis maar mis motorrijden wel heel erg, vooral in het voorjaar

 9. @Ferry; voel met je mee. Ik heb het recentelijk weer geprobeerd op te pakken (motorrijden) en heb een proefrit gemaakt op een Hyosung. Motor was prima maar ik kon het zelf niet meer aan. Was de volgende dag geradbraakt van het gespannen rijden.

 10. De Hyosung die ik bedoel is een Koreaanse motor (GT650 Comet), bijna gelijk aan een Kawasaki, die in verschillende motorbladen en door RTL als bijzonder goed werd getest. Hyosung is in Nederland vooral bekend om zijn scooters en kleine Quads

 11. Hardstikke leuk, ik haat ze, ben doodsbang achter op die gevallen. Een Harley gaat nog wel is lekker tuffen.

 12. ik had vroeger ook een motor… NSU 500cc….nu niet meer, maar nog wel mijn rijbewijs…voor het geval dat…had laatst het idee om voor in frankrijk zo’n simpele toermotor….en dan zo heerlijk door de morvan te toeren…..vroeger niet verder dan Solex en Berini…had geen geld voor een Puch of Thomos…..maar ben wel gelukkig nu….
  @Robert(a), dat gaan we doen….ik ben er over een week….

 13. Ik vind motoren geweldig, heb er helaas nooit zelf 1 gehad, wel een heleboel vriendjes die een motor of een porsche hadden en geëindigd met Jorgen die geen van tweeën heeft…

 14. Hallo allemaal,
  Dis de eerste keer dat ik deze site bezoek en ben heel erg benieuwd naar jullie leden.
  Hebben jullie ook een chat(en dan heb ik het niet over een kat he).Ik ben 30 en woon sinds 5 jaar in Frankrijk.Nanteuil les Meaux vlak bij mickey.
  Hoor graag van jullie.
  Groetje Danielle

 15. Welkom Danielle in ons gezellige cafe…..onze chat gaat op deze manier…soms wel omslachtig en het stelt je geduld soms op de proef….wanneer je op de kop klikt dan kan je een exclusieve selektie van de stamgasten vinden…wil je wat meer weten over ons franse avontuur kijk dan hier …kom maar gewoon binnen….als je in het archief kijkt dan zie je hoe gezellig het kan zijn….de onderwerpen gaan over alles…nederlands of frans…..
  Roger, geef Danielle maar iets te drinken en doe aardig tegen haar, want anders is ze zo weer vertrokken…

 16. hi hi en wat als we op msn een site creeren.
  Das toch makkelijker of niet?

 17. Wow wat een geweldig vacantie huis zeg.Echt een droom, jullie boffen maar 😉

 18. Hoi Danielle, welkom… Ik zou zeggen, lees wat, kijk wat rond… het is hier een allegaartje van vreemde typetjes, Roger is de barman, zijn vrouw, Francoise, is meestal weg, ze heeft eind vorig jaar een megametamorfose gehad en we hebben het idee dat het uiteindelijk niet goed geweest is voor hun huwelijk, maar dat wachten we gewoon even af… en ja de stamgasten zijn allemaal mensen die iets met de frankrijk hebben… de drijvende kracht achter dit weblog is Krek… Zoals ik al eerder zei kijk lekker even bij de links en je leert ons op die manier wel kennen..
  Oja en wij zijn heel erg nieuwsgierig dus willen we ook wel wat meer van jou weten…;-)
  Enne alles wat hier in het café gezegd wordt moet je niet altijd even serieus nemen…
  EN neem van mij ook nog iets te drinken… of een slagroompunt, die zijn geloof ik in de aanbieding vandaag….

 19. OOOHHHH slagroompunt daar ga ik helemaal voor.
  Hap HAp slik kuch kuch (te gulsig)Slok slok ff wegspoelen hoor.Nou daar ga ik dan.
  Ik ben dus Danielle en ben op 21 september 1999 na een mislukt huwelijk met een dwarse kop naar Frankrijk vertrokken (niet helemaal waar heb mijn baan op gezecht en gesolliciteerd bij Disney in America, die hebben mijn CV naar Parijs gefaxt en drie weken later kon ik beginnen bij Disneyland Parijs)
  Ik werd van een kamer op de recidensie voorzien (samen met gelukkig een Nederlands kamergenootje want ik sprak naast mijn engels en duits maar drie woorden frans)Na een jaar Disney en feesten stond ik op het punt om terug te gaan naar Nederland omdat ik die fransen helemaal zat was en op mijn afscheidsfeestje in de disco Hurricanes leerde ik mijn vriend kennen (fransman maar hij leek echt heel erg op een nederlander anders was ik nooit op hem afgestapt hoor)Na een week passie vroeg hij me te blijven en tja dat heb ik toen gedaan.Drie maanden later woonde we samen in zijn studio van 28 vierkante meter en april 2001 hebben we ons appartement in Nanteuil gevonden een klein dorpje naast meaux en ik ben er helemaal verliefd op.Nu zo’n 4 jaar met hem samen te zijn spreek ik vloeiend frans en ben zelfs gewend geraakt aan die maffe fransen (parijzenaren zijn een ras appart hoor).We hebben inmiddels een duitse herder van 2 jaar en ik ben helaas sinds 22 december werkeloos en dus op zoek naar een nieuwe baan. ga waarschijnlijk 7 maanden op de nederlanse camping Le soleil de Crécy werken bij een oud collega van Disney.Nou das zo’n beetje mijn verhaal met Frankrijk.

 20. Hé. eindelijk nog een jong iemand in ons midden! Tja, ik heb ook wel eens chatten geopperd, maar ach, dit heeft ook wel zijn charme. Gewoon het venster open laten staan en regelmatig op F5 (vernieuwen) drukken…

 21. “eindelijk nog een jong iemand in ons midden” Ik ben ook nog hartstikke jong…. Kijk, danielle die info willen we nu hebben, daar zijn we blij mee… Onze website is trouwens: http://www.slingsworld.com

 22. Nee hoor, frank, helemaal niet, ben gek op oude mannetjes en vrouwtjes 😉

 23. Nou René, je maakt wel weer vrienden zo, komt elke avond veel te laat. Laat ons de boel opknappen, en dan dient er zich een nieuwe stamgast aan, zijn wij meteen afgeschreven als bejaarden. Dat worden heel veel rondjes om dat weer weg te poetsen.
  Was leuk trouwens dat concert met ernst daniel, vooral de nummers van Wim Zonneveld deden de bejaarden opveren in de zaal.
  Vanavond naar m’n Godin, en dan is het weekend alweer voorbij :(. Nog 6 weken 🙂

 24. Bejaarden!!!!!!! Ik moet og zeker 15 jaar aan het arbeidsproces meedoen. Van buiten 52 maar van binnen nog steeds 10.

 25. Robert, waar zou je tot je 67e werken of bedoel je dat je in frankrijk nog veel aan je huisje wilt doen als je gepensioneerd bent…..

 26. @Dineke: ik kreeg een, ongevraagd, mailtje over dat kikkergedoe van de nieuwe stamgast Danielle en zag in de header dat ie ook aan enkele van jullie was gericht. Daar hou ik niet van.

 27. @Frank, ik wil best eerder stoppen. Of ieder geval alleen nog maar leuke klussen aannemen. Er moet alleen wel brood op de plank komen. Ik hoop met een jaar of 7 vanuit Frankrijk te werken.

 28. Henk, ik (marjan) stelde de vraag… wel een beetje opletten 😉 het is je voor deze keer vergeven… en ik ben blij dat het niet kwam door onze website…

 29. @Ronaldus: Tja, ik kan er ook niets aan doen dat ik ’s avonds mijn brood verdien. En vergeet niet dat ik regelmatig help bij het afcateren. Bovendien had ik al sorry gezegd: Maar goed: Bij deze een rondje van mij!

 30. Da’s waar Rene, je bent een specialist in afcateren.
  Vrij vanavond, of moet de strijd nog beginnen.

 31. Rene, heb je je weer een rondje door Ronald laten aftroggelen…..neem er maar eentje van mij…..het gaat toch al slecht in de horeca…
  Robert: lijkt me heerlijk idee….

 32. Marjan: Sorry, niet goed opgelet en het komt absoluut niet door deze site.
  @Een ieder: Ga ’s eten, als je niet goed eet wordt je niet eens oud 😉

 33. Ja, ik ben vrij; het is rustig in de zakelijke cateringmarkt.
  Hopelijk laat Danielle zich niet ontmoedigen door de opmerkingen over de spam!

 34. Allereerst: Hanneke gefeliciteerd. Vervolgens: Hanneke, gefeliciteerd. Hoop dat het allemaal lukt.
  Ben nog even aan het bijlezen hoor! Niks gebroken, maar ben zelf wel gebroken. Kan amper de trap nog af komen.
  Frank: heb je mailtje gevonden! Fantastisch aanbod, ik mail je later terug.

 35. Het is nu tijd om te proosten op de verjaardag van Hanneke. Ben al bezig sinds 5 uur vanmiddag op de overwinning van de Basketball wedstrijd.!!!!

 36. Zo. Net terug van een tentje bij vrienden. Heb er dus nu ook 2 potentiele artsen bijzitten voor ons bejaarde Nederlandersproject. Zij vinden het een super-idee. Mits het niet te heet is, in de zomer en niet te koud in de winter. Dat wordt dus Charentes Maritimes. Ofzo.

 37. tentje? Pff, wist niet dat ik zoveel gedronken had (ik was op de FIETS) het was natuurlijk een etentje

 38. Zo zou ik hun kast van een huis niet willen noemen. We houden wel allemaal van kamperen (als de ruggen het houden)

 39. Welkom terug Krek. Dat wordt spierpijn 🙂
  En ik heb vanavond m’n Godin gevonden.
  Roger………

 40. Ik weet niet wat er aan de hand is bij of met W.I.E.
  maar ik kan me niet aanmelden, als ik op de koppeling klik wordt deze niet geopend. Nou ja lekker boeiend.
  Ben ik een stille drinker vanavond.

 41. Avond allemaal , een paar avonden andere bezigheden gehad,en net even (bijna) alles nagelezen.
  Wat de leeftijd betreft ik ben 42 maar soms voel jk me wel eens 80 maar ook zo vaak nog wel eens 20 gelukkig. Ikheb trouwens vrijdag mijn eerste Franse bon gehad 90euro voor het rijden zonder gordel om ,ik heb overigens (denk ik) nog wel geluk gehad. geen rijbewijs bijme en een auto met Nl kenteken terwijl ik al 2.5 jaar in Fr woon.
  Oh, is er nog koffie of is het daarvoor te laat. en Hanneke van harte.

 42. @Peter: weet jij hoelang ik met dat roosterje bezig ben geweest. Ik vind het een prachtig rooster. En vooral de techniek onder dat rooster.

 43. Coco, ik dacht dat ik uitbundig antwoord gegeven had: ik stond op de camping in Vero, inderdaad bij dat schildpaddenpark. Misschien sliep je al?

 44. Ronaldus. Geen idee hoe lang je met dat rooster bezig geweest bent, maar ik vindt die potkachel gewoon mooier. Sorry.

 45. @Peter: ik heb de kachel van een journalist/schrijver gekocht. Die lui kom je toch overal tegen.

 46. Prachtig toch dat het meest voorkomende merk kachel in FR zo’n naam heeft, aardig van die Fransen.
  Hoe was ’t weer ‘downunder’?

 47. @Peter: geen flauw idee of dat samengaat, ik neem aan dat een journalist best wel een boek kan schrijven, en andersom.

 48. Hangt er van af wat je wilt. Een roman is iets anders dan een journalistiek verhaal, maar je kunt als journalist natuurlijk prima een journalistiek boek schrijven.
  Het verschil: een roman verzin je en vergt dus de nodige fantasie (en neem van mij aan dat de werkelijkheid erger is dan een journalist kan verzinnen).

 49. hier ziet er nu zo uit, hebben die pubers van me zelf gerealliseerd afgelopen zomer. Hebben ze toch goed naar hun vader gekeken:)

 50. @Dineke: Geb. in Hijken (gem. Beilen), opgekweekt in Hoogeveen. Zie de (voorlopige) genealogie op mijn website, ik ben de Hendrik Rabbers (1951).

 51. @Henk: de grootste klus is de buitenkant van het huis, repareren van het stucwerk en alles opnieuw in de verf zetten. Voorlopig een heleboel te doen.

 52. nee, zit nu bij een vriendin met adsl…da’s hel snel he.
  en ik mis jullie zo dat ik maar even wat laat horen

 53. @coco, nou genieten is het woord niet,èen paar uur voordat ik wegging`kreeg ik een telefoontje dat m’n moederìn het ziekenhuis was opgenomen,`gezwel enz,`morgen word ze geopereerd, afwachten dus.

 54. ja, m’n vriendin vind dit inmiddels ook het einde. wie weet komt ze ook on line alswel dat ze niet in frankrijk woont. mag dat dan ook? ps truste roberta

 55. moesel zei dus dat ik me moest introduceren.Bij deze ik drink graag eenbiertje en het liefst met mensen om mij heen.Tja…is dat voorlopig voldoende?

 56. Hed de vriendin van Remke, welkom bij Roger. En daar nemen we er dan één op.

 57. Remke sterkte, ik heb onlangs zo’n zelfde avontuur met mijn vader gehad. Gelukkig is het redelijk afgelopen al is hij nog steeds herstellende.

 58. dank je wel ronaldus, ieder geval is speciaal, ik hoop er ook maar het beste van.

 59. ik zit hier ook op een kruk samen met remke…is welgezellli hoor gezamenlijk achter die toog.We hebben slechts een probleem de fles wijn is bijna op

 60. Wat is er mis met hed? Ik reageer trouwens ook niet op verzoeken die in de gebiedende wijs zijn gesteld, dus doe maar rustig aan hoor…
  @Robert(a) Ik heb de mail gelezen en beantwoord. Merci