Chez Roger et Françoise, zaterdag 23 juli


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Zwarte zaterdag….in Frankrijk dan. In NL is tie grijs.
Eerst maar eens koffie zetten, krantjes lezen, kijken of P. erin staat.

123 reacties op “Chez Roger et Françoise, zaterdag 23 juli

 1. Gisteravond had Maaike haar optreden na een week stage theatre…. indrukwekkend, wat die meid op het toneel neerzette.
  En daarna natuurlijk borrelen met ouders en de leraar… het liep ietsiepietsie uit…

 2. Voor degenen die gisteravond zeiden geen permanente virusscan te draaien, maar regelmatig met de hand de bezem er door te halen: dat werkt ook, maar is alleen weggelegd voor mensen met voldoende zelfdiscipline. Bovendien vind ik het voor mijn kids geen goed voorbeeld om de scan niet aan te hebben staan. Trouwens, avast werkt op mijn oude trouwe win98-bakkie met celeron 400 nauwelijks vertragend

 3. @Jeanne en Ronald: Doe het maar rustig aan….het lukt ieder jaar toch weer om alles mee te krijgen……
  Vanochtend een cheque van onze franse notaris met een bedrag van 575 euris….niet slecht zo’n notaris…ik had al niet meer aan een eindafrekening gedacht….de overdracht was begin december j.l.

 4. Nou is het toch wel heel stilletjes hier zeg.
  Onze zwarte zaterdag ook weer overleefd; gezwaaid gekust, speed-soppen, nieuwe en bekende gezichten op hun plek, petite siësta en weer door. Pastisje?

 5. Goedenavond: Gelukkig heb ik geen schema anders zou ik nu het gevoel hebben dat ik achterloop.
  @Frank: wij kregen na een paar maanden ook nog een cheque 54,50, toen we na een tijd de cheque nog niet hadden verzilverd kwam er zelfs een verontruste brief waarom het geld nog niet was opgenomen, voorwaar een staaltje van correctheid.

 6. @D: Gezellig? Na drie weekjes Frankrijk is het wel weer afkicken hier zeg. Saaie boel zeg!! Nee dan bij ons in Pannecot, daar was het tenminste elke avond feest

 7. @Aat welkom terug, heeft de camping inmiddels de vruchten geplukt van de website en publicaties rondom de HenF activiteiten aldaar.
  Jij hebt het achter de rug, ik mag nog:)

 8. @D: Op het grote kruispunt is de bar weer opengegaan (de vorige is failliet gegaan, nu probeert een ander het) Dus de hele buurt zit de godganse dag daar te slempen. Daar kan Roger niet aan tippen!!!
  Rob zit daar bijn a 6 weken, vanaf 3 juli tot ergens half augustus, vandaar dat je hem weinig bij Roger vindt. (het schijnt trouwens dat hij geheelonthouder is geworden. Bij de drie bezoeken die we bij elkaar heben afgelegd heeft hij geen druppel alcohol gedronken, (Ali des te meer,:))

 9. Dave geeft geen krimp, hij loopt ’s morgens gewoon weer rond alsof er niets aan de hand is. Beloofd nog wat voor de toekomst, een feestbeest in wording.

 10. Aat…klap je nu uit de school? Misschien heeft Rob wel de schrik te pakken van vorige zomer, met zijn niet-vrijwillig gekozen natte pak

 11. @Ronaldus: Mijn reclame offensief heeft er toe geleidt dat ik welgeteld twee hollandse gasten kon verwelkomen op de camping en dat bleken kennissen van Rob en Ali te zijn. Ik zal de reclame activiteiten moeten intensiveren.

 12. Aat 22:58 ???
  Je was weg rond 22:50…vandaar. Ik dacht: die-zien-we-nooit-meer-terug! Maar gelukkig: daar ben je weer. Doe Marry de groeten.

 13. Ik vergeet die eerste ontmoeting met Rob niet gauw…was heel bizar: ik rij weg bij de camping. Moet opzij voor een tegnligger, kijk in mijn achteruitkijkspiegel en tegelijkertijd gaan we in de achteruit: raampje open: Rob? Dineke? We hadden mekaar nog nooit eerder gezien.
  Een beetje zoals met jou, Aat…

 14. @Ronaldus: Ik herinner mij dat jij een soort gemiddelde bijdrage-voor-de-pot, te voldoen door familie en vrienden had uitgerekend. Hoeveel was dat ook al weer?

 15. @Dineke: De groeten terug zegt Marry vanaf de bank.
  @Ronaldus: Het afdak is klaar en de zijkanten van het huis zijn geschilderd maar voor de rest is er niet veel gebeurd. Het zal nog wel enige tijd duren voordat de website bijgewerkt is. Maar ik kan alvast verklappen dat er spannende verhalen op zullen verschijnen. Dat houdt het spannend voor jullie, hé.

 16. Goedenavond, we zijn hier in het zuiden weer helemaal geinstalleerd. Lekker op de vrijdag weggegaan. Ik kom af en toe wel eens kijken maar moet hier alles met de analoge lijn doen. Groeten iedereen en rijd voorzichtig als je naar het zuiden vertrekt.

 17. @jeanne: Ik heb verleden jaar uitgerekend dat ik gemiddeld op 7 pp uitkwam voor de dagelijkse uitgaven.
  Ontbijt, lunch en diner, plus een biertje natuurlijk.
  Deze bijdrage aan de pot geldt alleen voor degene die zichzelf uitnodigen. Vrienden die we zelf uitnodigen blijken uit eigen beweging al bij te dragen in de kosten.

 18. Bonsoir: M’n analoge lijn doet slechts 16k. Errug droog hier, weilanden geel ipv groen, lijkt wel 2003. Morgen regen.
  @Dineke: Hoe ziet een maggi-plant er ook alweer uit.
  Gisteren twee enge ongelukken gepasseerd op de A1, brrrr.

 19. @Ronaldus: Ik zou er moeite mee hebben. Heb je zelf het hele jaar hard gewerkt en kun je nog eens sloven voor “gasten”. Wanneer ik de verhalen van Kits lees (die overigens niet teveel loslaat) en die arme Jorgen (campingbaas malgré lui) dan lijken me duidelijke afspraken idd op zijn plaats

 20. Ha die Henk! Ik ben vorige week nog even langs je huisje gereden en volgens mij heb ik het ontdekt. Die met die knalgele luiken is het toch?

 21. Vandaag een stressvolle dag, bij de Intermarche 2 nederlandse gezinnen tegengekomen.. whaaaaaa zoveel heb ik er hier nog nooit tegelijk gezien….

 22. @Dineke: Sloven beginnen we niet aan, daar is de keuken en doe maar gewoon mee in het huishouden. Gelukkig hebben we nog geen uitvreters hoeven onderhouden.

 23. @R.: mazzel! Wat ik hoor van kennissen en vrienden met huisjes in Frankrijk/Spanje: ze hebben opeens veel meer “vrienden”

 24. @Dineke: We blijven zoeken, de ‘tuin’ is nu nog chaotisch.
  @Aat: Ja klopt, knalgeel maar steeds verder overwoekerd door de wilde wingerd – hopen we.

 25. NL is niet bescheiden! NL is nogal borstklopperig: wij spreken onze talen! Wij zijn tolerant! Wij doen aan intgratie en niet aan assimilatie!
  (moet ik nog meer zeggen?)

 26. @Dineke, nog veel erger, 2 jaar geleden mochten de kinderen van ons geen mais van het land eten, vanwege de pesticiden, nu blijkt dat ze daar nog steeds boos over zijn en dat is een beetje uit de hand gelopen, zachtjes uitgedrukt….

 27. @M.: zij zijn boos omdat jouw kinderen…? Maar goed, er zal we lmeer meespelen, zolas meestal in dit soort familie-geruzie. Ken het.

 28. Ik ben er maar even. Ga morgen om 6 uur rijden. Ik ga dus maffen. Ik weet niet of ik de komende weken nog een Interrnetcafe tegenkom. Plezier allemaal deze zomer. En Henk, denk aan dat bananenpak.

 29. @Ronaldus: Dank je wel. Ik volg je berekening – volgens mij klopt het wel zo’n beetje.
  Ik ben ook voor duidelijke afsprajken – ter voorkoming van scheve gezichten.

 30. @Henk, dat kaartje was op jouw verzoek, en je mag wel wat water uit het Oldambt komen halen, hier heeft het al een paar dagen geregend.

 31. Soms komen er golfballen uit de lucht vallen Henk, zelfs zonder golfbaan in de buurt. Vorig jaar was het dak van de auto van m’n broer net zo’n rekje waar je eieren in legt.

 32. Ja Henk, ik weet hoe dat komt. !7 juli heeft een hagel bui met stene als kippe(n)eieren zo groot ook een aanslag op mijn auto gepleegd (en die van Rob) resultaat 16 deuken bij mij en 19 bij Rob

 33. @S.: hier amper een spatje. Moet nog steeds bij”wateren”. De komende dagen belooft een groeispurt: 22 gr. en regen.

 34. @Dineke, laat de planten maar niet verzuipen, je kunt ze ook te veel water geven. Droogte schade is altijd beter dan schade van nattigheid.

 35. @Aat: Dank je, we verdachten onze buurman al die een leiding had aangelegd over ons hok, of de buurman met de bosmaaier die zoveel steentjes katapulteert.

 36. @S: verzuipen is hier niet aan de orde, geloof me. De regen van afgelopen dagen zette hier geen zoden aan de dijk.

 37. Ik heb standaard een oud tapijt in de schuur klaarstaan om over de auto te gooien als er pingpongballen uit de lucht komen vallen. Heeft al een keer goed gewerkt.

 38. “Iedereen gaat naar bed” maar blijft vervolgens “hangen”. Zwijgend. *pruil* Ik kan daar niet tegen…..

 39. Geen tijd, geen gelegenheid: teveel beesten, teveel kinderen (willekeurige volgorde). Er gaan er 2 het huis uit. Vergt nogal wat organisatie. En nogal wat pecunia.

 40. Na middernacht is het hier sowieso zelfbediening. Sinds Françoise de benen heeft genomen neemt Roger het niet zo nauw meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *