Chez Roger et Françoise, zondag 23 januari


Klik logo voor smoelenboek.

Nou, vroeger konden we nog wel eens een heel weekend rondkomen met één café. Tegenwoordig loopt het al rond het middaguur vol met gebazel en duurt het ook op zaterdagavond soms wel een minuut voordat de hele lijst reacties geladen is. Daarom bij dezen een nieuw en fris zondagcafé. Geniet er maar van. Zolang het nog kan.

167 reacties op “Chez Roger et Françoise, zondag 23 januari

 1. Het was best wel lachen, alleen hij moet z’n formule eens veranderen. Het gaat altijd over doodgaan en een idioot als rode draad in het geheel.
  Voor de rest, een hoog yuppen gehalte.

 2. Echnie! Ik lach om wat ik grappig vind, Tweeuwen is grof en bijv .Lebbis en Jansen hebben goedkope lo ten koste van onschuldigen (kinderen die al genoeg te verduren hebben gehad zoals de ontvoerde meisjes)

 3. @Robert(a), indertijd was het een zogenaamd vrij beroep, je moest echt goed zijn om een redelijke boterham te verdienen. Ik heb van alles gedaan, van studiowerk t/m het schilderen van bioscoopreclames.
  Ik heb voor mezelf de conclusie getrokken dat ik inderdaad niet goed genoeg was en ben toen wat anders gaan doen.

 4. @roger: Doe mij maar een cappucino
  @ronaldus: Doe mij maar een schreefloos font, niet al te vet, met veel functioneel wit er bij. Ben zo langzamerhand wel uitgekeken op die oude bodoni.

 5. Toch maar beter een café openen na 7 uur ’s ochtends?
  Je krijgt nu wel een heel vertekend beeld, dit is [i]eigenlijk[i/] allemaal van zaterdag..

 6. Wel ongezellig, dat je niet kunt zien wie hier aan de bar zitten te zuipen… Waarschijnlijk hebben we W.I.E. te weinig drank aangeboden de laatste tijd, daarom heet ie het gewoon opgegeven…

 7. Goedenavond, nog steeds spannend hier, wie is er wel en wie is er niet.
  Vandaag was het toch nog een aantal uren lekker weer en daarom lekker wezen banjeren in de
  polder
  Roger…. Doe eerst maar een heerlijke bak koffie.

 8. @Coco, klopt, een aantal sloten was bedekt met een laagje ijs. Inmiddels allemaal weer verdwenen maar er is voor morgen sneeuw en ijs voorspeld, dat worden dus nog mooiere plaatjes.

 9. @Peter, ik ben ooit eens 2 weken met werktekeningen bezig geweest, alle tekst was uitgevoerd in ‘Cooper Black”. Met de bekende velletjes, ik meen dat de naam letra set was, heb ik honderden lettertjes af zitten wrijven. Sindsdien haat ik de Cooper, maar ach, dat was 100 jaar geleden.

 10. Letraset of Mecanorma, ben er mee groot geworden. Vond twee jaar geleden nog een paar van die ‘afwrijfvellen’, helemaal uitgedroogd, de letters dwarrelden in het rond.
  De Cooper Black was vooral populair in het alternatieve circuit, wij – van Dé Academie – keken er op neer. Wij uitten ons middels de Garamond, de Baskerville, de Univers/Futura en de Beton ExtraBold.

 11. Hetzelfde weer als vorig jaar om deze tijd in A’dam.
  Toen hadden de vliegtuigen uit Marseille vertraging door sneeuwstormen in A’dam.

 12. Er komt hier net een strooiauto langs, Ronaldus je kunt wel eens gelijk krijgen.
  Hoewel, in de stad is ’t (door de bebouwing en veel leidingen onder de grond) altijd iets warmer dan daarbuiten, ’t zal hier wel los lopen.

 13. Waar hebben we ’t over, zag op ’t 10 uur journaal dat ze in het Noord-Oosten van de VS 1 meter sneeuw verwachten in de komende 24 uur en dat men de bevolking adviseerd(t?) om binnen te blijven.
  Hier in A’dam is ’t alweer droog.
  Even naar Ali-G kijken.

 14. Bretagne, geen sneeuw, geen regen maar wel veel (koude) wind een graad of 8 9.
  De laatste tijd zoveel regen gehad dat elk weer welkom is. Maar ja dat is bretagne

 15. Dat kerkje heet De Buitenwacht, is niet echt kerk meer, maar min of meer vanuit de kerken onder leiding van een bevlogen dominee is het een intercultureel ontmoetingscentrum geworden dat nuttige functie heeft in deze multiculti-wijk met ettelijke sociale problemen.

 16. Willem, je moet zo laat geen koffie meer drinken… daarom heb je natuurlijk soms last van slapeloze nachten.
  In de Mayenne geen sneeuw, maar wel heel erg helder en koud…. prachtige sterrenhemel en een hele mooie volle maan… en dan net op zo’n avond is manlief weer de hort op…
  Hij belde nog van Charles de Gaulles en wist te vertellen dat alle vluchten richting de States waren gecancelled vanwege het noodweer daar… Dus wij hebben het hier zo slecht nog niet…

 17. Lijkt me erg lekker, maar het wordt bedtijd voor deze dame… morgen weer de wekker…heel erg vroeg…. en ik heb echt mijn uurtjes slaap nodig anders word ik stukchagrijnig…. zelfs als het volle maan is…

 18. @Peter
  1962 is echt een goed jaar wat mensen betreft. Maar de wijn moet waardeloos geweest zijn, de zomer was zo ongeveer de slechtse van de eeuw, om maar niet te spreken van de herfst. De winter van 1963 is een bekend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *