Batikken in de Morvan


Het staat er zo simpel: Batikken in de Morvan. Maar de combinatie is natuurlijk niet per se de meest voor de hand liggende. Hella van Peer heeft dan ook niet een echt voor de hand liggend leven geleid. Zij en haar man Ab namen eens contact met me op omdat ze een huis in Frankrijk zochten. Ze belden vanuit Maleisië! Ik dacht nog: wie verlaat het tropisch paradijs om te verhuizen naar de regenachtige Morvan? Maar goed, ze hebben al meer omzwervingen gemaakt en willen nu een beetje rustig aan doen, dicht bij hun Nederlandse roots, maar natuurlijk niet meteen in Twente of zo.

Hoe dan ook, Hella bracht uit als bagage uit het Oosten een schat aan ervaring in de Batikkunst mee naar Europa. Die wil ze nu delen. Aan de site te zien kiest ze daarbij niet per se voor de meest traditionele figuren en thema’s. Ze maakt net zo makkelijk een portret (zoals dat van dochter Merel hierboven) als een abstract werk of een meer traditioneel floraal patroon. Bovendien geven Hella en Ab advies over tuininrichting en planten. Enfin, genoeg geluld. Kijk zelf maar op hun site, dan ben je snel geheel op de hoogte.
1e Pinksterdag 15 mei—-OPEN DAG —BATIK—ADVIES– PLANTEN VERKOOP

22 reacties op “Batikken in de Morvan

  1. Leuk! Jammer dat die open dag niet een week eerder is. was een leuk uitstapje voor ons alleen geweest…

  2. Ach, ik weet zeker dat – als jullie dat willen – Hella jullie met open dag ontvangt voor een dagje batikken ergens in het Hemelvaartweekend.

  3. Het ruikt hier naar gratis reclame. Daar ben ik erg goed in, Henk. Ten eerste voor mensen die ik aardig vind. Zoals de Van Peertjes, die ik ooit persoonlijk ontmoette. Verder heb ik de enige huizensite waar je uitgebreid kunt adverteren en je alleen betaalt als het werkt. Huizenreclame op No Cure No Pay-basis. Uniek!
    En Hella en Ab waren zo vriendelijk dit stukje reclame (inclusief een vermelding op onze linkpagina) te belonen met een linkje voor HeF op hun site. Win-win indeed!

  4. Wel een leuk idee om te gaan batikken, maar volgens mij is 1 dag niet genoeg om iets af te maken, je stof moet tussen de verschillende kleuren verf die je wilt gebruiken iedere keer drogen en als het dan regent red je dat volgens mij nooit… om iets af te krijgen…

  5. @Marjan: Ga batiken en maak er quilts van, is iedereen tevreden, toch, is ’t niet is ’t wel?

  6. Nee, niet van mijn quiltwerk, dat is hobby en vind ik echt niet goed genoeg om aan de wereld te tonen…