47 reacties op “Chez Roger et Françoise, zondag 24 juli

 1. Wat ik bedoelde met pech: je wilde veel bezoekers. Die kreeg je niet. Evenmin door hier te spammen.

 2. @Dieneke, aha, nachtdienst dus. Spammen met je naam op de WIE lijst is geen probleem, heb op Sicco Spreekt ook de spam aan staan. Maar vragen om te stemmen etc dat gaat een stapje te ver.

 3. Truste Dineke, alleen is zondag volgens mij niet het begin van de week maar de zevende dag “rustdag”.

 4. @dineke gisteravond: inderdaad, wij Nederlanders spreken onze talen. Heb nog nachtmerries van een woedende hollandse, die ik probeerde te helpen met enig tolkwerk. Zij vroeg om batteries in een of ander toeristenwinkeltje. De verkoopster keek haar niet-begrijpend aan. Ik dus spontaan vertalen: elle voudrait acheter des piles. Volgens mij heeft ze alleen het alleen het laatste woord ‘verstaan’.

 5. @ronaldus: strikt genomen heb je gelijk, maar dit is het enige punt waarop strenge protestanten de bijbel niet letterlijk nemen.

 6. Nou toch weer iets bizars in de wei…
  Unimog, dacht even dat ’t gesodemieter hier ook begon, maar het zijn vakantie vierende zwitsers gelukkig.

 7. Ik ga d’r ook van tussen, Peter een fijne vakantie daar in de Jura. Morgen proberen weer op mijn niet bestaande schema in te lopen. Salut.

 8. Net liters kots opgeruimd van een zieke hond. Vannacht moest hij er ook al 2 x uit voor spuitpoep. Wat zou die gegeten hebben?

 9. Als het jouw hond is, moet je toch weten wat hij gegeten heeft?

 10. Nee, dat geloof ik, maar het is toch geen straathond, die zie je nooit meer, loslopende honden.

 11. Maar hij loopt los in de tuin en bij het uitlaten wroet hij in van alles. Ik zal niet in details treden

 12. Doe maar niet, want ik ga nu eten, fijne dag verder en beterschap voor de hond.

 13. Maar alles is schoon, ik ga weer naar buiten, uien opbinden. Ofzo.

 14. Wat een ongekende rust hier zeg… Ik ben net “terug” van een weekje Vierdaagse in Nijmegen. 5000 militairen die eten en drinken moeten hebben. In ieder geval erg gezellig.
  Vraagje: Wat is de “Mistral Gagnant” in het liedje van Renaud??? Ik weet dat de Mistral een soort wind is en dat “gagner” winnen betekent, maar ik verder snap ik het dus niet 🙂

 15. Iets kan ook ‘gagner en force’ – aan kracht winnen. Dus wellicht is het de aanzwellende mistral? Volgens mij heb jij net zo veel gelopen als die deelnemers, de afgelopen dagen. Levert dat nou ook een lintje op?
  PS: ik ga trouwens nu slapen. Ben moe. Lees morgen je antwoord wel. Ciao!

 16. Tjonge, zelfs Roger lijkt op vakantie te zijn. Dan tap ik er zelf wel eentje. Want van drie weken Tour de France kijken krijg je wel dorst.

 17. Hallo…. ik weet al wat ze zijn: het zijn snoepjes. Het hele liedje is een nostalgie naar de kindertijd….

 18. Mistral Gagnant
  – apporte un vent (le mistral gagnant est un vent du sud de la France) de folie, de changement qd elle arrive – c’est aussi un bonbon ac une surpiz différente pour chaque personne, donc la personne au quali de mistral gagnant donne qqchoz de spécial à ch

 19. Henk zit achter een modempje, al weer vertrokken denk ik, een echte Drent, en wat rijmt daar op? Juist.

 20. Henkus blijf nou gewoon eens even zitten…
  en Sicco, lijk jij op Asterix?