47 reacties op “Chez Roger et Françoise, zondag 24 juli

 1. @Dieneke, aha, nachtdienst dus. Spammen met je naam op de WIE lijst is geen probleem, heb op Sicco Spreekt ook de spam aan staan. Maar vragen om te stemmen etc dat gaat een stapje te ver.

 2. @dineke gisteravond: inderdaad, wij Nederlanders spreken onze talen. Heb nog nachtmerries van een woedende hollandse, die ik probeerde te helpen met enig tolkwerk. Zij vroeg om batteries in een of ander toeristenwinkeltje. De verkoopster keek haar niet-begrijpend aan. Ik dus spontaan vertalen: elle voudrait acheter des piles. Volgens mij heeft ze alleen het alleen het laatste woord ‘verstaan’.

 3. Nou toch weer iets bizars in de wei…
  Unimog, dacht even dat ’t gesodemieter hier ook begon, maar het zijn vakantie vierende zwitsers gelukkig.

 4. Net liters kots opgeruimd van een zieke hond. Vannacht moest hij er ook al 2 x uit voor spuitpoep. Wat zou die gegeten hebben?

 5. Wat een ongekende rust hier zeg… Ik ben net “terug” van een weekje Vierdaagse in Nijmegen. 5000 militairen die eten en drinken moeten hebben. In ieder geval erg gezellig.
  Vraagje: Wat is de “Mistral Gagnant” in het liedje van Renaud??? Ik weet dat de Mistral een soort wind is en dat “gagner” winnen betekent, maar ik verder snap ik het dus niet 🙂

 6. Iets kan ook ‘gagner en force’ – aan kracht winnen. Dus wellicht is het de aanzwellende mistral? Volgens mij heb jij net zo veel gelopen als die deelnemers, de afgelopen dagen. Levert dat nou ook een lintje op?
  PS: ik ga trouwens nu slapen. Ben moe. Lees morgen je antwoord wel. Ciao!

 7. Tjonge, zelfs Roger lijkt op vakantie te zijn. Dan tap ik er zelf wel eentje. Want van drie weken Tour de France kijken krijg je wel dorst.

 8. Mistral Gagnant
  – apporte un vent (le mistral gagnant est un vent du sud de la France) de folie, de changement qd elle arrive – c’est aussi un bonbon ac une surpiz différente pour chaque personne, donc la personne au quali de mistral gagnant donne qqchoz de spécial à ch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *